red_gamba כתב:
כתושב דרום תל אביב אני חייב להגיד שלקרוא לפליטים נרדפים בלי להסתכל על הצד השני זו התייפיפות וצביעות
קל להאשים בגזענות ורדיפה אך אחוזי הפשיעה עלו כאן במעל ל60 % שזוהי עלייה מוחלטת של פשיעה שנעשית ע"י אותם פליטים
במקום להגיע לדרום ת"א ולהפגין, שיפתחו להם מעונות בצפון ת"א (מה שלא יקרה בדיוק כמו שביטלו בתי ספר לחרשים ואוטיסטים..)
אני בעד התרמה של ביגוד ואוכל לאחוז גדול מהם שבהחלט עובד ומכבד את החוק אך אי אפשר להתעלם מהפגיעה בתושבי דרום ת"א (הטרדות מיניות, אלימות ושודים)
ידוע שלרוב המתיפייפים לא משתינים בחדר מדרגות והם לא צריכים לפחד שיאנסו את הילדות שלהם מתחת לבית כי זה מאוד קל להיות יפה נפש אבל מרחוק כמובן.
רק לפני שבועיים תקפו שני מסתננים את אחותי ברחוב באור יום. פשוט מפחיד להסתובב באזור שם ברחובות.
מעניין איך היו מתיחסים לתופעה באמת אם הם היו ברמת אביב.
דבר שחשוב להבין: הם לא פליטים הם מסתננים.
רובם מגיעים מאריתריאה שאין שם מלחמה (גם דרום סודן כבר מדינה עצמאית) כך שהם בוחרים להגיע לכאן משיקולי פרנסה.
בנוסף הגדרה של פליט היא רק במדינה שכנה למדינה ממנה הוא בורח ככה שגם אם הם ברחו מסכנת חיים (ששוב, זה לא נכון) הם לא יכולים לבחור איפה הם רוצים להיות פליטים וישראל לא עומדת בהגדרה של מדינה שכנה.
פועלים באדום היא עמותה נהדרת של מפעלות התנדבות.
אני אומר תמשיכו להשקיע וישר כח, אבל עניי עירך קודמים. אנחנו לא צריכים לנגב לכל העולם את התחת.