IdanTheLittle כתב:
פעם אחרונה שאני מקפיץ את האשכול:
סיפור מוזר:
קיבלתי החלטה לשדרג ל100 מגה. כרגע אני בבזק + בזק בינלאומי במהירות 10 מגה (NGN).
התקשרתי ביום שישי לשירות לקוחות של בזק, ביקשתי לשדרג ל100 מגה, אך נאמר לי שהמקסימום שאני יכול לקבל מבחינת תשתית זה רק 10 מגה, ושאני אשאיר פרטים כי הם צריכים לברר אם אני יכול לקבל יותר.
היום ראיתי שהם לא חוזרים אלי, התקשרתי שוב, הפעם למכירות, שאלתי מה המהירות המקסימלית שאני יכול לקבל מבחינת תשתית לפי המספר בזק שלי, אמרו לי "100 מגה" (פה חשדתי).
אמרתי "אוקיי אז אני רוצה 100 מגה", ואז התחיל מסע שיכנועים קצר שלא כדאי לי 100 מגה "אתה בטוח שאתה צריך? לא כולם צריכים... אתה חושב שיהיה לך שימוש ב-100 מגה?" (פה עוד יותר חשדתי!)
אחרי שהתעקשתי על 100 מגה, בטעות נפלט לי ש"פשוט ביום שישי אמרו לי שאני יכול רק 10 מגה" (אידיוט!), ואז הם אמרו לי "אה כן! צריך לעשות בדיקת היתכנות. שניה... נכון, אתה יכול רק 10 מגה". (זאת הייתה בדיקה קצרה במיוחד..)
"מתי אני אוכל לשדרג ליותר מ-10 מגה?"
"לא ידוע. אבל בזק תמיד פועלים לשידרוג התשתית!"
WTF?
איך יכול להיות שאני ב-NGN אבל יש לי גג 10 מגה?
יש מצב שרואים שאני צרכן כבד (טורנטים וכאלה) ומונעים ממני יותר?
תן לי לענות לך לא בתור "אחד שיודע" אלא אחד שעובד בזה ומכיר את זה באמת. גילוי נאות, אני עובד בזק.
א. הבדיקת היתכנות שלהם היא פשוטה, הם מסתכלים בDB של בזק ורואים מה המרחק שלך מארון התקשורת של בזק (MSAG), אם המרחק לא מאפשר 100מגה (אתה צריך להיות קרוב מאוד) אז לא תקבל. אגב, אם אי אפשר 100 אי אפשר גם 30 כנראה.
ב. מה אכפת לבזק שאתה צרכן כבד של טורנטים? הם מביאים לך תשתית, בזק בינלאומי אוכלים את החרא של ההורדות, לא אנחנו.
בקיצור כנראה שאתה קצת רחוק מדי בשביל 100מגה, תחכה קצת ואני מאמין שיהיה בסדר, בנתיים תבקש בדיקת היתכנות ל20-30 מגה.