נועם שחם כתב:
tamiror כתב:
וואלה אתם לא נורמאלים וכנראה לא מבינים מה זה אומר שנה של מאסר. שנה שלמה בה אתה כלוא בתא, החופש שלך נשלל לגמרי ואתה נתון לחסדיהם של אחרים. קל לכם לדבר על שנים וחודשים כאילו זה עוד מספר בדיני העונשין ואתם לא מבינים שבני אדם אשכרה מרצים את הזמן הזה, ועוברים אותו יום יום כאשר רוב הזכויות שלהם נשללות. מאסר זה לא מוסרי בעיני בשום צורה, אבל בוודאי שבמקרה הזה אין שום מקום לכלוא אדם בתא לשנה שלמה ולנתקו מהעולם החיצוני על כך שהוא שרף צריף. אני באמת לא יכול לראות איך בן אדם אנושי יכול לחשוב אחרת.
כל מערכת החוקים והעונשים הזו העבירה אנשים על דעתם עד שהם לא מבינים מה המשמעות שלה ופשוט לוקחים אותה כמובן מאליו, מבלי לדבר על זה שההרתעה שהיא אמורה ליצור מוטלת בספק ובוודאי ועל זה שהתרומה שלה לחברה בעיניי היא אך ורק שלילית.
(בלי שום קשר הוא אוהד הפועל וזה צריף של בית"ר, תהיו משוחדים קצת מה יש)
לא ממש הבנתי. איזו אלטרנטיבה יש לשיטת המאסר? (ועזוב רגע את המקרה הספציפי). איך מגנים על החברה מפני עבריינים ללא מאסר?
טוב זו חתיכת שאלה עם הרבה תשובות ואפשר לדון בה הרבה. מבלי להכנס לדיון חברתי מעמיק עכשיו כי זה גם גולש מהנושא וגם באמת שאין לי הכח או הזמן, אני אענה בקצרה. אז יש הרבה אלטרנטיבות ואין פתרון אחד, אבל הגישה הכללית היא שבניגוד לשיטת העונשים לא מחפשים לנקום במבצע אלא להפך, לראות מה גרם לו לעשות את מה שהוא עשה ולטפל בשורש הבעיה, או לראות אולי המעשה נעשה עקב מועקה או מצוקה כלשהי ולפתור זאת במידת האפשר דרך שיח ודיאלוגים עם הסביבה והקורבן. וכמובן שההנחה היא שהרבה מהפשעים כרגע נוצרים עקב אי שוויון חברתי, אלימות ממסדית או אלימות בכלל ,מילטריזם סקסיזם ועוד, והתקווה היא שבחברה בה העוולות האלה יתוקנו והיא תהיה שויונית וצודקת יותר הגורמים שיובילו מישהו לרצות לפגוע בסובבים אותו ילכו ויפחתו. אז זהו הכיוון הכללי של שילוב אנשים בחברה גם אחרי שהם פגעו במישהו במקום לבודד אותם ולהרחיק אותם ולהתעלם מהבעיות בחברה שהפשעים האלה יכולים להעלות.
כפי שאמרתי קצרה היריעה והידע שלי אז אם אתה מתעניין תוכל לחפש ותמצא הרבה מקורות מידע שמתעסקים בנושא וגם הרבה פתרונות פרקטיים יותר, שעובדים ועבדו בעבר. כמובן שמהלך זה דורש שינוי רדיקלי של פני החברה, אבל זה הליך חיובי שחייבים לעשות אותו, אני לא חושב שיש לאף אדם סמכות לכלוא אחר בכלוב ולשלול ממנו את העולם שבחוץ, לא רק שלא מתקנים עוול בעוול גם אני לא רואה איך זה באמת משפר את פני החברה.
מה שאתה אומר יכול לעבוד לגבי פשעים שלא מעורבת בהם אלימות וסכנה לסביבה.
אם למשל השכן שלך פדופיל שאנס כמה ילדים, נדמה לי שעם כל הכבוד לדיאלוג עם הפושע והקרבן, הדאגה העיקרית היא למנוע ממנו לעשות זאת פעם נוספת. כנ"ל לגבי רוצחים, אנשים אלימים וכל מי שמהווה סכנה לציבור. העמדה שאתה מציג פה היא במקרה הטוב הזויה בהיבט הזה.
אגב - מה לגבי אדם שלמשל שיחד פקידי ציבור, או עו"ד שעשק את לקוחותיו וגזל כספים שהוחזקו בנאמנות? אתה באמת חושב שעם האנשים הללו צריך לנהל דיאלוג כלשהו ולוותר על ענישה?