הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
קורמן ואופטימי,
אולי הייתם רוצים שתפיסת המדינה היהודית תהיה הטיעון הדומיננטי פה - אבל המציאות, מה לעשות, מסרבת להתיישר.
במשך תקופה שמתחילה להתקרב ל-20 שנה חיות הקהילות הזרות של מהגרי העבודה בתוכנו, וחיות מצוין. על אפם ועל חמתם של כל גזענינו בכנסת. במהלך התקופה הזו עברו בתחנה המרכזית בתל אביב סינים, רומנים, תאילנדים, פיליפינים, קולומביאנים, וגם גנאים מאפריקה (בתחילת שנות ה-2000). ולמרות רעשים פה ושם, האוכלוסיה המקומית דווקא חיתה איתם בסדר גמור - ואדון ברוך מרזל לא הצליח למצוא קונים לסחורה שלו.
המצב שנוצר עם הפליטים/מבקשי המקלט (קרא להם כרצונך) הוא ייחודי, ונובע מהמצב הסוציו-אקונומי הנוראי של האוכלוסיה הזו, ומסיפור הרקע שבו הגיעה לכאן. בפעם הראשונה תושבי השכונות סובלים, אבל סובלים באמת, מכך שיש להם זרים בשכונה - או ליתר דיוק: מזה שיש להם מחנה פליטים בשכונה. למטה, מתחת לבית. המצוקה קשה ונוראה, והיא אמיתית. הפשע אמיתי (ותחסכו ממני את המחקר המקושקש של מרכז המידע של הכנסת), והמצב לא יכול להימשך.
על הרקע הזה, ורק על הרקע הזה, צמח הבלאגן האחרון, והתופעות המכוערות שנלוו אליו, רק כך (תרתי משמע) יכולים מרזל ובן ארי למכור את סחורתם.
מצטער להרוס את הפנטזיה - אבל את רוב-רובו של הציבור (ואותי פחות מכולם) לא באמת מעניין שתהיה פה "מדינה יהודית" (למרות מס השפתיים שהוא משלם לעגל הזה) - מעניין אותו לחיות את חייו. ואחרי שיהיה טיפול הולם בבעיית הפליטים, כולל פיזור ברחבי הארץ, ומתן היתרי עבודה (וגם אכיפת חוק נוקשה ובלתי מתפשרת) - הג'יני יחזור לבקבוק.
אני בשונה ממך יקירי לא מדבר בשם רוב רובו של הציבור, אלא בשמי בלבד.
אני מעוניין שמדינת ישראל תמשיך להיות ביתו של העם היהודי וישמר רוב יהודי ככל שניתן.
לכן עבורי חוק השבות הוא חוק מרכזי וחשוב במערכת החוקים של המדינה. כמו שאני לא מעוניין שיתירו לערבים מיו"ש או מעזה לעבור לגור בשטח מדינת ישראל כך איני מוכן שיתנו למסתננים מסודן מאריתראה או מנורבגיה ושוודיה להגר לישראל.
ברור שמי שאשם במצב הוא רק ממשלת ישראל שבמשך שנים עצמה עיין מתוך אינטרסים שונים.
לי באופן אישי כדאי שיתנו רשיונות עבודה למסתננים או לחלקם. אפילו כדאי מאוד. במבט של אינטרס לאומי אני מתנגד לכך.