תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 09:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עוד בושה מטעם משרד החינוך
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
נועם שחם כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
ראיתי את זה גם, עוד לפני שכתבתי את התגובה. זה לא אומר כלום כי הם לא מספרים כמה לומדים על מלגה מלאה (או מה הקריטריון).

אני לא רואה סיבה שהמדינה תסבסד אופנה עירונית במקרה הרע או איזורית במקרה הטוב, כשהיא לא מתפזרת באופן זהה בכל הארץ.

המדינה מסבסדת חינוך. המדינה צריכה לעודד חינוך. החינוך הפרטי מאפשר לאנשים לבטא את עצמם ולממש את עצמם בתוך מערכות שמנותקות מהחינוך הממלכתי. למה זה כל כך רע בעיניך?

למה למנוע מאנשים את החופש לבחור מוסד שמתאים לתפיסת העולם שלהם, או להקים כזה? בטח ובטח כשמנגד יש לך פה מערכות חינוך תורניות שנהנות מתקציבי עתק. למה להן מותר ולי או לך אסור?

יש עוגה אחת שצריך לחלק, ולכן צריך להתייחס גם לסדר העדיפות.
אני לא רואה סיבה להשקיע כספים נוספים בבתי ספר נוספים ומיוחדים שמוקמים באותם האיזורים שוב ושוב. כל שקל שילך לבי"ס המצוין ומלא האידיאולוגיה שהחליטו להקים במקרה באיזור עשיר לא ילך למטרות אחרות, שעיקרן צריך להיות באיזורים אחרים כיוון שגם ככה החינוך (הציבורי, יענו, המתוקצב מהציבור) במרכז יותר טוב משמעותית.

בנוגע לארנונה - אני חושב שאם מה שהציבור רוצה זה בתי"ס פרטיים צריך להוריד את מסי המדינה ולהוסיף מס בי"ס מקומי. אם אני לא טועה זו גם השיטה בארה"ב.

בבית ספר יש ילדים מכל האיזורים בארץ, מחיפה ממודיעין,מראש העין,מכרמיאל,מתל אביב.
זה לא קשור כבר

ולא מדובר שמשרד החינוך ישלם את הכל, אלא ישתתף ב2 מליון שזה הוא עושה בכל בית ספר בארץ כולל ישיבות וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 11:07 
לא מכיר את הסקר בעולם. אני כן יודע שאם הייתי רושם את הבת שלי לבי"ס אורים, זה היה עולה לי בדיוק כמו מה שעולה בי"ס ממלכתי רגיל+צהרון. זאת אומרת שכל מי שיכול להרשם לבי"ס ממלכתי יכול להתקבל גם לבית הספר הפרטי.

לגבי המחקרים - בבקשה, בוא תציג אותם.

את נושא הפערים, אני לא מקבל. אני צריך להנציח בינוניות כדי למנוע "פערים"? אולי גם נבטל את החוגים ונאסור על חינוך דו לשוני?

אתה רוצה למנוע פערים? סבסד חינוך פרטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 11:09 
לת"א - יש עוגה אחת, אבל מי שהולך לבי"ס פרטי לא אוכל יותר עוגה ממי שהולך לבי"ס ממלכתי. אני רוצה את אותו חלק ב"עוגה" שאני זכאי לקבל, לא פחות ולא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 11:19 
אז אני מוכן שתקבל אותו, כשעוגת בתי הספר הפרטיים תתחלק באופן הוגן יותר באוכלוסיה. כל עוד היא צעצוע של תושבי המרכז בלבד, שימצאו פתרון אחר שהוא לא תקציב המדינה.
עד שהפערים לא יצטמצמו (והם יכולים להצטמצם בעזרת הפניית המשאבים) אני לא רואה טעם בהפניית כספים לכאלו שיכולים להוסיף עוד כספים משלהם ולשפר את המוצר שמתקבל (ולהגדיל את הפער).

אגב, בלי להכיר את כל העובדות נראה שמה שהם מבקשים זה לא את אותה העוגה, 2 מיל' על 100 תלמידים זה הרבה יותר מ2 מיל' על 400 תלמידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 11:23 
אני לא מתייחס לסכסוך הפרטני שאני לא מכיר. אני בסה"כ רוצה שתהיה לי אפשרות לבחור חלופות אחרות שהן לא החינוך הממלכתי, ושהעלויות יהיו סבירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: עוד בושה מטעם משרד החינוך
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 15:06 
נועם שחם כתב:
לא מכיר את הסקר בעולם. אני כן יודע שאם הייתי רושם את הבת שלי לבי"ס אורים, זה היה עולה לי בדיוק כמו מה שעולה בי"ס ממלכתי רגיל+צהרון. זאת אומרת שכל מי שיכול להרשם לבי"ס ממלכתי יכול להתקבל גם לבית הספר הפרטי.

את נושא הפערים, אני לא מקבל. אני צריך להנציח בינוניות כדי למנוע "פערים"? אולי גם נבטל את החוגים ונאסור על חינוך דו לשוני?

החינוך הפרטי תורם תרומה מכרעת להנצחת הבינוניות ב 70% מהאוכלוסיה, ואל תתפוס אותי במספר.
הלוגיקה שלך כאילו החינוך הפרטי מציב רף אליו החינוך הציבורי מעוניין להגיע, מעט מנותק מהמציאות. בסוף מדובר באנשים. מנהלים, רכזים מורים. חלקם רציניים וטובים וחלקם פחות אבל אני מניח שרובם תולים את האשמה ברמת החינוך במערכת שעובדת לא נכון. זה פתרון די קל לדיסוננס.
או שאולי התכוונת שזה מעודד את הפקידים במשרד החינוך למצויינות?! ....

מה שכן, לא פעם המורה רוצה להגיע ללמד בבית ספר פרטי ולקבל שכר גבוה יותר.

אתה יודע, היתה לי שיחה עם מישהו בכיר בעולם הבריאות לגבי הפרטת הבריאות. הוא אמר חי שאם רוצים בריאות ציבורית טובה צריך לעשות דבר אחד. לחייב את נבחרי הציבור להשתנש,רק בשירותי בריאות ציבוריים. וקצת יותר ברצינות הוא אמר שצריך זכוכית מגדלת כדי למצוא נבחר ציבור שמשתמש,בשירותי הבריאות הציבורית, כשיש אופציה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 15:33 
אז אם החינוך הפרטי הוא לא יותר מוצלח מהחינוך הממלכתי, אז איך הוא תורם ל"הגדלת פערים"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 15:36 
נועם שחם כתב:
אז אם החינוך הפרטי הוא לא יותר מוצלח מהחינוך הממלכתי, אז איך הוא תורם ל"הגדלת פערים"?

אתה מדברת אליי? כי לא אמרתי שהוא לא יותר טוב. לא יודע איך מודדים דבר כזה. באמת אין לי מושג. הוא בוודאי פותח יותר דלתות ונותן אלטרנטיבות על פי מאפיינים קודמים. זה הנצחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 16:50 
סמל אישי של המשתמש
ברוב בתי הספר האליטיסטיים המורים לא מרוויחים יותר.
השכר לימוד של ההורים הולך בדר"כ לעלויות של שכירת מבנה,תל"ן והוצאות מנהלה.
המנהל בהחלט מרוויח יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 17:05 
דובראש כתב:
המנהל בהחלט מרוויח יותר

יכול להיות שבלבלתי עם אקסטרני, שם אני מכיר אישית מורים שמרויחים יפה מאוד...אקסטרני זה נחשב פרטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
דובראש כתב:
המנהל בהחלט מרוויח יותר

יכול להיות שבלבלתי עם אקסטרני, שם אני מכיר אישית מורים שמרויחים יפה מאוד...אקסטרני זה נחשב פרטי?

אם אתה מדבר על לימודי ערב זה משהו אחר לגמרי.
אם מדובר על בי"ס פרטי למחצה לגילאים 6-18 אז אני כמעט בטוח שהם מרוויחים כמו מורה רגיל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:

קח אחד
השפעת התחרות בין בתי ספר על תוצאות השכלה\cliver,belfield&Levin 2002

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: