תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 08:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 129 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קומוניזם
הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 10:45 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
לשאלתו של השואל: הקומוניזם הוא אידאולוגיה מופלאה, על-אנושית, שדוגלת בכך שכל אדם יעבוד לפי יכולתו וכשרונותיו, ויקבל לפי צרכיו.

למה הקיבוץ לא נחשב לקומוניזם ?

ההגדרה כפי שכתבת די מתאימה למה שהיה בקיבוץ.
רופא, פחח או מזכיר - כולם היו שווים והקיבוץ סיפק את הצרכים של כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
yos כתב:
לשאלתו של השואל: הקומוניזם הוא אידאולוגיה מופלאה, על-אנושית, שדוגלת בכך שכל אדם יעבוד לפי יכולתו וכשרונותיו, ויקבל לפי צרכיו.

במשך תקופה מסוימת, הקיבוץ בישראל אכן היה ההגשמה הקרובה ביותר עלי אדמות לחזון הקומוניסטי.
יש הטוענים כי הקיבוץ הוא הניסוי המוצלח ביותר בקומוניזם עד עתה.
מדוע הוא נכשל?
יש הרבה מאד סיבות, שחלקן כבר הוזכרו לעיל: כי הקיבוץ התקיים בסביבה שחושבת בדפוסים קפיטליסטיים; כי האדם לא רק רוצה לספק את צרכיו, אלא גם משווה את עצמו כל הזמן לשכניו; כי בקומוניזם אין תגמול ליתר מוטיבציה, יתר עבודה או יתר חוכמה, ולכן אין תמרוץ ליזמות, חדשנות או השקעה; כי הקומוניזם בנוי לאנשים ערכיים, שמאמינים ברעיון, ומכיוון שאידאולוגיה לא עוברת בגנים, היא בדר"כ מתפוגגת אחרי דור אחד או שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי ההבדל העיקרי בין קיבוץ לחברה קומוניסטית (וגם הסיבה העיקרית שהניסוי הזה נכשל) הוא שחברה קומוניסטית אמורה להיות התאגדות וולונטרית של אנשים חופשיים, ולא קבוצה סגורה שהחברות בה עוברת בירושה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: קומוניזם
הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 13:04 
סמל אישי של המשתמש
המסקנה ממה שאתה אומר טקנו היא שהדור הראשון של מקימי הקיבוץ היה חברה קומוניסטית טהורה ונאורה ולאחר מכן היא כבר חדלה מלהיות כזאת. מה שמחזק את מה שיוס טוען.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
דל פיירו כתב:
המסקנה ממה שאתה אומר טקנו היא שהדור הראשון של מקימי הקיבוץ היה חברה קומוניסטית טהורה ונאורה ולאחר מכן היא כבר חדלה מלהיות כזאת. מה שמחזק את מה שיוס טוען.

אני לא מומחה לנושא הקיבוצים, אבל נראה לי ששני הדברים הולכים יחד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
dr.avi כתב:
yos כתב:

במשך תקופה מסוימת, הקיבוץ בישראל אכן היה ההגשמה הקרובה ביותר עלי אדמות לחזון הקומוניסטי.
מדוע הוא נכשל?
יש הרבה מאד סיבות, שחלקן כבר הוזכרו לעיל: כי הקיבוץ התקיים בסביבה שחושבת בדפוסים קפיטליסטיים; כי האדם לא רק רוצה לספק את צרכיו, אלא גם משווה את עצמו כל הזמן לשכניו; כי בקומוניזם אין תגמול ליתר מוטיבציה, יתר עבודה או יתר חוכמה, ולכן אין תמרוץ ליזמות, חדשנות או השקעה; כי הקומוניזם בנוי לאנשים ערכיים, שמאמינים ברעיון, ומכיוון שאידאולוגיה לא עוברת בגנים, היא בדר"כ מתפוגגת אחרי דור אחד או שניים.

