תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 17:11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לחץ
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 10:48 
עקרון די בסיסי במשחק כדורגל מדורני הוא הלחץ שמפעילה קבוצה על הגנת היריב במטרה להשתלט על הכדור מוקדם ככל האפשר (בשטח היריב) ולהגיע למצב הבקעה לפני שהגנת היריב מסודרת בקווי הגנה (יודע שלא גיליתי את אמריקה לאף אחד). אחוז גדול של שערים מושג בדרך זו (לדוגמא השניים הראשונים שחטפנו אתמול מול אתלטיקו). להבנתי גם היריבה העירונית שלנו משתמשת השנה בשיטת הלחץ בצורה יותר משמעותית (המאמן הספרדי מנסה ליישם את מודל המשחק של ברצלונה).

לעומת זאת בהפועל של השנה לא רואים ניצוצות של משחק לחץ מתוכנן ומסודר של כל הקבוצה (תמוז רץ לעיתים אחרי הכדור ללא גיבוי ותמיכה של שאר השחקנים) ואני לא מדבר על המשחק מול אתלטיקו אלא על משחקי הליגה מול קבוצות נחותות. חסרים לי רגעים בהם כל הקבוצה ע"פ הוראת המאמן (גוטמן?) לוחצת בצורה מתוכננת ומשיגה את הכדור מוקדם בשטח היריב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: לחץ
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 11:03 
מכבי עושים לחץ מחצית שלמה ואז מחצית שנייה כולם תופסים את המותניים.

חכה,גם מגוטמן על ההתחלה לא ראית דברים כאלה,ולא שאני משווה כן.
אבל תנו לצוות המקצועי עוד קצת זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 18:30 
הבעיה שבארץ לשחקנים אין אוויר לעשות לחץ, מה גם שבארץ לרוב לא יודעים לעשות לחץ וקבוצות טיפה טכניות יכולות להשתחרר ממנו בקלות ולתפוס את הקבוצה הלוחצת עם התחתונים למטה
בכל אופן זה נכון שמשחק לחץ יכול להיות יעיל וטוב אבל חייב כושר גבוהה ממה שיש לנו כרגע וצריך לדעת לעשות את זה נכון, אני מקווה שניצן יעבוד על זה מה שלא קורה כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
אף אחד לא מדבר על מחצית שלמה של משחק לחץ.
יש מצבים שגוטמן וגם קשטן היו יודעים לזהות, ובמחי צעקה שהגיעה עד שער 7 ראית קבוצה של 3-4 שחקנים יוצאים ללחץ וחוטפים את הכדור/גורמים ליריב לעשות טעויות.
העונה משחק ההגנה מאוד סטטי, מאוד נסוג (לפחות מול אתלטיקו), כל אחד בעמדה ואין ניצול של הזדמנויות ללחוץ חוץ מספרינטים חסרי תכלית של טוטו שגומרים אותו.

ראוי גם לציין שמול אתלטיקו ראינו שהפועל לא ידעה להתמודד עם הלחץ. צמד הבלמים הנוכחי שלנו לא מתמחה בהנעת כדור, המגנים היו לחוצים מאוד וגרוע מכל - הקישור לא עשה תנועה ולא היווה אופציית מסירה. המשחק היה תקוע כבר בשלב ההגנה. דבר נוסף שהורגש הוא העייפות של טוטו שגרמה לו לעמוד במרכז ולא לנווט לצד שבו המגן תקוע. כך יצא מצב שפנטסיל עם הכדור על הקו, יש עליו שחקן, ורמוט מתקרב אליו, גם אליו צמוד שחקן, אז פנטסיל מעיף את הכדור. אתה מצפה שטוטו יגיע לצד ימין וינסה להשיג את הכדור, אבל הוא פשוט עמד באמצע כי לא היה לו כח לזוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: