אינקוגניטו כתב:
כל הדיון הזה בנושא זרים הוא הזוי -
1. מי אמר שאנחנו כאוהדים מזדהים "פחות" עם שחקנים זרים ? דניס וויליאמס, דייוויד ת'רדקיל, רדנקו דובראש, ננו מרקוביץ' , יסמין הוקיץ', דמיטרי היל והיד עוד נטויה - הם פחות מזוהים עם הפועל? הם פחות הפועל משחקן ישראלי שנמצא שנה אצלנו ושנה בחולון/ראשון?
2. למה לא פתחתם את הפה השנה כשקורי קאר שיחק? הוא "ישראלי"? צבע העור זה משהו חשוב? הוא צריך לדעת עברית?
3. הפועל תל אביב היא מועדון כדורסל תחרותי שמשחק בליגה הישראלית - חוקי הליגה מאפשרים שיתוף X זרים, וכמועדון שרוצה להצליח צריך לתת למאמן לבחור את סגל השחקנים הטוב ביותר במגבלות התקציב. אם נבחר מראש לשחק עם יד קשורה מאחורי הגב ולשחק עם שחקנים פחות טובים אנחנו פוגעים רק בעצמנו - מקצועית וכלכלית ( פחות הצלחה גורר פחות כרטיסים, פחות חסויות וכו' ).
4. זרים עד עלות של 100 א' דולר שכר הם בעלות מס 0. ישראלים לעומת זאת עולים כמעט כפול. תעשו את החשבון ותראו את ההבדלים בכסף. תמסרו בדרך תודה לעו"ד שימון מזרחי שטורח כל שנה לטרפד את שינוי החוק ע"י משרד האוצר.
5. הנושא שאני כן מוכן לתמוך בו הוא שהפועל כמועדון תפעל לשינוי החוק שמצוין למעלה (לא לתת הטבת מס לזרים) ולהגבלת מספר הזרים שניתן לשתף בליגה - אם נתחיל בזה עכשיו אולי נוכל להשפיע לגבי העונה הבאה.
שלום ושבת שלום
1.ראשית, אי אפשר לציין רשימת זרים אהובים ללא אזכור של מייק לארגי. ולעניין, המכנה המשותף של כל הזרים שהוזכרו (למעט הוקיץ') היא העובדה ששחקו בתקופה בה שיחקו רק 2 זרים וכך היה קל יותר להתחבר אליהם, בנוסף כולם שיחקו מספר עונות. כיום ספק אם הפועל תוכל להחזיק שחקן זר שיתגלה כשחקן מיוחד יותר מעונה האחת, ובכל מקרה כאשר משחקים ארבעה זרים הם די מאבדים את "הייחוד" שלהם.
2.בעיני לפחות אכן שיחקנו השנה עם שלושה זרים, דבר שפגע בהתפתחותם של כשרונות כיותם שירן ואבירם זליקוביץ. לדעתי, ההגדרה של "ישראלי" לצורך זה, הינו מי שרואה בישראל את מרכז חייו, במקרה כזה הוא גם ילמד עברית.
3.הצמדות לחוקי הליגה הינה מטופשת. במידה והיה מותר לשתף 6 או 8 זרים גם היינו נצמדים לחוקי הליגה. מספר הזרים לא קובע את איכות הקבוצה אלא להיפך. השנה יכולנו לראות בליגת העל כי 2 מ- 4 הקבוצות שעלו לפיינל פור שיחקו עם 3 זרים - מכבי אשדוד החלה לפרוח כאשר שיחררה זר אחד ושיחקה רק עם 3 זרים. וראשל"צ שיחקה חלק גדול של העונה עם 3 זרים בעקבות פציעות של אחד הזרים (כל פעם זר אחר), דבר שגם הביא לשיפור במשחק של הישראלים בקבוצה.
4.מספר הזרים אינו חשוב אלה איכותם. התקציב הקיים החתמת 4 זרים תבטיח זרים חלשים או בינוניים בוודאי לאור הרקורד הלא כל כך מוצלח של ארז בבחירת זרים (אינו יכול להתגאות באף הצלחה של פגיעה בשחקו זר שנהפך לכוכב). שימוש אותו התקציב ל- 3 זרים עשוי לשפר את איכותם או לפחות את שביעות רצונם מהשכר (דבר שמשפיע על איכות המשחק).
5.כמובן, שנשמח שהקבוצה תפעל להגבלת מספר הזרים, אך הדרך הטובה ביותר לבצע זאת הינה בעזרת מתן דוגמא ולא דיבורים בלבד. פעולה לשינוי חוק המיסוי על זרים, דומה להוצאת עין אחת כדי להוציא שתי עיניים לקבוצה השניה מת"א.
לדעתי, וכנראה מאות נוספים מאוהדי הקבוצה הנושא אינו הזוי אלא מתייחס למהות הקבוצה, ולחזון שלה ואינו רק שאלה מקצועית. ולכן ראוי שיהיה נדון בפורום רחב יותר מאשר הנהלת הקבוצה הנבחרת. אולי הצבעה של חברי העמודה.
בהקשר זה אני מצרף זה קישור למאמר התומך בנושא:
http://debuzzer.sport5.co.il/buzz/?p=3156