או כי הם לקחו הלוואות בשוק האפור (בעיות נזילות של כל המשק הישראלי) והתמודדו עם ממשלה שהם כבר לא היו ה"בן המועדף" שלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 16:29 
אחד האשכולות הכי מעניינים שקראתי בחיי. מצטער על שבהודעה שלי יש אפס תרומה לדיון.
אנא, המשיכו :BOW:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
yos כתב:
dr.avi כתב:
yos כתב:

מדוע הוא נכשל?

או כי הם לקחו הלוואות בשוק האפור (בעיות נזילות של כל המשק הישראלי) והתמודדו עם ממשלה שהם כבר לא היו ה"בן המועדף" שלה

אני חושב שהקיבוצים היו קורסים מבחינה אידאולוגית (והופכים לסוג של מושב שיתופי/ישוב קהילתי) גם אם מפא"י/המערך/העבודה היתה ממשיכה לשלוט במדינה עד היום. החסות השלטונית גרמה לכך שלקיבוצים לא היה תמריץ להתחדש ולהשתנות, והם גוועו מבפנים. דווקא המהפך גרם בדיעבד לכך שהקיבוצים זירזו את השינויים הדרמטיים שהיו נחוצים בכל מקרה, כמו נטישת החקלאות הגוועת ומעבר לענפי ייצור רווחיים, שינוי מתאר הניהול בקיבוצים (מנהלים מקצועיים במקום 'תורנות'), נטישת הלינה המשותפת ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 18:46 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
עומר מ. כתב:
mkorman1 כתב:
בקיבוצים זה הצליח?
תלוי למה קוראים הצלחה
לפשיטת רגל כמעט טוטלית?
לדורות שעוד לא התאוששו מהלינה המשותפת?
לשוד קרקעות שלא היה כמוהו ע״ח ערבים ומזרחים?
לזה שכבר לא נשאר שום קיבוץ שעוד לא הופרט ואין בו הרחבה?
הצלחה מסחררת

שוד קרקעות? אתה דמגוג אפס.
סבא שלי קיבל קרקעות מהמדינה, זה נכון. הוא קיבל קרקע מלאה בסלעי בזלת ועקר אותם במו ידיו עד שהפך את הקרקע הרקובה בגולן לקרקע שאפשר להתיישב בה. הוא גם קיבל אדמות בעמק החולה, הוא קיבל ביצה מלאה יתושים שכל עקיצה שלהם יכלה לסמל מוות, הוא ייבש את הביצות והפך אותן לקרקע חקלאית.
על חשבון ערבים אני עוד מוכן לסבול למרות שאני חושב שהרבה מהקיבוצים התיישבו במקביל לערבים ולא על חשבון אבל על חשבון מזרחיים? איך בדיוק?? העירקי שקיבל דירה ברמת גן לפני 50 שנה הרוויח פי עשר מהדירה ששייכת לסבא שלי בקיבוץ על גבול הלבנון וחוץ מזה שגם בקיבוץ יש לא מעט מזרחיים ככה שהטיעון הזה חלש וגזעני מיסודו.
נכון השיטה בקיבוץ נכשלה ואין אוטופיה בבני אדם, זה נכון גם שחלק מהקיבוצים במצב לא טוב אבל מפה ועד לבוא ולהגיד שאין הצלחה? הקיבוץ שלי חי בועט מופרט ועשיר ואני מכיר לא מעט קיבוצים שבאותו המצב, הכל תלוי באנשים שניהלו ומנהלים את הקיבוץ, כמו בכל חברה אחרת.

כמעט כל הקיבוצים קיבלו ו/או השתלטו על אדמות נפקדים (בשפה מכובסת קוראים לזה קרקעות רשות הפיתוח)
חלקם ניצל אדמות אלה לא רק לעיבוד חקלאי אלא גם לפרוייקטים נדלניים ואוכל לתת לך לא מעט דוגמאות שידועות לי
לגבי המזרחיים אנא עיין בפסק הדין בענין הקשת המזרחית ותבין על מה מדובר
באשר להצלחה הכלכלית אפנה אותך להסדר הקיבוצים 1,2,3 שעלה לי כמשלם מסים ממון רב ולא פחות ממפעל ההתנחלויות שהוא מיותר באותה מידה
ועוד לא דיברנו על הניסויים בבני אדם שנעשו בקיבוצים ועל עלותם של אלה
אז איפה כאן ההצלחה?

סעיף סעיף
א. קיבלו קרקעות זה נכון, כמו שחקלאי מקבל קרקעות בנגב ובערבה כדי לפתח איזורים נכשלים רק שבתקופה ההיא כל המדינה הייתה נכשלת ולכן נתנו יותר קרקעות לפיתוח.
ב. מי שניצל זאת לפרויקטים נדלניים (ותאמין לי שאני מכיר את אותם קיבוצים יותר טוב ממך בהרבה) הוא זבל ואין לי שום קשר אליהם. אני מודע לפס"ד הגזעני של הקשת הגזענית, עד היום החרא הזה מונע מההורים שלי להיות בעלי קרקע במדינה שהם בעצמם הקימו, עיבדו ובנו, לא מעוות בכלל...
ג. שוב, רוב הקיבוצים נכשלו כלכלית ואכן הגיעו להסדר עם המדינה, עלה לך כסף? תתמודד חמודי, כמו כל חברה שפושטת רגל ומגיעה להסדר מול הבנקים ככה גם הקיבוצים.
ד. ניסויים בבני אדם? מבחינתך אולי. אני מסכים שהשיטה בקיבוצים צלקה חלק מהאנשים ומצד שני גם יצרה אנשים שהובילו את המדינה הזאת במשך שנים בכל תחום. אני לא חושב שזה יהיה נכון לשפוט את האנשים האלו בפרדגימה של ימינו, זה לא ריאלי.

איפה ההצלחה? ההצלחה היא ביצירת חברה שאולי לא שוויונית לגמרי כמו שרצו סבא וסבתא שלי אבל בהחלט הרבה יותר שוויונית מהקפטיליזם החזירי הנהוג היום. הקיבוץ החדש לאחר הפרטה אכן משלם משכורות אבל דואג ע"י מיסוי שלא יווצרו פערים חברתיים גדולים מדי ועדיין נותן את הפלוסים הגדולים שקיבוץ נותן בחינוך, בפן החברתי והתרבותי והראיה הכי טוב לכך היא ההרחבות המלאות עד אפס מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 18:57 
סמל אישי של המשתמש
עומר :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
אדום טורקי כתב:
yos כתב:
אדום טורקי כתב:
yos כתב:
מכיוון שהאידאולוגיה היא כל כך נשגבת, קשה (ויש יאמרו: בלתי אפשרי) ליישם אותה.
היא אפשרית, כנראה, בקבוצות קטנות, חדורות ערכיות, ולמשך זמן קצר (אידאולוגיה לא עוברת בגנים).
כדי להשליט את האידאולוגיה הקומוניסטית על אוכלוסיות גדולות ולאורך זמן, נדרשו מנגנוני כפייה, שהפכו את 'גן העדן הקומוניסטי' לסיוט נוראי.
סטלין הוסיף לכך גם את נפשו המעוותת והפרנואידית, שהובילה לחיסולים, רציחות, הגליות ומוות של מיליונים.
הסוציאל-דמוקרטיה בת זמננו היא גירסה מרוככת / מוחלשת / מתחשבת של תפיסתו של מארכס, שלוקחת מן הקומוניזם את החלק היפה שבו (ההתחשבות באדם, הדאגה לחלש, צמצום פערים חברתיים) ללא מנגנוני הכפייה של המשטרים "הקומוניסטיים".

מה נפלא באידיאולוגיה שהרעיון שלה הוא שלאזרח אין רכוש משל עצמו ובאידיאולוגיה שמעודדת עצלנות ?

אני באמת רוצה להבין מה נפלא כל כך באידיאולוגיה הזו...(עזוב את העניין הדיקטטורי של אז אני מתייחס רק לעניין של האידיאולוגיה)

אתה יוצא מנקודת הנחה שהיא אקסיומה בקפיטליזם - של הקניין הפרטי. לא תמיד זה היה כך, לא בכל מקום.
עכשיו, בוא נניח שייתכן מצב שבו לא יהיה לך רכוש פרטי, אבל תקבל את כל צרכיך - מזון, קורת גג, תרבות, בילויים וגם תעבוד במשהו שאתה אוהב לעשות ויהיה לך זמן לתחביבים. זה החזון של הקומוניזם. מה רע בזה?

הכל טוב ויפה רק שנניח ולמדת רפואה 7 שנים אתה תרוויח כמו פועל בניין שלא למד יום אחד,מצב כזה לדוגמא מעודד עצלנות ופוגע בכלכלה של המדינה,אז יופי יהיה לי דירה שהמדינה תממן לי ואוכל וכו' אבל אני אהיה איש עצלן ולא משכיל מה שיגרום בסופו של דבר לקריסה כלכלית של מדינתי
כי הרי קומוניזם דוגל בביטול מעמדות בחברה שניראה לי זה דבר די גרוע
לא שקפיטליזם יותר טוב אבל יש בו לדעתי יותר יתרונות מאשר החסרונות בו

אני בכלל בדיעה שמדינה צריכה להיות משהו בין קפיטליזם לסוציאליזם משהו סטייל של כן יש מעמדות בחברה ויש שוק לקניין הפרטי ותחרות ומצד שני גם לא משאיר מאחור את החלש ודואג לו לדיור,אוכל וכל דבר בסיסי כדי להתקיים

אבל יכול להיות שאני אופטימי מידי

כשאתה כותב "אתה תרוויח כמו פועל בניין" אתה שוב משתמש במושגים של הקפיטליזם. בעולם קומוניסטי אמיתי (אוטופי?) אתה לא אמור להרוויח. אתה אמור לקבל את כל מה שדרוש לך לחיים מאושרים. ואם אתה מאושר, ופועל הבניין מאושר, וכל אחד עושה משהו שהוא אוהב, אז חיים בגן עדן.

ולגבי המסקנה שלך - בין קפיטליזם לסוציאליזם - זאת בדיוק הדרך של הסוציאל-דמוקרטיה, וזהו גם הנתיב שכל העולם כמעט צועד בו כיום: קפיטליזם מרוכך עם מאפיינים של דאגה לחלש. לדעתי, אגב, תרומתו הגדולה של קרל מארכס לאנושות בכלל לא היתה במשטרים הקומוניסטיים (שהשתמשו בתורתו לרעה), אלא דווקא בהשפעתו על העולם הקפיטליסטי, שהיה הרבה יותר אכזרי ומתועב לפני שמארכס הופיע.

הבאתי סתם דוגמא של הפועל בניין...
זה לא העיקר ודווקא התמקדת רק בזה

איך אדם שמרוויח משוכרת לא לפי מה שהוא למד(כל מקצוע חופשי נניח ) יכול להיות מאושר?
אתה היית כזה במצב כזה ?
איך אפשר להיות מאושר כשכולם במעמד מאוד נמוך והרצון שלך להתקדם/ללמוד שואף לאפס שבאיזשהו שלב גם אנשים יפסיקו לרצות להשכיל או להשקיע בעצמם הרי"יש לי בית,אוכל,ביגוד" אז למה לי להתאמץ?
זה לא מעודד עצלנות אתה רוצה לומר לי?

