תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 07:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אלפקה איפה אתה? (או: ווימבלדון 2012)
הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:18 
א. לא כוחות
ב. האלוף הכי צנוע!!!
ג. מכבי טניס? חחחחחחחח גם בגלל סעיף ב זה לא מתאים, ובעיקר ממתי מכבי מועדון מצליח????????? כמה שנים שהם כבר לא פוגעים בכלום? ואתם עוד מאוננים לגולדהאר ורוצים אחד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 נוסטלגיה כתב:
א. לא כוחות
ב. האלוף הכי צנוע!!!
ג. מכבי טניס? חחחחחחחח גם בגלל סעיף ב זה לא מתאים, ובעיקר ממתי מכבי מועדון מצליח????????? כמה שנים שהם כבר לא פוגעים בכלום? ואתם עוד מאוננים לגולדהאר ורוצים אחד כזה.

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:25 
איזה מלך :HEART2:

כמה שקט, כמה טוב לב וכמה צניעות יש בבן אדם הזה.
מכבי מכבי מכבי בתחת שלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:29 
פדרר=מזרחי=נימני=ג'מצי=פיני גרשון, כן נכון WORLD NO 1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:32 
יאללה, צנוע,מלך, ספורטאי. ספרו את זה לנבחרת הדייויס של שוויץ.
מאוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 19:34 
סמל אישי של המשתמש
לא דיברתי על ההשואה למכבי
דיברתי על סעיף ג אחרי הפסיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 20:19 
אדום כתב:
הכי גדול בהיסטוריה.

השאלה היא לא האם הוא הטניסא הגדול בכל הזמנים, השאלה היא כבר האם הוא הספורטאי הגדול בכל הזמנים
אבל זה כבר לא מדד בר השוואה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 20:34 
הוא פשוט שינה את הטניס..כשהוא יפרוש קשה לי לראות מישהו שיחליף אותו במסת האוהדים שעוקבים אחריו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 20:37 
אולי הוא הכי גדול בהיסטוריה ואולי לא. אולי הוא טניסאי הדשא הכי גדול בהיסטוריה ואולי סאמפרס אניסאי הדשא הכי גדול בהיסטוריה. נדאל למשל הוא בוודאות טניסאי החימר הכי גדול בהיסטוריה.
נאדאל ניצח את פדרר בווימבלדון - פדרר מעולם לא ניצח את נאדאל ברולאן גארוס
נאדאל זכה בגביע דייויס ומקפיד להתייצב כמעט לכל משחק של ספרד. פדרר העדיף את הקריירה האישית על נבחרת שוויץ.
לנדאדאל יש מדליית זהב בסינגלס - לפדרר אין. אבל יש לו בזוגות.
בקיצור - הכי גדול בכלן הזמנים? זה שאלה של טעם. הוא לא הטעם שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שאם אתה נדרש לגביע דיוויס והאולימפיאדה בשביל לגבות טיענים בטניס, זה סימן די מובהק שהטיעונים שלך לא משהו.

נ.ב.
זה לא שאנדי מארי בכיין, זה פשוט יצא ככה כל נקודה שהוא הפסיד בקריירה שלו היתה או בגלל טעות שיפוט או בגלל שהוא בדיוק מתח את הרגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 20:46 
אמיר כתב:
אני חושב שאם אתה נדרש לגביע דיוויס והאולימפיאדה בשביל לגבות טיענים בטניס, זה סימן די מובהק שהטיעונים שלך לא משהו.

נ.ב.
זה לא שאנדי מארי בכיין, זה פשוט יצא ככה כל נקודה שהוא הפסיד בקריירה שלו היתה או בגלל טעות שיפוט או בגלל שהוא בדיוק מתח את הרגל.

