KID A כתב:
בשורה התחתונה, ידין קיבל הצעה לחוזה מהפועל (וזאת למרות שכבר הביאו לו מחליף כי הסוכן שלו הבטיח שיוציא אותו לאירופה וההנהלה באה לקראתו ונתנה לו לעזוב),
והוא סירב לחתום על החוזה הזה. לא כי הוא רוצה לצאת לאירופה בסוף העונה כשחקן חופשי, אלא כי הוא רוצה לחתום בקבוצה אחרת בישראל.
זה שמדובר במכבי רק הופך את זה לחמור יותר, אבל גם אם היה מדובר בקבוצה ישראלית אחרת אני לא רואה איך יש אשם אחר בסיפור הזה חוץ מידין.
סיכום לא רע של הדברים בעיני.
קראתי עכשיו את כל השרשור ונראה לי שכדאי לנסות להזכר בסיפור עם בר ניב ומסיבת העיתונאים. כפי שזכור לי (אולי טועה או מתבלבל), זה הלך כך:
בר ניר הכריז שהוצע לידין חוזה ל-5 שנים (!), 200 אלף דולר לעונה, סה"כ מיליון.
לחוזה הזה ידין לא הסכים ו"חיכה להצעות נוספות" (רבים פה בפורום טוענים שההצעה ממכבי כבר הייתה ביד). לאחר זמן מה, ספין נוסף והתקרבות של ידין: כשכבר הייתה תחושה שהדברים עומדים להסגר (יותר מתחושה, אלו דברים שהגיעו מתוך המועדון עצמם) תוך יום-יומיים, דווקא אז הגיע פיצוץ כשידין מסרב לחתום על חוזה חדש, בטענה שהוא מעליב" - סוכנים ואנשים מטעמו התלוננוו והאשימו שהפועל הכריזה שמציעה 200 אלף, אבל בפועל הציעה פחות (מעניין כמה, אני מניח שלא פחות מ-180 אלף, לפחות).
אני, כאוהד הפועל תל אביב בכלל וכאיש שמנהל מו"מ בפרט, רואה את זה כמובן מאליו שהפועל הציעה פחות כסף מאשר ההצעה הקודמת, או מה שהצהיר בר ניב. סירבת לחתום, זכותך, לבריאות, חזרת עם הזנב בין הרגליים - תקבל פחות ותגיד על זה תודה גם (אכן כבר בוזבז הרבה כסף, שאין ממש, על תחליפים ורכש נוסף).
הסיפור שלו בהפועל נגמר, כפי שזה נראה. אם מקבלי ההחלטות בהפועל מרגישים clean hearted, שיוציאו ממכבי כמה שיותר וימכרו. הקללה תרבוץ על ידין, עוד אחד לרשימה. יחד עם זאת, ההתנהלות של ההנהלה גם היא אינה נקייה במקרה הזה והסיפור סבוך, אז פשוט נצטרך לחכות ולראות מה יהיה. בכל מקרה, אף צד לא יכול לצאת "טוב" (רמון הצהיר שלא ימכור למכבי, וגם להושיב ביציע לא ממש תורם לאווירה בקבוצה). מה שכן, חימום הגזרה עם מכבי טוב לנו, משום שהוא מפחית את הסיכויים שטוטו יעבור לשם.
שבת שלום, מחר משחק סופר חשוב בבלומפילד. נתראה כולם שם ואנא לנתב את האנרגיות לדחוף את הקבוצה בנסיון להשיג שלוש נקודות קשות מאוד.