כתבה מעיתון הארץ ,הנותנת הסבר מפורט לסיבת השזרוע
http://www.haaretz.co.il/sport/1.1231586ציטוט:
הבעיה העיקרית במזג אוויר ים תיכוני כמו בישראל, בה בחלק ניכר של השנה חם מאוד, היא שלא קיים סוג אחד של דשא המתאים לדרישות מגרשי הכדורגל בכל עונות השנה; הוא יהיה עמיד, ירוק ויפה במהלך הקיץ, הסתיו או האביב, אבל ייכנס לתרדמת בחורף, כשהטמפרטורה יורדת מתחת ל-20 מעלות. זה הרי מה שקורה בבית פרטי - בחורף הדשא מפסיק לצמוח, מאבד מצבעו והופך לעתים ללבן. בעוד בחצר הפרטית אין בזה בעיה יוצאת דופן, כמובן שאי אפשר שבמשך כארבעה-חמישה חודשים במהלך העונה ייראו כך המגרשים - לבנים, דהויים ועם דשא דל.
זו הסיבה שמביאה ל"שזרוע" - זריעה מחדש של דשא המתאים לחורף. הפעולות שמבצעים ברוב המגרשים בישראל החל מסוף אוקטובר עד תחילת נובמבר (בימים עדיין נעים ובלילות לא קר מדי) הן קרצוף הדשא הקיצי ושתילה של דשא חורפי עליו. בתום העונה, מבוצע תהליך בו הורגים את הדשא החורפי ומשחזרים את הקיצי.
"יש מקומות, אפילו ביוון הלא רחוקה, בהם משתמשים רק בדשא חורפי, אותו זורעים", מסביר אילן "יבלו" יבלקובסקי, שעד לאחרונה ניהל בהצלחה מרובה את איצטדיון רמת גן, "בישראל משתמשים הן בקיצי (אותו שותלים) והן בחורפי (אותו זורעים). לצד הדשא החורפי, משתמשים גם בתשתית הרדומה של שורשי הדשא הקיצי וזה מביא לתוצאות מהירות וטובות. תהליך כזה אמור לקחת שלושה שבועות , כלומר שתי שבתות. בקרית אליעזר, לדוגמה, אי אפשר להשבית את האיצטדיון לשתי שבתות בגלל הצורך בו, ולכן עושים תהליך מזורז בו מערבבים בין דשא חורפי לקיצי ".
כמו שאתם רואים השזרוע לוקח שלשה שבועות כלומר 2 שבתות,ולמשל בקרית אליעזר משחקים תוך כדי השזרוע
לפי התחשיב שלי אם השזרוע התחיל היום , גם אם יבוטל הרדיוס אנחנו לא נוכל לארח את מכבי חיפה בבלומפילד(אולי הרדיוס היה מכוון

,כדי לאפשר את השזרוע)
אם נרצה להיות אופטימיים אז אולי יבטלו את הרדיוס ויאפשרו לנו לשחק בבלומפילד למרות השזרוע לאחר שבועיים ויומיים