Charlie כתב:
אני מציע לאנשים פה להירגע.
מי שחשב שהערב הפועל תעלה ותשטוף את המגרש כנראה לא מבין בכדורגל, והכוונה היא לא רק לחוקי הנבדל, כי יש גם מעבר.
כמה עובדות:
1. בתחילת עונה, כשהקבוצה עוד לא בכושר, לשחק 2 משחקים ב-4 ימים כשבתווך טיסה לילית זה לא פשוט.
2. השחקן המרכזי מתחילת העונה היה נוסא. הוא איננו והפועל עוד לא התרגלה לשחק בלעדיו וטרם הגיע המחליף.
3. ארתור לא היה ולא יהיה קשר אחורי וניכר עליו שהוא איבד מהבטחון העצמי שלו.
4. פנטסיל, דנין, אריק, ברונו וטב"ח לא ערכו הכנה מלאה לעונה וזה ניכר עליהם. ג'ון אחרי עונה שלא שיחק. ברונו צריך להרזות. לא לחינם דנין וטב"ח נפצעו ולא בתאקל.
5. זו קבוצה יחסית חדשה. רוב השחקנים מתאמנים זה עם זה שבועיים-שלושה, לא יותר. לוקח זמן להתחבר.
6. באדיר הוא תופעה אבל גם לו בגילו המתקדם לא פשוט לשחק 2 משחקים ב-4 ימים ועוד בתחילת העונה. כנ"ל יגאל. שושן אמור להיות בכלל הבלם הרביעי והוא פתח הערב.
7. עדן שרם במשחק ראשון בקריירה שלו בליגה. אני מניח שהוא התרגש. מותר לו.
8. ר"ג התגוננה רוב המשחק וצופפה את מרכז ההגנה ולא קל לשחק מול בונקר.
9. טועמה מעולם לא "סבל" מכושר גופני טוב. כיום בגילו הוא לא יכול לתת יותר מ-60-65 דק'. ושוב לוקסמבורג וכו'.
10. דמארי, ידין, מרעי, תמוז. זה לא ההרכב. גם לא הספסל. כל אלה קיבלו הזמנות ליציע (ואני לא נכנס לויכוח האם שירזי או רמון צודקים או לא - רק מציין עובדה) וכשרובם יהיו על הדשא אני מניח שזה יוסיף משהו להפועל. כמו כן בחו"ל מסתובב היום בלם זר שאולי עדיין לא יודע אבל עד סופה"ש הוא ינחת בת"א ויחתום בהפועל. תוסיפו גם אותו לרשימה. כמו כן גורדנה ושי פצועים. תסכימו שלא היה מזיק אם מי מהם היה פותח הערב בהרכב לצד אריק.
11. אלרואי הוא שחקן שהחוסר יציבות היא מובנת אצלו כנראה. אני כבר עכשיו יודע מראש שהוא יתן הצגה בחמישי ויהיה חושך בראשון הבא...
12. לפני חודשיים הפועל היתה משותקת. בדרך לקריסה או פירוק. היא עדיין בשלבי התאוששות ובניה. זה לוקח קצת זמן.
אז כשלוקחים בחשבון את כל האמור לעיל מבינים שזה לא כזה אסון גדול לנצח 1-0 מגעיל את ר"ג. לא ראיתי מהפועל הרבה יותר לפני שנתיים ב:1-0 שהפסידה להפועל חיפה. הזכירו פה את ק"ש?? הם שרוב שחקניה לא התחלפו וערכו הכנה ונמצאים אחרי 5 משחקים באירופה ועוד 3 בגביע הטוטו היו צריכים נס כדי לנצח את קבוצת הנוער המחוזקת של בית'ר שעד לפני שבועיים לא עברה בבקרה. שלא לדבר על בא"ש שלא ניצחה בבית קבוצה שלפני שבוע כמעט התפרקה.
סבלנות קינדרלך. את הכסף סופרים במדרגות.
עם כל הרשימה הנחמדה שלך שחלקה גם נכון מבחינה עובדתית, היא לא פותרת את הבעיות המהותיות.
אין שום בעיה לנצח 0:1 "מגעיל" את הפןעל ר"ג. מי שמסתכל על המשחק היום ורק בגללו חושב שיש בעיות, לא מבין כדורגל ולא מבין את הבעיות של הקבוצה.
המשחק היום היה קטסטרופה, זה ברור. אבל כתבתי באשכול אחר, הבושה היתה הרבה יותר אחרי הגול מאשר לפני הגול. עד הגול שיחקת רע, אחרי הגול זו היתה בושה וחרפה. קבוצה שלא מבינה מה זה כדורגל. במקום לגמור משחק או לפחות להחזיק כדור נגד 10 שחקנים של קבוצה שלא עברה את החצי עד אז, הם התחילו ללכת במגרש והחזירו אותם למשחק וסיכנו את הנצחון. זה לגבי היום.
אם אתה מסתכל על הקבוצה אתה כתבת כאן כמה נקודות שרחוקות מפתרון:
אין מחליף לנוסא כרגע ולא רואה איך מביאים בשבוע מחליף ראוי (לא סתם שחקן בשביל להגיד שהבאת).
להפועל אין קשר התקפי אחד כרגע ברמה של אליפות. את קוטיניו אני לא מכיר, לא יודע מה הוא יכול לתת, להגיד שנפלתי ממנו. ממש לא. אולי הוא עוד יהיה גדול, אבל לבנות על זה כרגע ממש אי אפשר.
אז בעצמך כתבת שטועמה ואלרואי הם לא שחקנים שאפשר לבנות עליהם ואתה כמובן צודק ומכל הסיפור הזה, כמו שציינתי, אין לך קישור התקפי ראוי ועוד אחרי שנוסא עזב, בכלל המצב שם רע.
מגנים: את דנין, שוב, אני לא מכיר. להגיד שהוא הפתרון אני עוד לא יכול. יגאל. נו, יגאל. אוהב אותו, אבל...
פנסטיל לפחות עד עכשיו לא מביא כלום. פשוט כלום. מתלהב, לוקח את הדגל אחרי המשחק. יופי. ל-16 הוא לא נכנס פעם אחת בשלושה משחקים. יכול להיות שהוא עוד יהיה טוב, הלוואי.
יש פה יותר מדי "יכול להיות" ו"אולי". אז קודם כל, אם רוצים להגיע למצב שיאפשר התמודדות על האליפות, אז בנוסף לבלם צריך להביא קשר אמצע ברמה גבוהה ועוד קשר התקפי ברמה גבוהה, אלא אם קוטיניו יתגלה שתותח (לא רוצה להיות גרידי ולהגיד גם חלוץ, אבל ביננו, צריך).
אז כל הנקודות שכתבת הן בעיות אמיתיות שאני לא רואה איך הן נפתרות כל כך מהר. נורא תלוי איך מסתכלים עליהן. אופטימיות הן לא נוסכות בי.