ועוד לא הסברת לי מה כל כך נפלא בעולם שכולם עניים בעלי אותו שכר ובלי רצון להתקדם + הרצון לעצלנות שתלך ותגבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
אז זהו, שבעולם מתוקן אין אנשים כמוך שתמיד מחפשים איך לדפוק את המערכת.
בעולם מתוקן כל אדם חושב על זולתו וממש את עצמו, בגבול היכולות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

עומר היקר
תקרא את מה שאתה כתבת לא את מה שאני כתבתי
ותבין לבד
הצלחה היתה כל עוד ינקו הקיבוצים מעטיני השלטון
ברגע שהשלטון התחלף בא המשבר תחילה הכלכלי ואחר כך הערכי
כיום למעט כמה קיבוצים עשירים ומבוססים מדובר בכשלון
זו לא בושה להודות בטעויות אלא רק לתרץ אותן בהררי אפולוגטיקה כפי שאתה עושה
אבל איך אומרים ? איש באמונתו יחיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אתה שוב מניח הנחות קפיטליסטיות.
אם אדם חושב על טובת החברה, למה שיסתכל כמה מרוויח פועל הבנין כל עוד כל צרכיו מתממשים?
האידאולוגיה לא מעודדת עצלנות, אלא האדם הוא עצלן מטבעו.
חסר בחברה הקפיטליסטית דוגמאות לזה?
הגישה מועדת לכשלון כי האדם הוא רודף בצע.

גם אתה התעסקת בתפל בכל המלל שכתבתי ולא בעיקר (ראה תגובתי ליוס)

האידיאולוגיה לא מעודדת עצלנות אבל אתה מסכים איתי שאם נניח לא היו מקבלים דמי אבטלה אז היו פחות מובטלים?
האדם עצלן מטבעו אבל אם לא היה לו ברירה אז עצלן הוא לא יכל להיות

בארה"ב יש אוכ' דומה מאוד לזאת שיושבת בבני ברק,לא ניראה לי שהם לא עובדים,וזה למה?
כי אם לא יעבדו אין כסף מהמדינה והם פשוט יחיו ברחוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
מה זאת אומרת התייחסנו למלל? המלל זה מה שכתבת..
ולמרות שאתה מבקש לא להתיחס לזה עכשיו, אתה ממשיך לדבר במונחים קפיטליסטיים
אין דבר כזה "שכר"
אין דבר כזה "עצלנות"
לפי האידאולוגיה, אדם עושה מה שהוא יכול לא כי זה משתלם לו, אלא כי הוא רוצה, והוא רואה את טובת החברה מעל שלו.
אם אתה לא מרגיש שאתה מסוגל, אתה לא מתאים. יש שיאמרו שאתה אדם פחות ערכי, פחות חיובי. אני לא אגיד את זה, פשוט אקרא לך לא מתאים, ואתה תעשה את ההשלכות של זה לבד.

עוד דבר- אתה ממשיך לומר שכולם עניים. כולם מקבלים בדיוק מה שהם צריכים. מה בדיוק עני בזה? אז לא תהיה לך וילה 4 קומות בשכונה השניה הכי עשירה בפ"ת, ומסך CRT 32 במקום פלזמה 52. מה הבעיה עם זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
oper11 כתב:
אז זהו, שבעולם מתוקן אין אנשים כמוך שתמיד מחפשים איך לדפוק את המערכת.
בעולם מתוקן כל אדם חושב על זולתו וממש את עצמו, בגבול היכולות שלו.

אבל אם אני גאון בפיזיקה ואני תותח בביולוגיה ואני רוצה לממש את עצמי בתחום הרפואה כמנתח
האם יש לי את האופציה הזו+לחיות בכבוד? האם מלכתחילה ארצה ללמוד במקום כזה רפואה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
אדום נחמד כתב:
אם אדם חושב על טובת החברה, למה שיסתכל כמה מרוויח פועל הבנין כל עוד כל צרכיו מתממשים?

האידיאולוגיה לא מעודדת עצלנות אבל אתה מסכים איתי שאם נניח לא היו מקבלים דמי אבטלה אז היו פחות מובטלים?

בארה"ב יש אוכ' דומה מאוד לזאת שיושבת בבני ברק,לא ניראה לי שהם לא עובדים,וזה למה?

אדום טורקי כתב:

אדום טורקי כתב:
האדם עצלן מטבעו

:cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
מה זאת אומרת התייחסנו למלל? המלל זה מה שכתבת..
ולמרות שאתה מבקש לא להתיחס לזה עכשיו, אתה ממשיך לדבר במונחים קפיטליסטיים
אין דבר כזה "שכר"
אין דבר כזה "עצלנות"
לפי האידאולוגיה, אדם עושה מה שהוא יכול לא כי זה משתלם לו, אלא כי הוא רוצה, והוא רואה את טובת החברה מעל שלו.
אם אתה לא מרגיש שאתה מסוגל, אתה לא מתאים. יש שיאמרו שאתה אדם פחות ערכי, פחות חיובי. אני לא אגיד את זה, פשוט אקרא לך לא מתאים, ואתה תעשה את ההשלכות של זה לבד.

עוד דבר- אתה ממשיך לומר שכולם עניים. כולם מקבלים בדיוק מה שהם צריכים. מה בדיוק עני בזה? אז לא תהיה לך וילה 4 קומות בשכונה השניה הכי עשירה בפ"ת, ומסך CRT 32 במקום פלזמה 52. מה הבעיה עם זה?

לא יודע אני לא מכיר אנשים ירצו לחיות בעולם כזה שאין לך רכוש שהוא שלך ואין אפשריות שיש במדינה מערבית מפותחת
מה זה אין שכר?
מה זה אין עצלנות?
בטח שיש אפילו אתה אמרת"האדם הוא עצלן מטבעו"
איפה אתה מכיר אנשים שעושים דברים כתרומה? ואם יש אנשים כאלה כניראה שהם מיעוט ושוב אם הוא בעצם תורם לטובת החברה אז מה אכפת לו אם הוא יגמור כיתה ח' או ד' הרי בסופו של דבר בגיל 18 ארוויח את אותו השכר שמגיע לי על פי מה שנקבע מראש,זה לא מעודד עצלנות וגורם לקריסה של מדינה?

ואני לא מתאים לעולם קומוניסטי נכון
והתכוונתי שזה התפל הקטע של הפועל בניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
oper11 כתב:
אדום טורקי כתב:
אדום נחמד כתב:

אדום טורקי כתב:

אדום טורקי כתב:
האדם עצלן מטבעו

:cry:

עצלנות זה בחירה וכשאין בחירה אז אנשים לא עצלנים
מה אתה רוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:13 
סמל אישי של המשתמש
טורקי, לא נמאס לך לפעמים מהמירוץ אחרי הכסף,
לקנות את הסמארטפון הכי חדש, הבגד הכי אופנתי וכו' ?
בשלב מסוים בחיים זה כבר מייגע.

כשהייתי קטן הכי הרבה שהיה לי זה אסימון בשרוך של הנעל.
היום לכל ילד קקה יש אייפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:16 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

לא רוצה להיות כזה שמרוויח משכורת ממוצעת(שעומדת היום על 6000 שקל,לא?)
מה לעשות אני אעשה הכל כדי לא להיות כזה
זה אחד הדברים שהכי מפחידים אותי אחרי המוות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
דיון על קומוניזם בלי סיינפלד זה לא דיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
dr.avi כתב:

אז זהו, אתה לא צריך לפחד.
מסגרת כמו קיבוץ של פעם זה בול בשבילך.
אתה מקבל בית, דואגים לכל צרכיך וכשתצא לגימלאות - גם ידאגו לך (אולי אפילו תקבל קלנועית)
בסה"כ אתה צריך בתמורה לעבוד בקיבוץ או מחוצה לו (ואז להעביר את מלוא השכר לקיבוץ)
אם תשאל אותי מדובר במחיר סביר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
לא יודע אני לא מכיר אנשים ירצו לחיות בעולם כזה שאין לך רכוש שהוא שלך ואין אפשריות שיש במדינה מערבית מפותחת
מה זה אין שכר?
מה זה אין עצלנות?
איפה אתה מכיר אנשים שעושים דברים כתרומה? ואם יש אנשים כאלה כניראה שהם מיעוט ושוב אם הוא בעצם תורם לטובת החברה אז מה אכפת לו אם הוא יגמור כיתה ח' או ד' הרי בסופו של דבר בגיל 18 ארוויח את אותו השכר שמגיע לי על פי מה שנקבע מראש,זה לא מעודד עצלנות וגורם לקריסה של מדינה?

כמו שיח חרשים. בחיי.
א-י-ן ש-כ-ר!
אמרתי שהאדם עצלן מטבעו ולכן השיטה כשלה. כי היא דורשת מאנשים לא להיות עצלנים. לי לא היתה בעיה לחיות בגישה כזו ואני לא היחיד.
זה לא נחשב תרומה, כי אתה מקבל את כל מה שאתה צריך. אנשים מסיימים בית ספר ועובדים כי זה חשוב לקהילה. כי הם רואים את טובת הכלל.
כל עוד תמשיך לדבר במושגים של קפיטליזם, הגלגל הזה ימשיך להתגלגל.

הבנת שאמרת שהתפל זה הקטע של הפועל בנין, אבל זה למעשה שורש הטעות שלך. כולם עובדים קשה, עושים מה שהם יכולים, בשביל שהחברה תתקיים. וזה לא משנה אם זה רופא או מנקה רחובות. כולם מגיעים בסוף היום לבית שיש בו כל מה שאדם צריך בשביל לחיות.

הפחד שלך שגורם לך לרצות להרויח כמה שיותר נובע מכך שבשיטה הקפיטליסטית, בלי זה יהייה לך קשה להתקיים. זה לא קיים בקומוניזם. כמה קשה להבין את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אדום טורקי כתב:
מה זה אין שכר?
מה זה אין עצלנות?

כמו שיח חרשים. בחיי.
א-י-ן ש-כ-ר!
אמרתי שהאדם עצלן מטבעו ולכן השיטה כשלה. כי היא דורשת מאנשים לא להיות עצלנים. לי לא היתה בעיה לחיות בגישה כזו ואני לא היחיד.
זה לא נחשב תרומה, כי אתה מקבל את כל מה שאתה צריך. אנשים מסיימים בית ספר ועובדים כי זה חשוב לקהילה. כי הם רואים את טובת הכלל.
כל עוד תמשיך לדבר במושגים של קפיטליזם, הגלגל הזה ימשיך להתגלגל.

הבנת שאמרת שהתפל זה הקטע של הפועל בנין, אבל זה למעשה שורש הטעות שלך. כולם עובדים קשה, עושים מה שהם יכולים, בשביל שהחברה תתקיים. וזה לא משנה אם זה רופא או מנקה רחובות. כולם מגיעים בסוף היום לבית שיש בו כל מה שאדם צריך בשביל לחיות.

הפחד שלך שגורם לך לרצות להרויח כמה שיותר נובע מכך שבשיטה הקפיטליסטית, בלי זה יהייה לך קשה להתקיים. זה לא קיים בקומוניזם. כמה קשה להבין את זה?

אבל הוא לא היה כזה אם לא היתה לא אופציה להיות כזה כי הוא היה חייב לעבוד!
מה קשה להבין את זה ?
היא לא דורשת היא מעודדת אותו ינאי
אין לך בעיה לחיות במדינה כזו? אז אתה מוכן לנסות ולחיות בסין הקומוניסטית,בהצלחה :ROSE:
אם הגישה הזו כזאת משהו משהו אז למה כשלמשל רוטשילד היה זורק פה כספים לאנשים זה לא צלח ואז הוא החליט שרק אם יעבדו יקבלו על זה שכר
למה?
למה בעולם כולו חוץ מסין אין כבר את השיטה הזו של קומוניזם? מה סטאלין הפחיד את העולם לפני 60 שנה וזהו? הרי כמו שאתה מתאר את זה זה יביא לעולם אכפתי יותר וערכי יותר עם אהבה גדולה וכו' אז למה אנשים נרתעים מזה?

קיצר זה נשמע חלום רטוב שלא בר ביצוע ככל הניראה כי החסרונות עולים על היתרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:38 
סמל אישי של המשתמש
טורקי. אני מצטער.
דיברת באשכול הזה כל כך הרבה שטויות, אני לא יודע מה עוד לומר.
סין? זו הדוגמא שלך? אני מדבר איתך על שיטות אוטופיות ואתה מזכיר את סין?
החסרון היחיד בשיטה הזו היא אנשים שחושבים כמוך, שעל דברים מסוימים מגיע גמול גדול יותר. לצערנו, יש אנשים כאלה בכל מקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
אדום טורקי כתב:
dr.avi כתב:

אתה מקבל בית, דואגים לכל צרכיך וכשתצא לגימלאות - גם ידאגו לך (אולי אפילו תקבל קלנועית)

יש לך קיבוצניקית לסדר לי?

כי אם אין לך אז אמשיך לפחד :SMOKE:

וידאגו לי גם אם אהיה חסר בית וביגוד גם בלי להיות בקיבוץ כמו כל אירגוני הרווחה למיניהם כגון:בתי תמחוי,נעמת,דיור מוגן,עמותות שאוספות בגדים לנזקקים והופ יש לי אוכל,ביגוד,קצת כסף מביטוח לאומי /דמי אבטלה כדי להתקיים,דירה ואפילו גן לילדה/ילד
מה רע? אחלה בחלה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
טורקי. אני מצטער.
דיברת באשכול הזה כל כך הרבה שטויות, אני לא יודע מה עוד לומר.
סין? זו הדוגמא שלך? אני מדבר איתך על שיטות אוטופיות ואתה מזכיר את סין?
החסרון היחיד בשיטה הזו היא אנשים שחושבים כמוך, שעל דברים מסוימים מגיע גמול גדול יותר. לצערנו, יש אנשים כאלה בכל מקום.

אני לא מכיר עוד מדינה קומוניסטית חוץ מסין(שהם גם דיקטטורים יחד עם הקומוניזם שלהם)
אז הבאתי אותם כדוגמא

ואם דברתי שטויות אז כאן תם הדיון :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום טורקי כתב:
dr.avi כתב:
אדום טורקי כתב:
dr.avi כתב:

יש לך קיבוצניקית לסדר לי?

כי אם אין לך אז אמשיך לפחד :SMOKE:

וידאגו לי גם אם אהיה חסר בית וביגוד גם בלי להיות בקיבוץ כמו כל אירגוני הרווחה למיניהם כגון:בתי תמחוי,נעמת,דיור מוגן,עמותות שאוספות בגדים לנזקקים והופ יש לי אוכל,ביגוד,קצת כסף מביטוח לאומי /דמי אבטלה כדי להתקיים,דירה ואפילו גן לילדה/ילד
מה רע? אחלה בחלה לא?

ברור שידאגו לך. ערבות הדדית. זה כל הסיפור.

קיבוצניקיות :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2012, 20:48 
סמל אישי של המשתמש
זה לא כל כך השטויות שאתה מדבר, כמו חוסר היכולת שלך להקשיב ולהבין מה אומרים לך.
אומרים שאין דבר כזה שכר וגמול, ואתה רוצה להרוויח יותר ממנקה הרחוב.
אומרים לך שכולם מקביל בדיוק מה שהם צריכים, ואתה עונה שכולם עניים וזה שקול ללחיות משירותי הרווחה.
מתיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 129 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: