אמיר כתב:
lirazgc כתב:
יש לי רק דבר אחד להגיד, וזה בלי קשר להפגנה המאוסה הזאת שמציגה את שני הצדדים באור מגוחך ואידיוטי, בנוסף לכך שרוב רובם של המפגינים משני הצדדים הם ילדים קטנים ומפגרים שאין להם מושג על מה הם מפגינים.
מה שרציתי להגיד הוא בנושא הזה של השירים ביציע, שמשחר הוויכוח על האם ראוי לשיר שירים כגון "שואה למכבי" "שיפול עליכם הכותל" "ירושלים בירדן" "תישרפו חיים" וכו', התירוץ המיידי של מצדיקי השירים הוא : זה רק כדורגל, הכל בצחוק, אף אחד לא מתכוון שהם באמת ישרפו, ואנחנו בכלל לא רוצים שהכותל ייפול באמת.
אבל הנה, אנחנו רואים הפגנה שלא קשורה במאום לכדורגל או לספורט או להפועל תל אביב, ושם אנחנו רואים "מפגינים" עם עיניים יוקדות, צועקים "תחזרו לאושוויץ" ואת מיטב השירים הגועליים ששער 5 היה שר בעבר (ולשמחתי, ביציעי הכדורסל והכדורגל זה כבר נשמע הרבה פחות בזמן האחרון). אבל הנה ההוכחה לכל אותם אלו שטוענים שהשירים הם הלצה הראויה ליציעי מגרשי הכדורגל והכדורסל בלבד, הנה ההוכחה שזה מתחיל ביציעים ונגמר בשנאה יוקדת בעיניים ובצרחות כלפי מפגינים על רקע פוליטי. מה תירוצכם הבא? בהפגנות מותר, כי לא באמת מתכוונים לזה? תתביישו לכם. בטח שלא ככה היו מתגאים בכם אבותיכם הרוחניים, מייסדי חג הפועלים.
אני חייב לשאול, אתה באמת חושב שמישהו מהילדים האלו עם ה"עיניים היוקדות" הולך להכניס יהודים למחנות השמדה?
אתה באמת חושב שהם מתכניים להפיל את הכותל או לשרוף מישהו חי?
זה לא באמת משנה. זה רק עוד שלב בדרך להקצנה המגעילה בחסות "חופש הביטוי" עאלק בדרך לכך שכל דבר אפשר להגיד.
זה התחיל במגרשי הכדורגל, כהלצה המתאימה ליריבות הספורטיבית, ממשיך ליריבות הפוליטית (כשראינו - אני ואתה, את פעילי הימין מציגים את דמותו של רבין כקצין אס.אס הזדעזענו, הלא כך? - הרי אפשר להגיד שהם לא רוצים באמת להגיד שהוא היה קצין אס אס אלא להעביר מסר) וזה ממשיך לאלימות ולמצב נוראי בעם שלנו. בדיוק כמו שניתן לטעון (שלא בצדק) שההסתה שקדמה לרצח רבין היתה לכאורה תמימה ובחסות חופש הביטוי. לכך אני ממשיל את המצב הנורא של הנוער הפוחז הזה, שמשתמש במה שהוא לומד בשער 5 וחושב שהכל מותר.