סתם כי בא לי אדום כתב:
el dudernio כתב:
1. אני לא מצליח להבין את הטענה של ביזבוז מליוני שקלים? איך בדיוק יש את הביזבוז הזה? אם זה על תאורה אז סלחו לי אבל אתם חיים במאה הקודמת,
היום התאורה כמעט ולא צורכת חשמל אבל המיזוג למשל צורך הרבה חשמל. מכיוון שבעקבות הזזת השעון שעות הערות נהפכות ל"חשוכות" יותר, גם הטמפ'
בשעות אלו נמוכה יותר בהתאמה, ולכן הצורך במזגן יקטן, כלומר יש סיכוי יותר מסביר שצריכת החשמל ממש לא תעלה בעקבות הזזת השעון. אם זה בנוגע
לשעות העבודה, אז שעות העבודה במשק הן מ8:00 עד 17:00, בגדול, שעות שיש בהן אור ללא קשר לשעון, ולכן אין סיבה שזה יפגע בתפקוד העובדים.
2. השעון הביולוגי מתנהל לפי אור היום בחוץ, האדם ישן טוב יותר בחושך וכן אלאה, יכול להיות שהסמיכות של הזזת השעה ליום כיפור ימנע מהגוף להתרגל
לשינוי זה, אבל להגיד שמדובר בשעון ביולוגי ואין הבדל זה ממש לא נכון.
3. ללא קשר אני לא מבין מה הרעיון של שעון קיץ ושעון חורף, לא רק בארץ אלא גם באירופה, אז יהיה לכם קצת חושך ריבונו של עולם, תעסיקו את עצמכם
ואל תכנסו לדיכאון זה לא כל-כך מסובך, אלא, אם אתם חולים, ואז לכו לטיפול ואל תאשימו את החושך בדיכאון שלכם כי זה לא רציני.
1- ב-2010 העריכו כי הנזק שנגרם למדינה עקב הזזת השעון רק בנוגע לתיאורה עומד על 55 מיליון ש''ח בשנה.
הטמפרטורה לא ממש יורדת בלילה ועדיין חם ככה שמזגן יש גם בלילה.
ושעות העבודה לחלק נרחב מהמפעלים הגדולים זה גם שעות הלילה.
אתה חייב כמובן לשכלל את התאונות (עבודה ודרכים) שנגרמות כתוצאה מפחות שעות אור(אני לא יודע איך לחשב את זה אם בכלל ניתן).
להלן אותו מחקר/סקר
http://finance.walla.co.il/?w=/3/1729868 מה זה הטמפרטורה לא ממש יורדת? הנה לך נתונים של אתמול:
בירושלים בין 17:00 ל 19:00 הטמפ' ירדה ב 4 מעלות מ 25 ל 25, אם תווריד גם את השמש שיורדת מהגוף אז זה הופך מצורך במזגן ללא צורך במזגן.
באזור ת"א מדובר על ירידה של כ 2 מעלות בשעות המדוברות, כאשר בנוסף לזה אנחנו מדברים על הפסקת הקרנה של שמש ישירה (זה עיקר החום) והתייצבות של הטמפ' על כ26 מעלות.
באזור ב"ש אנחנו מדברים על ירידה דומה לזאת בירושלים, ובאזור טבריה ירידה של כ 3 מעלות.
תוסיף לכל אלו את הבריזה שיש כתוצאה מהבדלי הטפרטורה בין הים לארץ ולקבל הבדל לא קטן באיך שהגוף מרגיש. להגיד שזה כלום זה ממש לא נכון.
ושוב כמו שכבר אמרתי קראתי את זה, מדובר על הערכות, ולא על משהו עובדתי, גם מאז התודעה להפסקת השימוש בנורות להט גדלה ויותר ויותר אנשים משמשים בהלוגן לדים וכו שהם נורות חסכוניות בהרבה מבחינת תצרוכת החשמל.
בנוסף המפעלים שעובדים 24 שעות עובדים בדר"כ על בסיס מכונות ובקצב שלהן, למפעלים עלות השימוש בחשמל בשעות החושך נמוכה יותר במטרה לעביר
את עומס העבודה לשעות אלו בהן הצריכה של המשק קטנה ככה שזה לא בטוח "עולה יותר", מה גם שאני לא מותא סיבה הגיונית להוריד הילוך כשיש חושך,
האמת היא אפילו שונה, בערב / לילה, יש פחות "קודקודים" שמפרעים ולכן הרבה פעמים העבודה יותר "זורמת".
כמובן שצריך לבדוק את העניין "מספרית" אבל אני פשוט חושב שכרגע מדובר בעיקר בסיסמאות ריקות מתוכן שלא מחזיקות כלום.
הטמפרטורה לא מעניינת, הבעיה בישראל (בעיקר לאורך החוף מן הסתם) היא הלחות.
בקיץ התל אביבי המגעיל, השעות שאין סיכוי שאני אכבה בהם את המזגן זה בלילה. בשש בערב אני יכול לשבת עם חלון פתוח ויהיה לי נעים, ב-2 בלילה אני מזיע פה.