למה? גביע דייויס זו תחרות מאוד חשובה. לשוויץ יש שני שחקנים מעולים. פדרר שהוא ללא ספק אחד הגדולים בכל הזמנים וואורינקה שהוא טניסאי מעולה. יש לה רק בעיה אחת - פדרר לא מרבה להגיע למשחקי דייויס. הוא מעדיף את הקריירה האישית שלו. נדאל לעומתו מגיע כמעט בכל מצב.
תאר לך, למשל, שאיקר קסיאס היה מעדיף לנוח בקיצים במקום לשחק בנבחרת ספרד. זה לא היה מוריד מגדולתו? בעיני זה מוריד מגדולתו של פדרר. וגם מראה שהוא אגואיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 21:30 
מה יש לאהוב בפדרר מחוץ מזה שהוא אחד השחקנים הגדולים שהיהו בטניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
פדרר שחקן ענק,חכם,מצוין
מגיע פשוט לכול כדור
אני חייב לציין שהיו לו 40 טעויות בלתי מחויבות,וזה בהחלט יותר מדי.2 המערכות הראשונות הוא שיחק די חלש,בראשונה בכלל גרוע.
אבל הגדולה שלו זה לדעת לקחת את המשחק במאני טיים
שחקן ענק :HEART2:

שום מכבי ושום נעליים על מה אתם מדברים ? :ANG1:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
דני גולפיטק כתב:
אדום כתב:
הכי גדול בהיסטוריה.

השאלה היא לא האם הוא הטניסא הגדול בכל הזמנים, השאלה היא כבר האם הוא הספורטאי הגדול בכל הזמנים
אבל זה כבר לא מדד בר השוואה...

השאלה מתי הוא ימות?
ואם זה יהיה בעינויים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
purvis short כתב:
אמיר כתב:

נ.ב.

למה? גביע דייויס זו תחרות מאוד חשובה. לשוויץ יש שני שחקנים מעולים. פדרר שהוא ללא ספק אחד הגדולים בכל הזמנים וואורינקה שהוא טניסאי מעולה. יש לה רק בעיה אחת - פדרר לא מרבה להגיע למשחקי דייויס. הוא מעדיף את הקריירה האישית שלו. נדאל לעומתו מגיע כמעט בכל מצב.
תאר לך, למשל, שאיקר קסיאס היה מעדיף לנוח בקיצים במקום לשחק בנבחרת ספרד. זה לא היה מוריד מגדולתו? בעיני זה מוריד מגדולתו של פדרר. וגם מראה שהוא אגואיסט.

אני חושב שטניס וכדורגל הם לא בדיוק אותו דבר, ונראה לי שההשוואה בין גביע העולם לגביע דיוויס היא טיפה בעייתית.
לדוגמא, אני מנחש שלא אני ולא אתה יודעים כמה גביעי דיוויס פיט סאמפרס לקח, אבל שנינו יודעים בשלוף בכמה תארי רולאן גרוס הוא זכה.

נ.ב.
ברמה האישית, אף פעם לא היתה לי בעיה עם "מייצגים את X ולא את המדינה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 23:00 
סמל אישי של המשתמש
אנדי מארי בכה כמו ילד בראיון המסורתי על המגרש בסיום המשחק.
מצד אחד טיפה פתטי
מצד שני ריגש אותי,גרם לי לרחם עליו רצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 23:15 
האמת מהלך המשחק גרם לי לשנוא אותו.
הוא פשוט ילד זין בכיין. כל נקודה יש לו מה להעיר ולהגיד. הוא מעיף כדור החוצה, מערער, יוצא טמבל, ואז מסתכל על השופט בכעס.

הראיון בסוף ריכך אותי קצת לגביו אין ספק, ראו כמה הוא רצה את זה לא רק בשביל עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 יולי 2012, 23:20 
יש הרבה דברים מצליחים שמסמלים מכבי ואני לא סובל(ריאל לדוגמא), אבל איך אני אוהב שכל דבר שמצליח נחשב פה בעיני אנשים למכבי
מה בדיוק מכבי בפדרר? מחכה כבר לתשובות הציניות והמתחכמות שלא באמת עונות על השאלה
שחקן ענק, שבאמת כבר מעבר לשיא ואני שמח שהוא הצליח לשבור היום את השיא של סאמפרס

לא רוצים טביב בהפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 07:49 
שתי שאלות ברצינות:

1) ממתי מכבי מצליחים?

2) ממתי הפכנו ללאומים? אנחנו לא " מיצגים את הפועל ולא את ישראל"? צביעות קצת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אלפקה איפה אתה? (או: ווימבלדון 2012)
הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 08:24 
סמל אישי של המשתמש
פדרר הוא בטח אחד השחקנים הכי גדולים בכל הזמנים. אבל מה שכיף לאהוב בו זה את האלגנטיות שבו. לא מחפש את הראלי אלא את השינוי, לא משחק בנאלי כמו נדאל עם ראלים ארוכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 08:43 
שער 7 נוסטלגיה כתב:
שתי שאלות ברצינות:

1) ממתי מכבי מצליחים?

2) ממתי הפכנו ללאומים? אנחנו לא " מיצגים את הפועל ולא את ישראל"? צביעות קצת

השלט הזה לא קשור ללאומיות זה פשוט נכון שאנחנו משחקים באירופה אנחנו מייצגים את הפועל שנבחרת הנשים בכדורסל משחקת היא מייצגת את ישראל.(ואני תמיד יהיה בעד ישראל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 09:05 
רועי

גם אני בעד נבחרת ישראל כאשר היא מתמודדת מול נבחרת אחרת,ללא ספק............ועדיין כשהפועל משחקת ,אני לא מרגיש שהיא מייצגת מישהו נוסף מלבד X אוהדיה. אף אוהד מכבי לא יגיד לך את זה. אני לא חושב שצריך לשפוט את פדרר על פי קריטריון הייצוג הלאומי שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 09:16 
גביע דוויס הןא מפעל חשוב וזכייה בתארים שכאלו ללא ספק תורמת לאפקט ההיסטורי של שחקני טניס. ועדיין, קשה לטעון שלפי ההישגים שלהם עד כה נדאל שחקן גדול היסטורית כמו פדרר. נכון שהוא זכה ביותר מאסטרים, ויותר דומיננטי על חימר בהשוואה לכל משטח יחיד של פדרר, וזכה בזהב אולימפי ובלא מעט תארי דוויס. אבל פדרר יותר גדול היסטורית. למה? מאותה סיבה שפדרר לא ראוי להיות מס' 1 בעולם כיום. כי הGS הרבה הרבה יותר חשובים מכל טורניר אחר. ושם לפדרר יש 17 ולנדאל 11.

זה גם טיפשי לקרוא לכל מי שזוכה בכמה תארים מכבי. זה ממש לשאת את שם הצורר המזרחי לשוא. מצד שני, התגובה הכי רצינית לכל מי שמהלל את צניעותו של פדרר היא פחחחח. פדרר? צנוע? אולי לפני 10 שנים. פדרר, השחקן שדוחף את הלוגו שלו בכל חור, ובעיקר אוהב לדחוף אותו בצבעי זהב על לבן הוא צנוע? יש שחקנים אחרים שעושים את זה? פדרר בשנים האחרונות הוא שחקן די שחצן וממש לא סימפטי. כמובן שמדובר בסטנדרטים של טניס. בסטנדרטים של הNBA הוא באמת אמא תרזה, אבל מי שמשווה אותו לנדאל למשל רואה את ההבדלים ההתנהגותיים ביניהם מחוץ למגרש. לכן אגב נדאל נחשב חבר טוב מאוד של כל הטניסאים הבכירים האחרים (וכנראה הכי פחות מבניהם עם פדרR) בעוד שפדרר לא. הוא ודיוקוביץ' למשל די מתעבים אחד את השני. כיום אפילו עם נדאל היחסים של פדרר די קורקטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 10:24 
גיא האדום כתב:
דני גולפיטק כתב:
גיא האדום כתב:
דני גולפיטק כתב:
מעבר למה שבמחינה סטטיסטית עומד היום על הפרק (השוואת שני שיאים של סאמפרס ושבירת אחד מהם שבוע לאחר מכן, שבירת השיא של עצמו), חזרה של פדרר למקום הראשון בעולם, בגילו, כשבסבב משחקים שני גלדיאטורים נוספים, ישתיק את על מי שעוד מפקפק על זהות השחקן הגדול בכל הזמנים ("לא היו לו מתחרים")...

ראשית, נכון להיום אין לי ספק שפדרר הוא השחקן הגדול בכל הזמנים. אני מסייג "נכון להיום" כי אם נדאל ישמור על הכושר הגבוה שלו ויימנע מפציעות בשנים הקרובות (שני תנאים די קשים) אז הדיון ייפתח מחדש עוד 3-4 שנים.

שנית, החזרה שלו למקום הראשון היא בעיני לא מאוד שונה מזה שקרולין ווזניאקי (או אפילה ספינה) החזיקה במקום הראשון בעולם לנשים במשך תקופה ארוכה. זאת "טעות" סטיסטית של שיטת הניקוד ושיטת המשחקים (זאת לא באמת טעות. זאת בעיקר פוליטיקה פנימית, שפדרר כמובן לא יצר, אבל שהוא נהנה ממנה). גם אם פדרר יזכה, כמו שסביר להניח שיקרה, הוא לא אחד משני הטניסאים הגדולים בעולם כיום. זה הטורניר הראשון אחרי ארבעה רצופים ששני הטניסאים הגדולים בעולם לא מגיעים אליו (שלהוציא את הUS OPEN האחרון, פדרר אפילו לא היה ממש פקטור במי מהם). קורה.

שלישית, תזכרו מי אמר לכם כאן לפני חצי שנה שבגלל שיטת הניקוד לפדרר יהיה סיכוי מצויין להגיע למקום הראשון בעולם השנה.

מה היית משנה?
מגדיל עוד יותר את המשמעות של גראנד סלאמים לעומת מאסטרס? גם ככה היום ההבדל עצום. ואם פדרר, בגילו, שיחק (ולקח) כ"כ הרבה מאסטרס (כולל על חימר אפילו) בשמונת החודשים האחרונים, אז מגיע לו להיות ראשון. טניס משחקים גם בשלוש מערכות והדירוג צריך לייצג את המכלול, ויותר מזה, טניס משחקים גם נגד שחקנים שלא בטופ 4. ושם הוא לא נופל גם היום. בניגוד למתחרים שלו שיש להם מעידות (ואל תאשים אותו שידע לנצל את המעידות האלה, כמו במדריד למשל)

כמה שינויים:
1. ראשית, הייתי מגדיל את הניקוד על הגרנד סלאמים לפחות פי 2 ואולי פי 3. אחרי הכל, בעיני כמעט כל מי שעוסקים בתחום, כולל אוהדים, קהל, טלויזיה ושחקנים, הם חשובים גם פי 10. אני מאוד מחבב את טורנירי המאסטר (יש לי אחד ליד הבית אפילו וזה כיף שכל השחקנים הגדולים מגיעים אליו) אבל צריך להודות על האמת - מעטים בקהל הרחב מתעניינים בהם. נדאל היה מחליף את 20 תארי המאסטר שלו ב5-6 גרנד סלאמים בלי להסס. גם פדרר כמובן.
2. את הנקודות על טורניר סוף השנה הייתי מקצץ בחצי. השחקנים המובילים ממילא מגיעים אליו רצוצים והמשחקים הם בדר"כ ברמה בינונית מינוס. אין הצדקה שהזוכה בטורניר שכזה יילך הבייתה עם 1500 נקודות.
3. נותן לשחקנים בחירה, ולו חלקית, באיזה טורנירי מאסטר לשחק, כדי שלא יגיעו גמורים לחודשים האחרונים של השנה. זה עוד דבר שפדרר ניצל בשנה שעברה. זה כמובן חוקי אבל זה לא הופך אותו לשחקן הטוב בעולם כיום.
4. בלי משחקים מסחריים עם טורנירים. דוגמא קלאסית: בחיים, אבל בחיים, לא הייתי מאשר לטורניר מדריד שאותו הזכרת, לעבור לשחק על משטח חדש, ולטענת רבים מסוכן, רק בכלל שהלוגו של הספונסור של הטורניר הוא בצבע כחול. דיוקוביץ' ונדאל (ולפי הטענות לא רק הם אגב) לכל הפחות שמרו שם על הרגליים. יש טיעון שהם אפילו ממש הפסידו בכוונה (שניהם הפסידו לחברים טובים שלהם). זאת דוגמא טובה למשהו שפדרר לא גרם לו, אבל שהוא הרוויח ממנו בגדול. הזכייה שלו שם ב1000 נקודות היא די לא רצינית.

למה כל הדברים האלו (ואפשר להעלות עוד אחרים) לא מתרחשים? כסף ופוליטיקה פנימית. לטורנירי המאסטר יש כוח ולכן הם מעוותים את הניקוד. לארגון הATP עצמו יש זכויות נרחבות בטורניר סוף השנה (למיטב זכרוני זה הטורניר של הארגון) ולכן יש לו נקודות לחלוטין לא פרופורציוניות. הספונסר של טורניר מדריד שילם כסף טוב ולעזאזל עם בריאות השחקנים.

ואולי דווקא בגלל הדברים האלה הוא ראוי להערצה?
בזמן שאחרים, ועוד כאלה שיש להם כושר גופני (ענייני גיל...) טוב יותר מפדרר, עושים לעצמם הנחות, פורשים פה, "מפסידים בכוונה" שם, הוא פשוט מגיע, בגילו (וגם אפילו כשחלה במחלת הנשיקה בזמנו), לכל טורניר, לא משנה לו משטח מסוכן משטח רגיל, מגיע, נותן את העבודה שלו, ובדרך כלל גם מנצח. לא מתבכיין ולא מתלונן. זכורה לי מסיבת העיתונאים של נאדל כשהוא יצא על הATP וכמות המשחקים ואמר שלפדרר לא אכפת מזה. זה רק גורם לי להעריך את פדרר יותר. נפוליאון אמיתי - בא, רואה, מנצח. בלי תירוצים ובלי הנחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:34 
נדאל די התכוון להגיד בזמנו שפדרר סוציומט ופוליטיקאי.
אבל כן, אתה דיי צודק, זה רק גורם לו להיות יותר ראוי להערצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
Red or Dead כתב:
יש הרבה דברים מצליחים שמסמלים מכבי ואני לא סובל(ריאל לדוגמא), אבל איך אני אוהב שכל דבר שמצליח נחשב פה בעיני אנשים למכבי

*הוא השווה את השיא של סמפרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 22:43 
RedAlert כתב:
Red or Dead כתב:

*הוא השווה את השיא של סמפרס

השווה את שיא הזכיות בווימבלדון
שבר (או יותר נכון, טכנית, ישבור ביום שני הבא) את שיא השבועות במקום הראשון בעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 יולי 2012, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
מתי ישבור את המפרקת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2012, 08:22 
KingAlpaca כתב:
מתי ישבור את המפרקת?

שבוע אחריך.
לא תזכה לראות את זה לעולם (גם לא את ההתאבדות של מזרחי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2012, 09:40 
דני גולפיטק כתב:
גיא האדום כתב:
דני גולפיטק כתב:
גיא האדום כתב:
דני גולפיטק כתב:
מעבר למה שבמחינה סטטיסטית עומד היום על הפרק (השוואת שני שיאים של סאמפרס ושבירת אחד מהם שבוע לאחר מכן, שבירת השיא של עצמו), חזרה של פדרר למקום הראשון בעולם, בגילו, כשבסבב משחקים שני גלדיאטורים נוספים, ישתיק את על מי שעוד מפקפק על זהות השחקן הגדול בכל הזמנים ("לא היו לו מתחרים")...

ראשית, נכון להיום אין לי ספק שפדרר הוא השחקן הגדול בכל הזמנים. אני מסייג "נכון להיום" כי אם נדאל ישמור על הכושר הגבוה שלו ויימנע מפציעות בשנים הקרובות (שני תנאים די קשים) אז הדיון ייפתח מחדש עוד 3-4 שנים.

שנית, החזרה שלו למקום הראשון היא בעיני לא מאוד שונה מזה שקרולין ווזניאקי (או אפילה ספינה) החזיקה במקום הראשון בעולם לנשים במשך תקופה ארוכה. זאת "טעות" סטיסטית של שיטת הניקוד ושיטת המשחקים (זאת לא באמת טעות. זאת בעיקר פוליטיקה פנימית, שפדרר כמובן לא יצר, אבל שהוא נהנה ממנה). גם אם פדרר יזכה, כמו שסביר להניח שיקרה, הוא לא אחד משני הטניסאים הגדולים בעולם כיום. זה הטורניר הראשון אחרי ארבעה רצופים ששני הטניסאים הגדולים בעולם לא מגיעים אליו (שלהוציא את הUS OPEN האחרון, פדרר אפילו לא היה ממש פקטור במי מהם). קורה.

שלישית, תזכרו מי אמר לכם כאן לפני חצי שנה שבגלל שיטת הניקוד לפדרר יהיה סיכוי מצויין להגיע למקום הראשון בעולם השנה.

מה היית משנה?
מגדיל עוד יותר את המשמעות של גראנד סלאמים לעומת מאסטרס? גם ככה היום ההבדל עצום. ואם פדרר, בגילו, שיחק (ולקח) כ"כ הרבה מאסטרס (כולל על חימר אפילו) בשמונת החודשים האחרונים, אז מגיע לו להיות ראשון. טניס משחקים גם בשלוש מערכות והדירוג צריך לייצג את המכלול, ויותר מזה, טניס משחקים גם נגד שחקנים שלא בטופ 4. ושם הוא לא נופל גם היום. בניגוד למתחרים שלו שיש להם מעידות (ואל תאשים אותו שידע לנצל את המעידות האלה, כמו במדריד למשל)

כמה שינויים:
1. ראשית, הייתי מגדיל את הניקוד על הגרנד סלאמים לפחות פי 2 ואולי פי 3. אחרי הכל, בעיני כמעט כל מי שעוסקים בתחום, כולל אוהדים, קהל, טלויזיה ושחקנים, הם חשובים גם פי 10. אני מאוד מחבב את טורנירי המאסטר (יש לי אחד ליד הבית אפילו וזה כיף שכל השחקנים הגדולים מגיעים אליו) אבל צריך להודות על האמת - מעטים בקהל הרחב מתעניינים בהם. נדאל היה מחליף את 20 תארי המאסטר שלו ב5-6 גרנד סלאמים בלי להסס. גם פדרר כמובן.
2. את הנקודות על טורניר סוף השנה הייתי מקצץ בחצי. השחקנים המובילים ממילא מגיעים אליו רצוצים והמשחקים הם בדר"כ ברמה בינונית מינוס. אין הצדקה שהזוכה בטורניר שכזה יילך הבייתה עם 1500 נקודות.
3. נותן לשחקנים בחירה, ולו חלקית, באיזה טורנירי מאסטר לשחק, כדי שלא יגיעו גמורים לחודשים האחרונים של השנה. זה עוד דבר שפדרר ניצל בשנה שעברה. זה כמובן חוקי אבל זה לא הופך אותו לשחקן הטוב בעולם כיום.
4. בלי משחקים מסחריים עם טורנירים. דוגמא קלאסית: בחיים, אבל בחיים, לא הייתי מאשר לטורניר מדריד שאותו הזכרת, לעבור לשחק על משטח חדש, ולטענת רבים מסוכן, רק בכלל שהלוגו של הספונסור של הטורניר הוא בצבע כחול. דיוקוביץ' ונדאל (ולפי הטענות לא רק הם אגב) לכל הפחות שמרו שם על הרגליים. יש טיעון שהם אפילו ממש הפסידו בכוונה (שניהם הפסידו לחברים טובים שלהם). זאת דוגמא טובה למשהו שפדרר לא גרם לו, אבל שהוא הרוויח ממנו בגדול. הזכייה שלו שם ב1000 נקודות היא די לא רצינית.

למה כל הדברים האלו (ואפשר להעלות עוד אחרים) לא מתרחשים? כסף ופוליטיקה פנימית. לטורנירי המאסטר יש כוח ולכן הם מעוותים את הניקוד. לארגון הATP עצמו יש זכויות נרחבות בטורניר סוף השנה (למיטב זכרוני זה הטורניר של הארגון) ולכן יש לו נקודות לחלוטין לא פרופורציוניות. הספונסר של טורניר מדריד שילם כסף טוב ולעזאזל עם בריאות השחקנים.

ואולי דווקא בגלל הדברים האלה הוא ראוי להערצה?
בזמן שאחרים, ועוד כאלה שיש להם כושר גופני (ענייני גיל...) טוב יותר מפדרר, עושים לעצמם הנחות, פורשים פה, "מפסידים בכוונה" שם, הוא פשוט מגיע, בגילו (וגם אפילו כשחלה במחלת הנשיקה בזמנו), לכל טורניר, לא משנה לו משטח מסוכן משטח רגיל, מגיע, נותן את העבודה שלו, ובדרך כלל גם מנצח. לא מתבכיין ולא מתלונן. זכורה לי מסיבת העיתונאים של נאדל כשהוא יצא על הATP וכמות המשחקים ואמר שלפדרר לא אכפת מזה. זה רק גורם לי להעריך את פדרר יותר. נפוליאון אמיתי - בא, רואה, מנצח. בלי תירוצים ובלי הנחות

התייחסת אולי ל5% ממה שכתבתי. מעבר לזה כמה הערות:
ראשית, כשנדאל ונובאק עפו ממדריד זה לא בגלל שהם "עשו לעצמם הנחה" אלא בגלל שבשל המשחק הפיזי שלהם והמגרש החלק לא התחשק להם לסחוב פציעה של כמה חודשים בשביל לתמוך בלוגו הכחול של הספונסר. שנית, דווקא פדרר הוא זה שעושה לעצמו הנחות, וזאת כחלק מזה שהוא משחק את משחק הנקודות הפוליטי של הATP. כך הוא לא שיחק במונטה קרלו כי הוא העריך שהוא יובס שם (כי הוא לא יכול להתמודד על חימר עם נדאל וכנראה שגם לא עם דיוקוביץ). בשנה שעברה הוא שיחק בהילוך שני בסבב האמריקאי (הטורנירים שמובילים לUS OPEN) שהוא רצחני לשאר הבכירים ואגר כוחות לסוף השנה ששם הוא אוגר נקודות בטורנירים ששאר הענף פחות מחשיבים וממילא עייפים אז.
אשר למסיבת העיתונאים של נדאל, אני לא יודע למה אתה אומר שהוא מתבכיין. נדאל התלונן על משהו שמפריע לכל הענף ופחות או יותר לכל הטניסאים, ולטענת נדאל כנראה שגם לפדרר. הטענה של נדאל הייתה פשוטה: פדרר הוא סוציומט שלא מוכן להצטרף לבכירים האחרים בנסיון לשנות את הענף לטובה.
לא רואה למה עצם העובדה הזאת כשלעצמה הופכת אותו לראוי להערכה מיוחדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: