Charlie כתב:
בואו נעשה סדר בדברים:
1. אביחי ידין וטוטו תמוז מסיימים חוזה בסוף העונה. שניהם מרווחים את השכר הגבוה בקבוצה (זולת אדל) ולטענת סוכניהם יש לשניהם הצעות מעבר לים והשחקנים מעוניינים לצאת לאירופה.
2. ידין רצה לעזוב בקיץ הקודם והסתכסך עם קשטן על כך עוד במחנה האימונים. טוטו רצה לעזוב כבר בינואר ורב עם טביב על כך.
3. לשני השחקנים הללו ניתן להביא תחליף. ישראלי או זר. ההנחה היא שטב"ח יחליף את תמוז ולדעתי יצליח לא פחות ממנו בהפועל בשנתיים הקרובות. ככל הנראה זר כזה או אחר יחליף את ידין ופה צריך לקוות שניצן והסקאוט שלו בדקו טוב את מי הם מביאים.
4. הפועל לקחה דאבל בלי תמוז וכמעט וזכתה באליפות שנה לפני כן בלי ידין (היה בסגל אולם עד לפציעה של שי לא קיבל יותר מדי דקות בהרכב ואחריה לא הצטיין יתר על המידה בלשון המעטה).
5. אין להפועל כסף מיותר היום והיא חיה על הכנסותיה, בין השאר ממכירות שחקנים לאירופה. וכאן מגיעה הנקודה החשובה: מחליפים לידין ולטוטו נצטרך להביא - או עכשיו או ביוני-יולי 2013. הרי הם יסיימו חוזה ויעזבו. השאלה היא מאין נממן את הבאת המחליפים הללו - היום בכספי המכירה של שניהם נוכל להכניס לקופת המועדון מיליוני שקלים איתם יביאו מחליפים. בעוד שנה נצטרך לקושש את המיליונים האלה במקומות אחרים ולא בטוח שנמצא . כי גם אם מישהו חושב לממן את המחליף של ידין בקיץ הבא נניח באמצעות מכירת אלרואי כהן, הרי שהוא לא עשה בכך דבר כי הוא יצטרך אז לממן מאיפשהו את המחליף של כהן. משחק על סכום אפס.
לכן, עם כל הצער שבדבר, ועם העובדה שידין הוא אחד הותיקים כיום בסגל ואחד מגיבורי הדאבל האחרונים שעוד נותרו בהפועל, אם המועדון הזה רוצה להתנהל כמו שצריך ולחשוב קדימה, אין לו ברירה אלא למכור את ידין וטוטו למרבה במחיר ולקוות שהמחליפים יעשו עבודתם נאמנה.
זה כל הסיפור.
בעקרון, אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת.
ועדיין, לדעתי לוותר על ידין זו תהיה טעות מרה.
מכירה של טוטו + אדל, עם הסתמכות על בוריס בשער ועל טב"ח כחלוץ, תשחרר סכומים גבוהים מאוד שיאפשרו לחשוב על חיזוק משמעותי בקישור, ובעיקר בהגנה.
נכון שיש שיקולים של "מה יהיה בשנה הבאה", אבל קודם יש את העונה הנוכחית, ולמרות כל החרא של החודשים האחרונים, היא לא בהכרח אבודה.
הנימוק של להיפטר היום מאביחי כי בשנה הבאה הוא יהיה חופשי, תוך התעלמות ממה שהוא יוכל לתרום בשנה הזו, מזכיר לי את מי שהולך לקנות רכב חדש והדבר היחיד שמעניין אותו זה אם אחר כך, כמשומש, יהיה לו שוק.
מה שהקבוצה הזו צריכה יותר מהכול זה נשמה - ולאביחי יש כזו יותר ממכל שחקן אחר.
אם יהיה אומץ לקברניטי הקבוצה, שישאירו אותו, יהמרו על בוריס, וישחררו את טוטו ואדל, שאני אמנם אוהב אותם אבל משיקול כלכלי + זה שהחולצה האדומה אף פעם לא אמרה להם יותר מידי, אפשר להבין את המהלך לגביהם