תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 11:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הראיון של נחום ברנע עם יאיר לפיד במוסף לחג של ידיעות אחרונות
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2012, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
איך שאני רואה את זה, אין אחוז, עשירית אחוז, שלפיד לוקח בחשבון שהוא יהיה סתם חבר כנסת. הוא רוצה להיות שר. ואחר כך יותר מזה. שום תסריט אחר לא אפשרי מבחינתו. אבל כשהדברים האלה קורים בסוף, כל הבלוף יוצא. לראיה, חברי הכנסת של קדימה ומפלגת קדימה בעצמה, שלא מסוגלים להיות משהו אחר חוץ מבשלטון. לפיד עשוי מאותם חומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הראיון של נחום ברנע עם יאיר לפיד במוסף לחג של ידיעות אחרונות
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2012, 23:33 
Noam כתב:
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:
האיש שאומר הכל ולא אומר כלום

אני מציע לך לקרוא את מה שהוא אומר לגבי נושאים שהוא שם בראש סדר העדפיות של המפלגה כגון,
שינוי שיטת הממשל,
מהפכת הדיור,
שיוויון בנטל,
חינוך,
עסקים קטנים.

ותגיד לי למה זה לא להגיד כלום?

נאווי,
היום שהפער בין העניים לעשירים גדול מאי פעם,שמעמד הביניים כבר לא מסוגל לשאת בנטל,
משהו לא עובד,שלל הפוליטיקאים שאיישו את כיסאות הקואלציה בשנים האחרונות הביאו אותנו למצב הזה,
אז אתה רוצה שאני אבדוק איזה ח״כ הציע אי אילו הצעות חוק?
זה לעג לרש.
חוץ ממהפכת הסלולר של כחלון מה באמת היה כאן?
אני מציע שתיקח את החצי שעה שאמרת ותקרא קצת מה יש ללפיד להגיד ואז תוכל לתקוף אותו בגלל סיבות אמיתיות ולא בגלל שהוא מכביסט או יהיר או שטיות אחרות.

שים לב שכל מה שהוא מדבר עליו זה דברים שבקונצנזוס
שינוי שיטת הממשל הוא נושא שלא בדיוק מדבר לאזרח הממוצע בארץ, וחינוך זה דבר שבערך כל מועמד יכול לדבר עליו
והשיוויון בנטל הוא נושא שאמור לקלוע בול למי שלפיד רוצה שיבחרו בו - האשכנזים החילונים
לא תמצא ממנו בחיים התבטאות חד משמעית על המצב המדיני, למשל, או כל אמירה שחורגת מגבולות המרכז של המרכז
ואם אתה רוצה אתה מוזמן לקרוא את הטורים שלו (אני כבר תקופה עוקב אחריהם לא מעניין כלשהו אלא ממעקב נטו אחרי לפיד) ולהבין איך ממלאים עמוד שלם בלא כלום. לא סתם בצד השני של הדף ב7 ימים שמו טור של שלמה ארצי

תחליט ,קונצנזוס או לא?
שינוי שיטת הממשל כפי שאמרת זה לא קונצנזוס.
לשאר הנושאים,אני מסכים שהם קונצנזוס,כי אלה הדברים שהכי כואבים לנו ( מעמד הביניים).
ההבדל שהוא נותן פתרונות מאוד מפורטים ומאוד נקודתיים,הוא לא סתם אומר יש בעיה,הוא מציג פתרון מפורט לכל בעיה ובעיה.

ומה הקשר לטורים שלו?
לא מעניין,אל תקרא.
אני מאוד אוהב לקרוא את הטורים שלו אבל אין לזה שום קשר להחלטה שלי לתמוך בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2012, 23:37 
ערן כתב:
איך שאני רואה את זה, אין אחוז, עשירית אחוז, שלפיד לוקח בחשבון שהוא יהיה סתם חבר כנסת. הוא רוצה להיות שר. ואחר כך יותר מזה. שום תסריט אחר לא אפשרי מבחינתו. אבל כשהדברים האלה קורים בסוף, כל הבלוף יוצא. לראיה, חברי הכנסת של קדימה ומפלגת קדימה בעצמה, שלא מסוגלים להיות משהו אחר חוץ מבשלטון. לפיד עשוי מאותם חומרים.

אתה מניח הנחות ואם אתה צודק או לא נדע רק עוד כמה שנים.
ואני לא ראיתי חברי כנסת אחרים עושים מה שהו עושה.

והאימרה שבסוף הוא יהיה חרא כמו כולם לא אוכלת מבחינתי,היום כולם חרא,הוא עדיין לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2012, 23:43 
סמל אישי של המשתמש
אבו-כובע כתב:

זהו בדיוק, שהוא עוד לא עשה כלום. כלום. קצת צניעות, מה שנקרא בקנסו דחוף.
אני חובב מאוד קטן של הרכב הכנסת הנוכחית וחושב שהיא הגרועה והמסוכנת ביותר אי פעם, כולל אנשים שלא ברור איך הם הגיעו לשם, אבל לא צריך ללמוד תואר ראשון במדע המדינה כדי לדעת כמה האימרה שלך מסוכנת לדמוקרטיה. ברגע שמתחילים להאמין באנשים בלי טיפת רזומה פוליטי כי "יותר גרוע לא יכול להיות", הדרך למטה מתקצרת משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2012, 23:47 
ערן כתב:
אבו-כובע כתב:

אני חובב מאוד קטן של הרכב הכנסת הנוכחית וחושב שהיא הגרועה והמסוכנת ביותר אי פעם, כולל אנשים שלא ברור איך הם הגיעו לשם, אבל לא צריך ללמוד תואר ראשון במדע המדינה כדי לדעת כמה האימרה שלך מסוכנת לדמוקרטיה. ברגע שמתחילים להאמין באנשים בלי טיפת רזומה פוליטי כי "יותר גרוע לא יכול להיות", הדרך למטה מתקצרת משמעותית.

לקחת את מה שהתכוונתי רחוק מידי,פוליטית כמובן שהוא לא עשה עדיין מאום.

התכוונתי שאני לא רואה פולטיקאים מקטטים רגליהם בצורה שהוא עושה,
אני לא רואה פוליטקאים נותנים פתרונות לבעיות בצורה שהוא נותן ( וברור שמהכתב לביצוע הדרך ארוכה מאוד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 00:06 
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:

אני מציע לך לקרוא את מה שהוא אומר לגבי נושאים שהוא שם בראש סדר העדפיות של המפלגה כגון,
שינוי שיטת הממשל,
מהפכת הדיור,
שיוויון בנטל,
חינוך,
עסקים קטנים.

נאווי,
היום שהפער בין העניים לעשירים גדול מאי פעם,שמעמד הביניים כבר לא מסוגל לשאת בנטל,
משהו לא עובד,שלל הפוליטיקאים שאיישו את כיסאות הקואלציה בשנים האחרונות הביאו אותנו למצב הזה,
זה לעג לרש.
אני מציע שתיקח את החצי שעה שאמרת ותקרא קצת מה יש ללפיד להגיד ואז תוכל לתקוף אותו בגלל סיבות אמיתיות ולא בגלל שהוא מכביסט או יהיר או שטיות אחרות.

שינוי שיטת הממשל הוא נושא שלא בדיוק מדבר לאזרח הממוצע בארץ, וחינוך זה דבר שבערך כל מועמד יכול לדבר עליו
והשיוויון בנטל הוא נושא שאמור לקלוע בול למי שלפיד רוצה שיבחרו בו - האשכנזים החילונים
לא תמצא ממנו בחיים התבטאות חד משמעית על המצב המדיני, למשל, או כל אמירה שחורגת מגבולות המרכז של המרכז
ואם אתה רוצה אתה מוזמן לקרוא את הטורים שלו (אני כבר תקופה עוקב אחריהם לא מעניין כלשהו אלא ממעקב נטו אחרי לפיד) ולהבין איך ממלאים עמוד שלם בלא כלום. לא סתם בצד השני של הדף ב7 ימים שמו טור של שלמה ארצי

תחליט ,קונצנזוס או לא?
לשאר הנושאים,אני מסכים שהם קונצנזוס,כי אלה הדברים שהכי כואבים לנו ( מעמד הביניים).
ההבדל שהוא נותן פתרונות מאוד מפורטים ומאוד נקודתיים,הוא לא סתם אומר יש בעיה,הוא מציג פתרון מפורט לכל בעיה ובעיה.

ומה הקשר לטורים שלו?
לא מעניין,אל תקרא.

זה ששיטת הממשל לא מדברת לאנשים לא הופכת את זה למחוץ לקונצנזוס. כאילו, מבחינה פילוסופית אולי כן, אפשר להתווכח על זה, אבל זה בכל מקרה נושא שאין אנשים בארץ שמתנגדים לו מהסיבה הפשוטה שאין גם כאלה שתומכים בו. הוא גם יכול לתמוך באותה מידה בשינוי שיטת הממשל באוגנדה
בנוגע לנושאים האחרים, לי שיוויון בנטל זה דבר חשוב, אבל יש דברים אחרים שהייתי מתעסק בהם הרבה לפני. אפילו בנושא החרדים הייתי קודם דואג שייצאו לעבוד מאשר שיעשו צבא, כי בינתיים הצבא מסתדר גם בלעדיהם. אבל הרי לדבר על שירות לכל זה הרבה יותר סקסי מאשר לדבר על יציאה לשוק העבודה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 00:15 
Noam כתב:
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:

שינוי שיטת הממשל,
מהפכת הדיור,
שיוויון בנטל,
חינוך,
עסקים קטנים.

נאווי,
זה לעג לרש.

תחליט ,קונצנזוס או לא?

ומה הקשר לטורים שלו?
לא מעניין,אל תקרא.

זה ששיטת הממשל לא מדברת לאנשים לא הופכת את זה למחוץ לקונצנזוס. כאילו, מבחינה פילוסופית אולי כן, אפשר להתווכח על זה, אבל זה בכל מקרה נושא שאין אנשים בארץ שמתנגדים לו מהסיבה הפשוטה שאין גם כאלה שתומכים בו. הוא גם יכול לתמוך באותה מידה בשינוי שיטת הממשל באוגנדה
בנוגע לנושאים האחרים, לי שיוויון בנטל זה דבר חשוב, אבל יש דברים אחרים שהייתי מתעסק בהם הרבה לפני. אפילו בנושא החרדים הייתי קודם דואג שייצאו לעבוד מאשר שיעשו צבא, כי בינתיים הצבא מסתדר גם בלעדיהם. אבל הרי לדבר על שירות לכל זה הרבה יותר סקסי מאשר לדבר על יציאה לשוק העבודה..

לזה בדיוק אני מתכוון,
אם תשמע/תקרא מה שהוא אומר אתה תבין שמה שאתה אומר הוא נכון והוא מתייחס לזה.

הוא אומר בצורה חד משמעית שצריך לדאוג להם למקומות עבודה ולא סתם ״שיילכו לעבוד״,
הוא אומר שה לא חייבים לעשות שרות צבאי,אלא לעשות שירות אזרחי מקביל,כדוגמת לעזור לניצולי שואה בכך שיעזרו להם בתפקוד היומיומי (קניות,תרופות וכד׳) יהיו להם לבני שיח (כי הבדידות זה אחד הדברים הכי כואבים) ויעלו את סיפורם על הכתב (כדי שיהיה עוד נדבך של זיכרון),
או לעזור בבתי חולים סיעודיים מכיוון שיש שם מחסור נוראי בכח אדם.

זו דוגמא קטנה לכך שהוא לא סתם אומר שיוויון בנטל אלא מציע פתרונות אמיתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 00:27 
אני בכלל לא מדבר על שוויון בנטל
הם צריכים לעשות צבא\תחליף צבא, אבל זה הרבה פחות דחוף מאשר שייצאו לשוק העבודה.
עזרה לניצולי שואה זה דבר מבורך וחשוב, אבל זה יכול להיעשות רק במסגרת של שירות למדינה, והכסף אמור להגיע מהמדינה
הצעד הקריטי שצריך להיעשות הוא שיתחילו להכשיר חרדים לעבודות עצמאיות וישכניסו כסף לעצמם במקום לקבל דמי אבטלה ואת כל הקצבאות מהמדינה, לא שיעשו שנתיים צבא וירוויחו משכורת קבע כי 90 אחוז מהם נשואים
אם הוא אומר למשל שצריך לעמוד על זה שילמדו מקצועות ליב"ה, שצריך להכניס פיקוח חיצוני, ולתת ולשלול קצבאות ממוסדות חינוך בהתאם לנושא הזה, אז מגיע לו חצי פרח על זה שהוא מתעסק בפן הפחות פופוליסטי של הנושא הזה.
שלא תבין לא נכון, הנושא הוא נושא חשוב, אבל פופולרי. בוא נראה אותו מדבר גם על דברים שלא כולנו מסכימים עליהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 00:41 
שירות שווה לכולם

מודל השירות

מודל השירות הקיים היום במדינת ישראל מכרסם ביסודות חיינו המשותפים ובשאיפתנו להיות חברה בריאה וצודקת.
אנו מציעים את מהפיכת השירות האזרחי בישראל שתעודד ותתגמל גיוס לצבא ותאפשר פתרון של גיוס אזרחי לאוכלוסיות המגזרים השונות.
מודל השירות של מפלגת "יש עתיד" משנה מן היסוד את תפיסת הסולידריות והערבות ההדדית של החברה הישראלית ובונה חברה שוויונית הלכה למעשה, בה כל האזרחים משרתים את המדינה וזוכים לזכויות.

שירות שווה לכולם - מה זה אומר ?

כל אזרח בן 18 יגויס לשירות צבאי או אזרחי – יופסק אי השוויון הקורע מבפנים את החברה הישראלית.
הלוחמים יתוגמלו – ישרתו שלוש שנים ויקבלו החל מהשנה השנייה משכורת ומלגה מלאה ללימודים.
בתי החולים, מד"א, המשטרה, בתי הספר, הגנים, מערכי הרווחה והסיעוד יתוגברו בכוח עזר של כ-60,000 צעירים בשנה, שישנו את פני המדינה.
עשרות אלפי תלמידי ישיבות יוכלו להשתלב בשוק העבודה.
משירות צבאי בגולני עד לשירות אזרחי בבית החולים הסיעודי, משירות צבאי בסיירת עד לשירות אזרחי בבתים של ניצולי השואה.

עקרונות המודל

המודל מבוסס על שני עקרונות יסוד:
כולם משרתים: כל אזרח בישראל יגויס לשירות צבאי או אזרחי שיימשך שנתיים עד שלוש שנים.
מודל שירות מותאם צרכים ויכולות: מודל הגיוס ינוהל בהתאמה לצרכי הביטחון והחברה הישראלית ולא באופן שרירותי.

תוכנית הפעולה

התוכנית בנויה משני שלבים – השלב הראשון יארך חמש שנים, ובמסגרתו תוקם התשתית לשלב השני והקבוע. כבר בשלב הראשון, המציאות של היום – בה האוכלוסייה החרדית גם אינה מתגייסת לצבא, וגם ממומנת על ידי המדינה ולא עובדת למחייתה – תשתנה. לתפיסתנו, מציאות זו מנציחה תרבות של השתמטות ופילוג, עוני מחריף והקצנה דתית ופוליטית הולכת וגוברת.

שלב א'

בשלב הראשון יינתן לבני הישיבות בישראל פטור מצה"ל החל מגיל 18 והם יוכלו לצאת מיד לעבודה.
במהלך חמש השנים הללו תוקם רשות לאומית לשירות אזרחי שתגדיר את הצרכים השונים במשק ובקהילה ותנהל את מיונם, קליטתם והפעלתם של מגויסי השירות האזרחי שיפעל 
בשלב השני.
הפעלת תוכנית לתגמול חיילים קרביים המשרתים שלוש שנים.
תוכנית להורדת משך השרות לשנתיים לתפקידים לא קרביים על פי החלטת הצבא.
הרשות הלאומית לשירות אזרחי תעקוב במהלך תקופת המעבר אחרי קליטתם של בני הישיבות בשוק העבודה ותפעל אל מול משרדי הממשלה השונים כדי לוודא התאמה מחודשת של חלוקת התקציבים בהתאם למספר הריאלי של הלומדים בישיבות.
בתקופה זו תפעל המדינה להפניית תקנים שיאפשרו קליטת צעירים וצעירות ערביים בתוך המודל. אותם צעירים יזכו לאותן העדפות שמקבלים יוצאי צבא. יחד עם זאת, אנו מאמינים כי השירות בציבור הערבי צריך להמשיך להיות מבוסס התנדבות, כפי שפסקה ועדת עברי.
 -
 שלב ב'

כל אזרח או אזרחית אשר הגיעו לגיל 18 יופנו למאגר השירות אשר יפנה אותם למסלול שירות צבאי או אזרחי.
לצה"ל תינתן עדיפות במיון, והוא יוכל לגייס כל צעיר או צעירה אשר יימצאו מתאימים לצרכיו. יחד עם זאת יינתן משקל לשאלה מאיזה רקע בא המועמד לשירות בטחון והאם שירותו מחייב את הצבא להיערכות מיוחדת.
גודלו של הצבא לא ייקבע על פי התפיסה של "גיוס לכל" – אשר מכתיבה למעשה לצה"ל את גודלו באופן שרירותי – אלא על פי תכנון רב-שנתי המותאם לצרכי הביטחון האמיתיים של ישראל.הממשלה, שהיא המפקד העליון של הצבא על פי חוק, תקבע את גודלם של הצבא הסדיר וצבא המילואים בהתאם להערכותיהם של גורמי הביטחון.
השירות הצבאי יימשך שלוש שנים ללוחמים ולחיילים תומכי לחימה ביחידות שהצבא מעוניין בהן – הצבא יעצב קריטריונים ברורים לשירות של שלוש שנים כדי שהמשרתים שירות מלא יבואו מכל שדרות החברה.
חיילים שישרתו שלוש שנים, יקבלו החל מן השנה השנייה משכורת מינימום במשק ובעת שחרורם מצה"ל יקבלו מלגת לימודים מלאה לתואר ראשון.
חיילים שאינם לוחמים ולא נדרשו לשירות של שלוש שנים בידי צה"ל ישוחררו לאחר שנתיים, על פי שיקול דעתו של הצבא (בהתאם להמלצות ועדת ברודט וועדת בן בסט).
מועמדים לשירות בטחון שלא יגויסו בידי צה"ל יופנו לשירות האזרחי שאורכו שנתיים וישובצו ככוח עזר במסגרות קהילתיות שונות: בתי חולים ומסגרות סיעודיות, סיורי אבטחה בישובים (בפיקוח המשטרה), מד"א, מסגרות החינוך המיוחד, טיפול בקשישים וכדומה.
מי שיסרב לשרת יופעלו נגדו כל האמצעים הקבועים בחוק, וישללו זכויותיו לקצבאות לימודים או מחיה מלבד קצבת ביטוח לאומי.
תקבע מכסה מצומצמת של תלמידי ישיבה שיוכלו להמשיך בלימודים מלאים.
כל הסדרי השירות הפרטניים ייבחנו מחדש.
יעוצב מודל מילואים חדש במסגרתו ייקבע מי ישרת במילואים, מהם תנאי הגיל ומשך השירות השנתי ומהו הגמול החומרי הראוי למשרתי המילואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 01:36 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
בחייאת נו

אוי זה גדול.
הדבר הבא זה פוליטיקאי שהוא שילוב של ביבי ויאיר לפיד, הוא בטח יספר איך כשהוא היה ילד ביוון העתיקה אבא שלו לקח אותו להסתכל על הכוכבים עם קופרניקוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 03:15 
סמל אישי של המשתמש
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:
אבו-כובע כתב:
Noam כתב:

שינוי שיטת הממשל,
מהפכת הדיור,
שיוויון בנטל,
חינוך,
עסקים קטנים.

נאווי,
זה לעג לרש.

תחליט ,קונצנזוס או לא?

ומה הקשר לטורים שלו?
לא מעניין,אל תקרא.

אז איך הגעת ללתמוך בו?
מה היה שונה בו מכל אדם אחר שמחליט להיכנס לפוליטיקה?
בטח שיש לזה קשר ישיר להחלטה שלך לתמוך בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 03:23 
סמל אישי של המשתמש
הוא האם אמא של הקונצנזוס.
אם הקונצנזוס לא היה שקדימה זו חרא מפלגה, הוא היה מצטרף לשם בשמחה.

מה דעתו על התנהלות המדינה בשטחים?
על נושאי הליבה בסיכסוך הערבי-ישראלי?
על הפרדת הון-שלטון?
על הפרטת מנהל מקרקעי ישראל?
על חוק ההסדרים?
על איגודי עובדים?
על שכר מינימום?
על סמים קלים?
על סיגריות?
על שכר הבכירים במשק?
על שכר המגזר הציבורי?
על מבנה מפלגות?
על הסתה ציבורית?
(ועוד)

ברגע שהוא יפסיק להתחמק כמו שהוא עושה עכשיו ויתחיל יתייחס לאלו, יהיה ניתן להתייחס אליו ברצינות - לטוב או לרע.
עד אז, הוא עוד אפיזודה (ייתכן שחולפת) שנכנסת לפוליטיקה על מנת להיות בפוליטיקה ולעשות רק מה שצריך בשביל להישאר בפוליטיקה - בדיוק כמו קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 07:32 
בלונדה,אתה דמגוג קטן.
ראשית,החלטתי לתמוך בו אחרי ששמעתי מה הוא אומר,הלכתי לחוג בית לפני מספר חודשים והשתכנעתי.

אתה גם מחליט שהחלטתי לתמוך בו בגלל הטור שלו בעיתון ואתה מוסיף אוסף של שטיות מכיוון שאתה לא שמעת/קראת מה שיש לו להגיד.
אז ככה,בכל ראיון שואליפם אותו את דעתו על מדיניות חוץ וכד' (וגם חלק מהשאלות שרשמת) והוא עונה על כולם,בגלל זה לא נותנים על זה את הדגש יותר מידי.
מעבר לזה,זה לא סוד שהמצע שלו הוא חברתי.
לדעתי,הרבה יותר חשוב כרגע להתעסק בבעיות מבית וזו אחת הסיבות שאני כן בעדו (זאת והטור שלו :-))

ולמה אתה דמגוג,
תיקח עכשיו את כל חברי הכנסת ותשאל אותם מה דעתם ואיך הם מציעים לטפל בבעית:
החינוך,
השיויון בנטל,
מחירי הדיור.

נכון,לא לכולם יש דעה ופתרון לכל דבר ובעיה,הוא שם את הדברים שהוא בחר בראש סדר העדיפיות וזה לא אומר שהדברים האחרים לא חשובים או שאין לו דעה עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 09:06 
סמל אישי של המשתמש
הדיון הזה טיפשי כי דפוסי ההצבעה במדינת ישראל הם פלוס מינוס כמו אהדה של קבוצת כדורגל - לוקחים מפלגה ורצים איתה עד הסוף המר.
הרי אם ההצבעה היתה שכלתנית אז לא מעט מצביעי ליכוד היו הופכים להיות תמיר חג'ג'ים.
וכמובן, כל מילה של ערן - לפיד בא לעשות סיבוב.

אבל אתה יודע מה? סבבה. בוא נניח שלפיד הוא שמש העמים והפוליטיקאי הכי טוב שיהיה לנו. אני מוכן לזרום עם זה.
הוא רוצה 22 מנדטים. לא יודע אם הוא יגיע לזה, אבל הוא יקבל גם לא מעט קולות.
מי הם מספר 5, ו9, ו15 אצלו ברשימה? הרי אחד הסיפורים הגדולים ביותר של הבחירות האחרונות היה המעבר של אלפי קולות ב48 שעות האחרונות של
לפני הבחירות למפלגת קדימה, כדי ליצור גוש חוסם לביבי (לא שזה עזר). אנשים שחשבו שהם מצביעים לבני וקיבלו את מופז וצחי הנגבי.
שלא לדבר על רשימת ח"כים אלמונים או אלמונים למחצה (רשימה חלקית: שלמה מולה, רוברט טיבייב, מגלי והבה, רחל אדאטו, יוחנן פלסנר, אורית זוארץ, יוליה שמאלוב-ברקוביץ',
נינו אבסדזה, דורון אביטל, אבי דואן, יובל צלנר, אכרם חסון, אחמד דבאח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 09:12 
סמל אישי של המשתמש
כמו שכבר טענתי, לדעתי איחוד עם אריה דרעי יטרוף את הקלפים מבחינת לפיד.
זה יביא לו הרבה קולות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 09:17 
סמל אישי של המשתמש
ומצד שני יניס ממנו לא מעט קולות שמצפים ממנו להמשיך את דרכו של אבא שלו נגד החרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 09:22 
סמל אישי של המשתמש
אבו-כובע כתב:
בלונדה,אתה דמגוג קטן.
ראשית,החלטתי לתמוך בו אחרי ששמעתי מה הוא אומר,הלכתי לחוג בית לפני מספר חודשים והשתכנעתי.

אתה גם מחליט שהחלטתי לתמוך בו בגלל הטור שלו בעיתון ואתה מוסיף אוסף של שטיות מכיוון שאתה לא שמעת/קראת מה שיש לו להגיד.
אז ככה,בכל ראיון שואליפם אותו את דעתו על מדיניות חוץ וכד' (וגם חלק מהשאלות שרשמת) והוא עונה על כולם,בגלל זה לא נותנים על זה את הדגש יותר מידי.
מעבר לזה,זה לא סוד שהמצע שלו הוא חברתי.
לדעתי,הרבה יותר חשוב כרגע להתעסק בבעיות מבית וזו אחת הסיבות שאני כן בעדו (זאת והטור שלו :-))

ולמה אתה דמגוג,
תיקח עכשיו את כל חברי הכנסת ותשאל אותם מה דעתם ואיך הם מציעים לטפל בבעית:
החינוך,
השיויון בנטל,
מחירי הדיור.

נכון,לא לכולם יש דעה ופתרון לכל דבר ובעיה,הוא שם את הדברים שהוא בחר בראש סדר העדיפיות וזה לא אומר שהדברים האחרים לא חשובים או שאין לו דעה עליהם.

אתה יודע שאני מת עליך, אבל אין ספק שהסיבה שהלכת לחוג בית שלו זה הטור שלו.
לא היית הולך לחוג בית של אמנון זאבי (מפלגת לזוז) משום שאין לך מושג מי זה.
זה הגיוני ומקובל, אבל צריך להגיד את זה.

אני לא אומר את זה מבורות. אני גם הייתי בחוג בית שלו.
אני שאלתי אותו בפירוש את כל הדברים האלו, ולא קיבלתי תשובה אחת.
כששאלתי על התנהלות המדינה בשטחים - "אני תומך בצה"ל תמיד".
כששאלתי על הפרדת הון-שלטון - "צריך לדאוג לשיוויון, מבלי למוטט את הכלכלה".
וכו'.
אף אחת מהתשובות לא נותנת תשובה אמיתית לשאלה ששאלתי, ואף אחת לא חורגת מתחום הקונצנזוס.

לאחר מכן לחצתי את ידו ואמרתי שאני מכבד אותו כעיתונאי וסופר, אבל החוג בית הזה הראה לי שהוא לא פוליטיקאי רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 09:23 
סמל אישי של המשתמש
עמי נאווי כתב:
ומצד שני יניס ממנו לא מעט קולות שמצפים ממנו להמשיך את דרכו של אבא שלו נגד החרדים.

אבל דרעי הוא החרדי הכי לא חרדי שיש (הוא רחוק מהסטריאוטיפ שיש לציבור החילוני-מסורתי על החרדים, וממש ההיפך מאלי ישי).
קראתי לפני כמה חודשים כתבה עם ישראלים ופלסטינים שהיו שותפים למו"מ בהסכם אוסלו, ואחד הפלסטינים צוטט: "איפה אריה דרעי ? אני מתגעגע אליו. הוא היה השמאלני היחידי אצל החרדים"
או משהו כזה.
יש עוד מישהו שאני כחילוני-שמאלני יכול לקבל במפלגה שאני רוצה להצביע לה
כדוגמאת הרב מיכאל מלכיאור, שהיה במפלגת העבודה ובבחירות הקדמות היה ב: התנועה הירוקה-מימ"ד (מפלגת שמאל ציונית מאוחדת עם מפלגה ירוקה)

בקיצור,
יאיר לפיד צריך לעשות איחוד עם איש דת מתון שמקובל גם על מגזרים בציבור החילוני-מסורתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:10 
ערן כתב:
אבו-כובע כתב:

:ROSE:

ובנושא אחר, אני מאחל לח"כ הבא יאיר לפיד שיעשה חצי מהעבודה הפרלמנטרית ושליש מעבודת השטח שעושה דב חנין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:21 
יש שני סוגים של פוליטיקאים שלעולם לא אצביע להם. כאלה שהיו פחות קרביים ממני, וכאלה עם קב"א נמוכה משלי. עצם העובדה שאנשים הולכים להצביע לעיתונאי/ג'ובניק מושתן כמו לפיד (מדברים על מס' דו ספרתי של מנדטים) מוכיחה כמה הציבור מאס בפוליטיקאים מהסוג הישן. המצב בשוק כ"כ גרוע שאפילו לביבי הנאלח לא מוצאים "גלגול".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
אין ספק, מי שהיה פחות קרבי מ-metal לא יוכל להיות חבר כנסת, שר או ראש ממשלה ראוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אין ספק, מי שהיה פחות קרבי מ-metal לא יוכל להיות חבר כנסת, שר או ראש ממשלה ראוי.

ובכלל, מי שהיה פחות קרבי ממנו הוא בן אדם מושתן ולא ישראלי אמיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:

כנראה שלאנשים כמוהו מגיע את אהוד ברק או נתניהו כרה"מ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:50 
KID A כתב:
ערן כתב:

ובכלל, מי שהיה פחות קרבי ממנו הוא בן אדם מושתן ולא ישראלי אמיתי.

ח"כ כן, שר אולי, רוה"מ בטוח שלא. מי שרוצה להחזיק בהגה של המדינה הפצועה שלנו, צריך(!!!) להקיז את דמו (או לפחות לקחת ת'סיכון) למענה ולמעננו. אם המתאגרף לפיד החליט שהוא ישמור על האינטרסים של עצמו יותר טוב דרך המשרד הממוזג של "במחנה", שיבושם לו, כנ"ל לגבי האפסנאי המושתן והגזען איווט ליברמן. אגב, אפשר להתווכח אם צריך שגנרל ינהל ת'מדינה או שמא קשקשן עם עט ודף איי 4, לא צריך להפוך את זה לאישי, כי אז זה לא רלוונטי לדיון, בטח לא כשמדובר בכלום ושום דבר כמותי. ובכלל, שירות צבאי זה אולי לא אינדיקטור לישראליות, אבל זאת כן אחת הדרישות לתפקיד בכיר מאוד במדינה שלנו.. לדעתי כמובן. חוצמזה, הייתי בסטינגרים, יחידה די מגניבה אמנם אך לא קרבית במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אז שמעון פרס שרוף אצלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 10:59 
EISEN כתב:
אז שמעון פרס שרוף אצלך?

אפשר להגיד שאף פעם לא סבלתי אותו, עוד לפני שידעתי שהוא לא היה בפלמ"ח ושאמא שלו ערביה. חחח, אם אתה משווה את לפיד לפרס אז חבל על האותיות של שנינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הראיון של נחום ברנע עם יאיר לפיד במוסף לחג של ידיעות אחר
הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 11:06 
סנוקר פיקדילי כתב:
עמי נאווי כתב:

אבל דרעי הוא החרדי הכי לא חרדי שיש (הוא רחוק מהסטריאוטיפ שיש לציבור החילוני-מסורתי על החרדים, וממש ההיפך מאלי ישי).
קראתי לפני כמה חודשים כתבה עם ישראלים ופלסטינים שהיו שותפים למו"מ בהסכם אוסלו, ואחד הפלסטינים צוטט: "איפה אריה דרעי ? אני מתגעגע אליו. הוא היה השמאלני היחידי אצל החרדים"
או משהו כזה.
יש עוד מישהו שאני כחילוני-שמאלני יכול לקבל במפלגה שאני רוצה להצביע לה
כדוגמאת הרב מיכאל מלכיאור, שהיה במפלגת העבודה ובבחירות הקדמות היה ב: התנועה הירוקה-מימ"ד (מפלגת שמאל ציונית מאוחדת עם מפלגה ירוקה)

בקיצור,
יאיר לפיד צריך לעשות איחוד עם איש דת מתון שמקובל גם על מגזרים בציבור החילוני-מסורתי

שמע תקרא את "קללת דרעי" ..דרעי הוא בערך הפוליטיקאי הכי מושחת שקיים בעולם וכתובים שם דברים שאפילו אני לא האמנתי שיכולים להיות במדינה דמוקרטית.דרעי הוא חלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 11:09 
הקריטריון של metal
הוא לא לגמרי מופרך
אני חושב שמי שלא שרת בצה״ל או עשה שירות לאומי
לא זכאי לבחור ולהיבחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 11:10 
סמל אישי של המשתמש
על מה מדובר בגדול ?
ובלי שום קשר, הוא דיי שילם את חובו לחברה כשישב בכלא על הפשעים שביצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2012, 11:11 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
EISEN כתב:
אז שמעון פרס שרוף אצלך?

אפשר להגיד שאף פעם לא סבלתי אותו, עוד לפני שידעתי שהוא לא היה בפלמ"ח ושאמא שלו ערביה. חחח, אם אתה משווה את לפיד לפרס אז חבל על האותיות של שנינו.

שמעון פרס :BOW:
אם לא הוא, סביר להניח שישראל הייתה היום המדינה הכי מצורעת בעולם, בזכות 4 הצדיקים ליברמן, ישי, ברק וביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 254 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: