עמי נאווי כתב:
kobster כתב:
שכחת את הסיבה הכי מרכזית- סדרי עדיפויות.
לכולנו יש 24 שעות ביממה, אנחנו בוחרים (מי יותר ומי פחות) איך לחלק אותם.
כל עניין טביב מכעיס ומעצבן הרבה אנשים, כמה מהם באמת לוקחים את עצמם ועושים עם זה משהו זו סוגיה אחרת שיכולה גם להתאים לרוב הדברים שמפריעים לאנשים במדינה.
לא קונה את זה.
יש כ"כ הרבה אירועים בימים ושעות שונות, עם פעילויות שנושאות אופי כז או אחר, כדי שבאמת כל אחד יוכל להתחבר למשהו.
מי שבסדרי העדיפויות שלו לא מסוגל לתת שעתיים-שלוש בחודש כדי לעשות משהו למען הצלת הפועל תל אביב, כנראה שסדר העדיפויות
שלו מעמיד את הפועל בעדיפות מאוד מאוד נמוכה.
וגם זה בסדר, אין לי שום טענות ואני לא בא לדרג אוהדים. אבל שלא יבכו על מצב הקבוצה, יתלוננו על חוסר האונים, יעקמו את האף על
פעולות שאנשים כן עושים (גם אם הן לא נכונות לראייתם), ושלא יטיפו מוסר או יפתחו אשכולות בסגנון "המחאה - לאן?".
אין להם צידוק מוסרי לעשות את זה.
גם אם אתה צודק - עדיף שתהיה חכם.
איך בדיוק אתה רוצה לרתום אנשים למאבק עם הטפה ודיבורים על צידוק מוסרי ?
אילו אירועים לא כוללים הגעה פיזית למקומות ? אפס. האירועים הקיימים הם משמרות המחאה ומבצע דנה, אין משהו מעבר ותקן אותי אם אני טועה.
אז כן, לאירועי ההפגנה הגדולים הגיעו כמות לא מבוטלת של אנשים, אם ציפית שיגיעו אותה כמות מדי יום לכפר שמריהו (שכפי שציינתי לא המקום הכי נגיש בעולם), אז הגיעה גברת מציאות וחשפה את פניה שוב. זו התרבות במדינה, בשביל לשנות את זה צריך ללכת הרבה יותר לעומק.
לא מאמין בתפיסת זבובים עם חומץ. אם תשב על הראש לאנשים ותעביר עליהם ביקרות,זה לא מה שיוציא אותם לרחובות ולמשמרות.
אחד הפחדים הגדולים של כל מפקד בצבא הוא לצעוק אחרי, להתסער, להעיף מבט אחורה ולגלות שאין אף אחד שמסתער איתך.
בשביל זה צריך לבנות מוטיבציה, בשביל זה צריך לדעת מה מניע אנשים, בשביל זה צריך לספק לאנשים את התועלת ולא רק לנזוף בהם.
בואו שניה נחשוב מחוץ לקופסא, לצערי הרב מאוד אנחנו במצב שלא כולם מגיעים למשמרות והאנשים שכן מגיעים נשחקים.
אולי כדאי לשנות טקטיקה ? אולי כדאי לפעול בערוצים אחרים במקביל ? אולי כדאי לעשות משמרות פתע בשעות משתנות ? אולי כדאי לקחת קבוצה של אנשים שתפקידם יהיה להיכנס לאתרים ולהפציץ אותם בהודעות מטעם מטה המאבק ? אולי כדאי לקחת קבוצה של אנשים שיתקשרו לכל כתבי תקשורת הספורט וישבו להם על הראש להגיע ולסקר את המחאה ? נראה למישהו פה הגיוני שאנחנו כבר חודש מול הבית של החלאה ולא הגיע אף לא שמץ של כתב בשביל לצלם ולהראות איך המחאה באמת נראית ?
אני שב ומדגיש שאת כל הדברים האלה אני אומר ממקום של הערכה עצומה כלפי כל אחד שמגיע למשמרות ומתמיד בכך מדי יום. אני יודע מקרוב כמה המאבק הזה משפיע על החיים שלהם ועולה להם בבריאות. חבל לי לראות אותם נשחקים וגומרים את עצמם, תחשוב מה יקרה אם להם ימאס והם יפסיקו להגיע, מה נעשה אז ? כדי למנוע את הדבר הזה צריך לפעול בצורה יותר חכמה.
עם כל זה, אני שב וקורא לאנשים להגיע למשמרות, לפחות עד שיהיו דרכים אלטרנטיביות להשפיע ולתרום.
אם לא בשביל הפועל אז בשביל הסולידריות עם אלה שבאמת באים ונקרעים.