תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 17:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 401 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעת מחאה למול רמיסת זכרם של חללי צה"ל וקורבנות הטרור
הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 10:49 
נועם שחם כתב:
עזבו רגע את הדיון בשאלת שירותו הצבאי של קומוניסים, כי זה באמת לא הענין.

קומוניסים, מה שגיא הסביר לך, ולכך לא התייחסת, זה שהטקס הזה הוא טקס שמאורגן על ידי משפחות שכולות בעצמן, ובדיוק פה ה"מחאה" שלך, היא בעייתית ופוגענית.

עדין לא הבנתי איך אתה מתמודד עם הטיעון הזה. האם אתה לא חושב שההתערבות שלך באופן שבו משפחות שכולות מנציחות את יקיריהן היא לכשעצמה פגיעה בזכר הנופלים ובמשפחה השכולה?

תראה, בוא נשים את הדברים על השולחן, את הטקס הזה לא מארגנים משפחות שכולות, במקרה הטוב יהיו נציגי מספר משפחות בטקס שמארגון ארגון בעל אג'נדה פוליטית מובהקת. עד כאן אין בעיה. הבעיה היא שהוא מכניס את הפוליטיקה הנלוזה שלו לתוך הטקס ולתוך יום שאמור להיות חף ממנה.
למה לעזאזאל ביום הזה שנועד לשמר ולזכור את הנופלים ולהתייחד עם המשפחות השכולות, למה לערוך בו טקס פוליטי (עם אזכורים לאינתיפאדה ולנאכבה) ?
אתה לא רואה את העיוות הזה? רוצים לשמר את זכרם של הרוצחים, עשו זאת לפחות ביום אחר. לא בשעה שהעם כואב ומתייחד עם השכול שהביאו עלינו חבריכם המחבלים, סליחה, הלוחמים לשלום.

ומה עם הכאב שעצם קיומו של הטקס הזה גורם למשכות שכולות רבות אחרות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 10:53 
דוגמא אחת לכך:

"אין באפשרותי להגיע למרות שזה נוגע לי באופן אישי גם שמו של אחי זכרונו לברכה רשום על האנדרטה לצערי
יהיה זכרו ברוך וזכרם של כל הנפגעים
אני אתכם בכל הלב ישר כח לכם ותברכו על היוזמה תודה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ומה עם הכאב שעצם קיומו של הטקס הזה גורם למשכות שכולות רבות אחרות?

בדיוק מה שקורה עם הכאב שיש אצלי כשאני קורה את מה שאתה כותב בפורום, ועוד יומיים אחרי יום השואה (סליחה על החידוד).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 10:59 
פה בדיוק אתה טועה. כל הטקס הזה הוא יוזמה של משפחות שכולות.

אני לא רואה את העיוות בזה, ואני בטח לא רואה מקום להתערב באופן שבו משפחה שכולה מציינת את יום הזכרון, כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת ולא בכוונה לפגוע באף אחד.

זה לא ששורפים שם דגלי ישראל או מדברים בגנות המתים. זו גישה שאני מאד מכבד, שרואה את שני הצדדים כקרבנות של סכסוך משותף, ושל סוג של "קשר דם" שנוצר בעקבות הסכסוך הזה.

בכל מקרה, שוב, הנקודה היא שזה טקס של המשפחות השכולות ואתם בהפגנה שלכם פוגעים באותן משפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:00 
זו לא יוזמה של ארגון לוחמים לשלום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים, אתה טוען שעצם הטקס פוגע במשפחות השכולות.
הרבה דברים שאנשים עושים במדינה ביום הזיכרון פוגעים בי כמשפחה שכולה, מעולם, אבל מעולם לא עלה על דעתי ללכת להפריע להם לעשות זאת (בין אם זה לראות טלוויזיה בקול רם, לשחק פוקר, לצעוק, לשתות, ועוד)
אתה ילד מבולבל ולזכותך אגיד שגם אידיאליסט אבל זה לא נותן לך את הזכות לפגוע באנשים שאיבדו את היקר מכל, מפריע לך? תלך להפגין בכל יום אחר בכל מקום אחר, לא בטקס יום הזיכרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:04 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שיותר מכובד להפגין מתחת לבתים של מארגני האירוע, ואפילו ליד הגנים של הילדים שלהם, מאשר בטקס עצמו.

אתה בעצם מארגן פה הפגנה באזכרה. :LOMASHOO:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:10 
רק כדי לחדד את הנקודה הזאת עבור אותם משפחות אנחנו נקיים השנה במקום גם טקס זיכרון כמקובל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:15 
teknoboy כתב:
נראה לי שיותר מכובד להפגין מתחת לבתים של מארגני האירוע, ואפילו ליד הגנים של הילדים שלהם , מאשר בטקס עצמו.

הא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
הכי מכובד להפגין זעם ע"י ביצוע חאראקירי מול הכנסת.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:29 
עומר מ. כתב:
הרבה דברים שאנשים עושים במדינה ביום הזיכרון פוגעים בי כמשפחה שכולה, מעולם, אבל מעולם לא עלה על דעתי ללכת להפריע להם לעשות זאת (בין אם זה לראות טלוויזיה בקול רם, לשחק פוקר, לצעוק, לשתות, ועוד) אתה ילד מבולבל

:WHOME:

ולזכותך אגיד שגם אידיאליסט אבל זה לא נותן לך את הזכות לפגוע באנשים שאיבדו את היקר מכל, מפריע לך? תלך להפגין בכל יום אחר בכל מקום אחר, לא בטקס יום הזיכרון.

לא, לא
הם רוצים לעשות אירוע פוליטי? רוצים לבזות את זכר הנופלים ? שיעשו הם את זה ביום אחר, לא ביום הזיכרון ששוב אני מדגיש
קיים כדי להתייחד עם זכר הנופלים , זה תכלית ומהות היום. הם אלה שחורגים וחוצים קווים אדומים. אל תהפוך את היוצרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:40 
הם לא חוצים שום קוים אדומים. זה טקס פרטי שלא נועד לפגוע באף אחד. מי שמך לקבוע איפה עובר "הקו האדום"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:41 
קומוניסים כתב:
חוזה כתב:
1. כל עוד לא יורדים לפסים אלימים או נבזיים זה לגיטימי (קומוניסים, אם תצליח למנוע השנה קללות לערבים שישתתפו בטקס זה יראה בגרות).

:ROSE:
בשום פנים ואופן לא אלימות, ואעשה את הכל כדי שגם לא תהיה מילולית, לא כלפי ערבים ולא כלפי יהודים. אני גם אדגיש כעת את הנקודה הזאת בדף האירוע ובשטח.

2. ממש לא אכפת לי מה קומוניסים לא עשה בצבא (אם כי האירוניה קיימת).
:ROSE:
3. אני לא יודע אם לייחס את זה לשקר או לתפיסת מציאות ייחודית, אבל לוחמים לשלום לא הדגישו אף סוג מסוים של מתים בסכסוך הזה בהקשר של הטקס, בטח שלא מחבלים.
כאן אתה כבר מתמם. אדרבה, אציב בפניך אתגר. אם תצליח להוציא הבהרה רשמית מהארגון שעומד מאחורי הטקס שאין בכוונתן לכלול מחבלים בטקס, האירוע שלנו יבוטל. אעשה זאת ברצון רב.

קומוניסים כתב:
מילא אם היו אומרים שם ב"לוחמים לשלום" שהם מדברים על שכול של ערבים שנפגעו כתוצאה מטעויות של הצבא, אבל להם חשוב לבוא ולהדגיש שלמעשה מדובר במוות של "לוחמים" מחבלים רוצחים ארורים.

אל תאתגר אותי - אני מאתגר אותך. אתה כתבת את זה, עכשיו תראה לי איפה מדגישים את מה שאתה טוען שמדגישים. אם מדגישים משהו זה את הקורבנות.

לגבי דיון אחר שעלה פה: לוחמים לשלום מארגנים את האירוע, אבל מי שיזם אותו הם משפחות שכולות (במיוחד בומה ענבר, שהוא גם אוהד הפועל אגב) ושותף לו גם פורום המשפחות השכולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:41 
קומוניסים כתב:
עומר מ. כתב:
הרבה דברים שאנשים עושים במדינה ביום הזיכרון פוגעים בי כמשפחה שכולה, מעולם, אבל מעולם לא עלה על דעתי ללכת להפריע להם לעשות זאת (בין אם זה לראות טלוויזיה בקול רם, לשחק פוקר, לצעוק, לשתות, ועוד) אתה ילד מבולבל

ולזכותך אגיד שגם אידיאליסט אבל זה לא נותן לך את הזכות לפגוע באנשים שאיבדו את היקר מכל, מפריע לך? תלך להפגין בכל יום אחר בכל מקום אחר, לא בטקס יום הזיכרון.

לא, לא
הם רוצים לעשות אירוע פוליטי? רוצים לבזות את זכר הנופלים ? שיעשו הם את זה ביום אחר, לא ביום הזיכרון ששוב אני מדגיש
קיים כדי להתייחד עם זכר הנופלים , זה תכלית ומהות היום. הם אלה שחורגים וחוצים קווים אדומים. אל תהפוך את היוצרות

אז אתה מחליט מה מבזה את זכר הנופלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:45 
אם כבר אדם שהתחמק משירות צבאי מבייש את זכר הנופלים. ביום הזיכרון קומוניסים צריך לשבת בבית ולעשות חשבון נפש עם עצמו, כל פעולה אחרת שיעשה היא ביזוי זכר הנופלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:49 
נועם שחם כתב:
הם לא חוצים שום קוים אדומים. זה טקס פרטי שלא נועד לפגוע באף אחד. מי שמך לקבוע איפה עובר "הקו האדום"?

פרטי? לא יודע
הם מפרסמים אותו בריש גלי, ההזמנות הם ללכל הציבור והכניסה אליו חופשית. לא נועד לפגוע? בי הוא פוגע מאוד
וכפי שזה נראה בעוד הרבה מאוד אנשים. אני שוקל לפנות לחולדאי ולבקש לאסור את קיום האירוע.
לא הבנתי את "מי שמך", כמוני כמוך, אזרח ותושב שאכפת לו, זו דעתי.
איפה הקו האדום שלך? טקס יום השואה משותף לקורבנות השואה ולקלגסים הנאצים? בשם האחווה והקריאה לאי-אלימות כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:54 
Kyahs כתב:
קומוניסים כתב:
עומר מ. כתב:

לא, לא

אז אתה מחליט מה מבזה את זכר הנופלים?

צריך אותי בשביל להבין שזה מבזה את זכרם כשמזכירים אותם יחד עם המחבלים שרצחו אותם? אלוהים שבשמיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
קומו, זו בדיוק הנקודה.
אנחנו הרגנו חיילים שלהם, הם הרגו חיילים שלנו. אפשר להמשיך לקדש את הרצח ואפשר גם להפסיק לרצוח. חלק מזה זה להבין שכל אחד בסך הכל שומר על מה שהוא חושב לנכון.
איך אתה לא מבין את זה?
גם אנחנו פעם היינו בלי מדינה ועם מחתרות שיש שיטענו שהיו מחבלים לכל דבר.

בדבר אחד אני אסכים איתך, והוא שאין מקום להכליל מחבלים שתקפו מטרות אזרחיות בשביל לפגוע באזרחים נטו. את זה צה"ל לא עושה ולא משנה כמה השמאל הקיצוני יתעקש. השאלה היא אם אתה משוכנע שזה המצב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 12:00 
קומוניסים כתב:
נועם שחם כתב:

פרטי? לא יודע
הם מפרסמים אותו בריש גלי, ההזמנות הם ללכל הציבור והכניסה אליו חופשית. לא נועד לפגוע? בי הוא פוגע מאוד
וכפי שזה נראה בעוד הרבה מאוד אנשים. אני שוקל לפנות לחולדאי ולבקש לאסור את קיום האירוע.
איפה הקו האדום שלך? טקס יום השואה משותף לקורבנות השואה ולקלגסים הנאצים? בשם האחווה והקריאה לאי-אלימות כמובן.

זה שזה פוגע בך זה לא הופך את הארוע לפוגעני. זה ארוע פרטי במובן זה שהוא לא נעשה על במה מרכזית בלב העיר, אלא במקום סגור שרק מי שרוצה מצטרף אליו.

ולגבי ההשוואה לטקס לזכר "הקלגסים הנאצים", זו השוואה אווילית. הטקס לא נועד להוקיר מעשי רצח, אלא כדי להבין שבתוך הסיפור הזה של הסכסוך הישראלי פלסטיני, יש שני צדדים שסובלים.

הטקס שלכם הוא חוסר הסובלנות בהתגלמותו. העוורון שלך לכך הוא פשוט עצום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 12:08 
אדום נחמד כתב:
קומו, זו בדיוק הנקודה.
אנחנו הרגנו חיילים שלהם, הם הרגו חיילים שלנו. אפשר להמשיך לקדש את הרצח ואפשר גם להפסיק לרצוח. חלק מזה זה להבין שכל אחד בסך הכל שומר על מה שהוא חושב לנכון.
איך אתה לא מבין את זה?

בדבר אחד אני אסכים איתך, והוא שאין מקום להכליל מחבלים שתקפו מטרות אזרחיות בשביל לפגוע באזרחים נטו. את זה צה"ל לא עושה ולא משנה כמה השמאל הקיצוני יתעקש. השאלה היא אם אתה משוכנע שזה המצב?

לא מקבל את ההגדרה שלך למחבלים (?) "חיילים".
לא מקבל את זה שאתה שם אותנו לצידם כשווין בין שווים.
לא מקבל את השימוש במונח "רצח" כשמדובר על הרג מחבלים כדי להגן על העם והארץ.
ואני שמח שאתה מסכים איתי, כי זה אכן בדיוק המצב. לדידם כל ההרוגים כולם הם "קורבנות הסכסוך משני צידי המתרס".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הבעת מחאה למול רמיסת זכרם של חללי צה"ל וקורבנות הטרור
הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 12:12 
כמו שקומוניסים וחבריו ניכסו לעצמם את הישראליות, כך הם עושים גם ביום הזיכרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 12:16 
נועם שחם כתב:
קומוניסים כתב:
נועם שחם כתב:

פרטי? לא יודע

זה שזה פוגע בך זה לא הופך את הארוע לפוגעני. זה ארוע פרטי במובן זה שהוא לא נעשה על במה מרכזית בלב העיר, אלא במקום סגור שרק מי שרוצה מצטרף אליו.

ולגבי ההשוואה לטקס לזכר "הקלגסים הנאצים", זו השוואה אווילית. הטקס לא נועד להוקיר מעשי רצח, אלא כדי להבין שבתוך הסיפור הזה של הסכסוך הישראלי פלסטיני, יש שני צדדים שסובלים.

הטקס שלכם הוא חוסר הסובלנות בהתגלמותו. העוורון שלך לכך הוא פשוט עצום.

לא יודע מה לומר לך, הגישה שלנו כנראה שונה לחלוטין.. בעיניי זהו יום שנועד כדי לזכור את הנופלים ולהתייחד עם זכרם. לא להראות שום דבר אחר. לפוליטיקה יש 364 ימים אחרים בשנה. אבל סבבה, אני מכבד את דעתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
teknoboy כתב:
נראה לי שיותר מכובד להפגין מתחת לבתים של מארגני האירוע, ואפילו ליד הגנים של הילדים שלהם , מאשר בטקס עצמו.

הא?

בהמשך לטיעונים שעלו בהקשר להפגנה בחנות של דנה: ברור שהפגנה מול הגן של הילד של מארגן האירוע היא בזויה, ובכל זאת היא פחות בזויה מהפגנה בטקס זכרון לאנשים שנהרגו.
( :SMOKE: )

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 13:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:
קומו, זו בדיוק הנקודה.
איך אתה לא מבין את זה?

לא מקבל את ההגדרה שלך למחבלים (?) "חיילים".
לא מקבל את זה שאתה שם אותנו לצידם כשווין בין שווים.
לא מקבל את השימוש במונח "רצח" כשמדובר על הרג מחבלים כדי להגן על העם והארץ.
ואני שמח שאתה מסכים איתי, כי זה אכן בדיוק המצב. לדידם כל ההרוגים כולם הם "קורבנות הסכסוך משני צידי המתרס".

לא השוותי בין מחבלים לחיילים. השוותי ביו חיילים ישראלים וחיילים ערבים. הבדלתי בין חיילים ערבים ומחבלים ערבים, כאלה שמכוונים לאוכלוסיה אזרחית נטו.
ואם אתה לא מצליח לראות בבני אדם אחרים שווים לך, ואתה לא מבין מה הבעיה אצלך, אין לי מה לומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

ואם יורשה לי, יש טעם לפגם בהקבלת חיילי צה"ל (תהייה הביקורת עליו ככל שתהייה) למחבלים מתאבדים למשל. עצוב לי שלא כולם רואים את זה.

אבל לא נעשית הקבלה שכזאת.
אף אחד לא מנסה להשוואת בין חיילים למחבלים, מנסים להשוואת בין הכאב של משפחות שכולות מ-2 הצדדים של הסיכסוך, והרצון המשותף של אותן משפחות למנוע עוד כאב שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:15 
קומוניסים כתב:
רוי האדום כתב:
כבר עברה שנה ? הזמן טס
ולנושא , כמה שאני סולד מהדבר הזה שקומוניסים מארגן , זה שהוא לא עשה צבא לא צריך להוות פה פקטור . הייתי נגעל באותו אופן בדיוק אם קצין מגולני היה מארגן את זה .

מבאס מאוד לשמוע דבר כזה ממתמש שקול כמוך.
לי בכל מקרה זה מרגיש כמו דבר נכון ואף מתבקש והכרחי.
מה היית אומר אם הייתי מארגן טקס זיכרון משותף לחחלי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה ולכל הג'וקים שמתו בישראל מאז קום המדינה?
אז לידיעתך, ג'וקים לא פגעו בחפים מפשע, לא רצחו, לא התפוצצו ולא מונעים משנאה חולנית.
"ובמקום שאין אנשים-השתדל להיות איש".

לא מבין למה אתה מתבאס מההודעה שלי , דיברנו על זה שנה שעברה , לדעתי אתה פוגע במשפחות שרוצות לעשות טקס שונה לבניהם שנפלו , אתה לעומת זה רואה בטקס מסוג זה פגיעה בכלל הנופלים למרות שזה לא מהות הטקס , זכותך להפגין ולפגוע ברגשות של אמהות שכולות .
אותי זה מגעיל , אבל זה חשוב לך ועקרוני אז לך על זה , זכותך .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
זה מצחיק שקומוניסים מדבר בשם המשפחות השכולות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:34 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
זכותך להביע את דעתך וזכותי להביע את דעתי שאדם שאומר להורים שכולים שהם מבזים את זכרון בניהם הוא נבל.
זכותי גם להביע את דעתי שאדם שעושה את זה ביום הזכרון הוא נבל רשע ואכזר במיוחד.
זכותי גם להביע את דעתי שאדם שעושה את כל זה כשהוא בעצמו השתמט משרות צבאי, הוא לא רק נבל, אכזר ורשע אלא גם אפס מאופס וצבוע שאיבד כל שבריר של בושה.

דעתי...

להם מותר לבזות את יום הזיכרון, את זכר הנופלים ואני אמור לשתוק כי....זה ביום הזיכרון? אתה מקשיב לעצמך?
ותמשיך עם המנטרה של ה"משתמט" רק מראה כמה אתה לא בוגר ולא מבין עניין.
עזוב, לא נראה לי שנגיע להבנה כשאתה מחפש לעלוב בי אישית, מרגיש לי כמו בזבוז זמן משווע.
לילה נפלא

לא, תתעלם מהטענות שהעלו כאן.
אתה אמור לשתוק כי מה שאתה רוצה להגיד זה נגד קריאה משותפת נגד אלימות.
אתה אמור לשתוק כי אתה רוצה להגיד שכאב של משפחות פלסטיניות שכולות הוא לא כאב ראוי, כי מדובר בצד השני של המפה הפוליטית.
אתה אמור לשתוק כי אתה רוצה להגיד למשפחות שהחליטו לנתב את העצב למען זה שלא יהיה שכול עתידי שהם מביישים.

אתה לא אמור לשתוק כי מדובר ביום הזיכרון, אתה אמור לשתוק כי מה שאתה רוצה להגיד זה מחליא.

כאב ראוי? כאב של משפחות מחבלים הוא דבר מאוד ראוי ומאוד משמח. מי יתן וכל בית מחבל ושונאי ישראל ידע רק כאב צער ויגון מעתה ועד עולם.
אין "צד שני של המפה הפוליטית". יש את עם ישראל שחזר לארצו וסובל מאלימות וטרור ונאלץ להלחם מלחמות הגנה מפני האוייבים הקמים עלינו להרגנו. זה מהותו של יום הזיכרון, לזכור אותם. את כל אותם חללים ונפגעי קורבנות הטרור. לא כאב ערבי ולא כאב אחר. מילא אם היו אומרים שם ב"לוחמים לשלום" שהם מדברים על שכול של ערבים שנפגעו כתוצאה מטעויות של הצבא, אבל להם חשוב לבוא ולהדגיש שלמעשה מדובר במוות של "לוחמים" מחבלים רוצחים ארורים.

אתה מפספס את הפואנטה - למשפחה שכולה לא אכפת אם הבן (או הבת) מת מוות צודק, או למען מטרה ראוייה או לא.
מעניין אותם השכול.

ובמקרה הזה, מעניין אותם שהסיכסוך הזה הביא לשכול שלהם. מעניין אותם לפעול למען זה שיותר לא יהיו משפחות שירגישו כמוהם - משפחות מ-2 צידי המתרס.
כמו שאמרתי קודם - אף אחד, חוץ ממך, לא מנסה להשוואת בין ההרוגים.
הטקס הזה הוא אמרתם של המשפחות - די לסיכסוך, יש להפסיקו בכדי למנוע שכול עתידי.

וכן - זו אמירה פוליטית, ואפשר לבקר אותה גם ביום הזיכרון.
זה לא סותר את זה שמה שאתה רוצה להגיד זה דבר מחליא, ויהיה עדיף אם תשתוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:58 
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
זכותך להביע את דעתך וזכותי להביע את דעתי שאדם שאומר להורים שכולים שהם מבזים את זכרון בניהם הוא נבל.
זכותי גם להביע את דעתי שאדם שעושה את זה ביום הזכרון הוא נבל רשע ואכזר במיוחד.
זכותי גם להביע את דעתי שאדם שעושה את כל זה כשהוא בעצמו השתמט משרות צבאי, הוא לא רק נבל, אכזר ורשע אלא גם אפס מאופס וצבוע שאיבד כל שבריר של בושה.

דעתי...

להם מותר לבזות את יום הזיכרון, את זכר הנופלים ואני אמור לשתוק כי....זה ביום הזיכרון? אתה מקשיב לעצמך?
ותמשיך עם המנטרה של ה"משתמט" רק מראה כמה אתה לא בוגר ולא מבין עניין.
עזוב, לא נראה לי שנגיע להבנה כשאתה מחפש לעלוב בי אישית, מרגיש לי כמו בזבוז זמן משווע.
לילה נפלא

לא, תתעלם מהטענות שהעלו כאן.
אתה אמור לשתוק כי מה שאתה רוצה להגיד זה נגד קריאה משותפת נגד אלימות.
אתה אמור לשתוק כי אתה רוצה להגיד שכאב של משפחות פלסטיניות שכולות הוא לא כאב ראוי, כי מדובר בצד השני של המפה הפוליטית.
אתה אמור לשתוק כי אתה רוצה להגיד למשפחות שהחליטו לנתב את העצב למען זה שלא יהיה שכול עתידי שהם מביישים.

אתה לא אמור לשתוק כי מדובר ביום הזיכרון, אתה אמור לשתוק כי מה שאתה רוצה להגיד זה מחליא.

כאב ראוי? כאב של משפחות מחבלים הוא דבר מאוד ראוי ומאוד משמח. מי יתן וכל בית מחבל ושונאי ישראל ידע רק כאב צער ויגון מעתה ועד עולם.
אין "צד שני של המפה הפוליטית". יש את עם ישראל שחזר לארצו וסובל מאלימות וטרור ונאלץ להלחם מלחמות הגנה מפני האוייבים הקמים עלינו להרגנו. זה מהותו של יום הזיכרון, לזכור אותם. את כל אותם חללים ונפגעי קורבנות הטרור. לא כאב ערבי ולא כאב אחר. מילא אם היו אומרים שם ב"לוחמים לשלום" שהם מדברים על שכול של ערבים שנפגעו כתוצאה מטעויות של הצבא, אבל להם חשוב לבוא ולהדגיש שלמעשה מדובר במוות של "לוחמים" מחבלים רוצחים ארורים.

אתה מפספס את הפואנטה - למשפחה שכולה לא אכפת אם הבן (או הבת) מת מוות צודק, או למען מטרה ראוייה או לא.
מעניין אותם השכול.

ובמקרה הזה, מעניין אותם שהסיכסוך הזה הביא לשכול שלהם. מעניין אותם לפעול למען זה שיותר לא יהיו משפחות שירגישו כמוהם - משפחות מ-2 צידי המתרס.
כמו שאמרתי קודם - אף אחד, חוץ ממך, לא מנסה להשוואת בין ההרוגים.
הטקס הזה הוא אמרתם של המשפחות - די לסיכסוך, יש להפסיקו בכדי למנוע שכול עתידי.

וכן - זו אמירה פוליטית, ואפשר לבקר אותה גם ביום הזיכרון.
זה לא סותר את זה שמה שאתה רוצה להגיד זה דבר מחליא, ויהיה עדיף אם תשתוק.

מי קובע מה מחליא ומה לא?
יש קריטריונים לזה?
למה המשפט הקבוע שלכם שאתם רוצים לבטל דעה של אחר זה מחליא,טפשי,מטומטם ועוד כמה מילים שהנייר לא סובל.
לדעתי אתה אמרת עכשיו משהו מחליא תוכיח לי אחרת?

מחליא אותי שיש שמאלנים ששולחים מכתבים ומאיימים על טייסים בצה"ל.
אותך אולי זה לא מחליא.
אז זה מחליא או לא?

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.
משיח עכשיו.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 14:58 
אדום נחמד כתב:
יש פה כמה אנשים צבועים שזה בלתי נסבל.
גם אני לא מסכים עם אליהו והפגנת הזעם התורנית שלו. חשוב לגשר על פערים וללכת לכיוון של עתיד משותף, והארוע הוא חשוב בעיני. אבל הארוע הזה הוא גם אמירה. הוא הצהרה. הוא מעבר לזכרון הנופלים. ומכיון שכך, הוא חשוף לביקורת, ובצדק.
ואם יורשה לי, יש טעם לפגם בהקבלת חיילי צה"ל (תהייה הביקורת עליו ככל שתהייה) למחבלים מתאבדים למשל. עצוב לי שלא כולם רואים את זה.

ולאותם אלה שמתעקשים להטריד את אליהו על אי שירותו הצבאי- אתם ממאיסים את הדיונים האלה. אני חושש שזוהי מטרתכם בעצם.

ביקורת היא לגיטימית כמובן. אין לי שום בעייה עם אנשים שחושבים שלא זאת הדרך. יש אלפים רבים של הורים שכולים בישראל ויש להם מגוון של דרכים לציין את זכר יקירהם - דרכים שלא תמיד מקובלות על כולם. אין לי גם בעייה עם אנשים שאומרים שאם הם היו הורים שכולים הם היו מציינים את זכרון ילדיהם אחרת (לא שזאת אמירה משמעותית במיוחד. למיטב ידיעתי אין כותב אחד כאן שיודע מה זה לאבד ילד בצבא).
רק שיש פער עצום - ממש ממש עצום - בין לחשוב ואפילו לאמר את כל הדברים האלו לבין ללכת ולהפגין בפנים של משפחות שכולות, ולאמר להם, ביום הזכרון, שהם מבזות את זכר ילדיהם. מי שלא מבין את ההבדל נמצא בבעייה אמיתית.

זה שקומוניסים הוא משתמט זה לא העיקר אבל זה הציפוי שעל העוגה. זה רק מעיד שבנוסף לנבזות ולרשעות יש כאן גם אלמנט של צביעות וחוצפה. אני אגב מוכן להעריך שיוצאי צבא, ובעיקר כאלו שעשו שרות צבאי משמעותי ובטח כאלו שאיבדו חברים בצבא, היו מהססים הרבה יותר לפני שהם היו מעיזים להתקיף הורים שכולים ביום הזכרון בשל הדרך שבה הם החליטו לזכור את בניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 401 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: