Bill Lawrence כתב:
its-sick כתב:
אם הבנים יתחרפנו מינית מהעיניים היפות של הבנות, אז יכריחו את הבנות לכסות את העיניים במשקפי שמש כהים?
כולנו מכירים תרבויות שבהן האישה מכוסה לגמרי וכאלו שאינה מכוסה בהן כלל.
ההטיה היא בעיני המתבונן, הוא שמחליט מה מיני ומה לא בעיניו.
לדעתי במדינה חמה זה לא הגיוני לחייב אנשים ללבוש ארוך. מי שמרגיש שזה "לא צנוע", שיעבוד על הבעיות הנפשיות שלו עצמו ולא יכפה אותן על הסביבה.
תודה רבה לך.

נעזוב את זה שדווקא הדבר הלא הגיוני במדינה עם הרבה שמש זה ללכת חשוף אליה (אבל מה שממציאים ב'השרדות' כנראה זה הדבר הנכון ואין לו שום קשר כזה או אחר לרייטינג).
על הרבה דברים אפשר להגיד שהם 'מחלות נפש'. אבל לאמיתו של דבר, אני חושב שמשיכה לנשים (לפחות מבחינה גופנית) היא אחד הדברים הכי נורמלים שיש.
יש לנו במדינה שני קיצונים. לפי עניות דעתי שניהם חוטאים בהחפצה של האישה (ואני בכוונה לא אשתמש בהגדרה של מגזרים, למרות שאני מאמין שזה לא סוד מה מקושר יותר למגזר כזה או אחר).
קיצון אחד- הקיצון שאומר שאין גבולות, שמשתמש בגוף האישה בתור אובייקט שנועד למכור כל דבר החל מסרטים ועד למים מינרליים (במסווה שאם מישהו בטעות קצת יותר רוצה פתאום את אותם המים כנראה שיש לו 'מחלת נפש'). הקיצון שאומר שאין בעיה שבחורות יסתובבו בצורה כזו שגם אם יש לבחורה יש תכונות נפלאות, רק 'תכונות' מאוד מסוימות יבלטו לעין (וכן, זה הטבע האנושי.. וטוב שכך). אין מה לעשות, לבוש כזה מסיח דעת, ואין כאן מקום ל'עבודה עצמית' אלא התאמה של הלבוש למקום ומטרותיו (אני לא הגעתי לבית ספר עם בוקסר שמראה את כל קווי המתאר של איברי המוצנעים, ואני חושב שגם בנות יכולות לעמוד ב'גזרה' הזו).
וקיצון שני- הקיצון שאומר שכל חתיכת בשר הכי קטנה היא 'ערווה'. הקיצון שאומר שאין הסתכלות על אשה בתור אדם (או דיבור עם אשה בתור אדם מן השורה), אלא רק הסתכלות של הרהורי חטא. או בשפה אחרת, האשה היא אך ורק חפץ או 'ערווה' לצורך העניין.
שני הקיצונים כביכול אומרים דברים הפוכים, אבל במבחן המציאות- שניהם אומרים בדיוק אותו דבר.
שתי סוגי התרבויות האלה הופכות את האישה להיסח דעת ולחפץ, כל אחת בדרך שלה.
יש מקום מסוים לצניעות בלבוש, ויש מקום מסוים ל'עבודה עצמית'. המפגש בין שני הדברים צריך להיות איפשהוא באמצע, וכמובן שאותו 'אמצע' יכול לזוז במעט בין מקום למקום.
ה'אמצע' הזה לפי אמונתי הוא שאיבריה המוצנעים של האישה יישארו במלואם בתוך הבגדים, ושהבגדים לא יתארו לי בדיוק את מבנה הגוף של האישה גם כשהיא לבושה (קחו את זה לאן שאתם רוצים).
כמובן שכל הנאמר הוא דעתי האישית.
אתה צודק, אבל יש 2 אופציות לפתור את זה.
השניה היא בחינוך אלו שמחפיצים את האישה.
וכמו שמשתמש אחר טען כאן (אם כי למען מטרה שונה) - זה לא מועדון או עסק פרטי, זה פאקינג ביה"ס, מקום שאמור לחנך.
ודווקא מקום שאמור לחנך בוחר באופציה של הצנעת האישה.
ולפותח האשכול - זה מעצבן, זה מרתיח, זה הרבה דברים. אבל זה לא פאשיזם.