ביום רביעי הקרוב, 06.06.2012, ניתן יהיה לצפות בתופעה מקסימה בשמי ישראל - מעבר (טרנזיט) של כוכב הלכת נגה על פני השמש.
כוכב הלכת נגה יראה לצופה כדיסקה/נקודה שחורה החולפת על פני השמש, תוך כדי זריחתה מעל האופק (ראו קובץ מצורף). המאורע ניתן לצפייה מישראל בין השעות 05:33-07:56.
זהו מאורע נדיר, שלא כדאי להחמיץ. המעבר הבא יתרחש רק בשנת 2117...
מישראל ניתן יהיה לראות רק את סופו של האירוע.
אסור לצפות ישירות בשמש ללא משקפי מגן מיוחדים.
ניתן לצפות במעבר של נגה על פני השמש בעזרת המחשב.
מצפה הכוכבים ברקת יערוך שידור ישיר מיוחד של הטרנזיט של נגה, באתר האינטרנט של המצפה:
www.bareket-astro.comלצפייה בשידור - יש להיכנס לאתר מצפה הכוכבים ברקת בזמן האירוע, האתר יפנה אתכם באופן אוטומאטי לדף השידור.
ניתן גם לצפות באתר האגודה הישראלית לאסטרונומיה, שתשדר ממצפה הכוכבים של מכון ויצמן:
http://www.astronomy.org.ilמצפה הכוכבים בגבעתיים יהיה פתוח לקהל במהלך האירוע, וכך גם טלסקופים של מתנדבים בכל רחבי הארץ (ניתן לעקוב באתר האגודה לאסטרונומיה) - רק יש לזכור שדרוש ציוד מתאים, אסור לצפות ישירות בשמש!
סרט הסבר של נאסא על האירוע:
http://www.youtube.com/watch?v=-nXv9YvkNyAפרטים נוספים על אודות הטרנזיט של נגה, דרכי צפייה, תמונות סרטים ועוד - בקישור
http://www.bareket-astro.com/solar-syst ... -2012.htmlשווה להשכים מוקדם ביום רביעי- המעבר הבא של נגה יראה מישראל רק בעוד שנים רבות.
צפייה מהנה!