תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 16:49

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בושה בקאמרי: תלמידי תיכון ביזו זכר השואה
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 16:42 
teknoboy כתב:
morrissey כתב:
ירדן כתב:
תלמידים מכמה בתי"ס הגיעו בערב יום שואה לראות את ההצגה "גטו", הפריעו לכל אורכה, עודדו את "הנאצים" וקראו: "לתת בראש ליהודים"
ממה שאני הבנתי מדובר בעיקר על ילדים מהגימנסיה הרצליה. מסתבר שזה לא רק ערבים.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/360/ ... =402&loc=2

קראת את הכתבה ? לפי מה שאני קראתי מי שעשה את זה היו התלמידים מרמלה.

זה דווקא לא בית ספר ערבי, אלא בית ספר לחינוך מיוחד שמפעילה איזו עמותה.

חס וחלילה ממש לא התכוונתי לומר פה שערבים הם מי שצעקו וקראו את הקריאות הללו. אדרבא, דווקא הייתי יותר מאמין על ישראלים פרחחים מרמלה מאשר על ערבים.
אני בסך הכל מסנגר על הגמנסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
19505 כתב:
הייתי בהצגה הזאת ,
היא רחוקה מלהיות קשורה להרג בשואה ,
היא מדברת יותר על החיים בגטו ובקונפליקט אם לקיים תיאטרון בגטו או לא לקיים בגטו ובניסיון של היהודים להתעשר על גבי המפקד הנאצי ,
לא מתאימה לתיכוניסטים למרות שאני כן הייתי עם השכבה שלי בהצגה , אם לא באים עם מצב רוח להצגה כזאת אין פלא שיהיו הערות ומהומה כמו שיש בכל הצגה שבני נוער משתעממים בה.

:bang: :bang: :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
תתפלא זה מה שאמרו לנו בבית ספר יום אחרי ההצגה , אני אישית הייתי בשורה האחרונה של התא האחרון והיה קשה להתרכז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 16:49 
יש לי קשר אישי עם שר החינוך
אנא תמסור לי את שם המוסד החינוכי
שבו אתה לומד ואפנה אליו
כפי שעשיתי בענין רכזת השיכבה מראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 17:05 
בושה וחרפה.
שאני הייתי בתיכון לקחו אותנו להצגה(נראה לי על רבין) וקרה אירוע דומה(דווקא אלה שהתפרעו היו מתל אביב וירושלים)
גילה אלמגור פשוט עצרה הכל ונזפה בקהל,היה מביך.
לא יודע איך זה עכשיו,אבל בתקופתי ברנקו וייס ברמלה היה תיכון לילדים מופרעים באופן קיצוני,לא מבין איך לוקחים אותם לתאטרון ומצפים מהם להתנהג בהתאם,
אצלי בחטיבת ביניים מי שהלך לברנקו וייס אלו ילדים שזרקו כסאות על מורים וירקו על המנהלת בפרצוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בושה בקאמרי: תלמידי תיכון ביזו זכר השואה
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 17:58 
אוי לא! חבורה של תלמידים מופרעים שנזרקו מכיתה טיפולית נלקחים לתאטרון, מי חשב שזה מה שיצא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 18:33 
Frank Serpico כתב:
kobster כתב:
לא צריך ללכת רחוק.
יש פה לא מעט משתמשים שמתבטאים באותה צורה כמו שעשו התלמידים בהצגה.
כדאי שתתאפסו על עצמכם. ולא בגלל שהאדמין יוכל להעיף אותכם מפורום זניח אלא בגלל שההתנהגות שלכם מבישה.

:ROSE:

ספציפית פה בפורום, לא הספקתם להכיר את הנפשות הפועלות בנושא (כמו סנופקין שהורחק בכוונה על זה) כדי להבין שהם אנשים אינטלגנטיים, ובינם לבין ילדים מופרעים שלא יכבדו הצגת תיאטרון בנושא השואה אין שום דבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
לא "ילדים מופרעים" ולא בטיח. גימנסיה הרצליה הוא בית ספר איכותי, אחד הטובים בת"א. לומדים שם תלמידים אינטליגנטיים, מ"בתים טובים", צפון ת"א וזה. בדיוק כמו פה בפורום אם לא יותר.
נערים כמו פה בפורום, תופעה דומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 23:51 
נגמר הנוער כתב:
בושה וחרפה.
שאני הייתי בתיכון לקחו אותנו להצגה(נראה לי על רבין) וקרה אירוע דומה(דווקא אלה שהתפרעו היו מתל אביב וירושלים)
גילה אלמגור פשוט עצרה הכל ונזפה בקהל,היה מביך.
לא יודע איך זה עכשיו,אבל בתקופתי ברנקו וייס ברמלה היה תיכון לילדים מופרעים באופן קיצוני,לא מבין איך לוקחים אותם לתאטרון ומצפים מהם להתנהג בהתאם,
אצלי בחטיבת ביניים מי שהלך לברנקו וייס אלו ילדים שזרקו כסאות על מורים וירקו על המנהלת בפרצוף.

זה מופרעים באופן קיצוני? זה ברגיל,קורה בכל בית ספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 02:06 
אני הבנתי שהיה שם עירוב של בתי ספר, ואני לא אתפלא אם הקריאות הגיעו גם מתיכוניסטים מגמנסיה הרצליה, מדינה של חלאות שמגדלים דור של חלאות עוד יותר גרועות, למה בדיוק אתה מצפה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 02:32 
סמל אישי של המשתמש
ילדים טמבלים.
אבל באמא שלכם, תעזבו אותי מ"זילות השואה", חלאס עם הבולשיט הזה, זה שהם חסרי כבוד להצגת תיאטרון זה מה שמשכיח מהם את לקחי השואה?
זה מה שיגרום להם חו"ח להיות פשיסטים וגזענים?
באמת?

אנשים פה באמת חושבים שיש להם דעה מוצקת על נאצים ולא שהם סתם מחפשים תשומת לב?
זה לא מצדיק את מה שהם עשו, אבל באמת, זכר השואה לא קם ונופל על מידת הכבוד שמחזה של סובול מקבל מילדי תיכון.
הבעיה, כמו תמיד, היא חינוך, אבל זה לא קרוב אפילו להיות הסימפטום הכי חמור של הבעיה הזו.

mkorman1 כתב:
אם זה מה שהבנת מההצגה אז מצב החינוך גרוע משחשבתי

אני מבין שראית את המחזה כמו שקראת את גינטר גראס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 05:06 
ראיתי פעמיים (לפני 15 שנים) ולפני שנה
האם אתה ראית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 08:02 
סמל אישי של המשתמש
לא מדובר רק ב"זילות השואה" (מושג שמתחיל קצת לאבד ממשמעותו) - מדובר בתהליך התבהמות כללית של החברה בישראל, ושל בני הנוער בפרט. זה לא מפתיע שבני נוער מרגישים הזדהות עם החזק, עם הקלגס, עם הרומס.
ואפילו לא הזכרנו את צמד המילים "הכיבוש משחית", אבל האלימות הזאת, ההתבהמות הכללית, היא סימפטום של חברה מושחתת שכיבוש ושליטה בעם זר, חלש יותר, חילחל לכל נים ונים במערכת הדם שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 08:06 
סמל אישי של המשתמש
יהושע סובול כתב:
ישחקו הנערים לפנינו

הידיעה על התפרעות הנערים בהצגת המחזה שלי "גטו" השיגה אותי בסיאטל, בקצה השני של הכדור התועה שעליו אנו חיים. פער הזמנים בין סיאטל לתל אביב הוא עשר שעות, וכך גם פער התנהגות הנהגים בכביש. פה כשאתה מתכוון לחצות רחוב, נהגים בשני הכיוונים עוצרים במרחק של 20 מטר ממך ומחכים בסבלנות שתעבור, בעוד אצלנו חציית רחוב בשלום היא נס משמיים. לכן לא ממש הופתעתי כשנודע לי על התפרעות הנערים בתיאטרון.

הרי בכל סוף שבוע בני הנוער האלה הולכים לפאב ושניים או שלושה מהם חוזרים הביתה דרך המכון הפתולוגי באבו כביר. לאחד שיספו את הגרון כי הסתכל על מישהי, לשני הכניסו כדור כי אמר משהו שלא מצא חן בעיני מישהו, והשלישית סתם נדרסה במעבר חציה על ידי נהג משתולל שיקבל שישה חודשי מאסר במקרה הטוב. אנו חיים בחברה שנעשית יותר ויותר אלימה כלפי חוץ וכלפי פנים.

אם הערך השולט במציאות שיצרנו הוא שימוש בכוח כדי לרמוס את החלש ולגזול ממנו את כבודו, את רכושו ואם בא לך - גם את חייו, הנערים הגדלים אל תוך מציאות זו מתרגלים את הערכים האלה בכל הזדמנות שנקרית להם.

כל צופה בקהל מחזיק בידיו עוצמה רבה יותר מכל הנעשה על הבמה, שהרי עליה רוקמים השחקנים מציאות ממשחק וממילים, ואין מציאות שבירה מזו.

קהל שנאסף בתיאטרון מביע את רמתו התרבותית ואת ערכיו האנושיים בכבוד שהוא רוחש לאמנים החושפים את עצמם לפניו. מי שפערו לוע וצעקו בתיאטרון הם בני אדם שלמדו לרמוס את החלש, ולפגוע בכבודו ובנפשו בלי שום מעצור. הסיטואציה סיפקה להם זירה אידיאלית לפגיעה בחלש. לא פלא שהם הזדהו עם דמות הקצין הנאצי, המסמל את הכוח, ועם הקלגס היהודי, איש משטרת הגטו המשרת אותו, ועודדו אותם לפגוע באלימות באנשי הגטו החלשים.

http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_opinion.php?id=8504&hp=1&newsletter=24.04.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 08:15 
תגובה יפה של סובול. רבים בעמישראל הזדעזעו בגלל ההקשר השואתי של הסיפור (הרי רק לראשי ממשלה, חרדים, מפגינים זועמים במיוחד, משרד האוצר לדורותיו ועוד כמה ילידי סגולה מותר לבזות את זכרון השואה) אבל עושה רושם שזה המרכיב המשני. העיקרי הוא מה שסובול כותב עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 08:19 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
לא מדובר רק ב"זילות השואה" (מושג שמתחיל קצת לאבד ממשמעותו)

זה קרה כי המושג "זילות השואה" עבר בעצמו זילות, כשאנשים השתמשו בו כדי להצדיק כל זכות וכל עוולה שקשורה איכשהו, ולו בעקיפין, ליהדות, ליהודים ולישראל.
(ולא, זה לא קרה כי ילדים בבית ספר אומרים על הסגנית מנהל שהיא נאצית וכדומה)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 08:25 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
תגובה יפה של סובול. רבים בעמישראל הזדעזעו בגלל ההקשר השואתי של הסיפור (הרי רק לראשי ממשלה, חרדים, מפגינים זועמים במיוחד, משרד האוצר לדורותיו ועוד כמה ילידי סגולה מותר לבזות את זכרון השואה) אבל עושה רושם שזה המרכיב המשני. העיקרי הוא מה שסובול כותב עליו.

ההקשר השואתי רק העצים את הסימפטום, רק הביא אותו לנקודת קיצון. אבל הסימפטום הוא, כאמור, תהליך ההתבהמות של החברה בישראל ושל בני הנוער בפרט.

אם לא תוכל לכבד טקס/הצגה שקשורים בשואה, ביום הזיכרון לשואה, מה כן תוכל לכבד? אם אינך מסוגל לייצר מעצורים לעצמך ברגע כזה, מתי כן תוכל? הן ברור שב"רגעים אחרים" - בכביש, ביציאה לבילוי, בחצר בית הספר - לא תוכל.

ואז, לא פלא שממש בצמוד לידיעה הזאת, אתה קורא על זה:
"חשד בתיכון במרכז הארץ: תלמידי י"ב תקפו מינית תלמיד בן 13"
http://www.israelhayom.co.il/site/newsletter_article.php?id=16450&hp=1&newsletter=24.04.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 09:24 
רק הערה לסדר
אופן הצגת דמותו של יעקב גנס במחזה והגדרתו כקאפו וכקלגס יהודי קצת חוטאים לאמת ההיסטורית
כנראה בשל שיוכו הפוליטי של גנס
בכל מקרה מדובר בדמות מורכבת ומענינת ובטח לא סתם בקלגס
עוד דבר שצרם לי מאד זו ההערה שלפיה היהודים ניסו לרמות את מפקד המחנה הנאצי
בזכות ה״רמאות״ הזאת החזיק הגטו מעמד הרבה אחרי שכל הגטאות מסביבו חוסלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 09:29 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
יש לי קשר אישי עם שר החינוך

זה נותן לי עוד הסבר למה החינוך בישראל נראה ככה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 09:34 
אני לעומת זאת לא זקוק להסברים
אם אתה ושכמותך הם תוצרים של מערכת החינוך אז יש עוד הרבה מה לעשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

למיטב זכרוני הוא התחנך דווקא בחינוך החרדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
מקרון,אם אתה כבר בקשר עם שר החינוך,תמסור לבן זונה שאמא שלי לא פרגית כמו שהייתה בעבר,ולתת לה ללמד 10 שעות ביום,זה כבר יותר מידי בשבילה,ובגלל זה אני לא יודע אם יהיה לה כוח לקיים את מצוות פרו בלי רבו עם אבא שלי,שבסוף עוד ייגמור במועדון חשפנות מקפיץ איזה סווטלנה בת 20 להנאתו,בגלל שהעבודה במשרד החינוך גומרת את אשתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
עפר שלח כתב לעניין:
ציטוט:
מי מבזה את השואה
התנהגותם של תלמידי התיכון בהצגה גטו היא גסות רוח. אך המנהיגות שלנו נוקטת במידה זהה של זילות השואה. פלא שזה מה שהתלמידים למדו?
עפר שלח | 24/4/2012 4:12

התנהגותם של תלמידי התיכון במהלך ההצגה "גטו" בשבוע שעבר היא גסות רוח דוחה.
התנהגותם של מחנכיהם, שצפו מן הצד ולא התערבו, היא אוזלת יד חינוכית קשה. אבל כל זה לא היה מייצר כותרות כאלה ודיון ציבורי כזה אילו היה מדובר בהצגה של "המלך ליר".

הזעם גם לא יצא על הבושה האמיתית - חוסר כבוד לזולת, במקרה זה השחקן המציג לפניהם - אלא עסק בנושאו של המחזה. השחקן עודד ליאופולד, שנקט יוזמה ברוכה כשלעצמה ודיבר אל התלמידים בחריפות לאחר ההצגה, ניסח זאת באופן המקובל ביותר, זה ששמענו בכל פינה אחרי הפרסום אתמול ב"מעריב": "ביישתם את השואה ואת העם היהודי".

אין שום הצדקה לגסות רוח. אבל כדאי לעצור רגע ולחשוב על הדרך שבה מוצגת השואה בפני התלמידים האלה, מרגע היכנסם למערכת החינוך ועד למסע לפולין, אחד משיאיה של תכנית הלימודים בכיתה יב' (לאלה שידם של הוריהם משגת לממן את מחירה הלא זול, כמובן).

היא מוכנסת להם לווריד בכמויות אדירות, גדולות בהרבה ממה שמוקדש להיסטוריה של מדינת ישראל ("אף נושא לא מוטמע בתלמידים כמו השואה", אמר אתמול שר החינוך גדעון סער, ובמקרה הזה צדק).
והמסר היחיד העולה מתוכנית הלימודים ומדברי המורים הוא זה: אנחנו עם מוקף שנאה, שנעשה לו עוול שאין כמוהו בהיסטוריה, בכוחה של טינה שלא פגה עד היום.

כל זה אמת. אבל מעט מאוד מוקדש ללקחה הנוסף של השואה, האוניברסלי-הומניטרי: את הרוע הזה ביצעו הרבה מאוד אנשים, רבים מהם בעלי משפחות ונחמדים לילדיהם, ועוד רבים יותר שפעלו מתוך פחד ובורות, ולא הבינו במה הם נוטלים חלק. הוא מעיד על משהו עמוק מאוד בנפש האנושית, ששומה עלינו להילחם בו, ובדרך לזהות אותו בכל מקום, גם בתוך עצמנו.

בבואם הביתה הנערים האלה פותחים טלוויזיה, ורואים מדינה שלמה, ובראשה המנהיגות שלה, שהשואה משמשת בה הצדקה אולטימטיבית לכל הפעלה של כוח, ושרואה בכל אויב נאצי ובכל אקדח המוחזק בידו תנור של משרפות.

הם קולטים שהשואה משמשת את הפוליטיקאי המבקש ללכד סביבו בוחרים בכוח ההפחדה, או להצדיק מעשה שסדר הגודל שלו היא אחד למיליארד אל מול הטבח ביהודי אירופה. והם מבינים דבר אחד: השואה, כמו כל דבר אחר, היא כלי. הכלי שלנו. ועם הכלי שלנו, אפשר ומותר לעשות מה שרוצים.
גסות הרוח שבה נוהגת המנהיגות הישראלית בשואה, גסות הרוח של הרטוריקה של המנהיגים המשתמשים בה, גסות הרוח שבה עוסקת מערכת החינוך, כל אלה אינן נופלות מגסות הרוח של תלמידי התיכון ולאמיתו של דבר, הן חלק מהגורמים שיצרו אותה.

הזילות שגורם השימוש היומיומי וחסר האבחנה למפלצתיות של השואה מקבילה לזילות של מעשה האמנות והמבצעים שלו בעיני מי שהפריעו להם.

מי שמתפלץ משום שאחר כך הם מגיבים למסרים המורכבים של "גטו" במבוכה, שבהתאם לגילם באה לידי ביטוי בהתפרעות מילולית, עושה לעצמו מלאכה קלה.

התלמידים לא "ביזו את השואה והעם היהודי". הם התנהגו כמו בהמות, וזה חטא אנושי מספיק כדי לעצור את ההצגה, ולדבר איתם על זה.

אבל במסגרת הישראלית, מותר גם לבלבל בין התנהגות לא ראויה ונעדרת אמת מידה לבין המילים הכי גדולות במילון. מה זה התנהגות בהמית במקומותינו? פחות מ"לבזות את השואה" כבר לא עובד פה על אף אחד.

ואגב ביזוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 10:38 
.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

למיטב זכרוני הוא התחנך דווקא בחינוך החרדי.

התחלתי בחב"ד ועברתי לישיבה תיכונית, כולם במערכת החינוך הממלכתי דתי. אגב, רוב הזמן הייתי נחשב מהתלמידים הטובים לא רק בהקשר של הלימודים. הייתי בבי"ס 12 שעות ביום חוץ מיום שלישי ועדיין הספקתי להתנדב במד"א, במשמר אזרחי ובעוד פרויקטים קהילתיים. קיבלתי תעודת הצטינות של משרד החינוך על התנדבות. חוץ מזה שהיו לי ציונים ממש טובים. ושלא לדבר על לימודי הקודש שבמשך השנים ציפו ממני במינימום שאני אהיה איזה תלמיד חכם גדול.
אמנם ההפרעות הנפשיות יצאו בכמה מקומות אבל אין להם קשר לחינוך שקיבלתי :-)

אני מאחל למקורמן שהבן שלו יקבל חצי מהחינוך שאני קיבלתי, בלי טיפת ציניות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
כל מילה של הטקסט של עופר שלח זהב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
כל מילה של הטקסט של עופר שלח זהב.

אכן, טקסט מעולה וכל כך נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 12:54 
אי עמידה בצפירה גם נחשב "ביזוי יום השואה"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 12:58 
yannay כתב:

אין מצב שאתה עד כדי כך מגניב!!1111

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אפריל 2012, 13:02 
ליפז 3> כתב:
yannay כתב:

אין מצב שאתה עד כדי כך מגניב!!1111

שאלה תמימה...
אם אין מה לענות אז לא צריך לענות..

קצת נמאס המקום הזה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 81 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: