לא חושב שאפשר לקרוא לזה ניצחון, זו רק הבהרה למשהו שהיה אמור להיות מובן מלכתחילה -
kobster כתב:
כאחד שגדל לצערו בתקופה ובסביבה בה מכנסוני הדפוק אותי (יש כזה דבר,כן) היו פריט לבוש נפוץ, תקנה שבה אסור ללכת בבית הספר עם מכנסיים מעל קו הברך זה דבר מבורך.
טוב מאוד שבבית הספר שלכם אוסרים על מכנסיים מעל קו הברך (בתכלס, אוסרים על בוקסרים ומכנסונים), הלוואי וזו תהיה תקנה ברמת משרד החינוך.
כל דבר מתחיל ונגמר בחינוך. התדרדרות הערכים והמוסר בארץ הם תוצר לוואי של כל מה שקורה עם הנוער בארץ.
אם זה המורים, שהרמה של רובם נמוכה כי זה מקצוע לא מושך וסיזיפי בעליל, עם שכר בושה בהשוואה לעבודת הקודש שהם עושים.
אם זה ההורים, שעסוקים בקריירה ובעבודה שלהם, מגיעים הביתה בשבע בערב ולמי יש כוח להתעסק עכשיו עם חינוך וגבולות. עדיף לתת לילדים לעשות מה שהם רוצים, ככה הם יאהבו אותי ואני ארגיע את המצפון שלי.
אם זה הילדים עם החשיפה האבסולוטית לכל מה שקורה בעולם, כולל תכנים שממש לא מתאימים לגיל שלהם, סף גירוי שכל הזמן עולה כי הם כבר ראו הכל ושמעו על הכל וההשפעה שהם סופגים מהדו שיח הציבורי בארץ.
כשמחברים את כל זה ביחד, מתקבלת תמונת מצב מאוד עגומה.
עם הדור הזה (15-16) אני אצטרך להיתקל במילואים בקרוב, ואם הוא יהיה יותר גרוע מהדור הנוכחי שבצבא (ששם זין על הכל חוץ מעצמו בערך) המצב יהיה כבר מייאש.
הגיע הזמן שמישהו שם למעלה יקבל שכל ויבין שהעתיד של המדינה הזו נמצא בחינוך ויתחילו לעבוד על זה.
תקנת הלבוש היא צעד בלימה טוב לפני שהמצב מדרדר עוד יותר.
השלב הבא צריך להיות הוצאת הטלפונים הסלולרים מהשיעור, או לפחות שלא יהיו על השולחן. ביזיון שאין כדוגמתו.