alchemist כתב:
תא אדומה כתב:
alchemist כתב:
בסמארט אתה מקבל את מה שתקבל ביואל גבע רק בכיתות קטנות ובפחות כסף שזה טוב יותר.
היא לא מפורסמת יותר מידי בגלל הרצון שזה יעבור מפה לאוזן.
הם גם מבטיחים לך קורס חוזר חינם אם תרצה לשפר ציון, אז זה כבר יכול לומר משהו על הרצון שתעבור ותחסוך להם מקום בכיתה.
הדבר הכי נוראי זה ללכת לקורס חוזר באותו מקום. מה הטעם ללכת לאותם שיעורים ולעשות אותם שיעורי בית תוך כדי שימוש באותם שיטות שלמדת?? עדיף כבר לקחת קורס אחר (שמן הסתם יעלה מחיר מלא), אבל תלמד שם שיטות שונות, תהיה נוכח בשיעורים ששונים לך (למרות שהחומר אותו חומר..) ותקבל שיעורי בית שונים (שזה הכי חשוב, הרי לפתור כמה שיותר סוגים של שאלות מנושא מסוים תורם לך המון כשתגיע לשאלה במבחן - ככה יש סיכוי גבוה יותר שנתקלת בשאלה דומה לה/בעלת אותו עקרון).
בגדול אני מסכים איתך לגבי הנושא שאולי זה מהווה לחברה מין תמריץ שתצליח בפעם הראשונה, אבל אני לא כל כך בטוח כי זה לא שהכיתות מלאות עד אפס מקום (במיוחד במכון כמו סמארט שהוא יחסית קטן ביחס לאחרות).
כמו בסרט, ברגע שאתה מסתכל על דברים בפעם השנייה אתה מבין דברים בצורה רחבה יותר ואולי אפילו מתמקד בטעויות אותם עשית בפעם הקודמת. בכדי לסבר את האוזן, כ-40% מכלל הנגשים לפסיכומטרי בפעם השנייה נגשים שוב לקורס חוזר. אגב, רובם המוחלט לאותו מכון בו עשו בפעם הראשונה.
בעניין נושא האחרון שכתבת, אין זה רלוונטי גודלו של מכון הפסיכומטרי, כמו שאצל יואל גבע יעדיפו לא לפתוח כמה כיתות, ככה בחברות קטנות יותר. ותחסוך ממני הסברים מדוע משום שהם די ברורים.
מסכים איתך בנוגע ללגשת למבחן פעם שנייה (מבחינה סטטיסטית, אני ביניהם), אך לאו דווקא מסכים איתך בנוגע לאותו מוכן (ויש כמובן אינסוף דוגמאות לפה ולשם, אני לא אציין אותם פה כי זה באמת מיותר).
כמו שציינו פה כבר באשכול - בסופו של דבר פסיכומטרי הוא תחום שקשה להמליץ עליו מפני שאנו לא מכירים את הבן אדם ואת יכולת הלמידה שלו, מה גם שיש הבדלים בין המכונים, ובשורה התחתונה מומלץ לבצע מעין סקר שוק ולבדוק מה באמת עונה על הדרישות שאתה שם בפניך.
זה קצת מזכיר את הצבא כאשר אתה נשאל איפה הכי טוב לשרת, שברוב מן המקרים הנשאל ימליץ על המקום שלו במידה וסופק מהשירות (ויש סיכוי לא קטן שהמקום פשוט לא יתאים לך...).