תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 20:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ביטוח תכולת דירה
הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
אני רוצה לעשות ביטוח לתכולת הדירה. בעיקר נגד גניבה
מישהו התנסה בזה ויכול להמליץ לי? מה התעריפים הנהוגים, למה לשים לב ומה חשוב...

תודה מראש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ביטוח תכולת דירה
הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 14:08 
דבר עם גיצה
אני שולח לך בפרטית את הטלפון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 14:14 
סמל אישי של המשתמש
ביטוח תכולה זה דווקא הדבר שלרוב אנשים פחות צריכים וחברות הביטוח מנסות להגדיל את הכיסוי עליו בשביל להרויח...
לדעתי הכי חשוב לבטח צד ג' (כולל עוזרות נקיון...) כי זה סיכון של מיליונים אם מישהו נפגע לך בבית.
ביטול תכולה (בנוסף לצד ג') הוא לרוב בכיסוי סדרי גודל של 50 עד 100 אלף שקל, והעלות (פעם אחרונה שיחדשתי היתה לפני כתשעה חודשים, אולי זה השתנה) היא בין 500 ל 800 שקל. הכי טוב להתקשר לכמה חברות ולבחור הכי זול, אם שווה לך להתאמץ בשביל 50 עד 100 שקל.
אם יש לך תכולה מיוחדת ויקרה (תכשיטים מהסבתא וכאלה, דברים בלי קבלה) אז כדאי שתביא שמאי של הביטוח שיעריך אותה בכדי שהיא תהיה מכוסה.

בארץ רוב האנשים לא מבטחים נגד רעידות אדמה (אני כן). לדירה שעלות בנייתה היא 400 אלף שקל העלות היתה כ 200 שקל בשנה.
ביטוח דירה זה דבר זול בהרבה מביטוח רכב כי בתכלס אירועי הביטוח נדירים. לדעתי לא שווה להקדיש לזה יותר מדי זמן לבירורי מחיר.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
תודה!
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
אני עשיתי דרך שירביט ביטוח תכולת דירה שכלל מעבר לתכולה עצמה גם ביטוח במקרה של נזילות ממך אל השכנים, ביטוח נגד רעידת אדמה וביטוח צד ג' (מה שits-sick הסביר). יצא לי 52 ש"ח לחודש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 17:55 
@ציטיאט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2012, 17:57 
מה שאיציק כתב זה נכון - הדבר הכי חשוב זה לעשות ביטוח לצד ג'.
אם פורצים לך הביתה וגונבים לך דברים, הנזק יסתכם בדרך כלל בכמה אלפי שקלים. זה לא נעים, אבל לא משהו שיהווה עבורך קטסטרופה.
לעומת זאת, אם מישהו יבוא אליך הביתה, יחליק את הרצפה וישבור את עמוד השדרה - פה אתה עלול לחטוף תביעה של מאות אלפי שקלים. זו כבר קטסטרופה שאתה לא תוכל להתמודד איתה.

אני עשיתי ביטוח לתכולת דירה כולל צד ג', עם אחריות של עד 600 אלף שקל. זה עולה לי בסביבות 350 שקל בשנה.
עשיתי דרך סוכן ביטוח, אם אתה רוצה שלח לי פרטית ואתן לך את הטלפון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2012, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
אתם בטוחים שביטוח צד ג' מכסה גם נזקים של מנקה לצורך הדוגמא?
כי עד כמה שאני יודע מדובר בביטוח אחר לעובדי משק בית קבועים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 18:17 
Eros Ramazzotti כתב:
אתם בטוחים שביטוח צד ג' מכסה גם נזקים של מנקה לצורך הדוגמא?
כי עד כמה שאני יודע מדובר בביטוח אחר לעובדי משק בית קבועים.

אני לא יודע אם ביטוח הדירה מכסה את עוזרת הבית, אבל זה לא משנה כי בכל מקרה לעוזרת הבית אתה מחויב לשלם ביטוח לאומי עפ"י חוק.
אגב, עפ"י החוק אתה גם חייב להפריש לה לפנסיה. אמנם כמעט אף אחד לא עושה את זה, אבל זה החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מאי 2012, 21:38 
הבעיה הגדולה היא שרוב העוזרות לא רוצות שתעשה את זה עבורן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 00:12 
עוזרת בית לא נחשבת לצד ג' שלך, היות ויש בינכם יחסי עובד-מעסיק ולכן, להבדיל ממה שאיציק רשם לך, היא לא תיכלל בכיסוי הזה.
בשביל זה יש כיסוי לחבות מעבידים (בהרבה פוליסות הוא כלול כבר בפנים) וכמו שאע"ב רשם, זה רק מעבר לסכומים שתתבע מביטוח לאומי. ככה שאם לא שילמת לביטוח לאומי, גם את הביטוח לא תוכל לתבוע.
מצחיקה אותי קלות הדעת שאנשים רושמים כאן שלא צריך ביטוח תכולה. בלי קשר שאתם יכולים לספר את זה למאות משפחות שכל הרכוש שלהם נשרף ולא היה להם ביטוח, בן-אדם פותח אשכול ומתעניין בביטוח תכולה. כנראה שיש לו אינטרס כלשהו לשמור על הרכוש שלו.
בנוסף, יש עוד פרמטרים שכדאי לבדוק חוץ ממחיר, שלרוב ההבדלים לא כאלה משמעותיים בסכומי ביטוח דומים. למשל, שווי התכשיטים שבמבוטחים בביטוח כל הסיכונים (לדוגמא - אובדן, גניבה מחוץ לבית) ללא עלות נוספת, ביטול סעיף ביטוח חסר (במיוחד אם אין לך הערכת סוקר/שמאי ולא שולחים לך כזה) ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 00:17 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אני עשיתי ביטוח לתכולת דירה כולל צד ג', עם אחריות של עד 600 אלף שקל. זה עולה לי בסביבות 350 שקל בשנה.

אני מניח ש- 600,000 ש"ח זה הכיסוי לצד ג'.
אבל מה שווי התכולה?
* לא שאתה צריך לרשום, אבל אחרת ה- 350 ש"ח לא אמורים להגיד לו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 00:40 
סמל אישי של המשתמש
מה זה פה? כולם פה עם עוזרת? רק אני כמו מניאק עושה ספונג'ה וחלונות?
בונ'ה, פרגנו בטלפון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 00:56 
השקעתי כמה שעות למחקר על הנושא, למרות שבארה"ב. ממה שמצאתי, לפחות בארה"ב, לאנשים שעיקר החשש שלהם הוא מאחריות צד ג' (כמוני) זה משתלם לאחד את הפוליסות השונות (רכב, דירה, תכולה) ולקנות פוליסת מטרייה.
זה הגיוני גם בתיאוריה וגם במחירים של הדבר הזה בפועל, מה שגורם לי לחשוד שגם בישראל יש מצב דומה (למרות שלא בדקתי).
לפחות בארה"ב יש סוכני ביטוח רבים שבכלל לא מכירים את האפשרות הזאת והיה צריך לאמר להם מפורשות לבדוק אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 יוני 2012, 08:36 
villa crespo כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אבל מה שווי התכולה?

אין לי בעיה לכתוב, אבל בשביל זה אני צריך להסתכל בפוליסה. יש גבול לכמה אני יכול לזכור בעל פה דברים כל כך איזוטריים בחיי :)
כיסוי לתכולת הדירה: 55 אלף ש"ח. לא שאני צריך את זה, כל מה שיש פה לא שווה יותר מ-25 אלף.
כיסוי לנזקי רעידת אדמה: 55 אלף ש"ח.
ועכשיו אני רואה שהכיסוי לצד ג' הוא 500 אלף ש"ח ולא 600 אלף. לא יודע למה זכרתי שזה 600.

רדנקו כתב:

נכון, יש כאלה שלא מוכנות שתדווח עליהן לביטוח לאומי כי הן רוצות להתחמק מתשלום מס/לקבל דמי אבטלה/הבטחת הכנסה. כלומר, לא רק שאתה עובר על החוק בעצמך אלא אתה גם מסייע לעוזרת לעבור על החוק.
אגב, במקרה שחס וחלילה יקרה לה משהו אצלך בבית או אפילו בנסיעה בדרך אליך או ממך - זה לא יפריע לה לתבוע אותך על סכומים גדולים מאוד בגין תאונת עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 יוני 2012, 18:47 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
villa crespo כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אבל מה שווי התכולה?

אין לי בעיה לכתוב, אבל בשביל זה אני צריך להסתכל בפוליסה. יש גבול לכמה אני יכול לזכור בעל פה דברים כל כך איזוטריים בחיי :)
כיסוי לתכולת הדירה: 55 אלף ש"ח. לא שאני צריך את זה, כל מה שיש פה לא שווה יותר מ-25 אלף.
כיסוי לנזקי רעידת אדמה: 55 אלף ש"ח.
ועכשיו אני רואה שהכיסוי לצד ג' הוא 500 אלף ש"ח ולא 600 אלף. לא יודע למה זכרתי שזה 600.

רדנקו כתב:

נכון, יש כאלה שלא מוכנות שתדווח עליהן לביטוח לאומי כי הן רוצות להתחמק מתשלום מס/לקבל דמי אבטלה/הבטחת הכנסה. כלומר, לא רק שאתה עובר על החוק בעצמך אלא אתה גם מסייע לעוזרת לעבור על החוק.
אגב, במקרה שחס וחלילה יקרה לה משהו אצלך בבית או אפילו בנסיעה בדרך אליך או ממך - זה לא יפריע לה לתבוע אותך על סכומים גדולים מאוד בגין תאונת עבודה.

ברור. זה ידוע לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: