תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 13:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שערוריית הסכם הגז עם תמר
הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 15:47 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
הפועל כתב:
אז אנחנו נעניש, ובינתייםיזרמו לנו מאות מיליארדים של המשאבים הטבעיים לכיסים הפרטיים של אותם חארות
במקום שהם פשוט יקבלו את ששינסקי, וירוויחו יפה, ולמעשה יותר (יחסית) מבכל העולם.

לא כדאי באמת. במקום זה עדיף לריב עם כמה לוביסטים ואולי מישהו ישב בכלא בינתיים.
נשמע רעיון טוב
גם אתה יכולת לקנות מניות חיפוש גז בבורסה ולהיות אחד מה"חארות".
זה שבחרת לא לעשות זאת לא מצדיק הענשת אלו שכן הסתכנו בהתאם להערכות התשואה שהיו ידועות להם.

ומסבירים לך איציק שהסיכון שלהם לא היה כ"כ גדול, הם אלו שהציגו אותו ככזה
והשתמשו בכל טריק מלוכלך כדי לגרום למדינה לא לתת להם תנאים בהתאם.
שלא לדבר על זה שכאמור - מותר לשנות מסים בדיעבד.
בכלל מותר לשנות מדיניות בדיעבד.

מי שטוען שלא, שישאל את עצמו אם הוא גם נגד פינוי המתנחלים, כי הממשלות בזמנו שלחו אותן לשם והבטיחו להם שזה לתמיד.
מותר. ברור שמותר. ומדובר על פיצוי עקב כך.
גם ברוני הגז מקבלים פיצוי על שינוי המדיניות - אחוז רווח גדול משמעותית ממה שמקובל בעולם.
אבל גם זה לא מספיק להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: שערוריית הסכם הגז עם תמר
הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 15:51 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
הסירו דאגה מליבכם
תשובה יראה את רוב הכסף כפי שהסברתי
הכנסות המדינה.. אולי קצת
וב2020 כבר ימצאו שטיק אחר, הנסיון מראה שהם חכמים ואנחנו טיפשים ופחדנים

את רוב הכסף הוא בטח לא יראה, כי יש לו רק 75% בקבוצת דלק שיש לה בערך 40% מהגז. שאר הכסף יחולק לבעלי המניות, שעליהם נמנים גם אתה ואני דרך קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות.

ואם המדינה לא תראה כסף - אז כנראה שששינסקי לא עשה עבודה טובה, כי הכללים נקבעו עפ״י המלצותיו, בגדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 15:57 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הסירו דאגה מליבכם
תשובה יראה את רוב הכסף כפי שהסברתי
הכנסות המדינה.. אולי קצת
וב2020 כבר ימצאו שטיק אחר, הנסיון מראה שהם חכמים ואנחנו טיפשים ופחדנים

את רוב הכסף הוא בטח לא יראה, כי יש לו רק 75% בקבוצת דלק שיש לה בערך 40% מהגז. שאר הכסף יחולק לבעלי המניות, שעליהם נמנים גם אתה ואני דרך קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות.

ואם המדינה לא תראה כסף - אז כנראה שששינסקי לא עשה עבודה טובה, כי הכללים נקבעו עפ״י המלצותיו, בגדול.

מה לא ברור בהסבר שלי?
נכון, לא רק תשובה אלא עוד כמה מיני תשובות. על חשבונו של האזרח הישראלי.
אתה יודע, אעב, אתה מאכזב אותי. תפסתי ממך ימני אידיאולוגי, עכשיו מסתבר לי שאתה לא בעד תחרות וצדק חברתי (בתפיסתו הימנית) אלא חובב מונופולים. כשיש כוח לוועד לנצל את הציבור - חס וחלילה! יש להילחם בו! אבל בתשובה? לא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 17:45 
מה לא ברור בהסבר שלי?
אתה יודע, אעב, אתה מאכזב אותי. תפסתי ממך ימני אידיאולוגי, עכשיו מסתבר לי שאתה לא בעד תחרות וצדק חברתי (בתפיסתו הימנית) אלא חובב מונופולים. כשיש כוח לוועד לנצל את הציבור - חס וחלילה! יש להילחם בו! אבל בתשובה? לא...

קודם כל, אתה בחור צעיר ואני מאחל לך שכל האכזבות שיהיו לך בחיים יהיו מאנשים שאתה לא מכיר בפורום באינטרנט.
שנית, אם תקרא קצת אחורה תראה שאני ממש לא חובב מונופולים, נהפוך הוא - אני כתבתי שהפתרון הטוב ביותר למחירי הגז הוא תחרות. בעוד כמה שנים, כשיהיו מאגרים נוספים בידי קבוצות אחרות (נמרודי למשל), אני מאמין שחברת החשמל תוכל להשיג מחירים יותר טובים.

גם אני הייתי שמח אם חח"י היתה משלמת פחות על הגז. הבעיה היא שלעניות דעתי הלא מלומדת, אין אפשרות ריאלית שתעמוד במבחן משפטי לחייב את תשובה למכור בפחות. משפטני הפורום מוזמנים להעמיד אותי על טעותי.
זוהי כנראה גם הסיבה לכך שהרשויות אישרו את ההסכם. הרי זה לא שכל הרשויות תמיד רק מנסות לעשות לנו דווקא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 17:53 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
מה לא ברור בהסבר שלי?

קודם כל, אתה בחור צעיר ואני מאחל לך שכל האכזבות שיהיו לך בחיים יהיו מאנשים שאתה לא מכיר בפורום באינטרנט.
שנית, אם תקרא קצת אחורה תראה שאני ממש לא חובב מונופולים, נהפוך הוא - אני כתבתי שהפתרון הטוב ביותר למחירי הגז הוא תחרות. בעוד כמה שנים, כשיהיו מאגרים נוספים בידי קבוצות אחרות (נמרודי למשל), אני מאמין שחברת החשמל תוכל להשיג מחירים יותר טובים.

גם אני הייתי שמח אם חח"י היתה משלמת פחות על הגז. הבעיה היא שלעניות דעתי הלא מלומדת, אין אפשרות ריאלית שתעמוד במבחן משפטי לחייב את תשובה למכור בפחות. משפטני הפורום מוזמנים להעמיד אותי על טעותי.
זוהי כנראה גם הסיבה לכך שהרשויות אישרו את ההסכם. הרי זה לא שכל הרשויות תמיד רק מנסות לעשות לנו דווקא.

לא משפטן, אבל אתה טועה בגדול. בוודאי שיש אפשרות ריאלית וזה החוק שלך שיכול להטיל פיקוח על מחירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 18:30 
אני רואה עכשיו בגלובס שהמחיר לחברת החשמל הוא 5.04 ולא 6.
למי להאמין?

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000757811

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 יוני 2012, 19:04 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אני רואה עכשיו בגלובס שהמחיר לחברת החשמל הוא 5.04 ולא 6.
למי להאמין?

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000757811

אתה פשוט לא בקיא בפרטים.
5.04 הוא מחיר הבסיס שעליו יש נוסחת הצמדה מורכבת ומסובכת שמביאה אותו ל5.35 בערך כשיגיע הגז בפועל בעוד שנה.
ישנם הסכמים נוספים עם יצרני חשמל פרטיים - דליה למשל - וישנם יצרני חשמל פרטיים במשא ומתן - דוראד ואופיסי למשל. מן הסתם חברת החשמל מקבלת את המחיר הכי זול, היא הלקוח הכי גדול.
המחיר המשוקלל של כולם הוא בערך 6, ועולה למעלה עד 7.3 בסוף העשור. תקרא דה מארקר היום, כלכליסט, וכו.
בסוף זה לא משנה, יצרן חשמל פרטי ימכור לרשת - אנחנו נקנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 67 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: