teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
אף אחד לא יחשוד בי כאן שאני חלק מהשמאל הקיצוני... נכון?
המחאה הזאת כמו קודמתה אשתקד מוצדקת וחשובה מאוד. המדינה משתינה עלינו כמעט בכל היבט בתחומי החיים וזה הכי טבעי שיש שנתקומם ונדרוש צדק חברתי. חבל מאוד שהימין ומנהיגי הימין לא מבינים שגם מבחינה פוליטית אבל בעיקר מבחינה ערכית עליהם להוביל את הדגל החברתי או לפחות לחבור למי שמניף אותו. בכל אופן, אני מצר על האלימות שהמשטרע הפעילה בהפגנה ויכול רק להצטער על כך שמי שעומד מאחורי המחאה הם אנשי הקרן ושייתכן (אני עדין בבוקר) שיש להם מניעים נוספים מעבר לצדק חברתי... ואני שמח שהמחאה הופכת למאבק. רק ככה דברים זזים פה
אם הצד של הימין היה מסוגל לוותר על שנאתו לסמול, המחאה הזאת היתה חזקה ואפקטיבית פי מאה.
רק מה, יש מי שעסוק בשנאת חינם (ועוד לש יהודים) יותר מדי בשביל לראות מה טוב לו.
אגב, הימין, שמונהג על ידי חברים טובים של הטייקונים, גם הוא לא חף מצביעות וממניפולציה - גורמים לכם לשנוא את מהסמול רק כדי שלא תחברו אליו ותעצרו את זרם השוחד מהטייקונים לימין.
אני לא בטוח שהשמאל לא הרוויח את החשדנות הזאת ביושר. גם הפעם אתה רואה שההתעסקות היא לא רק בנושאים שהם צריכים להיות. אעתיק לך פוסט של כתב ידיעות אחרונות..
טוב, בואו נדבר על זה. אני רואה כל כך הרבה שטויות נכתבות כאן על הוול ופשוט מתקשה ...לשתוק. בתור מי שהיה אתמול מהצד המסקר, לא מצד המפגינים ולא מצד השוטרים, ניסיתי להיות בכל המקומות, ובעיקר להתבונן מהצד. אני חושב שהצלחתי.
קודם כל נכון – ראיתי אלימות משטרתית. ראיתי שוטרים דוחפים מפגינים בכוח, ראיתי אותם תופסים מפגינים וזורקים אותם בחזרה לקהל ואפילו ראיתי את אחד המפקדים היותר בכירים בשטח לוקח מפגין וזורק אותו באלימות אל הקהל. אבל זה לא באמת מפתיע, נכון? הרי ידעתם מראש שזה מה שיקרה אתמול. ההפתעה הגיעה דווקא מהצד השני.
אם זו הייתה הפגנה, גדולה ככל שתהיה, בגבולות רוטשילד וכיכר הבימה אז ניחא, מותר לכל אזרח למחות במדינה דמוקרטית. נעזוב לרגע האם הם ביקשו או לא ביקשו אישור, מצידי שיפגינו בלי אישור. וגם מצד המשטרה – ההוראה הייתה לחסום את אזור רוטשילד, לתת לאנשים להפגין במתחם ואחר כך שיתפזרו לביתם. וכך אכן קרה בעשר הדקות הראשונות, עד שלמפגינים עלה השתן לראש.
עמדתי בחזית, מול השוטרים והמפגינים, והמפגינים לא חיפשו אתמול את ההפגנה הלגיטימית – הם חיפשו דם. את הדם של עצמם, כדי שיהיה מה לצלם.
ראיתי מפגינים שמקללים ויורקים על שוטרים רק כי הם עמדו מולם, ראיתי את המפגינים שחיפשו את המכות עם השוטרים ותיאמו ביניהם איזה שוטר ידחפו קודם, ראיתי את המפגין שאמר לי שכדאי לי לזוז אחרת גם אני אפגע מהחפצים שהם עומדים לזרוק תכף, ראיתי מפגין שהכה שוטר רק כדי שהשוטר יהדוף אותו בחזרה והוא יוכל לרוץ לתקשורת ולהתלונן על אלימות משטרתית. ואגב, גם בעיתון גדול אחר (טוב, לא גדול, בינוני מינוס, אבל איכותי) ראו את זה ובכל זאת רצו לצטט את המפגין הזה, פשוט כי הוא התאים להם לאג'נדה.
הגעתי לפני כוחות המשטרה לגן העיר, בריצה. ראיתי את ששת המפגינים שדפקו שם על החלונות עד שיתנפצו ואת שני המפגינים שבאו, בעטו בחלונות הזכוכית של בנק הפועלים, חייכו בגאווה וברחו מהמקום.
מי שחוטף מכות בערב שבת, נותן מכות בחזרה בשבת?
ועוד הערה קטנה. בניגוד למה שכמה חובבי קונספירציות חושבים לא הון, לא שלטון ולא נעליים. מי שהתקשר ב-11 בלילה לדסק החדשות ואמר להם לשנות את הכותרת ל"אנרכיה ברחובות" הייתי אני, לא אף טייקון חובב בצע. מי שהעביר את התמונות והמראות הייתי אני, מי שראה בעיניים את ההפגנה הלגיטימית הופכת לאנרכיה של אנשים שלא רואים בעיניים דבר מלבד אלימות הייתי אני. התביישתי אתמול, באמת. כל כך התביישתי כשהעברתי את הדיווח.
אתמול אף אחד לא דרש צדק חברתי, אף אחד לא ביקש דיור, אוכל או אפילו להחליף את הממשלה. זו לא הייתה מחאה פוליטית, לא הייתה מחאה חברתית אלא מחאה אנרכיסטית. (שים לב טקנו) הסיסמא המרכזית הייתה "העם דורש מרי אזרחי". מי שמחפש מכות ימצא אותן, תהיו בטוחים.