תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 09:17

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הראיון של נחום ברנע עם יאיר לפיד במוסף לחג של ידיעות אחרונות
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 01:13 
סמל אישי של המשתמש
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3582567,00.html?dcRef=ynet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 02:14 
metal כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
metal כתב:
teknoboy כתב:
הרגע שמטתי את הקרקע מתחת לדבר היחיד שכתבת פה (אני מתעלם כרגע מהקטע של האסטרולוגיה) .
אתה רוצה שאני אנמק את זה עוד?

כן. אני רוצה. אבל קודם אני. ב67 ניצחנו ת'מלחמה אחרי 5 ימים בעיקר בגלל יתרון אווירי משמעותי שהכריע ת'כף. כשנדרשו החלטות צבאיות/אסטרטגיות ב73 (גולדה לא הבינה ת'הערכות המודיעיניות), ב82 (בגין האמין לשרון שזה יהיה מבצע קליל וקצר) וב 2006 (אולמרט האמין לרמטכ"ל חלוץ שהמערכה תוכרע מהאוויר), הג'ובניקים איבדו ת'ידיים ות'רגליים. תמשיך להתעלם מהקטע האסטרולוגי, זה היה ציניות גרידא. . בקשר לבן-גוריון, אם יש לך פוליטיקאי שמגיע לו לקרסוליים, אשמח לשמוע עליו, באמת.
עכשיו תורך.

אם בן גוריון היה תותח ללא דרגה צבאית, אז כנראה זה לא פקטור.
אם את ששת הימים ניצחנו עקב יתרון אווירי, מתקפת פתע וכל הדברים האלו, שהם החלטות שמתקבלות על ידי ראש ממשלה, ללא רקע צבאי, כנראה שזה עדיין לא פקטור.
אם שרון די דפק אותנו בבוץ של 18 שנה כנראה זה ממש לא פקטור.

אתה מצליח להבין מה שאומרים לך פה?

אקסל רוז הקים להקת על בלי לדעת לשיר. אז לדעת לשיר זה לא פקטור בלהקת רוק. יש מקרים חריגים ע"ע בן-גוריון. אני מדבר על מלחמה אמיתית ועקובה מדם, שריון, חי"ר, והנדסה בשטח חודשים. אגב קוקסי, היית פעם שבועיים בשטח? מסע פילים אומר לך משהו? (בלי גוגל בבקשה) . בזכות לוי אשכול היתה לנו עליונות אווירית? לא נראה לי. בזכות בן גוריון, בהחלט איש דגול. כיפור , לבנון 1 ו-2 הסתבכו בגלל ראש ממשלה חסר הבנה צבאית ברמה מספקת. ואם את זה קשה לך להבין תעשה היפר ונטילציה, כי אתה כנראה סובל (או שמא נהנה?) מהיפוקסיה או סתם סיטורציה נמוכה באופן מדאיג.. באמת מוזר שלא עלבת בליכודניק כמה הודעות. מזלך שזרקתי לך חבל בדמות שרון.

אתה לא מצליח להבין מה שאני כותב לך, או שאתה פשוט לא רוצה להבין.
בן גוריון- מקרה יוצא מן הכלל. אוקי. כבר הגענו לנקודת פתיחה בא יכול להיות ראש ממשלה ללא רקע צבאי ולהיות ראש ממשלה טוב.
לוי אשכול-לא היה לנו עליונות אווירית, כל העליונות האווירית באה מבן גוריון? אפשר מסמך רשמי, אדות משהוא?
אבל זה לא העניין, אתה זה שאמרת שראש ממשלה צריך להיות זה שמקבל את ההחלטה אם לתקוף או לא. לוי אשכול הוא זה שקיבל את ההחלטה לתקוף את המצרים.
בלבנון 1- אתה זה שהאשמת את שרון, ועכשיו הוא כן היה טוב ורק בגין אשם?
בלבנון 2- צה''ל די הזניח את גבול הצפון במשך שנים. זה לא אולמרט שלא סיפק מפות ונשק, שהזניח את מחסני החירום וכו'. על הפשלות חתומים גם שרון ואפילו ברק וקודמיו.
זה לא אומר שאולמרט היה ראש ממשלה טוב, זה לא אומר ששרון היה ראש ממשלה גרוע(הוא היה גרוע מסיבות אחרות לגמרי) זה כן אומר שאין קשר בין רקע צבאי ליכולתו של ראש ממשלה.
אפילו אם אתה מודד תפקוד רק לפי רקע צבאי. אבל בטח שהחלק הצבאי הוא לא הכי קריטי כדי למדוד את תפקודו של ראש ממשלה. למשל משבר וויסות הבנקים התרחש בזמן של שמיר, נו אז?

ולשאלתך הייתי בשטח יותר משבועיים, אני לא ביססתי את הדעה הפוליטית שלי על כמות החול שיש שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 07:09 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:

:ROSE:
גם מעניין, גם מרגש, וגם על פניו נכון.
תודה רבה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
הקטע זה שכמעט אם לא כל טענה מטומטמת אפשר לגבות כמו שמטאל עושה, עם התעלמות מ700 פרמטרים ומציאת אחד שמצדיק אותך. בד"כ גזענים הולכים על זה, עם דברים כמו 'סודנים גרים בדרום ת"א ויש שם הרבה פשע'. הכול נכון, רק שאין קשר בין ה2 והרבה לפני הסודנים זה היה אזור עני עם הרבה פשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 14:26 
סתם כי בא לי אדום כתב:
metal כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
metal כתב:
teknoboy כתב:
הרגע שמטתי את הקרקע מתחת לדבר היחיד שכתבת פה (אני מתעלם כרגע מהקטע של האסטרולוגיה) .
אתה רוצה שאני אנמק את זה עוד?

כן. אני רוצה. אבל קודם אני. ב67 ניצחנו ת'מלחמה אחרי 5 ימים בעיקר בגלל יתרון אווירי משמעותי שהכריע ת'כף. כשנדרשו החלטות צבאיות/אסטרטגיות ב73 (גולדה לא הבינה ת'הערכות המודיעיניות), ב82 (בגין האמין לשרון שזה יהיה מבצע קליל וקצר) וב 2006 (אולמרט האמין לרמטכ"ל חלוץ שהמערכה תוכרע מהאוויר), הג'ובניקים איבדו ת'ידיים ות'רגליים. תמשיך להתעלם מהקטע האסטרולוגי, זה היה ציניות גרידא. . בקשר לבן-גוריון, אם יש לך פוליטיקאי שמגיע לו לקרסוליים, אשמח לשמוע עליו, באמת.
עכשיו תורך.

אם בן גוריון היה תותח ללא דרגה צבאית, אז כנראה זה לא פקטור.
אם את ששת הימים ניצחנו עקב יתרון אווירי, מתקפת פתע וכל הדברים האלו, שהם החלטות שמתקבלות על ידי ראש ממשלה, ללא רקע צבאי, כנראה שזה עדיין לא פקטור.
אם שרון די דפק אותנו בבוץ של 18 שנה כנראה זה ממש לא פקטור.

אתה מצליח להבין מה שאומרים לך פה?

אקסל רוז הקים להקת על בלי לדעת לשיר. אז לדעת לשיר זה לא פקטור בלהקת רוק. יש מקרים חריגים ע"ע בן-גוריון. אני מדבר על מלחמה אמיתית ועקובה מדם, שריון, חי"ר, והנדסה בשטח חודשים. אגב קוקסי, היית פעם שבועיים בשטח? מסע פילים אומר לך משהו? (בלי גוגל בבקשה) . בזכות לוי אשכול היתה לנו עליונות אווירית? לא נראה לי. בזכות בן גוריון, בהחלט איש דגול. כיפור , לבנון 1 ו-2 הסתבכו בגלל ראש ממשלה חסר הבנה צבאית ברמה מספקת. ואם את זה קשה לך להבין תעשה היפר ונטילציה, כי אתה כנראה סובל (או שמא נהנה?) מהיפוקסיה או סתם סיטורציה נמוכה באופן מדאיג.. באמת מוזר שלא עלבת בליכודניק כמה הודעות. מזלך שזרקתי לך חבל בדמות שרון.

אתה לא מצליח להבין מה שאני כותב לך, או שאתה פשוט לא רוצה להבין.
בן גוריון- מקרה יוצא מן הכלל. אוקי. כבר הגענו לנקודת פתיחה בא יכול להיות ראש ממשלה ללא רקע צבאי ולהיות ראש ממשלה טוב.
לוי אשכול-לא היה לנו עליונות אווירית, כל העליונות האווירית באה מבן גוריון? אפשר מסמך רשמי, אדות משהוא?
אבל זה לא העניין, אתה זה שאמרת שראש ממשלה צריך להיות זה שמקבל את ההחלטה אם לתקוף או לא. לוי אשכול הוא זה שקיבל את ההחלטה לתקוף את המצרים.
בלבנון 1- אתה זה שהאשמת את שרון, ועכשיו הוא כן היה טוב ורק בגין אשם?
בלבנון 2- צה''ל די הזניח את גבול הצפון במשך שנים. זה לא אולמרט שלא סיפק מפות ונשק, שהזניח את מחסני החירום וכו'. על הפשלות חתומים גם שרון ואפילו ברק וקודמיו.
זה לא אומר שאולמרט היה ראש ממשלה טוב, זה לא אומר ששרון היה ראש ממשלה גרוע(הוא היה גרוע מסיבות אחרות לגמרי) זה כן אומר שאין קשר בין רקע צבאי ליכולתו של ראש ממשלה.
אפילו אם אתה מודד תפקוד רק לפי רקע צבאי. אבל בטח שהחלק הצבאי הוא לא הכי קריטי כדי למדוד את תפקודו של ראש ממשלה. למשל משבר וויסות הבנקים התרחש בזמן של שמיר, נו אז?

ולשאלתך הייתי בשטח יותר משבועיים, אני לא ביססתי את הדעה הפוליטית שלי על כמות החול שיש שם.

אוהד, הבט. כנראה שאנחנו לא נצא ראש, כל אחד מסתכל רק על העובדות הרלוונטיות מבחינתו. אני אנסח את זה הכי פשוט שאני יכול, נכון לאיך שאני קורא ת'מפה. אנחנו סוג של מדינת צבא ואנחנו בסכנת השמדה נכון להיום ועד הודעה חדשה. בסדר העדיפויות האקטואלי ביטחון תמיד נמצא במקום הראשון, ובפער מסוים משאר הנושאים החשובים כשלעצמם (רווחה בריאות וכו').עד כאן אתה מסכים איתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 14:36 
Shacham כתב:
הקטע זה שכמעט אם לא כל טענה מטומטמת אפשר לגבות כמו שמטאל עושה, עם התעלמות מ700 פרמטרים ומציאת אחד שמצדיק אותך. בד"כ גזענים הולכים על זה, עם דברים כמו 'סודנים גרים בדרום ת"א ויש שם הרבה פשע'. הכול נכון, רק שאין קשר בין ה2 והרבה לפני הסודנים זה היה אזור עני עם הרבה פשע.

יש פה מלא סודנים/ אריתראים בשכונה, הם לא פושעים, סתם מסריחים שמרעילים לי ת'רחוב. מזל שהשמאל כזה חלש במדינה. לבודדים שנשארו נותרו 2 דברים - להפליץ חוכמה ולהישאר עם הסירחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 14:57 
סמל אישי של המשתמש
מטאל, רק על עצמך לספר ידעת.
זה שאתה מתייחס רק לעובדות שמתאימות לך ומתעלם מהשאר כב שמנו לב, אבל מאיפה החוצפה לטעון שזה מה שכל השאר עושים?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:35 
מאטל יקר
לשאלתך: לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:38 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
Shacham כתב:

יש פה מלא סודנים/ אריתראים בשכונה, הם לא פושעים, סתם מסריחים שמרעילים לי ת'רחוב. מזל שהשמאל כזה חלש במדינה. לבודדים שנשארו נותרו 2 דברים - להפליץ חוכמה ולהישאר עם הסירחון.

פספסתי קודם את פנינת הנאורות הזו.
במחשבה שניה אני מתחרט וכן מאחל לך לחיות במדינה כמו זו שאתה רוצה. אין ספק שזה מגיע לך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סומך כתב:

גם מעניין, גם מרגש, וגם על פניו נכון.
תודה רבה.

