לאחר כמעט 5 שנים הגיע הזמן להיפרד מהלפטופ הישן שלי.
מבחינת הלפטופ החדש, הצרכים שלי די פשוטים ובסיסיים, ולכן אני לא זקוק לאיזה דגם מטורף.
נתוני הפתיחה הם כאלו:
-מכיוון שסיימתי לימודים ואני לא עובד לעיתים קרובות מהבית, אז אני לא צריך לפטופ שאני אצטרך לעבוד איתו באופן קבוע ותכוף. מקסימום משהו לחשבונות ועניינים בירוקרטים עם טבלאות אקסל, או משהו שיוכל להיות נוח מפעם לפעם כשאני כן אצטרך לעבוד מהבית.
-חשוב שיהיה לי מותקן כבר מראש בפנים מיקרוסופט אופיס, עם כל התוכנות המוכרות והבסיסיות, במקום להתחיל להסתבך ולנסות להוריד כאלו, ובסוף עוד לעבוד עם גרסאות מעפנות של אופו וורד וכאלה.
-שהמכשיר לא יהיה כבד מדי וגדול מדי. המליצו לי על מסך 15.6, שאוכל גם לראות סרטים שם.
-מבחינת המעבד הנדרש אמרו לי ש-I3 או I5 הם מהמוצלחים. אני סה"כ רוצה משהו שיחזיק לי לאורך זמן.
-אני לא מהאנשים שמורידים למחשב אלפי סרטים, אבל בכל זאת שהמכשיר לא יהיה קמצני מבחינת מקום פנוי, שאוכל להוריד מספיק מוזיקה למשל.
-שזה לא יהיה ויסטה, כי אכלתי מהם מספיק חרא בלפטופ הישן, ובמיוחד עם הקטע הבלתי נסבל שהאינטרנט פתאום מתנתק באמצע החיים וצריך לעשות ריסטארט.
עכשיו שאלותיי הן:
-האם המצב היום בשוק המחשבים הניידים הוא קצת דומה למצב בשוק הטלוויזיות? הרי כיום הטלוויזיות הלא שטוחות יצאו מהמשחק ועכשיו אין בעיה להשיג כאלו גם בחינם מחברים. כלומר האם בעידן הטאבלטים, האייפדים והסמארטפונים, ירד בגדול גם קרנו ומחירו של הלפטופ בגרסתו הקלאסית לכיוון מחירי הרצפה?
-אני כנראה יכול להשיג בהנחה משמעותית לפטופים מתוצרת טושיבה (אני מאמין שבהנחה של 15% עד 30% בערך). האם מומלץ?
-מה עוד מומלץ?
-מה בנוגע ללפטופים יד שנייה? רעיון טוב או לא להתקרב?
-וכמובן מחיר. לפי מה שציינתי עד כה, כמה שווה לשלם כיום על לפטופ (בהנחה שהוא חדש) שיתאים לי ולצרכיי הכאמור די בסיסיים? 2,000 ש"ח? 3,000? יותר? פחות?
תודה רבה על הסיוע!