yos כתב:
אני חושב שהעובדה שקרוב ל-1,000 איש השקיעו 500 ש"ח ומעלה באהבתם להפועל תל אביב, בלי בעצם לקבל שום תמורה, היא מאד מרגשת ומדהימה.
אבל, יש כמה בעיות:
ראשית, אני אישית השקעתי באהבתי להפועל יותר מ-5,000 ש"ח בחודש האחרון, במנויים לכדורסל ולכדורגל, וחברות בעמותת הכדורסל והכדורגל. זה לא הולך ברגל (אשתי עוד לא מבינה את עומק הצרה). מתוך הסכום הזה, ה-500 ש"ח של עמותת הכדורגל הם אלו שמניבים את התמורה (הנראית לעין) הקטנה ביותר. אל תהרגו אותי, אבל בעצם זה לא נותן כרגע כלום. לא הנחה במנוי, לא יחס מועדף, לא כיבוד במחצית, אפילו לא איזה קלטת דאבל או סטיקר. כלום (ואל תגידו לי 10% בחנות המועדון, כי המחירים בחנות המועדון הם ב-30% יותר יקרים מכל חנות 'הפנינג' שמוכרת את אותם מוצרים).
לכן, כאמור, העובדה שכל כך הרבה אנשים תרמו לחברות בעמותה, היא בעיניי מדהימה.
זה טוב לחוג הקטן של חולי הנפש (כמוני), אבל זה לא יעבוד במעגלים הרחבים יותר.
כדי להכניס פנימה את המעגלים הרחבים יותר, צריכה להיות תמורה משמעותית, נראית לעין, של היות האדם חבר עמותה. זה יכול להיות חולצת מתנה, יום משפחות עם שחקני המועדון, סטיקר לאוטו, כדורגל חתום, קדימות ברכישת כרטיסים למשחקים שאינם נכללים במנוי - אירופה ומשחקי חוץ (כן, אני יודע שזה ברשימה, אבל זה לא ברור מספיק. בדרבי, כן, בדרבי!).
אני סתם זורק רעיונות, אבל העיקרון המנחה הוא שחייבים תמורה ממשית כדי להביא את המעגלים השלישי, הרביעי ואילך. סחטנות רגשית (וכל הכבוד לטלפנים והפייסבוקאים שעושים זאת בימים אלו), לא תספיק.