בכיף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
ועוד פנינים על יאיר לפיד מגורביץ'
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3099

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:51 
ביום שגורביץ יכתוב על מקורות המימון של חד״ש
אתחיל להתיחס אליו ברצינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 10:55 
לפחות תהיה הוגן עם עצמך ותאמר שגם אם תגלה שמקורות המימון של חד"ש הן דמי חבר וחוק מימון מפלגות זה לא יזיז לך כלום. מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

בבקשה אל תפסיק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
קורמן, למען תנוח דעתך הפעלתי את קשריי בצמרת השלטון (הלוואי :SMOKE: ), וביררתי.
תדהמה: מסתבר שהמימון של חד"ש מגיע ברובו המוחלט מכספי מימון המפלגות, ועוד חלק קטן מגיע מדמי חבר שנתיים שמשלמים חברי המפלגה.

עריכה: נמסר לי שהפרטים מפורסמים באתר מבקר המדינה (שהוא כנראה הרשות שלה יש לדווח על תקציבי מפלגות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 12:56 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

כשאתה מדבר על גורביץ' אתה מתכוון להוא שתוקף את חד"ש על בסיס חודשי?
אם הוא היה יכול לתקוף אותם גם בנושא מימון המפלגות כנראה שהוא היה עושה את זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2012, 12:59 
גורביץ די סולד מחד"ש ומאידיאולוגיה קומוניסטית הוא סולד עוד יותר והוא כתב על כך הרבה פעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
אריה דרעי חוזר לפוליטיקה.

הלוואי שיתאחד עם לפיד, למרות שאמר שהוא לא מתכוון להכנס למפלגת מרכז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 11:34 
סמל אישי של המשתמש
סנוקר פיקדילי כתב:
אריה דרעי חוזר לפוליטיקה.

הלוואי שיתאחד עם לפיד, למרות שאמר שהוא לא מתכוון להכנס למפלגת מרכז)

אם הוא יאחד כוחות עם לפיד הוא ייצא אפס.
שיקים מפלגה חברתית כמו שהבטיח.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 11:42 
סמל אישי של המשתמש
עוד מפלגה שתדבר אל הציבור החילוני מהמרכז-שמאל ציוני?
חלאס, יש בשפע ובגלל אנשים כמוהו (וכמו רמון וכמו לפיד, האמת)... מפלגות השמאל (מדבר בעיקר על העבודה ומרצ) רק מאבדות קולות פוטנציאליים.

אבל אם כבר הוא נכנס למפלגה חדשה, אז עדיף שיחבור ליאיר לפיד כי לדעתי:
חילוני אשכנזי, בן לאבא ששנא חרדים, בשילוב עם ספרדי חרדי שהוא שמאלני שפועל לשינוי המצב החברתי במדינה (ולא רק לחברה שבה הוא גדל) - שילוב טוב שיכול לקחת את הקולות של המסורתיים ותושבי הפריפריה שמצביעים העבודה (ויש כאלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
פריאל, מצאתי הודעה פרטית ישנה ממך בפייסבוק, מ-2009, שבה ביקשת ממני להצביע מימד של מיכאל מלכיאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
פריאל, מצאתי הודעה פרטית ישנה ממך בפייסבוק, מ-2009, שבה ביקשת ממני להצביע מימד של מיכאל מלכיאור.

ביקשתי? וואלה? אולי התייעצתי או משהו כהרגלי..
בכל אופן, יש לי קטע כזה שאני נוטה לגלות חיבה כלפי אנשים חרדים/כיפות סרוגות שהם בעלי דעות חברתיות וביטחוניות של מרכז -שמאל, כמו לדוגמה אריה דרעי ומלכיאור החרדים בפוליטיקה, או בתרבות כמו אהוד בנאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
פריאל כתב:
תודה גבר
ותצביע מימד של מלכיאור :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 14:11 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
תדהמה: מסתבר שהמימון של חד"ש מגיע ברובו המוחלט מכספי מימון המפלגות, ועוד חלק קטן מגיע מדמי חבר שנתיים שמשלמים חברי המפלגה.

עריכה: נמסר לי שהפרטים מפורסמים באתר מבקר המדינה (שהוא כנראה הרשות שלה יש לדווח על תקציבי מפלגות).

אני מניח שהוא התכוון לכסף שעובר מתחת לשולחן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 14:19 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

הא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

הא?

אני מניח שהוא חושד שחלק ממקורות המימון שלהם מגיעים מגורמים מפוקפקים.
חכה שיחזור מחו"ל, מאמין שיתייחס למה שנכתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 15:15 
ציטוט:
איר לפיד, דיווח אתמול (ב') ערוץ 2, מתכוון לגייס 13 מיליוני שקלים להוצאות קמפיין הבחירות הקרוב שלו. חוק מימון מפלגות מעניק ללפיד, תמורת ערבויות, מקדמה של 6.8 מיליוני שקלים, אבל ללפיד זה לא מספיק.
כמי שמשוכנע שהוא מייצג את הציבור הרחב, לפיד יכול היה לפנות אליו ולבקש ממנו לתרום למפלגתו. אלה לא חייבים להיות סכומים גדולים: ברק אובמה נבחר ב-2008 הרבה בזכות העובדה שהוא ביקש מאנשים סכומים קטנים מאד – לעיתים 20 דולרים – ואחר כך יכול היה לבקש מהם תרומה חוזרת. הקמפיין של אובמה נשען במידה ניכרת על הרשת; הקמפיין של לפיד הוא פייסבוקי בעיקרו. ואף על פי כן, לפיד לא פנה למסלול הזה. לך תדע מה זה היה אומר על מספר האנשים שמוכנים לא רק להקליק עבורו "לייק" אלא אשכרה לתרום לו מכספם. הונו של לפיד מוערך בכ-22 מיליוני שקלים; הוא יכול היה לעשות כמעשה מיט רומני ולתרום לקמפיין הבחירות שלו 13 מיליונים, אבל כנראה שהוא לא מספיק בטוח בעצמו כדי ללכת על ההימור הזה. הוא יכול היה להשתמש בהון הזה כערבון לקבלת הלוואה מבנק כלשהו לצרכי הבחירות, אבל – שוב – הוא כנראה לא רוצה לסכן את ההון שלו בהימור לא בטוח.
אבל אל יאוש. ללפיד יש לא מעט חברים עשירים, וכ-100 מהם, על פי הדיווח של ערוץ 2 – לפיד מאשר, פחות או יותר – יעניקו כל אחד ללפיד השקעה של 136 אלף ₪. המטרה של לפיד היא לעבור את קו עשרת המנדטים; אז הוא יוכל, במאמץ (המימון המפלגתי עבור כל מנדט הוא 1.36 מיליוני שקלים) להחזיר להם את הכסף. כדי לתמרץ את המשקיעים שלו, לפיד התחייב לשלם להם תשואה שנתית של 4% אם הוא עובר את קו עשרת המנדטים. אם מפלגת "יש דיווידנד" לא תעבור את קו עשרת המנדטים, המשקיעים יאלצו לעבור תספורת. ככה זה בסטראט-אפים: לפעמים אתה מרוויח, לפעמים אתה מפסיד.
חשוב לציין שאם לפיד יזכה בדיוק בעשרה מנדטים, הוא יהיה חנוק. הוא יוכל להחזיר את הכסף, אבל לא יישאר לו כסף לשאר מימון המפלגה. חשוב עוד יותר לציין שלפיד לא חושף את זהותם של המשקיעים שלו; הם חשופים למבקר המדינה, אבל לא לציבור.
המצב הזה, שבו פוליטיקאי מפריט את עצמו במודע ובמכוון, חדש בישראל. אני לא מכיר מודל דומה בשום מדינה מודרנית. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שהיה דומה הוא הפוליטיקה של רומא הרפובליקנית בימי שקיעתה. הפוליטיקאי היה לווה אז סכומים גדולים, ומחזיר אותם מביזת כספי הציבור – או סתם ביזה, ומכאן חרחור מלחמות בלתי פוסק – לאחר בחירתו. לפיד מתכוון לשלם למשקיעים שלו את התשואה מכספי הציבור כפי שהם מתבטאים בכספי מימון מפלגות. המסים שלכם ירפדו את הכיסים של אנשי עסקים שאתם אפילו לא תדעו את שמותיהם. הכסף הזה, חשוב לציין, ישמש קודם כל להפצצת תעמולה בלתי פוסקת שתשכנע אתכם להצביע למפלגתו של לפיד – כדי שאנשי העסקים יקבלו את הרווח שלהם. איפה הכסף של קמפיין הבחירות של לפיד? הוא ייצא מהכיסים שלכם. פוליטיקה חדשה? לפיד מחזיר אותנו 2,100 שנים אחורה.
ואנחנו לא עוצרים כאן. שוב, בהנחה שלפיד יצליח לקושש עשרה מנדטים או 11 מהם, לא ישאר לו הרבה כסף לנשום, כי הוא יצטרך להחזיר את כולו + 4% ריבית מדי שנה. בהנחה – הקלושה, אמנם – שהמפלגה שלו תשרוד את הקדנציה הראשונה ותגיע לעוד מערכת בחירות, הוא שוב יצטרך לקושש כספים ממשקיעים. איך הוא יעשה את זה?
התשובה, שלפיד כמובן לא מדבר עליה, היא שהוא יהיה המייצג של המשקיעים שלו בכנסת. לפיד יכול להתחייב – עד כה הוא לא עשה את זה – שהמפלגה שלו תמנע מהצבעה על כל נושא שקשור ל-100 המממנים האלמוניים שלו. לא במקרה הוא לא עשה את זה: העולם העסקי הישראלי כל כך קטן, ומספר האנשים שבו שיכולים לשלוף בקלילות 136 אלף ₪ למיזם בעייתי כל כך מצומצם, שלמפלגה לא תהיה דרך מעשית לעמוד בהתחייבות הזו אלא אם היא תמנע מהצבעה כמעט בכל נושא כלכלי. מותר גם לנחש שגם אם לפיד יתחייב לכך, המשקיעים שלו לא יקחו את ההתחייבות ברצינות. הם לא השקיעו 136 אלף ₪ בנציג בכנסת כדי שהוא לא יעשה דבר עבורם. כמובן, העמדות של לפיד – הן ניאו-ליברליות לא פחות מאלה של נתניהו – כבר מבטיחות שהוא יעשה עבורם לא מעט. מסי החברות לא יעלו, וההפרטה של נכסי הציבור – זה שעליו לפיד לא רוצה להסתמך על תרומות – תזכה לתמיכה מלאה מצד "יש דיווידנד."
יאיר לפיד התחיל את הקמפיין שלו בהבטחה ל"פוליטיקה חדשה" והתיימר להיות מייצג של מעמד הביניים. אני לא מכיר הרבה אנשים במעמד הביניים שיכולים לכנס 100 תורמים בסדר גודל כזה. על ה"פוליטיקה החדשה" מיותר להרחיב את הדיבור: זו פוליטיקה ישנה מאד. שמעתי על אנשי עסקים שתרמו לפוליטיקאי כדי שיקדם את מטרותיהם; החידוש האמיתי, ועד כה היחיד, של לפיד הוא פוליטיקאי שגם משלם להם ריבית עבור כך. ואיך לומר, עם כאלה חידושים אני מעדיף שמרנות.
יש פוליטיקאים שידועים בקשרי הון-שלטון שלהם; לפיד קעקע את המושג על מצחו. המטרה שלנו, כציבור, היא לוודא שהמשקיעים שלו יחטפו לא תספורת אלא קרקוף, כדי שהשטיק המגונה הזה – תרומתו היחידה, עד כה, של לפיד לפוליטיקה הישראלית – לא יחזור על עצמו בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 16:18 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

הא?

אני מניח שהוא חושד שחלק ממקורות המימון שלהם מגיעים מגורמים מפוקפקים.
חכה שיחזור מחו"ל, מאמין שיתייחס למה שנכתב.

אני מעדיף לחכות לקורמן, כי מה שאתה כותב פה בשמו חמור מאוד (וכן מעיד על פראנויה קלה).
מה שכן אני יכול להבטיח לך שבניגוד למפלגות כמו אלה של יאיר לפיד, אביגדור ליברמן או בנימין נתניהו, חד"ש לא מקבלת תרומות מאנשי עסקים ומתאגידים, ולכן לא חייבת להם כלום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הראיון של נחום ברנע עם יאיר לפיד במוסף לחג של ידיעות אחרונות
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 16:18 
טור מעניין מאוד, מי כתב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2012, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
טור מעניין מאוד, מי כתב?

אאל"ט זה פוסט של יוסי גורביץ: http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=3099

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: