רדנקו כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
רדנקו, ידין מועסק תחת חוזה, ככה שאני מאמין שלבר ניב יש לפחות את מושג קטן בנושא (תקן אותי אם זה לא משנה כלום).
אגב, עוד סיבה שיכולה לדעתי להוות טיעון בשביל הפועל הוא שלהפועל בחוזה הנוכחי עם ידין אין יכולת כלכלית לממשו כולל הפרמיות הצפויות, ולכן החוזה שהוצע לו הוא נמוך מהחוזה הנוכחי ולכן הוא נשלח ליציע.
אגב, מה שאמרת לגבי הצביעות של הקהל - יש הבדל עצום בין טביב, שהיה לו את הכסף ובכל זאת העדף להתקמצן על שחקנים שרצו להישאר.
ידין (לפחות לפי מה ששמעתי) ביקש לעזוב את הקבוצה, נענה בחיוב (ובעיקבות כך לא הוצא למחנה אימונים), ולאחר שלא מצא קבוצה הוא חוזר, מבקש הארכת חוזה,לא מסכים בטענה שהוא לא כמו שהיה לו בעבר (כשההנהלה מראש הבהירה שאין לה כמויות בלתי נגמרות של כסף, וכששחקנים אחרים מוותרים על מחצית מסכום החוזה כדי להישאר), ואז דורש שיחרור למכבי (!!!!!), כשהוא לא מקבל אותו, הוא מחליט שעל הזין שלו שלקבוצה אין כסף ושהוא נשאר עד סוף העונה כדי להשתחרר למכבי/חיפה חינם.
מצטער, משחקן שהרגשתי שהוא כל כך מחובר למועדון ציפיתי ליותר, זה לא אומר שההנהלה לא הייתה יכולה לנסות יותר, אבל האשמה במקרה הזה לדעתי נופלת קודם כל על ידין.
לגבי החוזה - זה לא משנה כלום. יש מליון סוגים של חוזים. חוזי העסקה וחוזים שקשורים לחברות או לנדל"ן למשל הם דברים שונים לחלוטין.
על כל אחד מהם חלים דינים שונים לגמרי מלבד דיני החוזים הכלליים. ואת הכללים של דיני החוזים הכלליים מיישמים לפי ה"סביבה" המשפטית של כל חוזה וחוזה.
מענין אותי אם היה נראה לך לגיטימי שבגלל שהמעסיק שלך לא יכול לשלם לך את המשכורת שהוא מחוייב לשלם לך הוא היה מעביר אותך למשל מתפקיד של איש מכירות שמקבל בנוסף למשכורת פרמיות על מכירות לתפקיד של מחלק דואר ואומר לך שתקבל אותה משכורת אבל בלי פרמיות. אתה גם לא תדע יותר מה קורה בתחום שלך כי לא תתעסק בו יותר וזה פוגע בך מקצועית כי כשתעבור למקום עבודה אחר לא תהיה מעודכן במה שקורה בתחום. זה די דומה.
בית הדין לעבודה היה קובע בלי להתאמץ שזו הרעת תנאים והפרת חוזה ההעסקה שלך על ידי המעסיק.
זה ששהתנהגות של ידין היתה מחורבנת זה ענין אחד. אבל חוזה עדין יש לו ואותו צריך לקיים. לא רוצים לקיים את החוזה כי הוא כבד על הקבוצה? תשחררו אותו לאן שירצה וזהו. ככה זה בחיים.
זה לא ממש דומה, אם כבר אפשר להגיד שאותו מעסיק יפסיק לתת לי משימות של מכירות ע"מ שלא אקבל פרמיות, להעביר אותי לתפקיד אחר (בתנאי שיש לי חוזה) אני מאמין ומקווה שאי אפשר.
אגב, יש כמובן הבדל בין דיני עבודה רגילים לכדורגל, במצב כזה אני הייתי מתפטר מאותה חברה, בכדורגל זה לא אפשרי (מצד שני בכדורגל לא ניתן "לפטר" את ידין מבלי לשלם לו פיצוי על סך כל החוזה שלו).
בכל מקרה, אני מאמין שבחוזה של ידין יש סעיף שהוא לא יכול לחתום בקבוצה אחרת ללא אישור הפועל (אם לא אין טעם לחוזה), וכי ע"מ להתיר את החוזה ידין צריך להביא מ' דולר.
או במילים אחרות, המעסיק שלי באותו משרד מכירות, היה יכול לעשות לי את אותו תרגיל ולא לתת לי לקבל את הפרמיות, ואני יכלתי להתפטר ולעבוד במשרד אחר, במקרה של ידין, גם הוא יכול "להתפטר", אבל לשחק בקבוצה אחרת אני חושב שהוא לא יכול.