20 כתב:
דובראש, כמו שכתבו לפני, אכן כשל לוגי...
יובל, דמגוגיה לא יושבת עליך טוב. להשתמש בססמאות של לאומנות ושנאת זרים זה קצת פתאטי (בעיקר כשאני יודע מי אני ומה הדעות שלי...)
השאלה שוב היא האם אנחנו משחקים את המשחק הרגיל או מנסים לנסח מחדש את הכללים. בדרך הראשונה נגיע, אם הכל יתקתק ויהיה לנו מזל, למקום השני. הדרך השניה (ויכול להיות שיש משהו אחר שמגדיר אותה ולא מספר הזרים או מעמד הישראלים) שאפתנית הרבה יותר ודורשת הרבה יותר מאמץ בהרבה יותר חזיתות. אם תרצה, בדרך הראשונה אנחנו עוד קבוצת כדורסל (טובה מאוד) ובשניה אנחנו מנסים להיות משהו הרבה יותר מזה.
בעולם של אסטרטגיה עסקית שאני מגיע ממנו שתי הדרכים הן לגיטימיות. אחת מהן עדיפה יחסית כשאתה נמצא בנחיתות מהותית ברורה
כמו שאיתי כתב, ההבדל בין 3 זרים לבין 4 זרים לא מנסח מחדש שום כלל וספק אם יזכה לאיזושהי הכרה.
המועדון שלנו ניסח את הכללים מחדש בצורה מדהימה בשנים האחרונות, אבל לא נראה לי שזר אחד לכאן או לכאן יעשה את ההבדל.
מצד שני, אני גם מסכים איתך שלא צריך להביא את הדיון לכיוון של שנאת זרים (נדמה לי שיובל התכוון שאין לו בעיה עקרונית עם 4 זרים בקבוצה, אבל באמת לא צריך לקחת את זה לקטע לאומני).
נראה לי שאנחנו מייחסים קצת יותר מדי אידיאולוגיה לכל העניין הזה.
אני מנסה להסתכל כאן מקצועית על טובת הקבוצה ומבחינתי ברור שללכת על 3 זרים זה לעשות לעצמנו Handicapping.