Frank Serpico כתב:
לא נעים לי להגיד לך, אבל הבעיה היא ממש לא עם הקרציות - הבעיה האמיתית היא שכלב לא נותן לבעלים שלו לגעת לו. (כן, אפילו שם, אפילו אם לא נעים).
אבל נניח לזה כרגע.
קודם כל, לגבי הקרציות עצמן, לא חייבים לשלוף אותן - מספיק יהיה להרוג אותן - וזה ניתן ע"י השפרצת תרסיס נגד פרעושים/קרציות כמו פרונטליין למשל ישירות עליהן. מן הסתם אין לכם כזה בבית, ולקנות במיוחד לא כדאי כי זה לא זול. אפשרות שנייה היא להספיג צמר גפן באלכוהול (רפואי, לא ייגר וגם לא וודקה. כזה מהבית מרקחת) ולנסות בכל זאת להצמיד את הצמר גפן הספוג היטב לקרציה למשך כמה דקות טובות, עד שהיא תרפה ואולי גם תמות (יש מצב שהיא תטבע או לפחות תדקור את השנייה תחת השפעת האלכוהול). אז אפשר לשלוף בקלות יחסית פשוט בעזרת פינצטה.
לגבי קולר - דינו ואני הקמנו ועדת בדיקה ממלכתית שישבה כבר כמה ישיבות ודנה בנושא בהודעות פרטיות. מבלי לחשוף פה את הפרוטוקולים של הפרטיות אומר רק שהגענו למסקנה חד משמעית וחותכת - הגרמנים יודעים להשמיד, ויעיל, הצרפתים טובים בסתם לעשות או-אה ומקסימום לשווק ריח טוב. או במילים אחרות: קילטיקס (של באייר) הוא הטוב ביותר והיעיל ביותר, פרוונטיק (הצרפתי) אחריו. הקילטיקס טוב לשבעה חודשים, הפרוונטיק לארבעה. הקילטיקס משמיד ביעילות רבה כל דבר חי שמתקרב לכלב שלך, הצרפתי בעיקר עושה רעש. הגרמני מסריח ומצחין כמו המוות, לצרפתי יש ניחוח קל ורענן של לוונדר עם נגיעות אקליפטוס, ארומה סקסית ומעט חצופה שכל כלבות השכונה יאהבו מאוד.
בקיצור, אם אתה יכול לסבול צחנת מוות שמזכירה מחנה מוות גרמני על אדמת פולין, אז לך על הפרודוקט הגרמני. שבעה חודשים אף קרציה לא תתקרב לכלב שלך, וגם אף אחד אחר לא.
אני יודע, הכלב שלי לא מאולף ובגלל זה המצב הוא כזה. אני הולך לאלף אותו בקיץ הקרוב. כמה עולה "קילטיקס" בחנויות השונות?
תודה על העזרה