תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 22:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפן המעשי של מעבר לבעלות אוהדים על הפועל תל-אביב
הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 10:46 
בני12 כתב:
3) שטרי החוב - הם לא כסף ממשי שנמצא בקופת המועדון ולכן לא יכולים לשמש כערבות.
הם כסף שבעלים, בתנאים מסוימים, יכול למשוך לכיסו מתוך קופת הקבוצה.
5) הכנסות של 25 מליון ש"ח הן מהליגה בלבד.
השתתפות בשלב הבתים של הליגה האירופית נותנת הכנסה נוספת של בין 12-17 מליון ש"ח בהתאם
להצלחה וכמות קהל. ברור שיש גם הוצאות על אירופה, אבל הן קטנות בהרבה מההכנסות.

לגבי סעיף 5- על כל שלב בליגה האירופית או בליגת האלופות (מוקדמות בלבד) אופ"א משלמת מעל 100 אלף יורו עבור השתתפות (אני לא זוכר אם זה רק במקרה של ניצחון או לא), כך שעלויות הלוגיסטיקה של טיסה ומלונות לא נופלים על הקבוצה בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:01 
סמל אישי של המשתמש
בלומי,
ההתייחסות שלי לעמותה נגעה רק לרכישת הקבוצה מטביב, שזהו המהלך המכריע והבעייתי.
הניהול השוטף לא אמור להוות בעיה לקהל עם ניסיון של 5 שנים בהפעלת קבוצה שהיא כולה של האוהדים (שוב, בפרופורציות הנכונות).
בעלות חלקית של אוהדים, נציגות אוהדים בהנהלה, שקיפות מלאה להתנהלות הכלכלית, הצבעה דמוקרטית על מהלכים אסטרטגיים, הורדת הלחץ מהבעלים המרכזי, הטבות לחברי העמותה שנציג האוהדים מגיע מטעמה - כל אלו דברים ישימים שאמורים ויכולים להוות אטרקציה של ממש לרוכש המיועד.
הקבוצה הישראלית הכי מצליחה באירופה, עם האיצטדיון הטוב בארץ וקהל שכולו מאוחד סביב ההצלחה של המועדון - כל אלו זה שילוב שפשוט לא יכול להפסיד.

הבעיה המרכזית היתה ותישאר שיחרור הקבוצה מידו של הנוכל. כל עוד הוא לא נקב במפורש על מחיר הרכישה והיקף החובות אינו ידוע, נתקשה לגייס רוכש שיבוא ויקח 80% מהקבוצה ואף נתקשה לגייס 2000 אוהדים שיתנו את החלק שלהם. הבעיה היא טביב, לא האוהדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:08 
אשכול מבורך
הלוואי ומהלך כזה ירקום עור וגידים,
וגם אם נהיה בבעלות חלקית ,
זה יהיה תחילתו של תהליך,
שבתכלס הבעלים האמיתיים של הקבוצה הם האוהדים ,
עם רכישה ובלי רכישה,
אם יהיה לזה גם גושפקא משפטית ,
אז מה טוב ומבורך

favourite tootbal team

Eric Cantona

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:09 
במידה ודבר כזה אכן יוצא לפועל, צריך שהוא ינוהל על גוף/עמותה רציניים ואמינים.
בן אדם לא ישים את מיטב כספו על משהו שהוא לא נראה רציני ומאורגן,
והרי דוגמא: אבא שלי (שלא היה במשחק של הפועל בכדורסל מאז שבא מת"א לקיבוץ במסגרת גרעין -1966) אמא שלי וסבתא שלי (שמעולם לא היו במשחק כדורסל)
ראו את היוזמה המדהימה שהיתה בהקמת הפועל אוסישקין בשנתה הראשונה. הם הודו שרוח השינוי והמהפכה אכן עשו את שלהם אבל גם הידיעה שהם מעבירים את הכסף לעמותה מסודרת ושקופה בהחלט תרמו (ההורים שלי מאוד נדיבים אבל גם חששנים וזהירים).
מיום הקמת הפועל אוסישקין הורי, סבתי ואני שילמנו באופן שנתי וקבוע על חברות בעמותה (כשהשלושה הראשונים אפילו לא הגיעו למשחק אחד!) והשנה הורי אפילו נתנו תרומה נוספת.

העלתי במשפחה את עניין הכדורגל והתגובה הייתה אותה תגובה, "אין בעיות לשים 1000 ש"ח ויותר בשנה (כל אחד מבני המשפחה), רק לדעת שהכסף אכן מגיע למקום הנכון" (דרך אגב, בזמנו סבא שלי הפסיק את חברותו בהיסתדרות בטענה שהוא לא מוכן לממן את הרכב של משה סיני)

ברור לי שלא כל אחד יוכל לשים סכומים כאלו אבל מצד שני יש גם כאלו שיהיו מוכנים לשים יותר.
נ.ב, סבתא שלי, שכל משפחתה נרצחה בטרבלינקה מוכנה לשים את הכסף למרות שלפעמים שרים... רק בואו נזדרז כי היא אישה מבוגרת (חבל לפספס חברת עמותה!)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
הצלם כתב:
בני12 כתב:
השתתפות בשלב הבתים של הליגה האירופית נותנת הכנסה נוספת של בין 12-17 מליון ש"ח בהתאם

לגבי סעיף 5- על כל שלב בליגה האירופית או בליגת האלופות (מוקדמות בלבד) אופ"א משלמת מעל 100 אלף יורו עבור השתתפות (אני לא זוכר אם זה רק במקרה של ניצחון או לא), כך שעלויות הלוגיסטיקה של טיסה ומלונות לא נופלים על הקבוצה בכל מקרה.

מעמיד באור אפילו יותר מגוחך את ההחלטה לא להטיס חלק מהשחקנים למשחק חוץ (זה היה למשחק בפורטוגל? אני כבר לא זוכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:25 
שוב, יש לנו מספיק אמצעי מדיה שמגיעים להרבה מאוד אנשים כדי להריץ איזשהו סקר כזה, כדי שלפחות נבין כמה כסף ניתן לגייס (כן, גם אם אנשים סתם ייסחפו וירשמו שהם תורמים פי 3 ממה שבפועל יתרמו)
אני יודע לגבי הכדורסל שישנה רתיעה גדולה של אנשים לתרום כי הענף הזה מת כבר 40 שנה. בכדורגל המצב עדיין שונה, על אף האלימות והגועל יש פה תחרותיות ואירופה משחקת תפקיד משמעותי.
תחשבו כמה דחיפה קדימה זה יכול לתת לכדורגל שלנו! אבל עם כל האופטימיות צריכים להגדיר מראש מטרות - האם הולכים על 51% בידיעה שבשנים הקרובות יהיה ויתור משמעותי על הישגים ? או הולכים על מודל סוונזי כזה, של מעורבות מוגבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:28 
איתי כתב:
שוב, יש לנו מספיק אמצעי מדיה שמגיעים להרבה מאוד אנשים כדי להריץ איזשהו סקר כזה, כדי שלפחות נבין כמה כסף ניתן לגייס (כן, גם אם אנשים סתם ייסחפו וירשמו שהם תורמים פי 3 ממה שבפועל יתרמו)
אני יודע לגבי הכדורסל שישנה רתיעה גדולה של אנשים לתרום כי הענף הזה מת כבר 40 שנה. בכדורגל המצב עדיין שונה, על אף האלימות והגועל יש פה תחרותיות ואירופה משחקת תפקיד משמעותי.
תחשבו כמה דחיפה קדימה זה יכול לתת לכדורגל שלנו! אבל עם כל האופטימיות צריכים להגדיר מראש מטרות - האם הולכים על 51% בידיעה שבשנים הקרובות יהיה ויתור משמעותי על הישגים ? או הולכים על מודל סוונזי כזה, של מעורבות מוגבלת.

יש לציין שהמוערבות של האוהדים בסוונסי אינה מוגבלת בכלל. הם בעלי המניות מספר 2 במועדון. ויש להם נציג מאוד חשוב בהנהלה. מדובר על שיתוף פעולה בין הקהילה העיסקית לקהילת האוהדים - וזה משהו שספונסרים, למשל, עפים עליו. גם אנשי עסקים רבים ירצו להיות מעורבים בה - גם מבחינה שהם יראו טוב לקהילה גדולה של אנשים וגם בגלל שזה מעניק להם אופציות של חיסכון במיסים ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
הצעד המעשי הראשון צריך להיות אסיפת חברים של עמותת הפועל אוסישקין, בה מצביעים על שינוי תקנוני שיאפשר להנהלה הנוכחית להתחיל לעסוק בגיוס תמיכה לצעד של השתלטות חלקית על מועדון הכדורגל. בעצם, הרעיון הוא להפוך את המהות של עמותת הפועל אוסישקין מגוף שמטרתו ניהול קבוצת הכדורסל בלבד, לחברת ניהול ששואפת לנהל את המותג שנקרא "הפועל תל-אביב" בכל תחום.
אני מניח שזה יצריך גם הגדלת חברי ההנהלה הנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:29 
שאלת תם לדסקל- מהם הקריטריונים להשקעה בקבוצה? כל אדם מהרחוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:30 
מוסיף לדבריו האחרונים של דסקל שכדי לייעל את המודל, תוך הכרה שישנם אוהדים שהאמצעים הכלכליים שלהם גדולים משמעותית מרוב האוהדים, אפשר להתחייב שיקום דירקטוריון לעמותה (במידה ולאחר שהעסקה מצליחה והבעלות עוברת בחלקה לידי האוהדים), ולאפשר לאותם אוהדים בעלי אמצעים לשריין מקום בדירקטוריון תמורת סכום מסויים (נניח 25-50 אלף ש"ח). בסופו של יום הדירקטוריון, על אף שחלק מהמקומות בו "נרכשו" בכסף, יכלול אנשים שלהם יכולת לייצר עוד הכנסות למועדון (אם זה מתורמים שהם מכירים מתוך הקליקה שלהם), להביא לשולחן את הטובים שבמשק (קשרים אישיים ועסקיים עם בכירים בתעשיות השונות) ובאופן כללי לייצר ערך מוסף מאוד משמעותי. אם היינו מזהים מגמה חיובית של אנשים שיתעניינו לשבת בבורד הזה תמורת הסכומים האלו, אפשר לעשות שיפט למכרז על מספר מקומות מוגבל בדירקטוריון (וכך להגדיל את היקף ההכנסות מאותו גיוס). כמובן שעל כל התהליך צריך פיקוח, צריך תנאי כניסה מסויימים לדירקטוריון שכזה (למנוע מאנשים לא רצויים בעלי עבר פלילי ותדמית בעייתית להשתחל פנימה) ובשביל זה צריך את המעגל הקטן שדיברתי עליו.
בסופו של יום כדי להרים את זה, צריך באמת מקצוענים, אבל החשובים שבהם צריכים להיות בעלי רקע משפטי. עורכי דין טובים וכלכלנים מוכשרים יחסכו עלויות פסיכיות לכל התהליכים האלו (שהם כמעט כולם משפטיים: רישום עמותה?, פיקוח משפטי שוטף, כתיבת קונסטלציה משפטית למודל, שעות ייעוץ, מכרזים, פיקוח על הכספים הנכנסים ויוצאים, התחייבויות וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:34 
בינמן כתב:
מוסיף לדבריו האחרונים של דסקל שכדי לייעל את המודל, תוך הכרה שישנם אוהדים שהאמצעים הכלכליים שלהם גדולים משמעותית מרוב האוהדים, אפשר להתחייב שיקום דירקטוריון לעמותה (במידה ולאחר שהעסקה מצליחה והבעלות עוברת בחלקה לידי האוהדים), ולאפשר לאותם אוהדים בעלי אמצעים לשריין מקום בדירקטוריון תמורת סכום מסויים (נניח 25-50 אלף ש"ח). בסופו של יום הדירקטוריון, על אף שחלק מהמקומות בו "נרכשו" בכסף, יכלול אנשים שלהם יכולת לייצר עוד הכנסות למועדון (אם זה מתורמים שהם מכירים מתוך הקליקה שלהם), להביא לשולחן את הטובים שבמשק (קשרים אישיים ועסקיים עם בכירים בתעשיות השונות) ובאופן כללי לייצר ערך מוסף מאוד משמעותי. אם היינו מזהים מגמה חיובית של אנשים שיתעניינו לשבת בבורד הזה תמורת הסכומים האלו, אפשר לעשות שיפט למכרז על מספר מקומות מוגבל בדירקטוריון (וכך להגדיל את היקף ההכנסות מאותו גיוס). כמובן שעל כל התהליך צריך פיקוח, צריך תנאי כניסה מסויימים לדירקטוריון שכזה (למנוע מאנשים לא רצויים בעלי עבר פלילי ותדמית בעייתית להשתחל פנימה) ובשביל זה צריך את המעגל הקטן שדיברתי עליו.
בסופו של יום כדי להרים את זה, צריך באמת מקצוענים, אבל החשובים שבהם צריכים להיות בעלי רקע משפטי. עורכי דין טובים וכלכלנים מוכשרים יחסכו עלויות פסיכיות לכל התהליכים האלו (שהם כמעט כולם משפטיים: רישום עמותה?, פיקוח משפטי שוטף, כתיבת קונסטלציה משפטית למודל, שעות ייעוץ, מכרזים, פיקוח על הכספים הנכנסים ויוצאים, התחייבויות וכו').

חברים, ב-AFC ווימבלדון משתמשים באנשי הקהילה. אני בטוח שבין אוהדי הפועל הרבים יש רואי חשבון מצויינים, עורכי דין אדירים ויועצי השקעות טובים מאוד. פונים אליהם, נעזרים בהם. אל תשכחו, יש לכם המון מוחות - תעבדו עם כמה שיותר, ככה הסיכוי להצליח יגדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
Karl Marx כתב:
הצעד המעשי הראשון צריך להיות אסיפת חברים של עמותת הפועל אוסישקין, בה מצביעים על שינוי תקנוני שיאפשר להנהלה הנוכחית להתחיל לעסוק בגיוס תמיכה לצעד של השתלטות חלקית על מועדון הכדורגל. בעצם, הרעיון הוא להפוך את המהות של עמותת הפועל אוסישקין מגוף שמטרתו ניהול קבוצת הכדורסל בלבד, לחברת ניהול ששואפת לנהל את המותג שנקרא "הפועל תל-אביב" בכל תחום.

עמותת הפועל אוסישקין טרודה עד מעל לראש בלדאוג שמועדון הכדורסל יעלה לליגת העל ויעמיד תקציב ראוי.
אני לא רואה שום תסריט בשנה הקרובה, וכנראה גם מעבר לכך, שהיא תוכל להתעסק עם מהלך כזה.
זה פשוט גדול עליה נכון לנקודת הזמן הנוכחית.

אני גם לא בטוח שכל אוהדי הכדורגל יהיו פתוחים לזה שהמהלך הזה יבוא מעמותת הכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:36 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
Karl Marx כתב:

עמותת הפועל אוסישקין טרודה עד מעל לראש בלדאוג שמועדון הכדורסל יעלה לליגת העל ויעמיד תקציב ראוי.
אני לא רואה שום תסריט בשנה הקרובה, וכנראה גם מעבר לכך, שהיא תוכל להתעסק עם מהלך כזה.

אני גם לא בטוח שכל אוהדי הכדורגל יהיו פתוחים לזה שהמהלך הזה יבוא מעמותת הכדורסל.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
חשבתי על זה קצת, זה בכלל לא תלוש. 20% זה לא מספיק, כי בסוונזי זה הנתח הגדול ביותר (שאר אנשי העסקים מחזיקים בפחות מ-20 כל אחד, בהפועל יהיה משקיע אחד בלבד ככל הנראה), כך שצריך לקנות 51%.
אם משחררים את אדל, מוכרים את טוטו, מקצצים טיפה במשכורות ומביאים שחקנים צעירים וזולים תקציב השכר והשחקנים כבר יקטן משמעותית, ויהיה גם רווח.
תוסיפו לזה גיוס חסויות וספונסרים חכם יותר, פרסום מאסיבי יותר, הכנסות משידורים וממענקים וכבר הגענו לתקציב סביר בליגת העל.
מנוי יימכר ב-1000 שקל לפחות וכל מנוי יכלול בתוכו חברות בעמותה וזכות הצבעה, מכאן שיגיעו לפחות עוד 7 מליון שקלים ממנויים.
49% יהיו בבעלותו של איש עסקים אוהד הפועל שיכול להזרים סכום קבוע בתחילת כל עונה תוך התחייבות שבסופה יקבל החזר מלא (ואף רווח), כשכלל הרווחים בתום כל עונה נכנסים ישירות לקופה ומשמים את העמותה בשנים הבאות.
באמת לא אמור להיות מסובך מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:43 
הפועל כתב:
Karl Marx כתב:

אם העמותה, היתה מעבירה כבר עכשיו את הניהול לניהול משותף עם ספונסר או שותפים עסקיים, היא היתה פנוייה לעיסוקים אחרים.
זה חלק מהלמידה של הנושא. הקמת העמותה היתה צעד ראשוני ונכון. הבעיה שנתקעו בו ובשנה הבאה, במידה והקבוצה תעלה ליגה, העמותה תהיה חייבת לעשות שינוי.
העמותה חייבת להיות גוף בין האוהדים לקבוצה, כשיש לה ייצוג כלשהו בקבוצה.
העמותה ממנה נציגים נבחרים שייצגו את האוהדים דרך העמותה בקבוצה (כדורסל, כדורגל, כדוריד, שחמט או דוק).

להקים היום עוד עמותה שתקח מהאוהדים כסף נוסף, תהיה מכת מוות לאחת מהעמותות.

שיהיה לכולנו יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:47 
סמל אישי של המשתמש
באחת מהפגישות הראשונות של עמותת הפועל אוסישקין נרשם "על העמותה לנסות ולהתבסס כעמותת אוהדים בענפי ספורט נוספים מלבד כדורסל, שבו פועלת קבוצת "הפועל תל-אביב"... ויש לי את המסמך הזה עדיין..

כלומר - אחת ממטרות עמותת הפועל אוסישקין תל-אביב שהיא קמה (ואני אומר את זה בתור המייסד) היא גם להיות ה"אם" של כל קבוצות הפועל על שלל הענפים.

לא, לא גדול על העמותה -
בתוכניות שכן ישנם בראש שלי ושל מספר אנשים - האפשרות קיימת ולא קשה מידי לביצוע.

ארחיב שאתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
Karl Marx כתב:

הפועל,
אני מסכים עם החלק הראשון של תגובתך. קבוצת הכדורסל נמצאת בישורת האחרונה של העליה לליגת העל ואני מניח שלהנהלה יש המון על הראש בתקופה לחוצה זו.
לגבי החלק השני, אני אישית יותר מאשמח שאנשים עם ניסיון של 5 שנים בהפעלת קבוצת אוהדים ירתמו לנושא ויניעו את המהלך הזה. בניגוד להרבה מאוד פופוליסטים וברברנים, לעמותה יש הצלחה מוכחת בפרויקט המדהים הזה.

אני בהחלט חושב שהאידיאל הוא שתהיה עמותה גדולה של כל אוהדי הפועל ת"א שתהיה בבעלות חלקית או מלאה גם בכדורסל וגם בכדורגל.
לא בטוח שזה המקום לדיון הזה, אבל אם וכאשר נעלה ליגה בכדורסל (אמן ואמן), התקציב בשנה הבאה יצטרך להיות גדול בהרבה.
אם העמותה תיזום מהלך שיבוא רוכש או קבוצת רוכשים שיקנו אחוזים מסוימים גם בכדורסל יכול לצאת פה רווח כפול - גם נציל את קבוצת הכדורגל וגם נוכל לתפעל כראוי את קבוצת הכדורסל מבלי להיות מוטרדים כל השנה ולנסות להחזיק את האצבעות בסכר שלא יתמוטט.
דווקא ההירתמות של העמותה בכדורסל למען הכדורגל יכולה לפתור את הבעיות הכדורסל.

עריכה - מאור, לא ראיתי את התגובה שלך. אני אשמח שתרחיב פה, אם אפשר, לגבי התוכנית המדוברת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 11:51 
עמי נאווי כתב:
הצלם כתב:
בני12 כתב:

מעמיד באור אפילו יותר מגוחך את ההחלטה לא להטיס חלק מהשחקנים למשחק חוץ (זה היה למשחק בפורטוגל? אני כבר לא זוכר).

אל תשכח שפורטוגל היה שלב בתים שעליו מקבלים סכום אסטרונומי ביחס לעלויות הלוגיסטיות, אני ציינתי את המוקדמות. חוצמזה, שאתה לא מקבל כסף פר מקום בטיסה, אתה מקבל סכום כסף, כמה שתצליח לחסוך ממנו נשאר אצלך בבנק. לא מפתיע אותי שניסו לחסוך אלף יורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 12:40 
סמל אישי של המשתמש
בלומי האדום כתב:
הפועל כתב:
Karl Marx כתב:

אם העמותה, היתה מעבירה כבר עכשיו את הניהול לניהול משותף עם ספונסר או שותפים עסקיים, היא היתה פנוייה לעיסוקים אחרים.
זה חלק מהלמידה של הנושא. הקמת העמותה היתה צעד ראשוני ונכון. הבעיה שנתקעו בו ובשנה הבאה, במידה והקבוצה תעלה ליגה, העמותה תהיה חייבת לעשות שינוי.
העמותה חייבת להיות גוף בין האוהדים לקבוצה, כשיש לה ייצוג כלשהו בקבוצה.
העמותה ממנה נציגים נבחרים שייצגו את האוהדים דרך העמותה בקבוצה (כדורסל, כדורגל, כדוריד, שחמט או דוק).

להקים היום עוד עמותה שתקח מהאוהדים כסף נוסף, תהיה מכת מוות לאחת מהעמותות.

שיהיה לכולנו יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

ואם לסבתא היו גלגלים....אני מצטער על הציניות, אבל למרבה הצער לא נוצרה סיטואציה ראויה לזה עד עכשיו, מה לעשות.
לא נתקעו בשום שלב. כל הזמן ניסו ומנסים להכניס ספונסר עסקי גדול.
למרבה הצער זה לא פשוט כמו שזה נראה, וזה לא פשוט לעשות את זה בצורה שלא תשים שוב את כל יהבנו על בעל הון, שהיום הוא פה, ומחר לך תדע איפה הוא, ובאמצע לך תדע מה יעשה.

בכדורגל דווקא העניינים יותר פשוטים, כי די ברור שבלי גב עסקי גדול (בין אם של אדם יחיד או קבוצה גדולה) אי אפשר להרים קבוצה, וזה גם הכיוון שיהיה בכל מקרה אם ילכו על שיתוף אוהדים.
בכדורסל הסכומים יותר נמוכים משמעותית, ואפשרי להעמיד קבוצה בתקציב סטנדרטי לליגת על גם בלי בעלי הון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 13:06 
ראצ'ו כתב:
אני חושב שמהלך כזה הוא הכרחי, אבל מסכים עם מאור לגבי הבשלות של הקהל ולכן
צריך להתחיל יותר בקטן, אולי לקחת 20% מהשליטה על המועדון בשנה הראשונה ומשם להמשיך.
אני יודע שיש לא מעט אנשי עסקים שיהיו מוכנים לשים סכום לא קטן כדי לקבל אחוזים, ולכן צריך לראות
איך עושים זאת עם השאר. אולי גם על ידי הנפקה בבורסה (אם זה אפשרי בכלל).
דסקל, מה לדעתך המודל הכי נכון לרעיון שכזה?

לידס ינייטד בזמנו ניסתה את רעיון ההנפקה בבורסה. בסופו של יום הקבוצה ירדה בעקבות חובות ענק לליגה הרביעית. הבעיה בהנפקה שכזו היא שלבעלי המניות יש זכות להחזרי רווח(דיבידנד) ואילו חברי עמותה לא יכולים לקחת אליהם את הרווח "הביתה". הרי הרווח של הקבוצה אמור למנף אותה ולא את בעלי המניות שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
יובה, זה לא ממש נכון. הדיבידנד הוא מושג שקיים, בטח בשוק ההון המעוות בישראל, אבל אין שום חובה משפטית לחלק אותו. אם מדובר באמת בהנפקה בבורסה, אז בעלי המניות יכולים תיאורטית להרוויח מעלייה במחיר המניה וזה מה ש"ייצא להם מזה". כמו שאומרים, שאלה יהיו הבעיות שלנו.

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 13:49 
המשנה :
קודם כל צריך לעשות הפרדה בין רכישת הקבוצה לניהול הקבוצה .
רכישת הקבוצה הינו אירוע חד פעמי אשר תכליתו לאפשר לאוהדים "להשגיח" על ידי אחזקת אחוזים בקבוצה .
מהלך זה חייב לקרום עור וגידים בתקופה זו מדוע ? כי זו הזדמנות ללמוד מטעויות וזו אפשרות שלא בטוח תחזור על עצמה בזמן הקרוב .
טביב דורש בין 6 מש"ח ל 30 מש"ח לפי הפרסומים השונים , זה לא אומר שזה ערך הקבוצה על אחת כמה וכמה שלא ברור סוגיית החובות.
השאלה הגדולה היא כמה כסף הקהל של הפועל יכול לגייס לרכישה חד פעמית של המועדון ?
בסופו של דבר הכל עניין של מספרים , ב4 השנים האחרונות ממוצע המנויים של הפועל עמד על 8000 פחות או יותר כאשר השיא עמד על 9007 מנויים אחרי עונת הדאבל .
אם נבוא ונעשה הערכה גסה שבה אנו חותכים בחצי את כמות המנויים במקסימום אנו מגיעים לאפשרות שכ 4500 איש נמצאים במעגל עם הפוטנציאל הגבוה ביותר להשקעה ברכישה חד פעמית
1000 ₪ לאדם יניבו 4.5 מש"ח ואילו 1500 ₪ לאדם יניבו 6.75 מש"ח וזה במעגל עם הפוטנציאל הגבוה ביותר .
קיימים עוד שני מעגלים שיכולים לתרום למאמץ , האחד זה מעגל "אוהדי הכורסא" שאינו מגיע למשחקים והפועל היא מרכיב יחסית קטן מחייו , מעגל זה מונה עשרות אלפים ולשם החישוב נעריך אותו ב 20 אלף איש אבל הפוטנציאל הגלום במעגל זה הוא נמוך הרבה יותר .
מתוך המעגל נקצץ בחצי את כמות בעלי הפוטנציאל (ילדים ומעוטי יכולת) כך שנשאר עם 10 אלף איש מתוכם אני מעריך שהיחס יהיה 1:10 כלומר 1000 איש אשר יהיו מוכנים לתרום לרכישת הקבוצה .
1000 ₪ לאדם יניבו 1 מש"ח ו 1500 ₪ לאדם יניבו 1.5 מש"ח
המעגל השלישי הינו המעגל הפילנטרופי/תורמים שאני מעריך שיוכל לגייס בין מיליון לשני מיליון ₪
כלומר הסכום אותו ראלי לגייס לרכישת הקבוצה נע בין 6.5 מש"ח ל 10.25 מש"ח
בהנחה וסכום זה מספיק לרכישת הקבוצה אפשר להמשיך לחלק השני שזה ניהול והשליטה במועדון.

המודלים האפשריים כפי שנאמר כאן הינה שליטה מלאה קרי 100% , שליטה ב 51% או 49% יחד עם בעל שליטה נוסף או שליטה ב21% מהמועדון יחד עם מספר אנשי עסקים
שליטה מלאה 100%
אפשרי אך מסובך הפער העיקרי הינו הצורך בכפילות תשלום בשנה הראשונה (גם לרכישת הקבוצה וגם להעמדת תקציב)
והפער הנוסף הינו העמדת תקציב קטן ביחס לקבוצות הגדולות (20- 40 מש"ח בשנה)
היתרון הגדול במודל זה הינו השליטה המלאה במועדון.
שליטה חצויה (51% - 49% )
מודל המאפשר העמדת תקציב גבוה יחסית אך מהווה סיכון מסוים עם הצורך בצד אחד אשר שולט ב אחוזים רבים מהמועדון .
תקציב בין 35 - 60 מש"ח בשנה
שליטה חלקית ( 21% )
לטעמי הדרך הנכונה לשלוט בקבוצה כאשר שאר בעלי השליטה לא מחזיקים ביותר אחוזים מ 20% במועדון .
היתרון הגדול של מהלך זה הינו ביזור השליטה בעלי מספר גורמים והיכולת "להחליף גלגל" במקרה של תקלה ,בעוד 21% השליטה של הקהל תמיד יהיו עוגן .
ובנוסף האפשרות להעמיד תקציב גבוה בהרבה משאר המודלים (50 - 80 מש"ח בשנה )

ההכנסות הטבעיות של הפועל (הערכה מושכלת) :
מנויים וכרטיסים 13.5 מש"ח
הפעלת קבוצת הנוער והילדים 1 מש"ח
פרסום - 1.5 מש"ח
תרומות -
ספונסר - 2.5 מש"ח
זכויות שידור – 2.2 מש"ח
מענק מיקום – 1.8 מש"ח
אופ"א -
טוטו - 2.5 מש"ח
עירייה – 500 אש"ח
מענק אופ"א למחלקת הנוער – 200 אש"ח
מענק השתתפות גביע הטוטו – 350 אש"ח
גביע המדינה (זכיה) – 300 אש"ח
מרכז הפועל - 500 אש"ח
השאלת שחקנים –
סה"כ 27.5 מש"ח ללא תרומות ,השאלת שחקנים ואופ"א (יכול להגיע ל 10 מש"ח נוספים)

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000674969
http://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j& ... iCyrsfRhog
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000560295
http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/258/783.html
http://www.savehapoel.com/?page_id=94
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 125119.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 101934.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 169830.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 107040.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 018341.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 270392.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 141315.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 143548.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 185805.pdf
http://documents.guidestar.org.il/PDF/n ... 026308.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
חסר צד ההוצאות, לפחות לפני שכר שחקנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:03 
הפועל כתב:

אתה צודק , אבל קודם כל צריך לראות פוטנציאל ההכנסות "הטבעיות" לפני שמישהו השקיע אגורה אחת מכספו ,בין אם זה הקהל או בעלים אחרים .
אותנו מן הסתם לא מעניין רווח לכן ככל שההכנסות יהיו יותר גבוהות כך השחקנים יהיו יותר איכותיים וככל שההכנסות יהיו יותר נמוכות כך הסגל יהיה פחות טוב , לכן כרגע לא "מעניין" הצד של ההוצאות.
עם 27.5 מש"ח אתה בתקציב יותר גבוה מ 90% מקבוצות הליגה כלומר איכות הסגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:05 
ההון שהאוהדים צריכים לגייס זה מעבר לסכום שכל אחד ישים עבור מנוי
זה אומר מעל 1000 שקל ומעלה בשנה
לא כל כך מהר מצליחים לגייס אלפי אוהדים בסכום הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
עדיין
הכל טוב ויפה
אסור שמחיר הקבוצה יעמוד על 30 מליון שקל !
אסור שאף אחד ישלם את זה
לא משנה כמה אחוזים נקנה
הסכום חייב לרדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:09 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הערכות ומוכנות האנשים לשים כסף ברכישת הקבוצה, אפשר לפנות להיסטוריה הלא רחוקה של הקמת הפועל קטמון (שקמה על בסיס קבוצה פעילה אחרת).
אין לי מושג מה היו המספרים שלהם: קהל אקטיבי, קהל פסיבי ומספר רוכשי החברות בעמותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
מאור הראל כתב:
באחת מהפגישות הראשונות של עמותת הפועל אוסישקין נרשם "על העמותה לנסות ולהתבסס כעמותת אוהדים בענפי ספורט נוספים מלבד כדורסל, שבו פועלת קבוצת "הפועל תל-אביב"... ויש לי את המסמך הזה עדיין..

כלומר - אחת ממטרות עמותת הפועל אוסישקין תל-אביב שהיא קמה (ואני אומר את זה בתור המייסד) היא גם להיות ה"אם" של כל קבוצות הפועל על שלל הענפים.

לא, לא גדול על העמותה -
בתוכניות שכן ישנם בראש שלי ושל מספר אנשים - האפשרות קיימת ולא קשה מידי לביצוע.

ארחיב שאתבקש.

הנה, אתה מתבקש :)

אני חבר עמותה בהפועל אוסישקין והייתי מאד שמח להגדיל את התרומה שלי כדי לאפשר את קידום הענין גם לקבוצת הכדורגל.
אני בטוח שיש כמוני עוד אלפים.

נערך לאחרונה על ידי aragorn בתאריך 25 אפריל 2012, 14:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
הפועל כתב:

אתה צודק , אבל קודם כל צריך לראות פוטנציאל ההכנסות "הטבעיות" לפני שמישהו השקיע אגורה אחת מכספו ,בין אם זה הקהל או בעלים אחרים .
אותנו מן הסתם לא מעניין רווח לכן ככל שההכנסות יהיו יותר גבוהות כך השחקנים יהיו יותר איכותיים וככל שההכנסות יהיו יותר נמוכות כך הסגל יהיה פחות טוב , לכן כרגע לא "מעניין" הצד של ההוצאות.
עם 27.5 מש"ח אתה בתקציב יותר גבוה מ 90% מקבוצות הליגה כלומר איכות הסגל

זה חשוב, אבל אי אפשר לאמר שצד ההוצאות "לא מעניין" כי אנחנו לא רודפי רווח.
נכון שאנחנו לא רודפי רווח, אבל אנחנו גם לא רוצים להפסיד.
אם החזקה של קבוצה פירושה הפסדים של מיליונים כל שנה, זה משהו שעמותת אוהדים תתקשה לעמוד בו לאורך זמן.
כדי לעשות את זה בצורה רצינית, צריך להתייחס לכל צדי המשוואה ובצורה מעמיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אפריל 2012, 14:50 
נועם שחם כתב:
אני בטוח שתהיה התגייסות כוללת. בלי לזלזל בכדורסל, העוצמה של המותג שנקרא הפועל ת"א בכדורגל, הרבה יותר גדולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: