ניצחת איתי הכל כתב:
תקשיב, אני לא מומחה ואני רחוק מאוד מלהבין בנושאים האלה .
אשמח מאוד מאוד מאוד אם תלך פעם אחת להרצאה של הרב אמנון יצחק,ותנסה להוכיח באופן סופי שהטענה שלך היא הנכונה .
עד היום הגיעו אליו אתאיסטים,מדענים,נוצרים - מה שאתה לא רוצה .
והוא הוכיח להם שהיהדות היא אמת
השאלה אם באים בראש פתוח לקבל ולהבין את התשובות,או רק לזרוק טענות .
תראה, אתה יכול לדחות את הסיסטמה המדעית כולה, לדעתי קצת חבל כי יש לה קבלות בשטח, אבל באמא שלך, תאמין לי שלמדענים אין ספקות לגבי תורת האבולוציה ככלל (עד כדי הספק הבריא והטבעי שיש כלפי כל דבר במדעים). או במילים, המדע הרבה יותר בטוח כשזה מגיע לאבלוציה מאשר לכח המשיכה, שאנחנו באמת עדיין לא לגמרי מבינים (אבל יש לנו תיאוריות!).
מי שטוען אחרת הוא פשט גונב דעת.
ואגב, מי שטוען שאי אפשר ליישב את הכביכול סתירות בין האבולוציה לדת גם הוא גונב דעת.
יש המון ביולוגים אבולוציונים דתיים.
אבל בקטנה, זה בדיוק אותו סוג של אנשים שאמרו לנו שאי אפשר ליישב את גלילאו עם התנ"ך, ותראה איפה הם היום.
הרמב"ם היה מתפחלץ מליצנים כמו אמנון יצחק.
עריכה - ולגבי פותח האשכול, אני חושב שההתמקדות בצבא מחמיצה את הנקודה.
לא שאין שם חוסר צדק משווע, אבל אני חושב שהבעיה הזו צריה להיפתר דרך מערכת החינוך ויציאה למעגל העבודה.
אני משוכנע שזה יגרום לחלקים נרחבים בציבור החרדי לגלות שזה לא כל כך נורא להתערבב טיפה בחברה החילונית, ושאמונה חזקה יכולה לשרוד גם חו"ח מגע חולף עם מגישת חדשות בטלויזיה.
ניצחת איתי הכל כתב:
למה בכל דיון בפורום הזה,בשלב כזה או אחר מישהו לא עונה - אלא מציב סמיילים .
תאוריה תמיד תישאר בגדר תאוריה
הכל זה תיאוריה במדע.
כל החוקים שבעזרתם טסנו לירח, בנינו את האינטרנט והמצאנו את
הברווז הזה עם הכובע ששותה מים הם תיאוריות.
זה לא מצביע על החולשה שלהם, זו רק הצורה של הסיסטמה המדעית.
אף אחד לא טוען שהמדע נותן לך תמונה מדוייקת ומושלמת של העולם ואיך הוא עובד, אבל הוא פועל לשיפור התמונה הזו, וככל שהזמן עובר, אנחנו משפרים את התיאוריות שלנו יותר ויותר.
אמת מוחלטת זה רשום בטאבו של הדת (ולמען האמת, לפחות ה"דעת תורה" שסוחב די חזק היום, זה משהו שגנבו מהקתולים, והיסטורית, משהו שהיה די זר ליהדות).
ואבולוציה היא אחת התיאוריות היותר מבוססות במדע, ואתה די לא יכול ללמוד ביולוגיה מודרנית בלעדיה.
ומעבר לזה, לתיאוריות מדעיות אין מדינה או לאום.