ראשית כל תודה על התשובות המהירות.
בהמשך לתשובות שקיבלתי,
3. האם בנוסף לרכישת המניה, יידרש הרוכש לשלם דמי חבר שנתיים, כנ"ל בשנים לאחר מכן ?
זה ההמשך לשאלה של מקודם - כן. אבל זה נתון לשיקול האסיפה הכללית והמועצה הציבורית. אני חושב שצריך להיות סכום סביר ונמוך יותר שיאפשר לחברים לשמור על המקום שלהם בעמותה וזה גם מעוגן בתקנון. אם אני מבין נכון, רכישת המניה היא חד פעמית, כשלאחר סיום תהליך החלוקה/רכישת מניות, תתבצע אסיפה שתקבע בין השאר סכום חברות שנתי ?
כמה זמן ייארך תהליך המכירה הראשוני, והאם ניתן יהיה לרכוש תמיד מניות ומי ייקבע את המחיר ?
הליך המכירה הראשוני הוא שלושה חודשים. ניתן יהיה להמשיך ולרכוש מניות גם בהמשך (הלוואי שנגיע למצב שרכשנו 50% מהבעלות על הקבוצה ב-3 חודשים
אבל לא בטוח שזה ריאלי). וזו לא מניה, כי אין מניה בעמותה אלא זכות הצבעה שווה למעשה למניה. האסיפה תתבצע לקראת סוף העונה הנוכחית ובה יוחלט לגבי עלות חידוש החברות בעונה הבאה, ובהתאם לקצב רכישת המניות השנתי. יכול להיות שהעמותה תחליט על גיוס מהחברים הקיימים כדי להגדיל את אחזקותיה במועדון ויכול להיות שהיא תפנה לגורמים אחרים. 4. איך יחלקו את האחוזים בין המועדון לעמותה ?
ההסכם מול הנהלת הקבוצה יאפשר לנו לרכוש כמחצית מהאחזקות במועדון בשלב זה. מי מחזיק את המחצית השניה של האחוזים, ומה זה אומר הנהלת הקבוצה, לאחר הרכישה ?
ההסכם הוא מול חיים רמון שמחזיק בזכויות המכירה של הקבוצה. החצי השני אמור להיות מורכב מאנשי עסקים אוהדי הקבוצה שירכשו את הבעלות במועדון. הסבר קצר, מהידע המצומצם שלי בנושא "המודל הגרמני".
העיקרון הוא מאוד פשוט ומדבר על 51 אחוזי שליטה לעמותת האוהדים.
בפועל, העמותות מעסיקות אנשי מקצוע לניהול הקבוצה, אשר מתפקידם למצוא את השותפים העסקיים של הקבוצה.
ברוב המקרים מדובר על חברות, אשר רוכשות אחוזים מהקבוצה, שהופכת להיות חברה עסקית לכל דבר ועניין.
העמותה קשורה למועדון, היא הבעלים שלו, נציגיה יושבים בדירקטוריון, אבל הניהול הוא בידי אנשי מקצוע.
קיימת הפרדה בין פעילות העמותה, לבין פעילות המועדון, שהוא חברה.
העמותות בגרמניה הן שוויוניות לחלוטין, וכל אחד רוכש חברות אחת בלבד.
לכן גם לא ברור לי, מה מתרחש בפועל, אם בשנה הבאה X שהשקיע לצורך העניין מיליון שקל, רוצה למכור את המניות.
מי קובע את הסכום או מפקח, ש-X לא יימכור את המניות לאלי טביב ?
שוב - זה לא מניות שניתנות למסחר כי זו עמותה ולא חברה. מי שרוכש זכות הצבעה במועדון לפי השווי שהוא שילם מחזיק באחוזי שליטה
בעמותה והעמותה היא בעלת המניות. לכן אין מצב שאפשר יהיה למכור מניות לאלי טביב או לאבי נימני כי אין כאלה. ובכל מקרה העמותה מגבילה
את יכולת ההשתלטות של יחידים עליה.
לגבי המודל הגרמני - גם אנחנו שואפים לשם. אבל במודל הגרמני החלק השני של החברה הציבורית הוא חברות בע"מ שמסתכלות על זה כעסק כלכלי
ויכולות גם להרוויח מזה. בארץ החוק לא מאפשר זאת. שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.