תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 18:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אושרה הצעת חוק לענישה חריפה של מעסיקי "מסתננים"
הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 18:16 
ואני סקרן: כיצד אדם שנאסר עליו לעבוד למחייתו, ואינו זכאי מכוח אזרחות לסיוע של מנגנוני הרווחה - אמור לשרוד?
איך טכנית זה אמור לעבוד?
מעניין.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/376/ ... =404&loc=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אושרה הצעת חוק לענישה חריפה של מעסיקי "מסתננים"
הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 21:50 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
ואני סקרן: כיצד אדם שנאסר עליו לעבוד למחייתו, ואינו זכאי מכוח אזרחות לסיוע של מנגנוני הרווחה - אמור לשרוד?
איך טכנית זה אמור לעבוד?

פשוט מאוד: לעזוב את הארץ למקום אחר. תודה שלא חשבת על זה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 22:14 
אם כבר מסתננים בדיוק קראתי איזה כתבה בווי-נט ועלה לי קצת קיא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4240598,00.html

סודנים :HEART2:
אריתראים :HEART2:
מסתננים :HEART2:

ושאלי ישי ילך לאלף עזזאלים ביחד אם כל החארות היודונאצים במדינה המגעילה והרקובה הזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 22:26 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

ומי יממן לו כרטיס טיסה למדינה מערבית אמיתית? אתה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 22:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

היום קראתי שמציעים להם 1000 יורו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
http://igalsarna.wordpress.com/2012/06/08/%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F-%D7%95%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%94/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יוני 2012, 23:47 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מבין, מצד אחד ביבי והכלבלב שלו שטייניץ טוענים שהמצב פה מעולה ואין שום בעיה של אבטלה וחוסר תעסוקה, מצד שני הקריאות they took our jobs נשמעות מצד אותם אנשים בדיוק, הכצעקתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 00:23 
אחד אדום כתב:
אני לא מבין, מצד אחד ביבי והכלבלב שלו שטייניץ טוענים שהמצב פה מעולה ואין שום בעיה של אבטלה וחוסר תעסוקה, מצד שני הקריאות they took our jobs נשמעות מצד אותם אנשים בדיוק, הכצעקתה?

אני באמת לא מבין את ההיתממות של השמאלני המצוי בעניין הזה, הרי אף אחד לא טוען שהחוק הזה נכנס בגלל שהם גונבים לנו את העבודות (הרי איזה ישראלי באמת רוצה לעסוק בעבודות שהם עוסקים או מיועדים לעסוק?), אז למה לזיין תמוח ולהגיד שביבי טוען שthey took our job (סאות'פארק :BOW: )? זה בכלל לא הנושא. מטרת החוק היא אחת, ולא תעזור כל היתממות מצידכם: להוריד את המוטיבציה שלהם להגיע לפה מראש, ובעיקר את המוטיבציה של אלה שעוזרים להם לבוא לפה על מנת להרוויח קופה יפה על גבם ולהעסיק אותם. המטרה היא למנוע את תופעת ההסתננות או לפחות להוריד אותה משמעותית ואני מאמין שהחוק הזה בהחלט יכול לתרום (אם כי באופן חלקי בלבד - יידרשו סנקציות ומהלכים נוספים בנושא) לפתרון בעיית ההסתננות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 00:42 
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

כן, זה לגיטימי
אתה רוצה לעודד עזיבה, אתה לא יכול לחשוב שמסתנן שיכול להתקבל לעבודה כאן, שזה המטרה שלו, יעזוב.
עכשיו רק נשאר לראות מה כל העריות ומשרדי הממשלה שמעסיקים באופן ישיר או עקיף סודנים(ושב''ח'ם) יעשו עקב רוע הגזרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 06:27 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

כן, זה לגיטימי
אתה רוצה לעודד עזיבה, אתה לא יכול לחשוב שמסתנן שיכול להתקבל לעבודה כאן, שזה המטרה שלו, יעזוב.
עכשיו רק נשאר לראות מה כל העריות ומשרדי הממשלה שמעסיקים באופן ישיר או עקיף סודנים(ושב''ח'ם) יעשו עקב רוע הגזרה.

אפילו לא דיברתי על לגיטימי או לא לגיטימי.
רק שאלתי אם הוא יממן את זה.
:SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 07:14 
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שהם צריכים לצאת מפה בטיסה. מבחינתי הם יכולים לצאת מפה ברגל, בדיוק כפי שהם נכנסו. אם בכיוון אחד הם באו ברגל, גם את הכיוון השני הם יכולים לעשות ברגל.

