רדנקו כתב:
פז - אני מסכים עם הוקיץ' לגמרי. מכיוון שאני יודע שאתה מבין כדורסל, אז אני לא אומר שהתשובות שלך להוקיץ' נובעות מחוסר הבנה בכדורסל

.
אבל הן כן מתעלמות מהמציאות.
העובדות הן שלארז יש שיטת משחק (Aאתה יכול לאהוב או לא לאהוב) ולשחקנים לוקח זמן (והרבה) להבין אותה וליישם אותה.
לומר שבגלל שלא התחברנו יותר מהר מהקבוצות האחרות זה מוכיח שהבלקנית לא עזרה זו שטות מוחלטת. כי יכול להיות שבלי הבלקנית לא היינו בכלל מגיעים לגמר הפלייאוף. את הנכונות של שתי המסקנות האלה אתה לא יכול להוכיח.
היתה לנו קבוצה שנבנתה לגמרי מחדש, זר שהגיע (אם אני זוכר נכון) שבועיים לפני תחילת העונה, ושחקנים צעירים (ולצערי לא הכי אינטילגנטים בעולם) שהיו צריכים ללמוד שיטת משחק חדשה חלוטין, להכיר האחד את השני ולהבין מה הם אמורים לעשות על המגרש.
נורא קל לומר שטבעון למשל נבנתה לגמרי מחדש ועדין נראתה טוב מאד, וכנ"ל על באר יעקב, אבל אם תסתכל במבט אחורה על שתי הקבוצות האלה (ועוד רבות אחרות) תראה שהן לא ממש שיחקו כדורסל בתחילת העונה (באר יעקב לא שיחקה כדורסל גם בסוף העונה).
כל המשחק של טבעון למשל נבנה על משחק פיק אנד רול של שגב עם קלמנטה או שחקן אחר, ועל היכולת המופלאה (לרמות האלה) של שגב לייצר מצבי קליעה לאחרים בפיק אמד רול.
ושוב - אני לא אומר שהבלקנית בהכרח אחראית לכך שנראינו כפי שנראינו בגמר הפלייאוף (וגם בחלק נכבד מהסיבוב השני שאנשים שוכחים את העובדה שנתנו בו כמה וכמה הצגות מהן יצאנו עם חיוך גדול מרוח על הפנים), אבל לקבוע בכזו פסקנות שהיא לא הועילה בכלום ולבסיק מכך שמשחק במפעל אירופי הוא דבר מיותר מבחינה מקצועית זו יומרנות גדולה.
וזו יומרנות גדולה עוד יותר כשהיא מגיעה מאנשים שהם לא אנשי מקצוע בכדורסל ולנוכח העובדה ששתי קבוצות בליגת העל (ביניהן חולון שהצוות המקצועי שלה מורכב מהמוקה ומדן שמיר שהם לכל הדעות בעלי מקצוע ברמה הגבוהה ביותר שיש) רצו לשחק אפילו בליגה הבלקנית העלובה שלנו.
אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת - למעט המסקנה.
כל המסביב (סגל חדש, שיטת משחק, בניה מאוחרת ושאר נסיבות מקלות) ברור וידוע. ואני בהחלט מסכים שאין מה להשוות בין השיטה שארז ניסה לסגל להפועל לבין הראן אנד בלאגן של באר יעקב או האינדיבידואליזם של טבעון.
אבל אני שם את כל זה בצד, ומנסה להסתכל בחזרה לתחילת העונה ולחשוב מה הייתי מצפה (כשאני כבר יודע את כל הנסיבות המקלות) אם הליגה הבלקנית היתה תורמת לחיבור הקבוצה כמו שארז חשב ורצה שהיא תתרום.
והמסקנה שלי היא שלא ראינו את זה.
מעבר לזה, את המטרה המקצועית המרכזית הנוספת (קידום הצעירים) אפשר להגיד בודאות שהבלקנית לא השיגה, ובמטרות מסביב (איזון כלכלי ועניין של הקהל) היא נכשלה כישלון חרוץ.
כדי לאזן, כן ציינתי את העובדה שלפחות לגבי החששות (פציעות והגעה לסיום עם הלשון בחוץ) גם הם לא התממשו.
שוב, אני אומר את כל זה מבלי להגיע לאיזושהי מסקנה לגבי השתתפות במפעל אירופאי בשנה הבאה. זו החלטה הרבה יותר מדי מורכבת. אני גם לא מביע איזושהי עמדה כללית לגבי השתתפות במפעל אירופאי.
אני רק מנסה להסיק מסקנות מההשתתפות הספציפית של מועדון הפועל תל אביב בליגה הבלקנית בעונת 2011/2012, וכאן אני בהחלט מסכים כאן עם "הפועל" שלפחות על פניו אין שום סיבה לחשוב שההשתתפות בבלקנית תרמה לנו.