NARKOTIKA כתב:
Noam כתב:
לפחות עד שתתגייס ויהיה לך טיפה מושג על הצבא.
אני אחרי, גבר.
אני התגייסתי לתותחנים והייתי נחשב לתומך. יצאתי אחרי כמה חודשים ואולי זה השתנה מאז, אבל לפני 3 שנים זה היה תומך וגם עם עוד 1000 איש יגידו פה ההפך זה לא ישכנע אותי. המשכורת שלי הייתה בסביבות 550.
עד עכשיו סתמתי את הפה, אבל זה קצת מוגזם ולא מכובד.
תותחנים זה תומכי לחימה ? כל מי שעשה את החודשיים הראשונים בשבטה הוא קרבי, זו טירונות 03.
מכאן והלאה, תלוי לאיזה מקצוע הוכשרת ולאיזו יחידה שובצת. תותחן/לוחם מורן/רוכב שמיים/לוחם איכון/קשר - כל ההכשרות האלו הן הכשרות קרביות לכל דבר, מכאן והלאה זה תלוי בשיבוץ שלך. יכול להיות שבמקרה שלך עשית טירונות כללית וסופחת לחיל תותחנים כחלק מהתומכ"ל אבל אם גוייסת לתותחנים אתה קרבי, נקודה סימן קריאה.
סתם בשביל לסבר את האוזן, גם לכל אלו ששוקלים לא ללכת לתותחנים בגלל מה שיגידו החבר'ה, לא סתם קוראים לארטילריה מלכת הקרב. אין בעידן המודרני קרב שלא מוכרע בעזרת ארטילריה, על כל הזרועות שלה ואין אף מבצע שמאושר בלי תוכנית מסודרת של כיסוי ארטילרי, כל מי שהיה פה בחי"ר בתוך לבנון ועזה יודע את זה.
לא נתחיל לכתוב פה מור"קים על כיבוש החרמון, מלחמת לבנון הראשונה והשניה אבל סתם שתדע שהסיבה שסוריה לא מעיזה לזוז מטר לכיוון הגבול של רמת הגולן והסיבה שחיזבאללה לא מעז להתחיל עוד מערכה איתנו זה לא בגלל ה 5.56 של החי"רניקים למינהם (עם כל הכבוד אליהם) אלא בגלל שהם יודעים שלא משנה איפה הם יהיו, תיפול עליהם אש משמיים.
חוצמזה, זה חיל שמלא באוהדי הפועל, כולל בדרגות הכי גבוהות. תמיד טוב להיות במקום שיש בו את האפשרות הגבוהה ביותר לאישורים חריגים ליציאה למשחקים...
מעבר לכך, כל מה שמושקוביץ אמר. אתם אלו שעושים את השירות, לא משנה איפה תהיו. תבואו בגישה הנכונה ובראש פתוח ותהנו. אחרי הכל, אחרי השלוש שנים האלו יש לכם עוד 20 שנה של מילואים, ואז מתחיל הכיף האמיתי...