גביזון כתב:
אין לי מושג מה הלאום שלהם, ואם הם פליטים או מסתננים, אבל זו עובדה שהם הגיעו לכאן.
בהתחלה ראיתי אותם רק פה ושם, אבל היום אפשר לראות אותם יותר ויותר.
אתמול ישבנו עם הצוות אחרי העבודה ב22:30 בבית קפה בק"ש, שולחן לידנו ישבו 6 סודנים\אריתראים, בגילאי 25-40.
הם היו לבושים אלגנט,מעשנים מלבורו ופרלמנט, ולכל אחד מהם היה סמארטפון, עובדה שמאד הפתיעה אותי, וחבר'ה מהעבודה צחקו עלי שאני עם פלאפון עתיק ולא ממהר עם הקידמה.
התחלנו לנהל דיון בנינו על הסיטואציה, ואפשר להגיד שהבנות הרגישו לא בנוח, לאחר שכמה מהם התחילו להסריט אותן בסמארטפונים, והן עברו מקום. מי שהרגישה הכי לא נוח היתה בחורה דרוזית שעובדת איתי, שהבינה מה הם אמרו בערבית, וסרבה להגיד מה הם אומרים. עד שלא אמרתי להם "חלאס" והצבעתי על הפלאפון, והם התעקשו לשחק אותה שהם לא מבינים כמה פעמים, הם לא הפסיקו.
אין לי מושג לאן זה יילך, אבל שילוב של פריפריה ושוהים זרים, עניין של זמן עד שאיזה מטומטם יתחיל עם להוציא חולצה של "מוות לסודנים" כמו שראינו בעבר.
אני מקווה מאד שלא נגיע לשם, וע"פ הממשלה האנמית שלנו אנחנו נגיע לשם בוודאות.
אם הם פליטים ויש סכנה לחייהם, צריך להסדיר את המעמד שלהם כמעמד של פליט, ולתת להם את הזכויות שלהם ע"פ חוק. אם הם היגרו לכאן למטרת רווח, צריך או לשלוח אותם חזרה מהיכן שבאו, בדיוק כמו שאותי יחזירו לישראל אם אעבוד בצורה לא חוקית בארה"ב, או לפחות לחשוב ולהסדיר את המערכת למצב החדש.
הממשלה האנמית לא תטפל במצב, כמיטב אג'נדתו של ביבי "אל תעשה כלום רק תשמור על הכסא", ואז יבואו כל מיני מירי רגבים ומיכאל בן ארים לעמוד פה על הבמות ולגרוף רווחים.
יש מצב שהם בדואים מטובא? יש כאלה שממש דומים להם שמה