אבל כן, אם הם מוכנים לצאת מפה בטיסה - בתור משלם מיסים אני חושב שמשתלם לנו לממן להם את הטיסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אושרה הצעת חוק לענישה חריפה של מעסיקי
הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 07:27 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך טכנית זה אמור לעבוד?

אני לא יודע על סמך מה אתה קובע שהם צריכים לצאת מפה בטיסה. מבחינתי הם יכולים לצאת מפה ברגל, בדיוק כפי שהם נכנסו. אם בכיוון אחד הם באו ברגל, גם את הכיוון השני הם יכולים לעשות ברגל.

אבל כן, אם הם מוכנים לצאת מפה בטיסה - בתור משלם מיסים אני חושב שמשתלם לנו לממן להם את הטיסה.

זה נכון שמשתלם.
שאלת את עצמך למה ממשלה של שונאי זרים מתעלמת מהפתרון הכל כך קל הזה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 08:25 
אע"ל והבחור השני,
תחשבו טוב על מה שכתבתם ותבינו שיש פה כשל לוגי.
אם ה"מסתננים" הם מהגרי עבודה, הממשלה יכולה לתפוס אותם ולנפנף אותם מפה חזרה לארצם - יאללה, תעשו את זה.
אם הם אינם מהגרי עבודה, ואין לאן להחזיר אותם, החוק הזה לא יעזור. אם אין לבן אדם לאן ללכת - אז אין לו לאן ללכת. הוא יעדיף לרעוב ולהתקיים על מרק אחד ביום בגינת לווינסקי, להשתין בגינה ולחרבן בחדר המדרגות, מאשר שיוציאו אותו להורג בארצו.
עושה רושם שהממשלה מבינה שאופציה א' קיימת רק בהזיותיהם של אנשי ימין מסויימים, והמציאות היא אופציה ב'.
אז עכשיו תסבירו לי אתם: במה לעזאזל יועיל החוק?
מה, אין מספיק פשע בדרום תל אביב - שצריך לייצר עוד?
ריבונו של עולם - יש פה עשרות אלפי אנשים שהממשלה הזו ממאנת לבלוע או להקיא אותם - תנו להם לעבוד!!! תנו להם, ולנו, לחיות!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 12:11 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4240731,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 12:19 
סמל אישי של המשתמש
lirazgc כתב:
אחד אדום כתב:

אני באמת לא מבין את ההיתממות של השמאלני המצוי בעניין הזה, הרי אף אחד לא טוען שהחוק הזה נכנס בגלל שהם גונבים לנו את העבודות (הרי איזה ישראלי באמת רוצה לעסוק בעבודות שהם עוסקים או מיועדים לעסוק?), אז למה לזיין תמוח ולהגיד שביבי טוען שthey took our job (סאות'פארק :BOW: )? זה בכלל לא הנושא. מטרת החוק היא אחת, ולא תעזור כל היתממות מצידכם: להוריד את המוטיבציה שלהם להגיע לפה מראש, ובעיקר את המוטיבציה של אלה שעוזרים להם לבוא לפה על מנת להרוויח קופה יפה על גבם ולהעסיק אותם. המטרה היא למנוע את תופעת ההסתננות או לפחות להוריד אותה משמעותית ואני מאמין שהחוק הזה בהחלט יכול לתרום (אם כי באופן חלקי בלבד - יידרשו סנקציות ומהלכים נוספים בנושא) לפתרון בעיית ההסתננות.

יפה שאתה מדבר על כסף, כי הכסף קיים במקום אחד, בסחר העבדים בחסות הממשלה. כן, זה שבגללו בניזרי יושב בכלא וזה שממשיך באמצעות הבאת עשרות אלפי עובדים למדינה בשיטת הדלת המסתובבת.
בניגוד לאנשים שישי ושאר החברה מהימין מביאים, על הפליטים אף אחד לא עושה כסף בגלל זה הדה-לגיטימציה שלהם ע"י אותם מיזינטרופים מהימין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 13:14 
לא כ"כ אכפת לי כרגע אם זה מוצדק או לא, מה שכן, הקמפיין של YNET בעד המסתננים\פליטים\מהגרי עבודה(ממש לא אכפת לי איך תקראו להם!) הוא כ"כ צבוע ומגעיל, שאם כבר, עושה אותי אנטי סתם.. זה לא כאילו יש פתרונות ברורים שכולם מסכימים עליהם, בסך הכל אפשר ללכת לכיוון הזה ולכיוון אחר, אז למה הסיקור שם הוא כ"כ חד צדדי ?

ובאמת שאני לא לא מהאלה שכל הזמן נוסחים "תשקורת סמולנית", באמת.. אבל זה פשוט 'שקוף' מדי עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 14:39 
יובל כתב:
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

סליחה שגם אני מפריע, אבל ממתי אתם מאמינים למה שהמשטרה אומרת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
יובל כתב:
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

אם יש לך מקור יותר טוב לנתוני פשיעה כולנו נשמח לשמוע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 14:53 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
יובל כתב:
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

טיעון מגוחך. אנחנו אולי מאמינים שהמשטרה לפעמים משקרת באשר לאינטרסים של השוטרים עצמם. כאשר המשטרה אומרת ששוטר לא הרביץ למפגין או לאוהד אני קצת סקפטי כי המשטרה אוהבת להגן על אנשיה גם כשאין סיבה להגן עליהם. אין לזה קשר - ולו קלוש - למה שהמשטרה טוענת כאן.

ובכל מקרה, הקשר של זה לנושא האשכול הוא זניח יחסית. כרגיל מדינת ישראל מחליטה שלא להחליט. לא נותנת לאנשים (גם לאלו שמגיע להם) מעמד של פליט, ולא מגרשת כמעט אף אחד (כולל אלו שאולי אפשר). אם לפחות מחליטים שלא להחליט כדאי מאוד שיתנו לאנשים האלו לעבוד, או שלפחות יעלימו עין. העבודה שלהם לא ממש לוקחת עבודה מישראלים וכאשר הם לא עובדים זה גורם לבעיות איומות.

ואגב, ברור שהאינטרס מספר 1 של משרד הפנים זה שהם לא יעבדו. זה העיקר. הסיבה ברורה. הם אולי לא גוזלים עבודות מישראלים אבל הם מפחיתים בצורה משמעותית את הצורך בעובדים זרים. ייבוא עובדים זרים בשיטת הדלת המסתובבת זאת תעשייה שמכניסה לסוחרי האנשים מליונים. כולנו זוכרים למה בניזרי, החבר הטוב של שר הפנים, מצא את עצמו בכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
יובל כתב:
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

בדרך כלל שאומרים על המשטרה (או על כל מישהו אחר) שהיא משקרת, אז א. זה מתוך ידיעה של העובדות שסותרות את אותה אמירה, וב. אפשר להצביע על אינטרס שאותו השקר מקדם. אם המשטרה מאשימה אוהדי כדורגל בהפרת סדר או בתקיפת שוטר אני יודע שזה שקר כי אני רואה בעיניים שלי מה קרה בפעם הזאת או במקרים זהים, וגם ברור לי ולכולנו למה הם משקרים. במקרה הנ"ל אין שום נתון שסותר את המשטרה, ואני גם לא רואה סיבה עבורם לשקר. להפך, הצטרפות להסתה דווקא יכולה לספק להם עוד תקציבים ועוד סמכויות.

באופן כללי, כשהממשלה עוקפת בקילומטרים את המשטרה והצבא באלימות, בפשיזם, במיליטריסטיות, גופים שבמצב "נורמלי" אמור להוות הסמן הימני לדעות האלה, זו אינדיקציה די טובה מבחינתי שהמדינה הזאת הולכת לפח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 15:12 
אע"ל והבחור השני,
אם ה"מסתננים" הם מהגרי עבודה, הממשלה יכולה לתפוס אותם ולנפנף אותם מפה חזרה לארצם - יאללה, תעשו את זה.
אם הם אינם מהגרי עבודה, ואין לאן להחזיר אותם, החוק הזה לא יעזור. אם אין לבן אדם לאן ללכת - אז אין לו לאן ללכת. הוא יעדיף לרעוב ולהתקיים על מרק אחד ביום בגינת לווינסקי, להשתין בגינה ולחרבן בחדר המדרגות, מאשר שיוציאו אותו להורג בארצו.
עושה רושם שהממשלה מבינה שאופציה א' קיימת רק בהזיותיהם של אנשי ימין מסויימים, והמציאות היא אופציה ב'.
ריבונו של עולם - יש פה עשרות אלפי אנשים שהממשלה הזו ממאנת לבלוע או להקיא אותם - תנו להם לעבוד!!! תנו להם, ולנו, לחיות!!!

נתחיל מזה שאם הבעיה הייתה פליטים נטו רק אז אולי החוק לא היה רלוונטי, אבל ברור לך שגם פליט שיודע שבמקום אחר הוא יוכל לעבוד ובישראל לא יבחר כנראה לא להגיע לפה.
עכשיו אם אכן מדובר רק בפליטים או ברוב גדול של פליטים, ניתן לגרשם למדינה שלישית. זה נעשה בכל העולם, כולל ארצות הברית. יש כל מני מגבלות כדי לעשות את זה אבל זה אפשרי, ככה שזה לא הבעיה.
בכל אופן אם אתה נותן לכל מי שבא לפה לעבוד, אתה רק מעודד את הבעיה, החוק הזה לבדו לא יפתור כלום.

על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה, ואנחנו נרגיש עם עצמינו קצת פחות חארות.
כמובן שבשביל זה אנחנו אשכרה צריכים לבדוק מי מוגדר פליט ומי לא.
מהאמנה אנחנו צריכים לצאת ועל הדרך לבחון שוב את האמנות שאנחנו חתומים עליה(ועל הדרך גם את הנרטיב של "פוליטיזציה של השואה").
על עבודה לא חוקית או על העסקה של עובדים באופן לא חוקי צריך להיות עונש, ולכן החוק הזה הוא לגיטימי וצודק.
זה שמדינת ישראל עושה חצי עבודה ומחכה לעובד זר שישלים את המלאכה בשבילה, זה דיון אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 15:14 
גיא האדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
יובל כתב:
בני12 כתב:

שקט, אתה מפריע.

טיעון מגוחך. אנחנו אולי מאמינים שהמשטרה לפעמים משקרת באשר לאינטרסים של השוטרים עצמם. כאשר המשטרה אומרת ששוטר לא הרביץ למפגין או לאוהד אני קצת סקפטי כי המשטרה אוהבת להגן על אנשיה גם כשאין סיבה להגן עליהם. אין לזה קשר - ולו קלוש - למה שהמשטרה טוענת כאן.

ובכל מקרה, הקשר של זה לנושא האשכול הוא זניח יחסית. כרגיל מדינת ישראל מחליטה שלא להחליט. לא נותנת לאנשים (גם לאלו שמגיע להם) מעמד של פליט, ולא מגרשת כמעט אף אחד (כולל אלו שאולי אפשר). אם לפחות מחליטים שלא להחליט כדאי מאוד שיתנו לאנשים האלו לעבוד, או שלפחות יעלימו עין. העבודה שלהם לא ממש לוקחת עבודה מישראלים וכאשר הם לא עובדים זה גורם לבעיות איומות.

ואגב, ברור שהאינטרס מספר 1 של משרד הפנים זה שהם לא יעבדו. זה העיקר. הסיבה ברורה. הם אולי לא גוזלים עבודות מישראלים אבל הם מפחיתים בצורה משמעותית את הצורך בעובדים זרים. ייבוא עובדים זרים בשיטת הדלת המסתובבת זאת תעשייה שמכניסה לסוחרי האנשים מליונים. כולנו זוכרים למה בניזרי, החבר הטוב של שר הפנים, מצא את עצמו בכלא.

אה כן ומה שגיא אומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה,

זה לא יקרה בחיים, כי בתור פליטים תעמוד להם ההגנה של חוקי העבודה של ישראל ולא ניתן יהיה לנצל אותם כמו את הסינים (או את שאר העובדים הזרים שמיובאים ברשיון ממשלתי).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 15:24 
אע"ל והבחור השני,

אתה מנסה לצייר את המציאות כאילו מי שנכנס לגבולות ישראל שלא כחוק ידע שמחכה לו מציאות בה הוא מתקיים על מרק אחד ביום, ועושה את צרכיו בגינה, זה לא נכון.

הבעיה בלתת להם עבודה שאתה נותן תמריץ לעוד מאות אלפי אנשים באפריקה לבוא אלייך.
הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להקים מתקני שהייה זמניים, ולספק להם את הצרכים המינימליים, אין ברירה אחרת.
צריך להשלים את הבניה בגדר, ולמצוא פיתרון גם לגבול עם ירדן.
אחר כך אפשר לשלב את מי שמעמדו יוכר כפליט בכוח העבודה במקום לייבא פועלים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 16:29 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה,

זה לא יקרה בחיים, כי בתור פליטים תעמוד להם ההגנה של חוקי העבודה של ישראל ולא ניתן יהיה לנצל אותם כמו את הסינים (או את שאר העובדים הזרים שמיובאים ברשיון ממשלתי).

לכן על ישראל, בלב ברירה, לצאת מאמנה המאגדת זכויות פליטים. זה כמובן לא אמור להיות פתח לניצול מסיבי של אותם סודנים(או סינים לצורך העניין), אבל שכר מתחת לשכר מינימום, בעבודות ספציפיות, זה אכן הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 16:43 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לכן על ישראל, בלב ברירה, לצאת מאמנה המאגדת זכויות פליטים. זה כמובן לא אמור להיות פתח לניצול מסיבי של אותם סודנים(או סינים לצורך העניין), אבל שכר מתחת לשכר מינימום, בעבודות ספציפיות, זה אכן הגיוני.

קודם כל מרגש שאתה מציע לכונן מעמד רשמי של אזרחים סוג ב', שאפילו דיני העבודה לא חלים עליהם.
שנית, אולי אתה לא יודע, אבל ישראל היא זו שדחקה באומות העולם לכונן את אמנת הפליטים המדוברת (בעקבות הניסיון המר של העם היהודי בעת השואה, כמו למשל סיפור סנט לואיס הידוע).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 19:03 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:

על מדינת ישראל לדעתי, לקבל פליטים עד כמות העובדים הזרים הדרושה ולתת להם אישורי עבודה פה. זה לגיטימי. במקום להביא עוד כמה סינים יהיו פה סודנים שיעשו אותה עבודה, ואנחנו נרגיש עם עצמינו קצת פחות חארות.
.

חלק גדול מהסינים שבאים לכאן הם כאלה שהם בעלי מקצוע. בתחום הבניה לדוגמא.
וכי למה שאם נניח יש מחסור בפועלי בניה יעסיקו הקבלנים סודני שבחיים לא החזיק בלוק ביד ולא סיני ?
וכי למה שאת הטייח בבית שניבנה יעשה סודני או הריתראי שלא החזיק כף טייחים מימיו ולא הסיני ?

ולגבי החוק, זו הצעת חוק שאני לא מאמין שתעבור.
וגם אם כן, לא מאמין שבית המשפט יפסוק 5 שנות מאסר למעסיק שיעסיק שוהה בלתי חוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 20:01 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

קודם כל מרגש שאתה מציע לכונן מעמד רשמי של אזרחים סוג ב', שאפילו דיני העבודה לא חלים עליהם.
שנית, אולי אתה לא יודע, אבל ישראל היא זו שדחקה באומות העולם לכונן את אמנת הפליטים המדוברת (בעקבות הניסיון המר של העם היהודי בעת השואה, כמו למשל סיפור סנט לואיס הידוע).

תתעורר, מעמד של עובד סוג ב כבר יש, וזה במקרה טוב שהוא לא סוג ג.
בן אדם שנהנה מכל הזכויות והטבות שנהנה אזרח מדינה, יעודד אותו להגיע לכאן.
האמת המרה היא שאם המשא אל הארץ המובטחת ימשיך, תהיה לך בעיה יותר גדולה באם מסתנן הוא עובד בתנאי עבודה מסוג א לסוג ב.
אתה חייב להגיע לפתרון.

בנוגע למשפט השני, ברור, אני זה שכתבתי את זה בהודעות האחרונות שלי פה. מדינת ישראל ניצלה את השואה לפוליטיזציה, זה המחיר.
מדינת ישראל לא יכולה להמשיך עם המסר הפוליטי הזה, ועליה להלין רק על עצמה.
בהקשר למקרה סנט לואיס, זכור לי בכיתה ט' בוויכוח עמוק עם המורה שלי להיסטוריה, שאכן זה לגיטימי לא לקבל פליטים. פשוט הזכרת לי את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 יוני 2012, 20:04 
אדום אופטימי כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

.

חלק גדול מהסינים שבאים לכאן הם כאלה שהם בעלי מקצוע. בתחום הבניה לדוגמא.
וכי למה שאם נניח יש מחסור בפועלי בניה יעסיקו הקבלנים סודני שבחיים לא החזיק בלוק ביד ולא סיני ?
וכי למה שאת הטייח בבית שניבנה יעשה סודני או הריתראי שלא החזיק כף טייחים מימיו ולא הסיני ?

ולגבי החוק, זו הצעת חוק שאני לא מאמין שתעבור.
וגם אם כן, לא מאמין שבית המשפט יפסוק 5 שנות מאסר למעסיק שיעסיק שוהה בלתי חוקי.

אתה מדבר כאילו לעבודת טייח ובניין צריך דוקטורט בפיזיקה.
הסודני יתקבל לעבודה, יהיה משהוא שידריך אותו בהתחלה(נניח סיני), הוא ילמד, ואז הוא יוכל לעשות את זה לבד.

כנ''ל בחקלאות, בתי אבות, ועבודות ניקיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: