תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 18:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כתבה מעניינת וקצת עצובה על באר שבע ועל ישראל בכלל
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:03 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/magazine/1.1824339

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כתבה מעניינת וקצת עצובה על באר שבע ועל ישראל בכלל
הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:47 
תשמע.
כבר במהלך הקריאה התעצבנתי, אבל אמרתי לעצמי אולי עושים פה הפוך על הפוך או משהו, נמשיך לקרוא.
אבל בסוף הבנתי שלא טעיתי.
יש פה אובר רומנטיזציה מוגזמת של האלימות והפשע הנורא של הילד החמוד והנורמטיבי הזה שאוהב מותגים ועובד בסופר, שהפשע היחידי שלו זה שאלוהים שם אותו ואת המנוח באותו מקום באותו זמן.... אה, ושהוא אוהב להסתובב עם סכינים ולהשתכר מתחת לבתים של אנשים בשתיים לפנות בוקר.
ואם זה לא מספיק אז כל הקטע האחרון, המביך, שמתחיל במילים "המקרה של רצח גדי ויכמן ייזכר בעיקר ככישלון מהדהד של המשטרה"...
רבים פה יודעים שאין לי חיבה לשוטרים, בטח לא לשוטרים ישראלים, בטוח לא לשוטרים מהנגב, וזה אנדרסטייטמנט...
אז ממש לא, ידידיי,
המקרה של רצח גדי ויכמן ייזכר כעוד מקרה של נער ערס עבריין חובב נשק קר שדקר מישהו שהעיז (גם אם בצורה אלימה) להגיד לו מה לעשות.
כמו שכתבתי באשכול בנושא בזמנו לדאבוני את שנות ההתבגרות שלי העברתי בפריפריה ואני יודע בדיוק מאיפה משתין הדג (ומאיזה עץ עושים גיטרה).
ראיתי עשרות טיפוסים כמו העדן אוחיון הזה וכל פעם מדובר באותו טייפ קאסט, אותו סיפור עצוב וקטלני.
אז אין לי ספק שיש בעיה מאוד קשה במדינה הזאת של אלימות. היא חוצה אוכלוסיות וטווחי גילאים, היא נפוצה בעיקר בשכבות החלשות כתוצאה מבעיות כלכליות, הכל טוב ויפה.
אבל תסלחו לי, עוד לא הגענו למצב שצריך לראות כתבות יח"צ לרוצחים.
האחריות היא קודם כל על העבריין הזה. אחרי זה היא על ההורים שלו שגידלו מפלצת בלי לשים לילד שלהם גבולות.
לא רוצה לשמוע סיפורים על הורים קשיי יום שהיו כל היום מחוץ לבית בשביל לפרנס ולא יכלו להשגיח על הילד (וזה לא המקרה של עדן אוחיון).
גם אני גדלתי שם, גם הוריי היו רוב הזמן בעבודה, גם אני הייתי צריך לעבוד בשביל לקנות דברים ועדיין לא הלכתי והסתובבתי עם סכינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
אני קראתי את זה ולא ראיתי שום רומנטיזציה של חיי הרוצח ושום סימפטיה מיוחדת כלפיו. לדעתי זו ממש לא כתבת יח"צ.
מסכים איתך שהכשלון המשטרתי הוא באמת משני פה לעומת הסיפור של הערס שדקר את הערס שנגח בו.

אולי זה נראה לי מעניין כי אני לא מכיר את הפריפריה מקרוב כל כך, וההצצה הקטנטנה הזאת סיקרנה אותי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 16:12 
שום רומנטיזציה ?

ציטוט:
על מפתח צווארה מנצנץ תליון לב על שרשרת כסופה, מתנה שקנה לה ביום האהבה האחרון. “את לא מורידה את השרשרת הזאת אף פעם”, הודיע לה, והיא ניסתה למחות - “מה פתאום, אתה יודע שאני מחליפה תכשיטים כל הזמן”. אבל הוא אמר לה - “את זאת את לא”.

אוייי...איזה ילד חמוד, כמה הוא אוהב את אמא !

ציטוט:
הם נדיבים זה עם זה, אף פעם לא רבים על מי לבש מה. אפילו אם האחד מחדש ראשון את רכישתו הבלתי זולה של השני.

הוא גם נדיב ! איזה נשמה טובה !

ציטוט:
אבל הימים האלה - הודיעו להם החברות - חייבים להישאר מאחור. די כבר, נמאס. והוא ומאור הסתכלו אחד על השני וידעו שהבנות צודקות. החליטו - ועשו. השיגו עבודה יחד, קמו אליה כל יום מחדש, ואפילו נהנו מכל העסק.

איש של עבודה !

ציטוט:
מורן של רועי לא הפסיקה להתפעל ממנו. כמה חודשים קודם לכן השאילה לו את הדירה כדי שיבלה בה בסוף השבוע עם החבר’ה, בזמן שהיא, רועי והילד נסעו להוריה. אותה שבת, שהיתה אביכה במיוחד, הסתיימה בגשם שוטף, והיא היתה מדוכדכת מהמחשבה על העבודה שתחכה לה בבית כשתחזור ותגלה את הבוץ על רצפת המרפסת הפתוחה. אבל כשפתחה את הדלת גילתה דירה מצוחצחת ומבריקה, אחרי שטיפה יסודית של הרצפה והכלים.

דיייי, הוא עשה לה ספונג'ה ??? איזה מקסים.

....

ויש עוד אלף כאלה.
אני אחסוך את התמונות עם הסידור והכיפה מהתקופה הנפלאה באומן כי אני מחשיב אותן להפוך על הפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
החשבתי גם את כל הקטעים של הספונג'ה, הנדיבות וכו' כסוג של הפוך על הפוך.
בכל מקרה, בסך הכול זה הדגים את זה שלא מדובר באיזו מפלצת יוצאת דופן אלא באדם רגיל למדי (ואפילו אחד עם יומרות רוחניות).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 16:23 
כשכתבתי הפוך על הפוך התכוונתי לקטעים כדוגמת זה:

ציטוט:
כבר כשהיה בכיתה ה’ הכניס מאור מכות לאתיופי. עם מקל. בראש. זה היה מישהו שאמר משהו לא יפה על אמא שלו. רק אז, אחרי שתפס את האתיופי הזה לבד בלי חברים, וחבט בראשו עם מקל, רק אז הבין את התחושה הזאת של מה שראה עד אז רק מרחוק. הוא זכר היטב איך ראה כמה חודשים קודם לכן 14 צעירים מרביצים יחד לרוסי. זו היתה תחושה של שליטה, למרות שלרוסי ההוא לא קרה שום דבר, חוץ מזה שקצת נפתח לו הראש.

הקטעים שהבאתי בהודעה הקודמת שונים לגמרי בהיבט הזה שהם נשמעים כמו עדות אופי שנותנים בבית משפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 ספטמבר 2012, 16:27 
סמל אישי של המשתמש
אני מבין על מה אתה מדבר. אפשר בקלות לקרוא את זה כטקסט שמדגיש את מעלותיו של הרוצח ואת חסרונותיו של הנרצח.
אני קראתי את זה כסיפור על שני אנשים שהחיים שלהם לא יצאו מסרט הוליוודי, ושאחד הרג את השני בגלל שטות כלשהי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: