red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:
לכל המגבים בעד ההודעה של העמותה, אני מבקש מכם לדמיין מצב שהעמותה בוחרת צד שונה משלכם.
הרי עומדים מולכם פה אנשים שמסכימים עם התוכן, אבל לא חושבים שזה היה במקום. למה אתם לא יכולים לכבד את זה? כמה מלאים בחשיבות עצמית אתם יכולים להיות?
אז לא הייתי מסכים עם אותה הודעה, ופועל לשנותה.
ועדיין - אסור להיטמע בממלכתיות ולפחד מלהיות פוליטי.
טוב מאוד שמדברים. עכשיו בואו נשמור על האמירה כנכונה.
מה הקשר ממלכתיות? מועדון הכדורסל של הפועל תל אביב איננו תנועה פוליטית. כך גם עמותת האוהדים הפועל אוסישקין - הפועל אוסישקין מייצגת את סך כל אלף ומשהו חברי העמותה בכל הקשור לפעילות הספורטיבית-מקצועית של מועדון הכדורסל של הפועל תל אביב. זה המנדט של העמותה, וזה המנדט שניתן לועד המנהל של העמותה. רק לפני זמן קצר היו בחירות - אני לא זוכר שהמועמדים לועד המנהל רצו על איזו אג'נדה פוליטית על מנת להבחר או שבכלל הביעו איזו אג'נדה פוליטית כזו או אחרת. אולי פלוני שנבחר לועד המנהל הוא בכלל מצביע ישראל ביתנו? אולי אלמוני שהיה מועמד תומך בליכוד? ואולי אחר בכלל מצביע מרצ או שס? מה אני יודע? כל שאני יודע זה שבחרתי במועמדים לועד המנהל עפ"י הצהרותיהם על סמך הצהרותיהם בכל הקשור לצד המקצועי-ספורטיבי שנוגע למועדון הכדורסל. ותו לא!
אין להם שום מנדט פוליטי. נקודה. ואין להם שום מנדט פוליטי להוציא הצהרה רשמית מטעם העמותה שמייצגת גם אותי ועוד אלף ומשהו חברי עמותה אחרים מבלי לקבל מנדט כזה קודם - בבחירות או בהצבעה. נקודה. ואם היו נבחרים חמישה חברי הנהלה שהיו במקרה כולם ממחנה הימין והיו מריצים הודעות רשמיות שתומכות בביבי ובהחלטות הממשלה? מה אז? ואם זה עוד יקרה?
כאמור, מועדון הכדורסל של הפועל תל אביב איננו תנועה פוליטית, חד וחלק.
תמיכה הומנית בפליטים ובשכבות חלשות אחרות באוכלוסיה (בעיקר מקרב אוכלוסיית תל אביב) זה מבורך - אבל ניתן להציגה ואפילו לפעול למענם גם מבלי לצאת בהצהרה פוליטית חד משמעית ובוטה כל כך. היה ניתן, למשל, להסתפק בחצי השני של ההודעה, זו שבדבר יוזמת הסיוע (שהיא מבורכת) ולהימנע מנקיטת העמדה הפוליטית. ניתן היה לפרסם גם את עניין גירושם של חמשת חניכי מחלקת הנוער ולהביע צער על כך. אבל אם הם לא שוהים בארץ כחוק - מה נלין?