תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 18:16

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יצחק רבין ז"ל והפועל תל אביב
הודעהפורסם: 27 אפריל 2012, 18:23 
את האשכול הזה אני פותח מ- 2 סיבות עיקריות : ביקור היום במרכז רבין לחקר ישראל (רמת אביב) ואיזכור רבין באחד האשכולות בפורום בשבוע האחרון. אז ככה , אחד המיצגים המפתיעים (והארוכים) הוא תיעוד של רבין צופה, מספר שעות לפני לכתו לעצרת, בשידור משחקה של הפועל עם בית שאן (0:0). רבין מתודא בהחבא על אהדתו להפועל ת"א (מסתבר שהיו ראשי ממשלה שלא נהגו לשחק ראסיות במרכז המגרש). זה מצמרר יותר אם אתם זוכרים שעל אירוע הרצח דווחנו במהלך שידור משחק כמה שעות מאוחר יותר.
יש הרבה ציטוטים של רבין שיכולתי להעלות אך אעלה רק אחד היכול להעיד את יחסו האפשרי למעללי אלי טביב בהפועל ת"א ולביטוי שטביב נהג להשתמש בו :
"לאחת הבעיות הכואבות שלנו יש שם, שם פרטי ושם משפחה. זהו צירוף שתי המלים "יהיה בסדר". צירוף המלים האלה, שרבים מאיתנו שומעים בחיי היום יום של מדינת ישראל, הוא בלתי נסבל. מאחורי שתי המלים האלה חבוי בדרך כלל כל מה שלא "בסדר": יהירות ותחושת ביטחון עצמי מופרז, כוח ושררה, שאין להם מקום. ה"יהיה בסדר" מלווה אותנו כבר זמן רב, שנים, והוא סממן לאווירה הגובלת בחוסר אחריות ברבים מתחומי חיינו. ה-"יהיה בסדר", אותה טפיחת כתף חבר'מנית, אותה קריצת עין, אותו "סמוך עלי", הוא סממן לחוסר סדר ומשמעת, למקצועיות שאיננה, לבטלנות שישנה.

אווירת ה"חפיף" היא, לצערי הרב, נחלת ציבורים רבים בישראל, לאו דווקא בצה"ל. היא אוכלת בנו בכל פה. ואנחנו כבר למדנו בדרך הקשה והכואבת ש"יהיה בסדר" פירושו שהרבה מאוד לא "בסדר".

וכעת לסיפור של הקשר בין יצחק רבין להפועל ת"א :
היום לפני 15 שנה נרצח ראש ממשלת ישראל, יצחק רבין ז"ל. על אישיותו הציבורית ותרומתו האדירה לבניין הכוח של מדינת ישראל מאז הקמתה, כולם יודעים. לצד זה, אי אפשר לשכוח את אהבתו הגדולה לספורט, בעיקר לכדורגל ולהפועל תל אביב. המשדר הטלוויזיוני האחרון בו צפה לפני שיצא לעצרת שבה נרצח, היה משחק של קבוצתו האהובה, הפועל תל אביב, מול הפועל בית שאן, שנגמר ללא שערים.

רחל, אחותו של יצחק, מסבירה: "אני חושבת שהחיבור להפועל תל אביב התחיל בזה שאבא שלי היה לוקח את יצחק למשחקי כדורגל ביפו, איפה שהיום נמצא אצטדיון בלומפילד בשבתות. כל שבת הם היו הולכים, אבא ויצחק. אני זוכרת שאבא שלי היה מתלהב מתרומם וצועק, דבר שממש לא אפיין את יצחק. לאבא שלי היה אופי אחר, הרבה יותר פתוח מוחצן. יצחק היה מאוד מופנם ועצור. אף פעם לא ראית מה הוא מרגיש וחושב".
מאיר כהן, כיום שוער בני סכנין ואז שוערה של הפועל בית שאן, מספר: "אני זוכר שחזרתי הביתה אחרי המשחק כששמעתי שירו בו. בטלוויזיה שידרו את הסרט "אסקימו לימון". השידור הופסק למבזק חדשות ואז הודיעו שהוא נורה.

"לא הכרתי אותו ולא פגשתי אותו כמו שיצא לי למשל לפגוש אנשים אחרים מהפוליטיקה, אבל הערצתי אותו. אני חושב שהוא היה בן אדם מאוד מיוחד, אישיות, שרצה לעשות טוב למדינה שלנו, רצה לעשות שלום".

כהן הוסיף: "לא ידעתי עד כמה הוא אהב כדורגל וכואב לי שהמשחק שלנו מול הפועל זה המשחק האחרון שהוא ראה. היינו רוצים שהוא עוד יהיה איתנו ויראה עוד הרבה משחקים. אני יודע שהוא ניסה בכל הכוח להביא את השלום ושזה היה מאוד קרוב. כאחד שמשחק במגזר כבר 9 שנים, אני חושב שכבר מזמן היינו צריכים להגיע לשלום. ההורים שלי גדלו במרוקו וככה הם חיו - בית ליד בית עם הערבים ביחד, בשכנות טובה. זה חינוך שבא מהבית וחבל שדברים כאלה לא קורים אצלנו בארץ".

"יצחק היה מעיר הערות ביניים מהיציע"
שמעון שבס, ששימש כמנכ"ל משרד ראש הממשלה בתקופתו של רבין ואחד האנשים הקרובים אליו, זוכר היטב את האהבה הגדולה של הבוס לכדור העגול. "יצחק אהב מאוד כדורגל והיה אוהד של הפועל ת"א. בכל שבת הוא היה צופה בתוכנית התקצירים עם השערים מכל הסוף שבוע והשתדל לא להחמיץ. הוא אהב לראות משחקים מליגת האלופות, וגם אם לא היה מסתדר לו מבחינת הזמן היה מבקש ממני להקליט לו משחקים שלמים. זה היה הכיף שלו - לראות כדורגל לפני שהיה הולך לישון".
רבין לא היה רק אוהד, אלא גם כדורגלן לא רע בכלל בעצמו. שבס: "אני יודע שכשהוא היה בפלמ"ח הוא היה משחק כדורגל בעצמו, גם בתקופה שלו בכדורי הוא היה משחק כדורגל. זה היה הספורט האהוב עליו לפני שהתחיל לשחק טניס. בגיל צעיר הוא שבר את הרגל בתאונת אופנוע ונאלץ להפסיק עם הכדורגל ולעבור לטניס".

גם רחל, אחותו, זוכרת היטב את תקופתו כשחקן כדורגל לא רע בכלל: "הוא היה שחקן מצוין, המורים שלו אמרו עליו שהוא לא רק משחק ברגליים, אלא גם עם הראש".

איתן הבר, מי שהיה ראש לשכתו של רבין ואחד האנשים הקרובים ביותר, מספר: "הוא אהב מאוד את הכדורגל האנגלי, באחת התמונות האחרונות אתה יכול לראות אותו יושב מול הטלוויזיה שלאה בזמנו קנתה לו - טלוויזיה ענקית, גדולה נורא - ורואה משחק מהליגה האנגלית. את המשחקים הוא היה רואה מאוחר בלילה, כמעט אף פעם לא בשידור ישיר או בשעות סבירות".

מנחם דמתי, נהגו האישי, נזכר בגעגוע: "דיברנו כל כך הרבה על ספורט, לא רק על כדורגל. עבדתי גם עם מנחם בגין ויצחק שמיר, והם לא ממש התעניינו בכדורגל. אני זוכר שפעם אחת הלכנו למשחק של הפועל תל אביב בבלומפילד, נכנסתי איתו למשחק כמו לכל מקום שהיינו הולכים יחד. אז היה כיף, זה לא כמו היום שאת ראש הממשלה מקיפים מיליון שומרים. הוא היה כמו שאר האזרחים, ישב ודיבר עם כולם וזרק הערות.
לכתבה עצמה יחד עם תמונות מעניינות ואזכור שריקות הבוז במשחק בחיפה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3979590,00.html

נערך לאחרונה על ידי קודם ניקח גביע אחרי זה בתאריך 27 אפריל 2012, 19:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יצחק רבין ז"ל והפועל תל אביב
הודעהפורסם: 27 אפריל 2012, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
יצחק :ROSE:

אני תמיד ראיתי בו המון דמיון מוזר לאריק איינשטיין. בחור מופנם, שקט, צנוע, חכם. וכולם אומרים עליו שהוא הכי פשוט, יחד עם זאת אומרים שהוא הכי גדול. עוסק במשהו אחד בצורה טובה מאוד שהרבה מעריכים אותו על כך (לפחות לדעתי, או לדעת הציבור בשפוי דאז). ואהבה האמתית שלו, היא למשהו פשוט וחסר פואנטה כמו ספורט. במיוחד כמו הפועל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2012, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3979590,00.html

מרגש.

יצחק רבין. :ROSE: געגועים לתקופה אחרת, למנהיגים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2012, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
לצערנו, יצחק רבין לא זכה לראות את הרנסנס של הפועל, של המעבר לידיים פרטיות, את הגביע ב-99', הדאבל של 2000 ואירופה ב-2002. המשחק האחרון שצפה בו, 0-0 מול הסמרטוטים מבית-שאן, של קבוצה אפורה, עם מאמן גרוע, סגל עלוב ומועצת הפועלים כגורם הניהולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אפריל 2012, 23:34 
סמל אישי של המשתמש
יצחק רבין :ROSE:
יחד עם כך: אפשר לוותר על הטקסט של נאום ה'יהיה בסדר'. לא רלוונטי לטביב (נאום רבין לא התייחס לטיפוסים שליליים שבאים להזיק, אלא דווקא לאנשים חיוביים שעושים את מלאכתם באופן לא יסודי), ויותר מכך - כמו חלק ניכר מ'נאומי רבין' זה לא בדיוק טקסט שיצחק רבין כתב, אלא טקסט שנכתב עבורו (כנראה על ידי איתן הבר).
אפשר גם לוותר על הציטוטים של השוער הנאצל מאיר כהן, אבל זה מכיוון אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012, 01:00 
סמל אישי של המשתמש
אין פה אשכול שלא יקשרו לאלי טביב, הא?
כשהוא באמת יילך אפשר וצריך לפתוח תת פורום על שמו, שאנשים עדיין יוכלו להתעסק בו עד שייגמלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012, 01:30 
yos כתב:
יצחק רבין :ROSE:
יחד עם כך: אפשר לוותר על הטקסט של נאום ה'יהיה בסדר'. לא רלוונטי לטביב (נאום רבין לא התייחס לטיפוסים שליליים שבאים להזיק, אלא דווקא לאנשים חיוביים שעושים את מלאכתם באופן לא יסודי), ויותר מכך - כמו חלק ניכר מ'נאומי רבין' זה לא בדיוק טקסט שיצחק רבין כתב, אלא טקסט שנכתב עבורו (כנראה על ידי איתן הבר).
אפשר גם לוותר על הציטוטים של השוער הנאצל מאיר כהן, אבל זה מכיוון אחר.

אין לי כוונה להתנצח אבל אתה פשוט טועה ומטעה - קרא היטב את הדברים ותבין שה"חיוביים" היא פרשנות שלך בלבד. מלחמתו של רבין ב"יהיה בסדר" הייתה מן הידועות של מי שיצא לו לעבוד מולו ישירות. בנושאים רגישים דקדקנותו והירידה לפרטים הקטנים הייתה סמל וזה לא קשור לאיתן הבר.
מאיר כהן הופיע בכתבה ולא הרגשתי נכון שאצנזר אותה. דרך אגב יש לך בעיה עם תוכן הדברים שאמר ? אם כן אז אל תסתתר מאחורי השנאה שלך אליו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012, 02:24 
סמל אישי של המשתמש
יצחק רבין :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012, 21:44 
סמל אישי של המשתמש
מרגש

האיש הכי :hapoel: שיש

http://www.haadumim.com/?page_id=385

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 9 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: