chimpfive כתב:
רואה שחורות כתב:
לא משנה כמה הפועל יותר טובה ממכלן או חיפה יותר טובה מזלצבורג, השחקן הישראלי ב-99% מהמקרים לא יצליח בגלל המנטליות.
דיברו על זה המון אז אני לא אוסיף יותר מדי, רק אציין את הדוגמה של דה-סילבה שאמר שאצלנו, כשגוטמן החליט על שני אימונים ביום (שעתיים כ"א), השחקנים התלוננו, בעוד ששם, הוא מגיע למועדון בשמונה בבוקר והולך בחמש בערב. בקיצור, יום עבודה מלא ויותר מזה. במהלך השעות האלה הוא עובר בדיקות, מתאמן בחדר כושר, מדבר עם פסיכולוג, תזונאי, ישיבות מקצועיות, אירועי אוהדים ורק אז, עולה לאיזה שעתיים לדשא.
עם כל הכבוד לאהובינו באדום, כמה מהם אתם מצליחים לדמיין בסדר יום כזה? קנדה? טוטו? אני בספק.
לחלוטין, יש בדיוק שני שחקנים פעילים שעשו שידרוג מהליגה החובבנית שלנו- בניון וטב״ח הבלם, כל השאר משחקים
בליגות בינוניות ששם איכשהו יש להם הצלחה יחסית
אגב, אם כבר העלית את טב"ח הבלם. אמנם בנושא אחר לגמרי, אך כזה שדורש התייחסות.
טב"ח הוא שחקן פורטסמות, אותה הצליח ישראלי אחר (גרנט), ביחד עם בעלים טיפש, להביא לפשיטת רגל וירידת שתי ליגות, כשהביא שחקנים יקרים, נכשל איתם בענק וירד ליגה (לשלישית כבר ירדו בגלל החוקים הכלכליים וכו').
טב"ח חתום בקבוצה ל-4 שנים לדעתי, והוא חתם בה כשהייתה קבוצת פריימר ליג, כך שבהתאם גם השכר אשר הוצע לו.
פורטסמות, שמנסה בכל דרך לצמצם הוצאות ולהוריד בחוזים, תקועה עם טב"ח שיודע שאף קבוצה לא תקח אותו, ובטח לא תשלם לו את הסכומים אותם הוא מרוויח כיום.
לכן, כמו עלוקה תאוותנית בצע ומוצצת דם, הוא נדבק לפומפי ולא מוכן לעזוב מבלי לקבל שכר מלא (או לגרור את המועדון לבתי המשפט), יורד איתו ליגות ומרוויח את השכר הגבוה בקבוצה (כמעט כמו 8 שחקנים אחרים ביחד).
עם כל הכבוד למקצוענות שלו, שבאמת נדירה בנוף הישראלי, אני מאחל לו להיכשל בכל מקום אשר יילך. ולא כי יש לי איזה קשר עמוק או אהדה לפורטסמות, פשוט כי אי אפשר שלא להיגעל מאדם כזה ומהתנהגות כל כך אנוכית ואגואיסטית.