תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 12:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הדת היהודית וזה...
הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:06 
redgr כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
לא מבין מה הבעיה. אני לא מאמין בכלום. בטח לא באלוהים ועוד פחות בעצמי, אבל זה לא אומר שבמערכת הכללים המחשבתיים וההתנהגותיים שנמצאים תחת הדת (היהודית או אחרת) אין דברים שאפשר לאמץ.
לכבד אדם שחושב משהו אחר זה ערך חיובי בעיני, בין אם הוא נובע מהדת ובין אם לא.
הבחור שבגינו נפתח הדיון הזה, השתמש בדת על מנת להעביר מסר ערכי שבעיניו נובע מהדת.
בריאות ואושר ונקסט

אם הוא קורא לדת שלי פרימיטיבית ולא מוסרית משמע דרך החיים שלי כזו וכל זה אומר שבעצם אני כזה.
אין לי בעיה שלא יהיה דתי ושיחשוב שהדת לא טובה. כל המשפחה שלי כזו. אבל שלא ככה יפגע בכבודי ובכבוד אחרים הקוראים בפורום.
וסתם מפריע לי שבגלל כל מיני גורמים בעולם וכל מיני זרמים פרימיטיבים ולא מוסריים בדת הופכים את כל היהדות לכזו.

אבל אתה בעצמך מסכים שהדת לא מוסרית ופרימיטיבית, הוא רק אומר את האמת.
אתה לא בוחר ללכת לפי כל ההלכות של הדת, כי אם כן אתה פסיכופת, אתה מחויב ללכת לפי הלכות החברה, שסותרות במהותם את הלכות הדת(כמו אונס, רצח ועבדות, וכל מה שעברנו עליו קודם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חדשות יום שני וזה
הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:10 
redgr כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
redgr כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
ציטוט:
redgr
נתחיל עם זה שרוב הבעיות שתיארת הם בורות וחוסר ידע. או סתם יציאה מטומטמת "כפייה של חוקים שאינם בן אדם לחברו". מי כופה? לא שמעת על בחירה חופשית?

כמדומני שהלכות אשת יפת תואר אינה בהכרח נתונה לבחירה חופשית. כנ''ל עבדים שהתורה מתירה. כנ''ל בני עמלק שהיותם בני עמלק.
הדת מקדשת פדופיליה, ומיישמת רצח, אונס ועבדות.
אגב אם נלך במובן הרחב, מחלל שבת, יש לו בחירה חופשית? על פי הדת דינו דין מוות. אז יש לו בחירה, לחלל שבת ולמות, או לא לחלל שבת. אני בקטע של "בחירה חופשית"
קצת יותר רחבה.

אשת יפת תואר ובחירה חופשית? מה הקשר?
אשת יפת תואר זה הלכה שהיא נחלת העבר ומטרתה לרסן את הלוחמים. בעבר היו ידועים אונסים במלחמות כדבר על סדר היום.
במלחמה המצב היצרי של הגבר מאוד גבוה וכל דבר כזה יסיט אותו. לכן אומות העולם במלחמות נגד ישראל היו מציבים נשים בשל שידעו שהיצר ירצה לאנוס אותם אך התורה תאסור על כך. לכן התורה שהיא נצחית וחלקה גם מדבר על העבר אמרה על תאנוס אותם ישר למרות שזה מה שזה שאתה צריך כדי לצאת למלחמה ולהתרכז רק בה אלא תנסה להוציא את היצר על ידי גזירת שערן של אותן נשים וגזיזת ציפורניהן. אם במצבה הכה מכוער אתה עדיין במצב כה יצרי שכדי להמשיך אתה תהיה חייב פורקן יצרי באישה-תשלם על זה מחיר. יש לך עליה אחריות. אתה חייב להנשא לה שזה עול כספי ואחריות גדולה. אם אתה מוכן לעמוד בכל זה- אין ברירה טובת המלחמה חשובה ולפחות עשית הכל על מנת לייסר את הרסן.
מה הקשר בין זה לבחירה חופשת?! מה הקשר בין מקדשת את הדברים שאמרת.

