תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 15:47

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אוריאל דסקל מכלכליסט "פורש" מכדורגל
הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 07:26 
סמל אישי של המשתמש
https://www.facebook.com/notes/ouriel-d ... 3847985148
מונולג פייסבוק שכדאי לקרוא. התמצית 0 מפסיק לכתוב על הכדורגל של הלוזונים, ומתחיל לכתוב על הכדורגל של האוהדים
ציטוט:
כבר שש שנים שאני מסקר ככתב עסקי ספורט את "תעשיית הכדורגל" הישראלית. את הניהול שלה, את הכספים שהיא מייצרת, את הפוליטיקה שמאחורייה. כבר שש שנים שאני מחפש זוויות חדשות ורציניות להתעסק עם הנושא הלעוס למדי הזה. אני לומד. הרבה. בשיחות, בקריאת חומרים, במסמכים של המשטרה ושל בית המשפט ועוד. ואני יודע הרבה - גם דברים שאני לא יכול לפרסם.

במקביל, אני מנסה ללמוד כמה שיותר על תעשיית הכדורגל העולמי. תעשייה שצמחה למימדים מדהימים בשש השנים שאני מסקר גם אותה.
כשהקמתי ביחד עם טל וולק את גלובספורט היו בסביבות העשרה אתרים שהתעסקו בעסקי ספורט עולמיים. כיום קשה לספור אותם. התעשייה התפתחה וצמחה למימדים אדירים. בתחילת שנות התשעים התעשייה בארה"ב גלגלה 89 מיליארד דולר. כיום היא מגלגלת הרבה יותר מ-250 מיליארד דולר. זו צמיחה שכמעט אף תעשייה לא יכולה להשתוות לה. ולפי דעת מומחים, התעשייה הזו רק תצמח.

כיום, בגלל התפתחות הממירים הדגיטליים, שמאפשרים לאנשים להקליט את מה שהם רוצים ובעצם לדלג על פרסומות, רק ספורט וסוגי ריאלטי מסויימים מרתקים אנשים למסכים בלייב. זה אומר שהפרסום בספורט הוא הכי משתלם ולכן מחירי זכויות השידור מרקיעים שחקים. זה לצד חשיפה שגדלה ומעוררת צמיחה גם בשוק הספונסרשיפ. בגלל העניין שהספורט יוצר - מגיעים גם יותר אנשים למגרשים מאי פעם. כל אלו הביאו לצמיחה האדירה של התעשייה הזו בעולם.
צמיחה שדילגה לחלוטין על הכדורגל הישראלי.

ולמה היא דילגה? כי בשש השנים שאני מסקר את תעשיית הכדורגל הישראלית באינטימיות די רבה - מלבד בודדים אין אנשים שמבינים אותה. כמעט ואין אנשים שטורחים ללמוד ממנה.
אני לא רוצה להגיד שכולם טיפשים - אבל רובם בהחלט מתנהגים בטיפשות. אני לא רוצה להגיד שכולם עסקנים קטנים - אבל רובם המכריע מתנהלים ככאלה. ההתאחדות לכדורגל מתגאה באיזו 90210 או משהו כזה, אבל הוא שם רק כדי לכסות תחת. לא כדי לשפר או לתקן משהו על פי מדדים מוכחים. מודלים נכונים. האנשים שמנהלים את הכדורגל המקצועני בישראל הם לרוב בעלי אגו גדול יותר מכל דבר אחר אצלם. לרוב, הם אנשים שלא איכפת להם בכלל מכדורגל. יש קבוצות בישראל שהן רקובות מהבסיס בגלל שמטרתן היא בכלל לא לשחק כדורגל אלא לשרת אינטרס של איזה פטרון או מאפיונר.
הכדורגל הישראלי מחליא ומפגר בגלל שאין בו כדורגל. האנשים שמנהלים אותו כמעט ולא מתעסקים בכדורגל. הם לא מבינים כדורגל. הם לא אוהבים כדורגל. ואי אפשר לנהל כדורגל ככה.
ובגלל זה הכדורגל המקצועני בישראל הגיע לתחתית, לשפל, לקרקעית. והוא רובץ שם בזועמה של אלימות וגזענות, טיפשות ועסקנות. כולם יושבים בביצה אחת גדולה ומסריחה ומפליצים. והם אוהבים את הריח של הנאדים שלהם. והתקשורת, שמצקצקת בלשון בכל פעם פעם מחדש, נותנת להם את הפריבילגיה של לסקר אותם. לסקר אותם מפליצים, לפעמיים אחד על השני, ונהנים מזה. ולי נמאס. לי זה נראה מיותר.

אני החלטתי שאפסיק להתייחס ברצינות לכדורגל הישראלי המקצועני. אני לא אכתוב יותר פרשנויות על הנבחרת, ולא על הקבוצות שלא יודעות דבר על ניהול נכון, ואפילו לא על הקבוצות שמגיעות לליגת האלופות. ואני לא אקיים יותר ראיונות עם עסקנים או בעלי קבוצות, או בעלי תפקיד אחרים. אצלי הם לא יקבלו את הבמה לירוק פרופוגנדה כוזבת.

אני לא אגיע למסיבות עיתונאים מטופשות (אלא אם כן אבי לוזון מודיע על התפטרות - אבל גם זה לא יקרה. וזה לא ישפר שום דבר) ואני לא אתן יותר ידיעות על שמוקים שעושים ספין על האוהדים שלהם.
אני אסקר ענפים אחרים - יש הרבה כאלה. ואני אכתוב על כדורגל אמיתי, אני אכתוב על כדורגל חובבני בישראל (מדינת הכדורגל הנפלאה, למשל) וקבוצות אוהדים (הפועל קטמון, למשל). ואני גם אכתוב על קבוצות שהחליטו ללכת בדרך מקצועית. אמיתית. החליטו לצאת מהביצה הזאת שנקראת הכדורגל הישראלי ולחשוב אחרת.

ואני מקווה שאחרים יעשו כמוני. לכדורגל הישראלי המקצועני לא מגיע שמונה עמודים בעיתון אחרי מחזור ליגה עלוב עם פחות מ-15,000 אוהדים שמגיעים למשחקים. לכדורגל הישראלי המקצועני לא מגיע שנחשוב על עוד זווית ומשחקי מילים כדי לסקר אירוע ספורט שאין בו ספורט. לאנשים שמנהלים את הכדורגל הישראלי לא מגיע שנזכור את השם שלהם ונזהה את הפנים שלהם.

אני מקווה שאנשי התקשורת (הרציניים לפחות) יפסיקו לרדוף אחרי עוד ציטוט עבש מאיזה עסקן עלוב.
תאמינו לי, אחרי חודש שאף אחד לא יסקר אותם, הם יפסיקו לחשוב שהשמש זורחת להם מהתחת.
אני, בכל מקרה, לתעשיית הכדורגל הישראלית הפסקתי להתייחס ברצינות. אני עם "תעשיית הכדורגל בישראל" גמרתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אוריאל דסקל מכלכליסט "פורש" מכדורגל
הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 07:42 
סמל אישי של המשתמש
כתבים לא יכולים באמת להחליט כאלה החלטות. זה משהו שהעורכים צריכים להחליט. הם מחליטים אם לפרסם את מה שהוא כותב ואם לא לתת לאחרים לכתוב את הדברים הרגילים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 07:52 
סמל אישי של המשתמש
מאחר שהוא לא מסקר קבוצות, אלא פרשן כדורגל שפחות או יותר כותב על מה שבא לו, אני מאמין שדווקא יש לו חופש די גדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 08:04 
סמל אישי של המשתמש
זה "חופש" שנותנים למי שאפשר לסמוך עליו שאכן יוערך עך ידי הקוראים.
ברגע שכמויות הקליקים בכתבות שלו תרדנה מאד כי הציבור הישראלי לא באמת יקרא את מה שהוא יכתוב, החופש הזה ייעלם מהר מאד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 08:07 
סמל אישי של המשתמש
הוא לא פורש מכדרוגל.
הוא פורש מהאח המפגר של הכדורגל - כדורגל ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אוריאל דסקל מכלכליסט "פורש" מכדורגל
הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 08:13 
its-sick כתב:
זה "חופש" שנותנים למי שאפשר לסמוך עליו שאכן יוערך עך ידי הקוראים.
ברגע שכמויות הקליקים בכתבות שלו תרדנה מאד כי הציבור הישראלי לא באמת יקרא את מה שהוא יכתוב, החופש הזה ייעלם מהר מאד.

קשה לי להאמין שפחות אנשים יקראו אותו משום שרמת הכתיבה שלו מרשימה ותמיד נהנתי לקרוא אותו ולפי הטוקבקים אני לא היחיד, אני לגמרי מבין אותו כמה חבל שזה לר יעזור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 08:42 
הוא גם לא ממש פורש מהכדורגל הישראלי, אלא לא ייסקר ולא יפרשן מקצועית את הקבוצות, שזה משהו שמזמן כבר מתבקש.

מצד שני, חבל שאת האנרגיות שיחסכו לא ישקיעו בכמה תחקירים רצינייים על התנהלות הכדורגל הישראלי מאחורי הקלעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אוריאל דסקל מכלכליסט "פורש" מכדורגל
הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 08:53 
its-sick כתב:
כתבים לא יכולים באמת להחליט כאלה החלטות. זה משהו שהעורכים צריכים להחליט. הם מחליטים אם לפרסם את מה שהוא כותב ואם לא לתת לאחרים לכתוב את הדברים הרגילים.

דסקל הוא עורך הספורט בכלכליסט, עושה שם מה שהוא רוצה בדרך כלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 09:07 
בינינו? לא קונה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 09:49 
סמל אישי של המשתמש
בינינו - אני לא מבין למה כשמישהו מתקשורת הספורט עושה איזה צעד, ולו סמלי, כמחאה על הדרעק של הכדורגל פה, במקום לאמר איזה יופי ולברך, מתחילים לפשפש לו בקישקעס ולהטיל ספק ולהתקטנן. כאילו זה באמת מה שחשוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
בינינו אחלה בלוג! מקווה שעוד כתבים עם שכל יבינו את מה שהוא הבין.
אני אגיד את זה שוב למען הכתבים שקוראים פה, אתם כורתים את הענף שעליו אתם יושבים! תמשיכו לטאטא את הזוהמה מתחת לשטיח, תמשיכו להחליק ללוזון, טביב וכל שאר האפסים שבאו לעשות סיבוב על הכדורגל שלנו. שנה הבאה בעזרת השם, כמו שדסקל רשם, כבר יקחו פחות ברצינות את הכדורגל כאן ובעיתון יהיה רק איזה עמוד וחצי שיסקר את הליגה המבאסת שלנו. ואז לכו תחפשו עבודה באיזה מקומון!
תתחילו לעשות את העבודה שלכם כעיתונאים! תתחילו להוציא את האמת לאור! תפסיקו לתת יד לעבריינות האמיתית בכדורגל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 11:34 
אתם לא מבינים מה שהוא אמר כנראה, מה שהוא לא יכתוב עליו זה על כל העסקונה פה, המטרה שלו היא לא לתת במה
לאנשים כמו לוזון/טביב/אבוסובחי/פרוספר וכו'...
הוא כן יכתוב יותר על ההתנהלות המוצלחת של קבוצות אוהדים, על קבוצות כמו חיפה או על ענפים אחרים ועל ליגות חובבניות.
נכון שבטווח הקצר זה נראה לכם בעייתי אבל כמו שהוא כתב האנשים האלו פה בשביל לקבל פירסום ולא בשביל לעזור לכדורגל
ולכן פירסום לא מגיע להם. (שוב זאת הבעיה שלנו עם טביב, שככל שהוא מקבל מאיתנו יותר פירסום הוא שמח יותר).

מנגד אני מקווה שהוא ימשיך לחקור לעומק את הדברים המסריחים שיש פה מאחורי הקלעים ואותם כן יפרסם אם יש לו
מידע חשוב ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אפריל 2012, 22:40 
הפועל כתב:
בינינו - אני לא מבין למה כשמישהו מתקשורת הספורט עושה איזה צעד, ולו סמלי, כמחאה על הדרעק של הכדורגל פה, במקום לאמר איזה יופי ולברך, מתחילים לפשפש לו בקישקעס ולהטיל ספק ולהתקטנן. כאילו זה באמת מה שחשוב

מה הוא עשה? כתב בפייסבוק? וואו.
נמאס מצעדים סמליים ונמאס מ"יש המון דברים שאני יודע ולא יכול לכתוב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אוריאל דסקל מכלכליסט "פורש" מכדורגל
הודעהפורסם: 22 אפריל 2012, 03:59 
המסר כאן יותר חשוב, ואני מאמין שבסוף גם העיוורים הגדולים ביותר בסוף יבינו ויפנימו שעובדים עליהם בלי בושה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: