ערן כתב:
לירון, אתה אומר דברים לא ברורים. מה זאת אומרת להילחם עבור המדינה מהעורף? איך העורף אמור להילחם? או שהוא אמור לשבת ולחטוף מטחי טילים ו״להפגין חוסן״ וזו הלחימה שלו? אתה בכלל מודע למצב המיגון בעורף? שבקושי יישמו לקחים ממלחמת לבנון האחרונה? שהכשלים של השריפה בכרמל הם כאין כאפס של מה שהולך להיות פה? שהשר להגנת העורף ברח מהארץ כדי להיות שגריר בסין? אני אמור למות כי מישהו החליט לצאת למלחמה חסרת סיכוי, תכלית ותוחלת? כי מישהו מספר שיהיו ״רק״ 500 הרוגים? או ״רק״ 300?
מעדיף לחיות כחכם ופחדן מאשר למות כאמיץ וטיפש.
קודם כל יש אנשים כמוני (ולא יודע אם כמוך) שייקראו למילואים כדי לשרת בחזית, הריי ההיגיון אומר שבמידה ותהיה מלחמה עם איראן ככל הנראה גם חיזבאללה מהצפון והחמאס מהדרום יצטרפו למטח הטילים, אז קודם כל אני לא אברח ואלך להילחם עבור המדינה שלי.
שנית החוסן שאני מדבר אליו הוא להתכונן לשבת במקלטים, להתמודד עם מצבים לא נעימים וכו', על כך שהעורף אינו מוכן מבחינת מקלטים וכו' אני דיי מסכים איתך וחבל מאד שלא משכילים להבין זאת...
לעניות דעתי וקטונתי מלהציע דברים, לפני שתוקפים יש לבדוק את כל המקלטים בארץ לפנות אותם מחפצים ולהכין אותם לשהות ארוכה...
המטרה לדעתי בתקיפה באיראן היה לתת את המכה הראשונה כואבת ככל שניתן על מנת שלא יגיעו לכאן טילים מאיראן ולהתמודד עם האיומים מהצפון והדרום בלבד.
אם ארה"ב תצטרף לתקיפה או תתחיל אותה (ברור הריי שהם יצטרפו), המכה על איראן תהיה כואבת ולא בטוח שהם יוכלו להגיב בכל הכח נגדנו.
פרוויס שורט (באנגלית) - איראן גרעינית זה האיום הכי גדול שיכול להיות על מדינת ישראל, אסור לנו כמדינה לתת לזה לקרות ואם אתה לא מודע להשלכות על כך אז חבל מאד.
19- מצטער אני לא חושב שביבי וברק ייצאו למלחמה כוללת רק כי יש בחירות בישראל (אם כבר בגלל הבחירות בארה"ב- זה כבר נושא אחר), הם לא ייצאו למלחמה בגלל האין מחאה החברתית...
אם הולכים היום לבחירות יחד עם כל העלאת המיסים ביבי לוקח את הבחירות בהליכה.
ודרך אגב ויתקנו אותי הותיקים- אם אני לא טועה לאחר כל מלחמות ישראל ראש הממשלה בזמן המלחמה לא נשאר לקדנציה נוספת והודח- כך שהטענות שלך על כך שביבי וברק רוצים לצאת למלחמה בשביל להרוויחה הון פוליטי לא מתיישבות עם הסטטיסטיקה...
ובאמת היתי שמח עם כל הפחדנים לא היו חיים במדינה שלי.