הדת לא יכולה מצד אחד להכיל ערך של "בחירה חופשית" ולגנוז אותו מצד שני. זו היא הלכה, כפי שתיארת, שמוכיחה את הרשעות של הדת היהודית. אם היא אוסרת על אונס והיא יודעת "שהיצר הרע" של החייל יעבור עליו, היא בוחרת ללכת ולכער את האישה? ואז היא מאפשרת לאנוס אותה, רק עם תקנות? זה סותר את מהותה של האישה כייצור בעל בחירה חופשית, יכולת לבחור אם בא לה שגבר יהודי יבוא ויאנוס אותה או לא. כי אם היא בוחרת שלא, באסה לה.
לו יש יצר.

ציטוט:
מקדשת רצח?!? כמה רצחים היו אמורים להיעשות וכמה נעשו?! עושים הכל כדי למנוע את עונש המוות.

אתה יודע מה השיטה הכי טובה להימנע מעונש מוות? לא לתת עונש מוות, אבל עוד פעם.

ציטוט:
עמלק?! כתוב בגמרא שהם גם לא רלוונטים. זה היה מתאים לתקופת העבר בה המוסר האנושי היה נמוך יותר.
לכן גם הקרבנות של בית המקדש השלישי יהיו רק צמחים ולא חיות כי האנשים יהיו יותר מוסריים.
היום אין עונש מוות על שבת ובעבר היה. שבת זה כפירה בברית עם ה' ועשייה כזו בציבור אכן תביא עונש מוות כי כפירה כזו תעשה רע לעם ותדרדר אותו למקומות נוראיים. התורה היתה הדבר המוסרי היחיד בעולם לא מוסרי. מי שכופר בשבת מדרדר למקומות הכי שפלים שיש. אם מישהו חילל לבד לא עושים לו כלום. את הדיו יעשו לו כבר בשמיים- כי הוא בחר ברע בזמן שהוא יכל לעשות טוב והנשמה שלו נפגעה מכך. ואני לא רוצה לדבר על נשמות/כפרות כי זה מעבר לדיון השכלי ועכשיו זה דיון שכלי נטו.

תיקון, היום אין עונש מוות כי אין סנהדרין, כי יש גוף חילוני, אתאיסטי, רציונלי שמונע מהדת לקיים עונש מוות נקודה. כל השאר, תירוצים.
ואם הדת הייתה כל כך מוסרית בעולם לא מוסרי, מן הראוי שהיא תעדכן את עצמה למוסר של היום, כאשר דברים כאלו כמו רצח עמלק(שלהבדיל מהלכות אשת יפת תואר, היא מצווה וכופה, לא רק לא מונעת) לא יוזכרו בה.
כיוון שהיא לא עשתה את זה, אנו חייבים להתעלם ממנה, בדיוק כמו שאנחנו מתעלמים מההלכות של הדת היוונית כיום.
אי אפשר לקחת מה שהוא לא מוסרי היום, ולהטביע אותו בחברה, רק כי הוא אולי עבד אז(וגם עם זה אפשר להתווכח).

זו אישה שהיא אויבת שכל מטרתה היא להחטיא את החייל ולגרום לו או לאנוס אותה או לא להתרכז במלחמה. מה האלטרנטיבה? להפסיד במלחמה ושהנשים שלך יאנסו והילדים שלך ירצחו?! עוד פעם, ההלכה הזו לא תקפה היום.
עד לפני כמה מאות שנים היתה אוטונומיה יהודית שהתנהלה על פי הדת. שמעת על עונש מוות שניתן לאחד מהאזרחים למרות שהיו כופרים רבים?
ותפסיק להתעלם מדברים שאני אומר. כתוב בגמרא בפרוש שעמלק כבר לא רלוונטי.

למה ההלכה לא תקפה היום, למה אם אני כרגע מוכיח לך שאדם X הוא בן העמלק אתה לא תרצח אותו? מה יקרה לך במדינה חילונית, חסרת סנהדרין, אם תרצח אותו?
אולי זה קצת קשור לעניין?
בנוגע לאשת יפת תואר- אז האופציה של הדת היא לאנוס אותה? לא לעצור אותה כשבויה(בלי לענות אותה), לא להתעלם ממנה, פשוט לאנוס אותה. אבל אתה צודק, האלטרנטיבה היחידה הייתה או לאנוס אותה ולהפסיד את המלחמה, או לאנוס אותה גם ככה, ורק לבצע כמה תקנות בדת לפני כן(שזה לא ישפיע על המלחמה?). אם זה נכון אז ההיגיון כאן הוא עוד יותר הזוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
עמלק בסדר. מה דין נואף ?
כי ראש הממשלה הצהיר שהוא נואף.
(במקרה נודע לי ומטוב לב אני מספר).

מה דין מי שאונס ילד מתחת לגיל 3 ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:16 
סמל אישי של המשתמש
אין עמלק. תפסיק לנסות בכח. לא תמצא היום עמלקי כי הם התערבבו בעמים. עמלקים הם גם כאלה שהיית רוצח בלי קשר כמו המן והיטלר.
פה נכנס החוסר ידע. אם היית חוקר את העניין היית יודע שהאופציה הראשונה היא במקרה שאתה יכול להמשיך הלאה במלחמה בלי לחשוב מדי פעם על אותה בחורה במקום להתרכז במלחמה. אבל מה יעשה מי שכל הזמן יחשוב על אותה אויבת?! לא יהיה מרוכז ויעשה טעויות קריטיות?! רוב הסיכויים ואני כמעט בטוח שמאה אחוז מהמקרים (אולי טיפה פחות אבל אני לא בטוח) הסייגים גרמו לכך שלא אנסו את האישה.
הלוואי ומה שהיו עושים בשבויות במלחמת העולם הראשונה והשנייה זה לעשות להן קרחת ולגזוז להן את הציפורניים. גם בחברה המערבית שלנו לא הכל מושלם.

נערך לאחרונה על ידי redgr בתאריך 30 אפריל 2012, 15:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:17 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
עמלק בסדר. מה דין נואף ?
כי ראש הממשלה הצהיר שהוא נואף.
(במקרה נודע לי ומטוב לב אני מספר).

מה דין מי שאונס ילד מתחת לגיל 3 ?

2 הדברים שצינת הם מוות. נואף מקבל עונש מוות.
ילד מתחת לגיל 3 זה גם מוות.
אבל היום אין עונשי מוות וגם כשהיה ניסו להמנע מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:20 
סמל אישי של המשתמש
ואני לתומי חשבתי שכוהן יכול להתחתן ולאנוס גויה בת פחות משלוש. שלא לדבר על זה שילדה יהודיה בת שלוש חייבת בייבום אם האנס (טוב נו, "הבעל") היהודי שלה מת פתאום.
טוב, זה בטח בגלל שאני מתעקש להאמין לגמרא דווקא בזה, ולא בזה שיש אלוהים...

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
עזוב, מוות. מצביעים לנואף כמנהיג (אנשים חובשי כיפה).
הלכה לפי מה שנוח ולא לפי הכתוב - זה בדיוק הענין. כשנוח מתעלמים (נואף) וכשנוח זה חייב להיות בדיוק כפי שכתוב (שבת).

ולגבי אונס של בת שלוש...תבדוק ותופתע לרעה.
לא רק שאין עונש זה אפילו לא כתם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
קלדרון כתב:
הלכה לפי מה שנוח ולא לפי הכתוב - זה בדיוק הענין. כשנוח מתעלמים (נואף) וכשנוח זה חייב להיות בדיוק כפי שכתוב (שבת).

שמעת דתי שקורא למוות על חילול שבת?
אני אבדוק את הנושא.
אבל למה אתם פוסלים דבר כזה גדול על דברים כה שוליים שקשורים לעבר?
יש כל כך הרבה דברים עצומים ביהדות שאתם מתעלמים מהם. איך זה שהחישוב של הגמרא על זמן המולד מדייק כמו החישוב שהאייפון שלך עושה?
הסיפור של העם היהודי. סיפורי המוסר האדירים. החכמות האין סופיות. נכון יש כמה דברים שדורשים חקירה.
אבל ישר לפסול ולזלזל זה ממש לא לענין.(זה יותר לאיציק.)
המשך יום נפלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:51 
redgr כתב:
אין עמלק. תפסיק לנסות בכח. לא תמצא היום עמלקי כי הם התערבבו בעמים. עמלקים הם גם כאלה שהיית רוצח בלי קשר כמו המן והיטלר.
פה נכנס החוסר ידע. אם היית חוקר את העניין היית יודע שהאופציה הראשונה היא במקרה שאתה יכול להמשיך הלאה במלחמה בלי לחשוב מדי פעם על אותה בחורה במקום להתרכז במלחמה. אבל מה יעשה מי שכל הזמן יחשוב על אותה אויבת?! לא יהיה מרוכז ויעשה טעויות קריטיות?! רוב הסיכויים ואני כמעט בטוח שמאה אחוז מהמקרים (אולי טיפה פחות אבל אני לא בטוח) הסייגים גרמו לכך שלא אנסו את האישה.
הלוואי ומה שהיו עושים בשבויות במלחמת העולם הראשונה והשנייה זה לעשות להן קרחת ולגזוז להן את הציפורניים. גם בחברה המערבית שלנו לא הכל מושלם.

זאת אומרת שמי שנולד כעמלק(אז לא היום) יש לו גנים של רוצח ומכוער? אתה עוד מעז לומר שהעמלק הוא היטלר? לפי דבריך ניתן לומר שהיטלר רק הלך לפי היהדות, רק שהפעם זה היה נגד היהודים אז הוא רע?

בנוגע לאשת יפת תואר. שאני יבין. אני אז במלחמה, אני רואה גויה סקסית שמנסה לפתות אותי לאנוס אותה(או שאז זה לא אונס?), במקום שאני יזיין אותה וילך לקרב(אני יגלה לך סוד, בצבא, בשבת שלפני שחוזרים לבסיס ואז יוצאים למערב, יש לחומים שמזיינים את החברה שלהם, אבל זה כבר מרצון), אני צריך לכער אותה, ואז אם אני עדיין חרמן אני עדיין יכול לאנוס אותה ואז אני לא יחשוב עליה יותר? ואם אנסתי אותה בלי לכער אותה, ובלי כל ההלכות אני כן יחשוב עליה ואני יעשה טעויות? וזה נשמע לך לא רק מוסרי אלא גם הגיוני?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:53 
קלדרון כתב:

מה זאת אומרת? אתה רוצה לומר לי שהדת שלא רק מתירה לזיין כל ילדה מגיל 12 שעברה בת מצווה, אפשר לזיין גם ילד עד גיל 3? והומוסקסואלים זה רע?
מה נסגר עם היהדות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
redgr כתב:

זאת אומרת שמי שנולד כעמלק(אז לא היום) יש לו גנים של רוצח ומכוער? אתה עוד מעז לומר שהעמלק הוא היטלר? לפי דבריך ניתן לומר שהיטלר רק הלך לפי היהדות, רק שהפעם זה היה נגד היהודים אז הוא רע?

בנוגע לאשת יפת תואר. שאני יבין. אני אז במלחמה, אני רואה גויה סקסית שמנסה לפתות אותי לאנוס אותה(או שאז זה לא אונס?), במקום שאני יזיין אותה וילך לקרב(אני יגלה לך סוד, בצבא, בשבת שלפני שחוזרים לבסיס ואז יוצאים למערב, יש לחומים שמזיינים את החברה שלהם, אבל זה כבר מרצון), אני צריך לכער אותה, ואז אם אני עדיין חרמן אני עדיין יכול לאנוס אותה ואז אני לא יחשוב עליה יותר? ואם אנסתי אותה בלי לכער אותה, ובלי כל ההלכות אני כן יחשוב עליה ואני יעשה טעויות? וזה נשמע לך לא רק מוסרי אלא גם הגיוני?

נתחיל עם זה שאתה גם מתחתן איתה ולוקח עליה אחריות.
אם אנסת בלי כל זה- חטאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
קלדרון כתב:

מה זאת אומרת? אתה רוצה לומר לי שהדת שלא רק מתירה לזיין כל ילדה מגיל 12 שעברה בת מצווה, אפשר לזיין גם ילד עד גיל 3? והומוסקסואלים זה רע?
מה נסגר עם היהדות?
לא מזיינים ילדים אלא ילדות בנות 3, הם הרי לא סוטים הומואים.
וזה הרבה יותר "מוסרי" כשמתחתנים עם הפעוטה קודם שזו חובה ביהדות- נראה לך הגיוני לזיין ילדה בלי לשלם עליה להוריה קודם?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:55 
redgr כתב:
קלדרון כתב:

אני אבדוק את הנושא.
יש כל כך הרבה דברים עצומים ביהדות שאתם מתעלמים מהם. איך זה שהחישוב של הגמרא על זמן המולד מדייק כמו החישוב שהאייפון שלך עושה?
הסיפור של העם היהודי. סיפורי המוסר האדירים. החכמות האין סופיות. נכון יש כמה דברים שדורשים חקירה.
המשך יום נפלא.

זה שיש משהוא טוב בדת, לא אומר שהכל טוב בדת, ואם לא הכל טוב בדת, או שתשנה את מה שמטומטם בדת(שזה 90 אחוז ממנה) או שתתעלם מהדת.
מה שאתה עושה, זה לעוות את הדת כדי שהיא תשמע יותר מעניינת. וכבר אמרתי לך, אף דתי היום לא יגיד שצריך לחסל מחללי שבת בעקבות הגלות, ששם לא היה
להם סמכות לחסל אף אחד, ומימי מדינת ישראל, חשיבה הגיונית, חילונית רציונלית מונעת את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
קלדרון כתב:

מה נסגר עם היהדות?
לא מזיינים ילדים אלא ילדות בנות 3, הם הרי לא סוטים הומואים.
וזה הרבה יותר "מוסרי" כשמתחתנים עם הפעוטה קודם שזו חובה ביהדות- נראה לך הגיוני לזיין ילדה בלי לשלם עליה להוריה קודם?

לא נעים לי לאמר לך אבל יש הלכה לגבי אונס ילדים ולא רק ילדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
redgr כתב:
קלדרון כתב:

אני אבדוק את הנושא.
המשך יום נפלא.

זה שיש משהוא טוב בדת, לא אומר שהכל טוב בדת, ואם לא הכל טוב בדת, או שתשנה את מה שמטומטם בדת(שזה 90 אחוז ממנה) או שתתעלם מהדת.
מה שאתה עושה, זה לעוות את הדת כדי שהיא תשמע יותר מעניינת. וכבר אמרתי לך, אף דתי היום לא יגיד שצריך לחסל מחללי שבת בעקבות הגלות, ששם לא היה
להם סמכות לחסל אף אחד, ומימי מדינת ישראל, חשיבה הגיונית, חילונית רציונלית מונעת את זה.

זהו שמה שאתם מציינים זה דברים שוליים וקטנים שהתאימו למציאות העבר. ואתם עושים את זה בכח עם ראש בקיר. תתחיל לברר ולחקור תופתע לטובה.
אצל האוטונומיות היהודיות היתה אפשרות מטעם המלכות להעניש בעונשי מוות את עוברי העבירות ולא עשו את זה. הטיעונים שלכם יותר באים לתקוף מאשר לדבר.
באמת נראה לכם שאם אני אבוא לרב שלי ואשאל את הרב אם אפשר לקחת לאישה ילדה בת 3 ולעשות בה כרצוני אם הוריה מסכימים אז הוא יאשר לי?!
גם אם זה לא כתוב בהלכה יש עקרונות בדת שהולכים לפיהם! לא הכל. לפי כתוב או לא כתוב בשולחן ערוך!

נערך לאחרונה על ידי redgr בתאריך 30 אפריל 2012, 16:03, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 16:02 
לאנוס, עבדות, לזיין ילדה בת שלוש(ומסתבר גם ילד), לרצוח, לעשות רצח עם, וכל זה שולי בעינייך?
זה מוכיח שהדת הזאת, אינה מוסרית ולכן עליה להשתנות. כיוון שהיא לא השתנתה, היא עדיין לא מוסרית וחייבת להתבטל מהעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
אתה בכח מתעלם ממה שאני אומר. ולכן השיחה איתך לא רלוונטית כי לא משנה מה אני אכתוב אתה תתעלם ותלך ראש בקיר.
לכן הדיון הזה צריך להעלם מהעולם. לא הדת היהודית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 16:16 
redgr כתב:
אתה בכח מתעלם ממה שאני אומר. ולכן השיחה איתך לא רלוונטית כי לא משנה מה אני אכתוב אתה תתעלם ותלך ראש בקיר.
לכן הדיון הזה צריך להעלם מהעולם. לא הדת היהודית.

מתעלם ממה? שכל ההלכות האלו רלוונטיות לעבר? שמה שהיה בעבר לא נחשב למוסרי אבל היום זה לא רלוונטי?
להלן ההוכחה שהדת היא פרימיטיבית ולא מוסרית.
אתה מה עוד לא רלוונטי? לשמור שבת, לא להדליק אש בשבת, לשמור כשרות, הלכות חמץ בפסח, כל הדברים הקטנים האלו שמעצבנים אותנו היום.
כיוון שהיה התעוררות חילונית, אנחנו לא צריכים להתווכח אם לזיין ילד בן 3 זה בסדר או לא.
אתה מוזמן להמשיך ללכת על פי ההלכות של הדת המעוותת והחולנית ביותר שקיימת, רק אל תכניס את שאר העולם לחרא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
שחם, תפסיק לדבר שטויות. מתי עוד פעם ראית שקראתי "טמבל" למישהו על משפט כזה או אחר?
אולי בדיון ההוא עם רומאריו וחברים הייתי קצת "קיצוני" בדבריי. אני מודע לכך שאני כזה. אבל לא קראתי טמבל לאף אחד לפי מה שזכור לי.
מרגיז אותי מאוד לראות "הוא יהודי, ואתה יהודי, תדברו יפה אחד לשני" בזמן שלמה לעזאזל זה משנה אם אני יהודי או נוצרי או מוסלמי?
ו-אם הייתי נוצרי? אז היה מותר לי לאחל למישהו דברים כאלה או אחרים? אבל בגלל שאני יהודי אז אסור?
במיוחד כשמדובר באלי טביב, שבאותו נושא פרנק איחל לו סרטן בראש, ו redruby אמר את מה שאמר, ולכן קראתי לו טמבל.
התנצלתי בפניו מאוד יפה ושלחתי לו הודעה פרטית עם הסבר.

אז נכון, ממש לא הייתה לי סיבה לקרוא לו "טמבל", והתנצלתי על זה. ולא, זו לא הפעם העשירית שאני עושה את זה.
נמאס לי מגזענות כבר ממזמן.
ובכלל, תפסיק לחפש אותי בכל מקום. לא עשיתי לך שום דבר רע ומעולם לא פניתי אליך. ל-כיפה כבר נמאס מזה, לך כנראה שעדיין לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
ישבתח שמה של הדמוקרטיה הציונית לעד
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 93,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 21:33 
אפשר והגיוני לפסול דת בגלל שיש בה דברים רעים, זה לא אומר שפוסלים גם את הדברים הטובים.
לא הגיוני לקבל ולחיות ע"פ דת בגלל שיש בה דברים טובים, ולהתעלם מהדברים הרעים, כי לחיות ע"פ דת זה אומר לחיות ע"פ מכלול האמונות והחוקים שיש בה, ז"א גם עם הדברים הרעים.

אני יכול למשל לשלול את הדת היהודית מכל כיוון, ועדיין לכבד את אבא ואמא שלי.
אני לא יכול להאמין בדת היהודית, ולא לסקול כל מי שמחלל שבת.

זה עבודה בעניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 22:59 
redgr כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
redgr כתב:
קלדרון כתב:

אני אבדוק את הנושא.
המשך יום נפלא.

זהו שמה שאתם מציינים זה דברים שוליים וקטנים שהתאימו למציאות העבר . ואתם עושים את זה בכח עם ראש בקיר. תתחיל לברר ולחקור תופתע לטובה.
אצל האוטונומיות היהודיות היתה אפשרות מטעם המלכות להעניש בעונשי מוות את עוברי העבירות ולא עשו את זה. הטיעונים שלכם יותר באים לתקוף מאשר לדבר.
באמת נראה לכם שאם אני אבוא לרב שלי ואשאל את הרב אם אפשר לקחת לאישה ילדה בת 3 ולעשות בה כרצוני אם הוריה מסכימים אז הוא יאשר לי?!
גם אם זה לא כתוב בהלכה יש עקרונות בדת שהולכים לפיהם! לא הכל. לפי כתוב או לא כתוב בשולחן ערוך!

אבל הרי היהדות האורודוקסית מבוססת על שמרנות ועל עשיית כל המצוות, קטנות כגדולות, לא?
זאת בדיוק הבעיה לפי דעתי - אין ספק שיש דברים יפים ביהדות, אין ספק שאנשיה (חז"ל וכו') היו חכמים גדולים, וגם אין ספק שמרבית ההלכות התאימו לזמנן - אך כיום המון הלכות כבר לא מתאימות, וחלקן נוגד לחלוטין את ערכי המוסר המודרניים. הבעיה הגדולה היא שהיהודים האורודוקסים לא מוכנים לחדש במאומה את הדת שלהם (כמו שתמיד עשו חכמי הדת בעבר ע"י מתן פרשנויות לתורה, בדרכים שונות ומשונות), והמוסר שלהם נשאר תקוע אי שם, בתקופות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
בס"ד בס"ד בס"ד
אתם חתיכת אידיוטים קחו את הבסד שלכם תדחפו אותו לתחת
אין לכם מושג מהחיים במה אתם מאמינים
אתם אנשים כל כך טיפשים תמשיכו לצום ביום כיפור ולעשות חטאים כל השנה מאחל לכם שתמותו מרעב ביום כיפור
סלאמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
שבתאי יחבס כתב:
בס"ד בס"ד בס"ד
אתם אנשים כל כך טיפשים תמשיכו לצום ביום כיפור ולעשות חטאים כל השנה מאחל לכם שתמותו מרעב ביום כיפור
סלאמת

:LOL2: :LOL2: :BOW:

מדובר באחד המשתמשים הענקיים כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 06:59 
שבתאי יחבס כתב:
בס"ד בס"ד בס"ד
סלאמת

בס"ד

דווקא יש לנו מושג במה אנחנו מאמינים/יודעים.
גם לך יש מושג רק שאצלך חיצונית זה מתבטא קצת אחרת.
אתה בסך הכל ילד נחמד.חבל שצורת הכתיבה שלך מורידה אותך לרמה נחותה
ונותנת פורקן לנפש הבהמית שלך להתבטא.
אתה מסוגל ליותר מזה.
אני מצפה לראות שיפור באסיפת הורים הבאה.

די לגלות קדימה התגלות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 09:45 
סמל אישי של המשתמש
Bill Lawrence כתב:
שחם, תפסיק לדבר שטויות. מתי עוד פעם ראית שקראתי "טמבל" למישהו על משפט כזה או אחר?
אולי בדיון ההוא עם רומאריו וחברים הייתי קצת "קיצוני" בדבריי. אני מודע לכך שאני כזה. אבל לא קראתי טמבל לאף אחד לפי מה שזכור לי.
מרגיז אותי מאוד לראות "הוא יהודי, ואתה יהודי, תדברו יפה אחד לשני" בזמן שלמה לעזאזל זה משנה אם אני יהודי או נוצרי או מוסלמי?
ו-אם הייתי נוצרי? אז היה מותר לי לאחל למישהו דברים כאלה או אחרים? אבל בגלל שאני יהודי אז אסור?
במיוחד כשמדובר באלי טביב, שבאותו נושא פרנק איחל לו סרטן בראש, ו redruby אמר את מה שאמר, ולכן קראתי לו טמבל.
התנצלתי בפניו מאוד יפה ושלחתי לו הודעה פרטית עם הסבר.

אז נכון, ממש לא הייתה לי סיבה לקרוא לו "טמבל", והתנצלתי על זה. ולא, זו לא הפעם העשירית שאני עושה את זה.
נמאס לי מגזענות כבר ממזמן.
ובכלל, תפסיק לחפש אותי בכל מקום. לא עשיתי לך שום דבר רע ומעולם לא פניתי אליך. ל-כיפה כבר נמאס מזה, לך כנראה שעדיין לא.

וואו, אתה מייחס לעצמך הרבה יותר חשיבות עצמית ממה שיש לך, אף אחד לא מחפש אותך, כולה אמרתי שאו שתעמוד מאחורי מה שאתה אומר או שתפסיק לקלל כאן כל מי שבא עם אג'נדה שלא מתאימה לך, זה שאתה מתנצל כל יומיים זה מגוחך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הדת היהודית וזה...
הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 10:18 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
שבתאי יחבס כתב:
בס"ד בס"ד בס"ד
סלאמת

בס"ד

אתה מסוגל ליותר מזה.

די לגלות קדימה התגלות.

אין אין אחי אתה גדול.
יש אלוהים שכותב בספרים את הטובים ואת הרעים - את תלכי לגיהנום (מאת המשורר יובל פרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 10:35 
שבתאי יחבס כתב:
romario כתב:
שבתאי יחבס כתב:
בס"ד בס"ד בס"ד
סלאמת

בס"ד

אתה מסוגל ליותר מזה.

די לגלות קדימה התגלות.

אין אין אחי אתה גדול.
יש אלוהים שכותב בספרים את הטובים ואת הרעים - את תלכי לגיהנום (מאת המשורר יובל פרי)

אני לא גדול.
אבל אני יודע שיש בורא לעולם.
נראה שגם יובל פרי יודע.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
עזבו שטויות,הכי חשוב - הכל בשליט"א?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2012, 10:38 
סמל אישי של המשתמש
:ROSE: גשם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: