r200 כתב:
el dudernio כתב:
קצת פרופורציות.
לי קורזיץ סימה במקום הראלי עבור תחרות עם 3 ימים של רוחות חלשות.
צוברי סיים גם במקום ראלי פחות או יותר לתחרות עם 8 ימים רוחות חזקות.
שטילוב הצליח להגיע לשני גמרים וזה בהחלט הופעה טובה מאוד, הופעת שיא בהתעמלות לישראל.
טומרקין, עיברי ושפירא הצליחו להביא להופעת שיא של ישראל בבריכה עם 2 חצאי גמר וגמר.
בטניס אנדיוני הפתתיעו את כולם כאשר עברו את פדרר וורניקה, ושחר פאר הודחה למדליסטית (מה לעשות?)
שליזינגר הגיע בג'ודו לרבע גמר - מקום סביר, וזאבי שכולם ניבאו לו מדליה הפסיד בסיבוב הראשון למדליסט כאשר מראש
הרמה לו מתאימה למקומות 7-8 ולא למדליה שכולם חשבו שיביא.
ככה שבגדול יש יותר "הפתעות" הצלחות והשגי שיא לנבחרת הזאת מאשר כישלונות רק שבארץ הזאת לא יודעים להעריך דברים
כמו שצריך רק לפתוח ועדות חקירה, ולספר סיפורים שלא קשורים.
ועוד משהו קטן, אתמול בחדשות ערוץ 2 ערכו השוואה בין אירן וישראל במשחקים האולימפים:
המשוואה כללה את הקרטריונים הבאים:
מספר חברים במשלחת הנוחכית - ישראל 37 : אירן 52
מספר מדליון במשחקים הנוחכים - ישראל 0 : אירן 8.
מספר מדליות כולל באולימפיאדות - ישראל 6 : אירן 56.
השקעה בספורט פר אזרח - ישראל 2 ש"ח : אירן 2 ש"ח.
מה שהם לא החשיבו בסטסטיקה אלא רק צינו כבדר"א זה שבאירן יש 80 מליון תושבים לעומת 8 מליון אצלינו.
חישוב פשות יראה כי באירן הושקו מעל 3 מליון שקל פר ספורטאי אולימפי, ובישראל הושקעו "רק" 0.43 מליון,
פר פר ספורטאי אולימפי, שביעית מהסכום שהאירנים השקיעו. ואני שואל אם היינו שולחים 6 סופרטאים גם היינו
צועקים כי נכשלנו?
נגיד שאני מסכים איתך..(ואני לא)
מה זה הקטע שספורטאי מתחרה טוב רק במזג אוויר מסוים...
זה כמו קבוצה שתשחק רק במשחקי בית
מכיוון שאתה באמת "אדיוט" ולא רק עושה את עצמך אני אסביר לך בצורה פשוטה.
לי קורזיץ, שחר צוברי ונמרוד משיח מתחרים בספורט שנקרא בגדול גלישת רוח.
כאשר יש רוח חזקה לי ונמרוד יודעים לנצל אותה בצורה טובה מהאחרים ולשוט (לרחף מעל המים) בעזרתה.
כאשר יש רוחות חזקות יש צורך בהפעלת כוח רב יותר בשביל להתקדם (בזמנו זה כונה לפמפם) ובזה משיח יותר
טוב. לכן כאשר היו רוחות "חלשות" ביום השיוטים האחרון משיח הצליח לראשונה באולימפיאדה לסיים שיוט
במקום ה1, לעומת זאת בדיוק ביום הזה לי קורזיץ איבדה סיכוי ראלי למדליה.
איזה בלאגן עשית בהודעה הזאת, סיבכת הכל...