romario כתב:
apu כתב:
romario כתב:
Fez כתב:
הוקיץ' כתב:
באמת שאני לא מצליח להבין מה מניע אנשים פה לזלזל כל כך באמונתו של מישהו אחר (ועוד אוהד הפועל שבדרך כלל מציב סטנדרטים גבוהים מאוד לתרבות דיון).
אחר כך עוד תקללו את אוהדי בית"ר כשהם שרים "מוחמד מת".
האמירה הזאת שלך פה היא בדיוק גניבת הדעת הגדולה ביותר בהיסטוריה של הדת.
ואם אני מאמין בלב שלם שאני התגלמותו המחודשת של עוזי חיטמן? או שאני חיזר מעולם אחר שנשלח לקדם את אכילת הליקריץ בעולם?
למה שמישהו יכבד את האמונות האלה? אין שום דבר קדוש במילה הזאת "אמונה" ואין שום סיבה שלא לזלזל באמונות כאלה.
להפך, כחברה ששואפת לקדמה וחשיבה רציונלית אנחנו חייבים לבקר אמונות כמו זו של רומאריו. זו הדרך היחידה שלנו כחברה להתמודד עם אמונות מזיקות וא-רציונאליות.
במיוחד אמונות כמו שלו, שיש להן השלכות מעשיות לחלוטין על האופן בו מתנהלת המדינה שלנו (ואנו רואים את זה בכל דיון איתו).
אתה בטח חושב שבקרב אנשי התורה אין אנשים רציונאלים?
אתה בטוח שהחשיבה של החברה שלך היא רציונאלית?
פשוט הגיעו למסקנה שיש משהו יותר נעלה מרציונאל(אחרי שאתה מסיים להשתמש בו ולמצות אותו)
יש כח שהוא הרבה יותר נעלה מזה.
הגניבת דעת היא שלך ידידי.
יש הבדל, למשל אהדת קבוצת ספורט היא ללא ספק לא רציונלית, אבל לא מסכנת את החברה.
דת היא אמונה לא רציונלית שכן מסכנת את החברה.
אין דבר כזה אמונה רציונאלית וגם לא צריכה להיות.
אמונה זה מעל השכל.
השכל מוגבל.
האמונה היא אין סוף.
כדי להדבק בדבר שהוא לא מוגבל אתה צריך את כח האין סוף.
התורה לא מסכנת את החברה.
האגו של האנשים מסכן אותה.
התורה מלמדת את האדם איך להפטר מהאגו ולהשפיע לאחר.
ספורטלא מסכן את החברה?
אתה יכול לצאת מטדי בלי משטרה?
התוכניות טלויזיה לא משפיעול לרעה על הנוער?
תרבות המועדונים והדיסקוטקים לא מסכנת את החברה?
רוב האמונות הדתית, כשהיהודית אינה יוצאת דופן, מתבססות על האגו. הרבה יותר קל להאמין בספר שקרי שטוען שאתה "העם הנבחר" ושכל בני האדם והחיות נחותים לעומתך.
ספורט כשלעצמו אינו מסכן את החברה, ויש לו גם פוטנציאל לאחות קרעים חברתיים רבים. מה שהולך בטדי לא קשור לספורט בשום צורה, ואם כבר, אז דווקא האמונה הדתית של אותם חלאות שהולכים ותקפים כל אחד ששונה מהם מבססת את המעשים שלהם, שכן הם בטוחים שזה צודק כי הם העם הנבחר והם יותר טובים מכולם.
עוד לא יצא לי לראות תוכנית טלוויזיה שמתארת רצח עם בצורה חיובית כמו התנ"ך.
"תרבות המועדונים והדיסקוטקים" היא חלק מתרבות העדר, שבגללה, בין היתר, זה לא פוליטיקלי קורקט ולא נחמד לציין את העובדות שהתורה שלכפ היא בדייה ושחהוה לא קיימת, מעולם ךא הייתה קיימת, ואף פעם לא תיהיה קיימת.
חוץ מזה, בהקשר לתגובה שכתבת כנראה אחרי שסיימת את המרק-יש לך הוכחה כלשהי לכך שיש בני אדם שמסוגלים לקלוט גלי רדיו? או קרינה אולטרה סגולה? או קרני רנטגן?