metal כתב:
ציטוט:
ביבי אחד מראשי הממשלה מן הגרועים שהיו פה, בכמעט כל בחינה. אבל הוא יהיה עדיף על העיתונאי כי הוא היה בסיירת?
שאלה, אתה מודע לכך שראש הממשלה עוסק גם בנושאים לא ביטחוניים, כגון נושאים מדיניים, פוליטיים, חברתיים, כלכליים ועוד?
אני לא חושב שאתה יכול לכתוב למשהוא אחר כאן, "אתה לא חכם במיוחד", במיוחד אם אתה טוען טענות טיפשיות שכאלו
אז זה אתה סקרת את פועלם של כל ראשי הממשלה מ48, תשלח לי עותק בבקשה, אני אשמח להשכיל. כן, אני מודע פחות או יותר איזו עבודה זאת להיות ראש ממשלה. אני גם יודע שעיתונאים זה זן נחות של בני אדם, מבקרי שלטון ניחא, אבל כאלה שלוחצים על הכפתור? לא ולא! מעדיף את אלה שהיו בסיירת, הם יודעים מה זה לקבל החלטות הרות גורל לאנשים רבים תחת לחץ. מה ההחלטה הכי משמעותית שקיבל לפיד? לעזוב את אולפן שישי? ושלי? לקחת את המושכות של המפלגה הכי פאתטית במדינה? תבין כמה נמוך "אמת" ירדה. אפילו רבין זצ"ל היה עדיף עליה. כמו כן, אני גם יכול למנות 3 ראשי ממשלה יותר גרועים: רבין, שרון ואולמרט. וזה רק מאז שהתחלתי לגבש דעה. אני גם יכול להסביר למה הם היו יותר גרועים, אם רק תבקש. למען הסר ספק, אני לא משתגע על ביבי בכלל. אבל כמו שדמוקרטיה היא הרע במיעוטו, כך גם ביבי. תן לי אופציה יותר טובה, תסביר למה היא יותר טובה, והנה יש דיון. אגב, להשמיץ אותי כי אמרתי על ידיד שלך שהוא לא מבין בשיט (מה שנכון כנראה) זה אמנם חברי ואף מרגש (a tear?) אבל לגמרי מיותר. הוא יכול לענות לי לבד..
אז למי תצביע? מדוע?
יקירי, זונת תקשורת כמו ביבי, ההוא שהיה ראשון לדאוג לשרפה בכרמל, הוא בעל יותר אמות מידה "ללחוץ על הכפתור" מאיזה יאיר לפיד? כי?
עם רבין היה לנו שגשוג כלכלי מצוין, במיוחד אחרי פתרון משבר האינפלציה(תודות לפרס). לאולמרט ולשרון לפחות היה ביצים לנסות לעשות משהוא ולשמור על סטטוס קוו דמוקרטי מסוים, בעוד שלביבי אין שום יכולת מחשבתית מעבר לאיך לקבל קצת יותר מחיאות כפיים על ידי טריקים שיווקיים סוג ז, איך להאשים ממשלות קודמות בכל הפשלות שהוא עשה עד עכשיו ואיך לתת לחבורה של כלומניקים כמו אופיר אוקיינוס או מירי רגב, להכתיב את הסדר היום יומי של מדינת ישראל.
ואני לא בא להגן על יאיר לפיד, אני רק הגבתי לתגובה שלך שלראש ממשלה צריך להיות רקע צבאי. גם לאנגלה מרקל יש כפתור אדום, היא קצת יותר משמעותית לגורל העולם מאשר ביבי, היא אגב לא עשתה צבא(שמאלנית?).
אבל לשאלתך, כן יאיר לפיד עדיף, כנ''ל שלי, כנ''ל סבתא שלי.
לפחות אצליהם לא ישבו ליברמן כשר חוץ, ואולי סוף סוף לא יהיה ש''ס בממשלה.
אני לא באמת מצפה ליותר מזה.
בנוגע לטנקבוי, אני מצטער הוא לא חבר ולא ידיד ולא כלום. פשוט אמרת משהוא מאוד מטומטם, אז ציינתי את זה. אל תהיה משעמם.
ואני סביר להניח שיצביע למרץ.