אין לי סיפור חיים מרגש כמו אלה שלפניי אבל אספר את הזכרונות שלי מהפועל כדורסל,אולי קצת חופר אבל אני חייב להוציא.
אף פעם לא הייתי במשחק באוסישקין , הייתי פעם אחת באוסישקין בכיתה ב (אני זוכר שהייתי ילד והיינו בירקון וביקשתי שנתקרב לאוסישקין כי ידעתי ששם זה האולם של הפועל), אין לי את כל הזכרונות שלאנשים יש מהאולם.
הזכרון הראשון שלי מהפועל כדורסל הוא בכיתה א,קצת אחרי שהתחלתי לאהוד את הפועל בכדורגל. ראיתי בעיתון ספורט שניצחנו 25 הפרש,אז עוד לא הבנתי ממש,כמו היום,אמרתי שנקח אליפות. הזכרון השני הוא מעיתון יום ראשון בבוקר,הפועל ניצחה בפיינל פור של איזשהו טורניר אירופי וסיימה במקום השלישי (נגד מי זה היה,אני לא ממש זוכר)
בכיתה ב לא זכור לי כמעט כלום. אז ראיתי את "האליפות המדומה" וכילד קטן חשבתי שבאמת זכינו באליפות,עד שראיתי שהפסדנו למכבי
בכיתה ג,השנה שבה התחילו להרוס את אוסישקין, לא ידעתי שהורסים את הקבוצה והאולם. עד שפתאום ראיתי כתבה בעיתון ספורט שהראו לי שהאולם של הפועל הולך להיהרס.
אני זוכר זכור לי גם דרבי שהיה בערב לג בעומראחרי שמכבי הפסידו בגמר היורוליג ושמעתי שהיינו קרובים לנצח בו והפסדנו בהפרש חד ספרתי , זכור לי גם את המחזור הארחון של העונה שקלענו בו שלשה מחצי מגרש וניצחנו (אני זוכר גם שראיתי את זה בYNET את התקציר)
בכיתה ד, שמעתי שהפועל ירדה ליגה. לא ידעתי למה. עד אז לימדו אותי ש2 האחרונות יורדות ליגה.שאלתי את השומר בבצפר למה הפועל ירדו ליגה,שאלתי אנשים מסביבי למה,לא היה לי מושג. הזכרוונת היחידים מהעונה הזאת זה שהיה משחק עם חולון ושחקן נפל והלך לבית חולים,עצרו את המשחק ושניצחנו את אליצור רמלה וזה היה הניצחון היחיד שלנו באותה שנה בלאומית.
אחרי כיתה ד החל הניתוק שלי מהפועל בכדורסל. זה קרה בו זמנית,גם הרסו את אוסישקין ובכיתי כשראיתי את ההריסות,הבנתי שאין יותר הפועל בכדורסל. זה נגמר.
חולון (איפה שאני גר) עלו ליגה,התחלתי לקבל הזמנות למשחקים של חולון והלכתי לכמה משחקיםה,לכתי עםחברים (חלקם גם חזרו להפועל ,באותה שנה הם זכו גם באליפות,שמחתי,די שכחתי מהפועל בכדורסל,מידי פעם התעדכנתי,אבל תמיד הרגשתי במקום קטן בלב שחבל שאין הפועל ת"א בכדורסל.
כל השנים מאז שהתנתקתי מהפועל כדורסל חייתי על הזכרונות האלה, עד ששנה שעברה עלינו ללאומית,התחלתי להתחבר לקבוצה,עם תחילת השידורים,הפרסום התקשורתי,הבנתי שכאן אני סוגר מעגל והולך למשחק של הפועל כדורסל, קניתי כרטיס למשחק מול חולון ,ניצחנו ומשם התחברתי,פועל צעיר והליכה למשחקים.
העונה יצא לי לבקר בפארק הירקון בטיול של הבצפר (זה היה כמה ימים לפני הדרבי 3:1) ,ידעתי שאוסישקין נמצא איפשהו בסביבה,והלכתי לאורך הנהר עד שזיהיתי. התחילו לרדת לי דמעות,במיוחד שראיתי שיש שם בניין הסתדרות,שאותו לא הרסו ואת שלנו הרסו. פתאום התחלתי לשיר שירים של הפועל,הרגשתי גם שננצח את הדרבי והבטחתי לעצמי שאני עוד אחזור לפה שמח מתישהו.
היום כל כך רציתי לבוא לשם אבל לא הצלחתי, אני מאמין ומקווה שעוד יהיו סיבות לחגוג שם בקרוב.
הפועל חזרה,הגיע הזמן להחזיר את הכל למקום,שוב להגיע לדרבים,שוב משחקים בליגת העל,לא עוד שאלות "למה ירדנו ליגה?" אחרי ששאול הוריד אותנו.
תודה רבה לכל מי שהקים את הפועל מחדש. מאור הראל שחור וכל מי שמעורב בהנהלה.
ובאותה הזדמנות,פוחד שטביב יעשה את מעשה שאול,ונהיה חסרי אונים,אבל הפעם מבטיח,שבניגוד לפעם הקודמת,לא אתחבר לאף קבוצה עד שנשתקם,כי היום הוכח שלא משנה מה יעשו לנו,גם אם יפרקו אותנו,גם אם זה יקח זמן,אנחנו נחזור וננצח את כולם.